H σφαγή του dac...

Αυτό που πήρες Γιώργη, καλό, αλλά πολύ κλειστό. Να ξέραμε πως είναι μέσα...

5007hainfong983.jpg

5007hainfong98oscillo.jpg

Για δες, αν βγάλεις το coaxial και τα analog RCA (απομόνωση από άλλες συσκευές) και ανοιγοκλείσεις τα φώτα το κάνει? Ίσως να του το περνάει άλλη συσκευή.

εαν μπορείς να απομονώσεις γαλβανικά την είσοδο με κάποιον τρόπο
κανονικά υπάρχει μετασχηματιστάκι για αυτη την δουλειά
η απλά δοκίμασε να βάλεις σε σειρά με το σήμα ένα πυκνωτάκη με λίγα nano

attachment.php

Βρήκα λίγο χρόνο και έβαλα επιτέλους τη λάμπα στον κινέζο...
Επαιξε με τροφοδοσία μπαταρίας και πρόχειρα καλώδια στριμένα όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έναντι του κανονικού τροφοδοτικού και belden θωρακισμένων στο βουβάλι.
Επίσης το κινέζικο έπαιξε με rg59 και απλά rca nacamichi βύσματα, ενώ το βουβάλι με canare rca to bnc...

επίσης να τονιστεί ότι το βουβάλι έπαιζε σε current mode έναντι voltage mode του κινέζου με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Πηγή το sony 50es προ ο mbl 4004 και ακουστικά τα Κ270 studio...

Οι διαφορές μέχρι στιγμής είναι μικρές.
Εστιάζονται κύρια σε λεπτομέρειες και χροιές και μόνο σε εξεζητημένο πρόγραμμα.
Εχω την εντύπωση ότι ο κινέζος έχει περισσότερο μπάσσο αν και λίγο πιό βρώμικο, περίπου την ίδια μεσσαία και λιγώτερο αέρινα πρίμα. Βέβαια το βουβάλι εξακολουθεί να έχει περισσότερη αίσθηση του "νάσαι εκεί", όμως επαναλαμβάνω σε οριακό επίπεδο.
Αναμφισβήτητα είναι η καλύτερη έκδοση κινέζικου που έχω ακούσει μέχρι στιγμής αν και δεν γνωρίζω αν θέλει κάποιος να ξοδέψει τα 180 ευρώ έναντι πχ 40 γιά δυό πολύ καλούς πυκνωτές εξόδου και να στερηθεί λίγο drive...

Ποιό θα προτιμήσω από τα δυό?
Για την ώρα το βουβάλι, αν και τα δυό είναι "παιδιά" μου και ειλικρινά το δεύτερο υστερεί όχι αναλογικά όση είναι η διαφορά τιμής τους...

Attachments

• IMG_0592s.JPG
    IMG_0592s.JPG
    128 KB · Views: 92
Last edited:
το κυριότερο ατού του βούβαλου είναι η 4απλη παραλληλία πράγμα που το καθιστά ανώτερο στην οδήγηση αφού καταφέρνει να κερδίσει τα μάλα από κέρδος σε αυτό το επίπεδο της αλυσίδας που είναι και το πιο κρίσιμο

(πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα υπέροχο dac οπως και ναχει )

εισπράττεται άραγε αυτό στο ταμείο στο τέλος? (το ότι είναι 4 παράλληλα?)

πάντως το κινέζικο είναι απίστευτο γιά τα λεφτά του.
Ίσως το απόλυτο value/money

Απάντηση: Re: H σφαγή του dac...

εισπράττεται άραγε αυτό στο ταμείο στο τέλος?

πάντως το κινέζικο είναι απίστευτο γιά τα λεφτά του.
Ίσως το απόλυτο value/money

ασφαλώς εισπράττεται ´´, το drive είναι όλα τα λεφτά , όσο πιο μάγκας ο μαέστρος τόσο καλά πιο καλά βαράει η ορχήστρα

μακάρι δλδ ναχαμε 40πλο dac με 5 -10 αμπέρ ρεύμα και καπάκι στα ηχεία :BDGBGDB55:

χθες μου ηρθαν και οι obligato 2uf οποτε και τους εβαλα (εχει παρει και ποδι ο opamp)...αποκαλυψη
η tascam θα παιζει πια το ρολο του spdif τροχονομου και εισοδος για τα παντα, εχει πολλα inputs η ατιμη. Αυτες τις ημερες θα το δοκιμασω το κινεζακι με μια apogee (την ακριβη) να δουμε τι πιανει..

Το καλυτερο project εβερ, συνιστάται ανεπιφυλακτα. Δεν θα το ταλαιπωρησω πολυ ακομα, θα μπει σε κουτι.

Σε σύγκριση των obligato 2uf με Solen υπάρχει μεγάλη διαφορά ή απλά μικρή σε σημεία;

solen δεν εχω βαλει οποτε δεν μπορω να σου πω. Δεν ξερω αν εχει δοκιμασει ο υπερηχας. Παντως σε συγκριση με τον opamp και χωρις με τους πυκνωτες, μερα με νυχτα

Ναι αυτό που γράφεις ήταν αναμενόμενο και όσοι το έχουν δοκιμάσει σε voltage output dac-chip καταλαβαίνουν.

Ο supersonic θυμάμαι ότι είχε βάλει solen πυκνωτές σε απευθείας έξοδο, για αυτό ρωτάω τι είδους διαφορά έχετε μεταξύ φθηνότερων πυκνωτών (όπως οι Solen) και ακριβότερων όπως οι obligato.

Θα παρακαλούσα όποιον το έχει δοκιμάσει να γράψει τις εντυπώσεις του.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1103233&postcount=1

εδώ δείτε στην πρώτη τους απλούς scr που είχα, σε σχέση με τους πρώτους obligato (χρυσαφιοί) που τους έβγαλα από το λαμπάτο στάδιο, όταν έβαλα τους ακριβούς obligato.

Ήδη με τους χρυσούς ήταν κλάσεις πάνω από τους απλούς scr.
Τους ακριβούς obligato δεν τους έβαλα ποτέ, μπήκαν με τη μιά στο λαμπάτο και θα φύγουν μόνο αν μου τη δώσει και βάλω τίποτα audio note ή hovland ή ό,τι τρέλλα μου έρθει...

Ποιούς να πάρουμε όμως?
Jensen copper, MIT, Mundorf Supreme gold silver, obligato, Audio Note... είναι πολλές οι επιλογές. Πάντως όποιος θέλει κάτι οικονομικό (περίπου στις τιμές των απλών SCR) και πολύ καλό ας δοκιμάσει και Mundorf Mcap (τους άσπρους).
Α! Περιμένω και obligato λαδιού, για να δούμε...