H σφαγή του dac...

τραμπλεσούτι..
μεχρι τωρα εχω καταφερει να παρω εναν ωραιοτατο βομβο..το κιτακι ειναι οπως ηρθε γιατι ακομα δεν εχουν ερθει τα υλικα..το λεντακι αναβει και μετα βομβος
Κοιταξα με το πολυμετρο τον τελεστικο, καθεται καλα, κοιταξα rca και coaxial καλες φαινονται

καμια ιδεα?

Ισως καποια γείωση δεν πατάει. κοίτα ξανα το εξωτερικό των rca (εχει αναφερθεί ότι ειναι εντελώς για τον π####) και επίσης την καλωδιοταινία τροφοδοσίας

τραμπλεσούτι..
μεχρι τωρα εχω καταφερει να παρω εναν ωραιοτατο βομβο..το κιτακι ειναι οπως ηρθε γιατι ακομα δεν εχουν ερθει τα υλικα..το λεντακι αναβει και μετα βομβος
Κοιταξα με το πολυμετρο τον τελεστικο, καθεται καλα, κοιταξα rca και coaxial καλες φαινονται

καμια ιδεα?

Ειχα και εγω αντιστοιχα προβληματα με καποια κιτακια
κυριως απο την οπτικη εισοδο του dac
Στη μια περιπτωση αλλαξα πηγη!!?? και λυθηκε το προβλημα
Σε καποια αλλη περιπτωση λυθηκε μονο του!!??

με το φιλτρο αυτο:
attachment.php

dc coupled χωρις πυκνωτές, offset 0.2mv στο ενα καναλι και 3.2mv στο αλλο.. ερχονται κ οι oscon 100u 6v, γτ κατα λάθος παρήγγειλα 100u16v π έχουν μέγεθος starget 100u 35v :ADFAD2: ..

εφτιαξα το κύκλωμα αλλά παίρνω 260mV και 270mV DC στις εξόδους. Τι κάνω?

τα υλικά ειναι τυπικής ποιότητας (κατουμάς level) σε διάτρητη. Οι τιμές στις αντιστάσεις ειναι 570 αντί για 590, 2Κ7 αντί για 2Κ87 και 1Κ2 αντι για 1Κ4. Η εξομοίωση δεν μου εδειξε καποια ιδαίτερη διαφοροποίηση στο αποτέλεσμα με τις αλλαγές των τιμών. Να υποθέσω ότι το dc στην εξοδο εμφανίζεται λόγω μη απολυτης ακριβειας στις τιμες των στοιχείων μεταξύ θετικού και αρνητικού κλάδου? Αν χρησιμοποιήσω 1% ακριβειας στοιχεία θα μειωθεί το dc? A επισης δεν εχω ποδαράκια offset trim γιατι εχω εναν διπλο τελεστικό 2134.

μετράς τις αντιστάσεις, μάλλον έχεις γερό mismatch. τσέκαρε για αρχη τις τάσεις στις εξόδους του dac r+/- & l+/-, πρέπει να είναι ίσες σχεδόν όλες κάπου στα 2.7v δεν θυμαμαι ακριβως..

οι τάσεις και στις 4 εξόδους του dac είναι 2.52V dc

θεωρητικά δηλαδή αν είχα 100% ματσαρισμένες τιμές σε αρνητικό και θετικό κλάδο θα είχα near zero dc στην εξοδο?

εχω τραβήξει ground στην διάτρητη από το AGND της πλακέτας τροφοδοσίας. Εκεί καταλήγουν όλα τα προς γείωση ποδαράκια των πυκνωτών καθώς και το - της εξόδου.

δεν παιζει ομως.. το συνεδεσα σε εναν ενισχυτή κατασκευή που ξέρω σιγουρα οτι εχει πυκνωτή στην είσοδό του και στην αρχή επαιρνα μονο βομβο. Μετα απο μερικα βαλε βγαλε συνδεσεων πηρα ήχο με τίγκα στην παραμορφωση. wtf

ρε παιδια να ρωτησω κάτι ηλιθιο γιατι είναι και αργάμιση.. δίνω +/-12V στον τελεστικό. Δεν πρεπει καπου να του δώσω και το δυναμικό 0 ? Αλλιως ποια η διαφορά από το να του έδινα 0 στο ποδαράκι V- και +24 στο ποδαράκι V+ ?

opa2134.gif

σωστό είναι. Ακριβως το ίδιο φαινόμενο (παραμορφωση) ειχα πάρει κι οταν δοκιμασα πριν κατι βδομαδες να φτιαξω ενα high pass φιλτρο σε ψωμιέρα. Επαιζε με τιγκα παραμόρφωση. Δεν εβγαλα ακρη και το παρατησα. Εντελως απλο κυκλωμα, ποσο λαθος να γινει. Το ξηλωσα και το εβαλα σαν σκετο buffer! Ποσο πιο απλο. Τιποτα. Ο τελεστικος δεν φταιει γιατι αν τον κουμπώσω στην μαμά πλακετα παιζει μια χαρα. Τι να πω.

κάνε κατι τελευταιο, βάλε την γείωση της διάτρητης πάνω στην πλακέτα του dac και όχι στο τροφοδοτικό.. αλλά περίεργο μ φαίνεται

θα το δοκιμάσω αυριο και το πολυ πολύ να το σουτάρω οπως ειναι απο το παραθυρο

καλησπερα!
εχεις βαλει πυκνωτες αποζευξεις στο +12 και στο - 12 του opa! γιατι στο σχεδιο του κωστα δεν φαινονται..

κι εντάξει, αν και ειμαι 99% σιγουρος ότι κόλλησα σωστά, να δεχτώ ότι ειναι λαθος το κυκλωμα.

Αυτό πώς μπορει να γίνει λάθος και να παιζει full στην παραμόρφωση?

op_amp_non_inverting_feedback.bmp

καλησπερα!
εχεις βαλει πυκνωτες αποζευξεις στο +12 και στο - 12 του opa! γιατι στο σχεδιο του κωστα δεν φαινονται..

καλησπέρα, ναι εχω βάλει από εναν 100nF από το ποδαρακι 8 προς την γη και απο το ποδαράκι 4 στην γή.

ηταν οι πρώτοι που έβαλα, κολλητά στο ic.

κι εντάξει, αν και ειμαι 99% σιγουρος ότι κόλλησα σωστά, να δεχτώ ότι ειναι λαθος το κυκλωμα.

Αυτό πώς μπορει να γίνει λάθος και να παιζει full στην παραμόρφωση?

op_amp_non_inverting_feedback.bmp

Είσαι σίγουρος ότι οι τελεστικοί που δοκιμάζεις είναι unity gain stable? Γιατί αν δεν είναι....