H σφαγή του dac...

Επειδη σε βλεπω να περνεις καινουργιο κοιτα και αυτο
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260476332066&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Δηλαδη φιλε Γιωργο του προτεινεις τωρα κατι αμφιβολο (σχετικο παντα), αντι για το σιγουρο (σχετικο παντα) ?
Και σε διπλασια τιμη?
Εγω τελικα εχω φτασει να πιστευω οτι κατι απο τα mods "χτυπησε" και πρεπει να γινει back tracking ή back tracing για οποιον το προτιμαει διαφορετικα.
Επιστροφη των αλλαγων , αν ειναι εφικτο, και οπου, και διαπιστωση της προβληματικης βαθμιδας... Ειδικα εφ'οσον με αλλαγες σε hw παρατηρειται διαφορα...

Υ.Γ. Απο ηλεκτρονικα δηλωνω σκραπας, απλα το αναλυω λογικα και εχω μια γνωμη, τιποτα παραπανω.

Last edited:
Δηλαδη φιλε Γιωργο του προτεινεις τωρα κατι αμφιβολο (σχετικο παντα), αντι για το σιγουρο (σχετικο παντα) ?
Και σε διπλασια τιμη?
Εγω τελικα εχω φτασει να πιστευω οτι κατι απο τα mods "χτυπησε" και πρεπει να γινει back tracking ή back tracing για οποιον το προτιμαει διαφορετικα.
Επιστροφη των αλλαγων , αν ειναι εφικτο, και οπου, και διαπιστωση της προβληματικης βαθμιδας... Ειδικα εφ'οσον με αλλαγες σε hw παρατηρειται διαφορα...

Υ.Γ. Απο ηλεκτρονικα δηλωνω σκραπας, απλα το αναλυω λογικα και εχω μια γνωμη, τιποτα παραπανω.

Σχετικα καθολου αμφιβολο και με σχετικη σιγουρια
Το κινεζακι cs4397 με receiver cs8416 εχει αποδειξει την
αξια του και με το παραπανω διπλα σε δεκαδες ακριβοτερα μηχανηματα
Το dac που προτεινω εγω εχει νεοτερο chip cs4398 και
νεοτερο receiver dir9001 τα οποια και τα δυο απο καποιους
θεωρουνται καλυτερα & κορυφαια

Εγω συμπαιρενω οτι στη χειροτερη ο συνδιασμος cs4398+dir9001
( που περιλαμβανει και oscon & αλλους τελεστικους & εξοδο για
ακουστικα & εισοδο usb)
θα παιζει 1% καλυτερα απο τον συνδιασμο cs4397+cs8416

Σχετικη και η τιμη γιατι το κινεζακι cs4397 δεν ειναι πια πολυ φτηνο
και οποιος το θελει ισα που προλαβαινει να το παρει γιατι εξαντληθηκε

Χθες βλεποντας ότι το πρόβλημα μάλλον δεν ειναι ευκολο να λυθεί, παρείγγειλα το προτελευταίο κομμάτι. Το πήρα πιο ακριβά αλλά και πάλι πιστεύ ότι δεν ειναι ακριβό γι αυτό που προσφέρει. Ε τι να κάνουμε, βαζοντας το κολλητήρι στην πρίζα, παιρνουμε και τα ρίσκα μας. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να φτιάξω το χαλασμενο γιατί αξίζει. Δεν ξέρω αν ειναι εφικτό να αλλάξω ακόμα και τα chip. Ισως κοβοντας τα ποδαράκια και ρουφώντας τα απομεινάρια με την τρόμπα? Παντως για να κάνω roll back τις αλλαγές δεν ειναι δυσκολο αλλά δεν εχω κανει και τιποτα ιδιαίτερο. Αντικατασταση των πυκνωτών του ψηφιακου σταδιου με oscon και εξοδο απ ευθείας απο το τσιπ με δυο πυκνωτές. Με πολύ σύντομες κολλήσεις και χωρίς να ταλαιπωρήσω μηχανικά την πλακέτα αφου δεν προσπαθησα να λυγίσω ποδαρακια κολλημένων πυκνωτών. Ηδη εχω αντικαταστήσει τους μισους πυκνωτές με αλλους αλλα τίποτα. Ισως να την άκουσε καποιο τσιπακι με το λαθος που εκανα στις τροφοδοσίες συνδεοντας τον τελεστικο της διατρητης, η τυχαία, αστοχία υλικου δηλαδή.

Σκεφτηκα και καποιο απο τα παρακάτω

http://cgi.ebay.co.uk/Upsampling-24...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4cedafda4c

http://cgi.ebay.co.uk/Hi-End-24-192...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1c0ce1cf34

που πιστεύω ότι αξίζουνε γιατι φοράνε το ίδιο receiver και σου δινουν την δυνατότητα να βαλεις οποιο συμβατό dac γουστάρεις (και το 4397). Φοράνε και 5 regulators (και το ενα εχει και 317)

Εφόσον υπήρχε διαθεσιμο το "κινεζάκι" όμως προτίμησα την πεπατημένη. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι τα δυο παραπάνω εχουν potential. Αυτο που προτείνει ο Γιώργος ειναι καλή περίπτωση αλλά εχει ενα μείον για μένα: θα χρειαστεί σιγουρα καινουργιο τροφοδοτικό το οποίο δεν χωράει στο υπαρχον κουτί, αρα πανε χαμένα και το κουτί και το power adaptor που σου δινει. Να βαλω τροφοδοσία σε ξεχωριστό κουτί δεν μου αρεσει, θελω τις συσκευές μου πιο συμπαγείς. Φοράει όμως καλά τσιπάκια και για καποιον που δεν είναι τόσο της "μόντας", είναι πιστεύω καλή περίπτωση.

Δεν ξερω τι αλλο να δοκιμάσω τωρα στο "χαλασμένο" μου..

Χθες βλεποντας ότι το πρόβλημα μάλλον δεν ειναι ευκολο να λυθεί, παρείγγειλα το προτελευταίο κομμάτι. Το πήρα πιο ακριβά αλλά και πάλι πιστεύ ότι δεν ειναι ακριβό γι αυτό που προσφέρει. Ε τι να κάνουμε, βαζοντας το κολλητήρι στην πρίζα, παιρνουμε και τα ρίσκα μας. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να φτιάξω το χαλασμενο γιατί αξίζει. Δεν ξέρω αν ειναι εφικτό να αλλάξω ακόμα και τα chip. Ισως κοβοντας τα ποδαράκια και ρουφώντας τα απομεινάρια με την τρόμπα? Παντως για να κάνω roll back τις αλλαγές δεν ειναι δυσκολο αλλά δεν εχω κανει και τιποτα ιδιαίτερο. Αντικατασταση των πυκνωτών του ψηφιακου σταδιου με oscon και εξοδο απ ευθείας απο το τσιπ με δυο πυκνωτές. Με πολύ σύντομες κολλήσεις και χωρίς να ταλαιπωρήσω μηχανικά την πλακέτα αφου δεν προσπαθησα να λυγίσω ποδαρακια κολλημένων πυκνωτών. Ηδη εχω αντικαταστήσει τους μισους πυκνωτές με αλλους αλλα τίποτα. Ισως να την άκουσε καποιο τσιπακι με το λαθος που εκανα στις τροφοδοσίες συνδεοντας τον τελεστικο της διατρητης, η τυχαία, αστοχία υλικου δηλαδή.

Σκεφτηκα και καποιο απο τα παρακάτω

http://cgi.ebay.co.uk/Upsampling-24...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item4cedafda4c

http://cgi.ebay.co.uk/Hi-End-24-192...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1c0ce1cf34

που πιστεύω ότι αξίζουνε γιατι φοράνε το ίδιο receiver και σου δινουν την δυνατότητα να βαλεις οποιο συμβατό dac γουστάρεις (και το 4397). Φοράνε και 5 regulators (και το ενα εχει και 317)

Εφόσον υπήρχε διαθεσιμο το "κινεζάκι" όμως προτίμησα την πεπατημένη. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι τα δυο παραπάνω εχουν potential. Αυτο που προτείνει ο Γιώργος ειναι καλή περίπτωση αλλά εχει ενα μείον για μένα: θα χρειαστεί σιγουρα καινουργιο τροφοδοτικό το οποίο δεν χωράει στο υπαρχον κουτί, αρα πανε χαμένα και το κουτί και το power adaptor που σου δινει. Να βαλω τροφοδοσία σε ξεχωριστό κουτί δεν μου αρεσει, θελω τις συσκευές μου πιο συμπαγείς. Φοράει όμως καλά τσιπάκια και για καποιον που δεν είναι τόσο της "μόντας", είναι πιστεύω καλή περίπτωση.

Δεν ξερω τι αλλο να δοκιμάσω τωρα στο "χαλασμένο" μου..

Εγω το αγορασα και ερχεται...:award:
Και θα πεσουν και καποιες ελαφριες μοντιφιες:fight::violent-smiley-008:

από ποιόν? εγω εναν ειχα βρει που ειχε δυο κομμάτια. Τωρα βλεπω ότι πουλάει ενα.

πάντως βλέπω ότι και το LM-Dac3 εχει πουλήσει και υπαρχουν threads με μοντίφες. Οποτε πιστεύω η επόμενη ..γενιά dac-άκηδων ίσως στραφει εκεί ;)

AAAAAAAAA!!!!!!!!!!

το κάνει και όταν ανάβω τα φώτα στο σπίτι!!!!!!!!!!

τι σημαίνει αυτό??

Ναι το δοκίμασα, με την οπτική δεν το κάνει. Το θέμα ειναι οτι το κάνει και ανοιγοκλεινοτας τα φώτα (με την coaxial) δεν ξερω τι μπορει να σημαινει αυτό..

μπα.. μάλλον χλωμο - πολυ πολυ να χες κάψει τον τελεστικό.. εμένα το τσακ τσακ μ ακούγεται σαν να ξελοκάρει και μετά να ξανακλειδώνει το receiver για κάποιο λόγο.

εκτός αν βέβαια τράβηξες καμία +/- 15 v στο ground.. τσεκάρισες μήπως έχει φάει κάνα track?

εστω οτι εχει φαει track και εγω δεν το βλεπω γιατι εχω στραβομάρα, ειναι και σχεδον μαυρη η πλακέτα.. γιατι με την οπτική εισοδο ειναι οκ? (με την οπτική το κάνει μόνο στο power on, power off, με την coaxial το κάνει στο poweron-off, στην εναρξη και λήξη ενός τραγουδιού καθώς και οταν ανοιγοκλείνω τα φώτα στο σπίτι. Τα μονα στοιχεία που υπαρχουν πριν το receiver ειναι η R1 και την μετράω 74.5Ω και ο C9 που εδωσα σήμα μετά απο αυτόν δοκιμαστικά με εναν MKΤ απ ευθειας δηλαδη στο in του receiver και παλι τα ιδια.

παντως γενικα πρεπει να εχει προβλημα απο την μαμα του στις γειωσεις. Εγω θα σου προτεινα να βγαλεις τον πλαστικο υποδοχεα και να κολλησεις το καλωδιο της γειωσης κατευθειαν στην πλακετα. Εγω πχ το εχω κολλησει απο κατω και στην αρχη μου εκανε μανουρες που σημαινει οτι κατι δεν παει καλα εκει

προσεξτε τα άλλα που πωλούνται.
Μπορεί να έχουν τα ίδια τσιπάκια, αλλά μπορεί η πλακέτα να έχει διπλές στρώσεις και να μην μπορείτε εύκολα να ξεκολλήσετε.
Αυτό που πήρες Γιώργη, καλό, αλλά πολύ κλειστό. Να ξέραμε πως είναι μέσα...
Πάντως σας είπα κάπου υπάρχει με 28 ευρώ και μεταφορικά μέσα μόνο η κάρτα, αν έχετε τροφοδοτικά, είναι η φτηνότερη προσέγγιση

Να ξέραμε πως είναι μέσα...
Πάντως σας είπα κάπου υπάρχει με 28 ευρώ και μεταφορικά μέσα μόνο η κάρτα, αν έχετε τροφοδοτικά, είναι η φτηνότερη προσέγγιση

ναι αλλα που?