H σφαγή του dac...

Φιλε Johnjohn αν δεν βαριεσαι δεν κολλας απο την κατω μερια του spdif ενα αλλο καλωδιο τερματισμενο σε rca θηλυκο και να δοκιμασεις και ετσι; (Δε νομιζω οτι θα κανει διαφορα αλλα you never know)

τζίφος επίσης.

δειτε τι κάνει μετρώντας τις εξοδους του τσίπ. Η ταση ειναι σταθερη στα 2.5V (η βελόνα δεξια στο μεγιστο της κλιμακας). Πατάω play και ακούγονται τρία "τσακ" που συνοδευονται απο τρείς πτωσεις τάσης. Κατοπιν ξεκινά το track.

http://www.youtube.com/watch?v=5FeucajR6is

τόσο καιρό βρε Γιάννη δεν έχει κάνει κίχ...

Κάπου κάτι το έκανες.
Αν δεν τοβρείς...χτύπα ένα άλλο, αλλά με προσοχή

για να πω και εγω την μ@μ@κι@ μου, δεν κολλας παλι εκεινα τα δυο ποδαρακια στο receiver? Επεισης αν εχεις αφησει ακομα τους 4 πυκνωτες που παιρνουμε σημα δεν τους βγαζεις μπας και? Τελος μηπως εχει καει κανενας smd και δεν το εχεις καταλαβει? Το c9 θα το αλλαζα πχ για να μου φυγει η ιδεα.

με λιγα λογια μαλλον θελει και αλλο σφαξιμο :)

για να πω και εγω την μ@μ@κι@ μου, δεν κολλας παλι εκεινα τα δυο ποδαρακια στο receiver? Επεισης αν εχεις αφησει ακομα τους 4 πυκνωτες που παιρνουμε σημα δεν τους βγαζεις μπας και? Τελος μηπως εχει καει κανενας smd και δεν το εχεις καταλαβει? Το c9 θα το αλλαζα πχ για να μου φυγει η ιδεα.

με λιγα λογια μαλλον θελει και αλλο σφαξιμο :)

Αν δοκιμάσω να δώσω σήμα μετά τον C9, μέσω ενός δικού μου πυκνωτή (ωστε να ακυρώσω τον C9 χωρίς να τον ξεκολλήσω) τι είδους πυκνωτή πρέπει να βάλω? Ενας mkt θα παίξει?

δεν μπορείς να προσδιορίσεις πότε έπαιζε σωστά τελευταία φορά, και τι έγινε μετα´?

λοιπον αμα βγαλω το jumperακι ξεσκίζεται στα τσακ!!! το κανει και σε σας αυτο?

δεν μπορείς να προσδιορίσεις πότε έπαιζε σωστά τελευταία φορά, και τι έγινε μετα´?

χμμ... η τελευταία μοντίφα ήταν αυτή οπου δοκίμασα να του συνδέσω το κυκλωμα του κώστα που το εφτιαξα σε διατρητη, και ειχα κάνει κάποια βλακεία με τις γειώσεις. Ειχα παρει γή απο την πλακέτα τροφοδοσίας από λαθος σημείο (και στην πλακετα τροφοδοσίας υπαρχουν οι εξης τασεις: 0,+5,-12,+12. Αρα εφοσον δεν ειχα δώσει 0, κατι αλλο ειχα δώσει.. και οι εξοδοι του dac πηγαιναν απ ευθείας χωρις ενδιαμεσους πυκνωτές στις εισόδους του τελεστικού. Υπαρχει περίπτωση ο τελεστικός αν του βάλεις λαθος τροφοδοσία (πχ +12,+12,-12 αντί για +12,0,-12) να πηδήξει με καποιο τρόπο το dac? Δεν θυμαμαι αν εμφανιστηκαν τα τσακ αμεσως μετα την δοκιμή αυτή... Νομίζω οτι οταν το πρωτοακουσα δεν εδωσα σημασία πιστευοντας οτι μπορει να ηταν καποια παπαρια των windows οταν πηγαιναν να κανουν access την ψηφιακη εξοδο της καρτας.

επιλογής εισόδου. Δεν εχει κι αλλο...

γιατί να το αλλάζεις θέση αυτό?
Εγώ το έχω μονίμως σε μιά θέση.

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί ακόμα ασχολείστε με τους τελεστικούς.

χμμ... η τελευταία μοντίφα ήταν αυτή οπου δοκίμασα να του συνδέσω το κυκλωμα του κώστα που το εφτιαξα σε διατρητη, και ειχα κάνει κάποια βλακεία με τις γειώσεις. Ειχα παρει γή απο την πλακέτα τροφοδοσίας από λαθος σημείο (και στην πλακετα τροφοδοσίας υπαρχουν οι εξης τασεις: 0,+5,-12,+12. Αρα εφοσον δεν ειχα δώσει 0, κατι αλλο ειχα δώσει.. και οι εξοδοι του dac πηγαιναν απ ευθείας χωρις ενδιαμεσους πυκνωτές στις εισόδους του τελεστικού. Υπαρχει περίπτωση ο τελεστικός αν του βάλεις λαθος τροφοδοσία (πχ +12,+12,-12 αντί για +12,0,-12) να πηδήξει με καποιο τρόπο το dac? Δεν θυμαμαι αν εμφανιστηκαν τα τσακ αμεσως μετα την δοκιμή αυτή... Νομίζω οτι οταν το πρωτοακουσα δεν εδωσα σημασία πιστευοντας οτι μπορει να ηταν καποια παπαρια των windows οταν πηγαιναν να κανουν access την ψηφιακη εξοδο της καρτας.

μπα.. μάλλον χλωμο - πολυ πολυ να χες κάψει τον τελεστικό.. εμένα το τσακ τσακ μ ακούγεται σαν να ξελοκάρει και μετά να ξανακλειδώνει το receiver για κάποιο λόγο.

εκτός αν βέβαια τράβηξες καμία +/- 15 v στο ground.. τσεκάρισες μήπως έχει φάει κάνα track?

Last edited:
μήπως τα έπαιξε ο πυκνωτής στην τροφοδοσία του receiver?

γιά ζέστανέ τον

μπα.. μάλλον χλωμο - πολυ πολυ να χες κάψει τον τελεστικό.. εμένα το τσακ τσακ μ ακούγεται σαν να ξελοκάρει και μετά να ξανακλειδώνει το receiver για κάποιο λόγο.

εκτός αν βέβαια τράβηξες καμία +/- 15 v στο ground.. τσεκάρισες μήπως έχει φάει κάνα track?

οχι να χα καψει τον τελεστικό, μηπως δινοντας στον τελεστικό λαθος τροφοδοσίες μήπως μου βγαλε στην εισοδό του (αρα και στην εξοδο του dac) καμια περίεργη τάση και πηδηξε το dac. οχι ε?

να εχει φαει κανα track? δεν βλεπω κατι με το ματι

παντως πρεπει να του εδωσα του τελεστικου +12,-12,-12 ή +12,+12,-12. Εδωσα σήμα στον τελεστικό της διατρητης απο τις αντιστοιχες εξοδους του dac, και εξοδο απο τον τελεστικο προς την εισοδο του ενισχυτή απο το αντιστοιχο ποδαρακι του τελεστικου και απο την "γή" της τροφοδοσίας, όπου "γή" τα -12 (ή +12) που ειχα παρει απο την πλακέτα τροφοδοσιας. Επιστρέφουν αυτά τα -12V (ή +12) με καποιο τροπο στην πλακετα του dac? οχι ε..

Last edited:

το κάνει και όταν κάνω enable / disable την digital out της κάρτας ηχου.