HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος... (CHAT )

Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Ρε παιδια,σταματηστε το χαβαλε για τσιπουρα και διαφορα.
Ενταξει,να κανουμε λιγο πλακα αλλα κατανταει κουραστικο.

φιλε nix ο χαβαλες δεν πειραξε ποτε κανεναν - ειδικα αν δεν θιγει καποιον προσωπικα - το αντιθετο θαλεγα ειδικα σε αυτην την κουβεντα βοηθα να ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ και να συνεχιζουμε την αντιπαραθεση μας σε τεχνικο επιπεδο.............

στα υπολοιπα επιπεδα τα εχουμε βρει...... (τσιπουρα,μιλφειγ,χταποδακια)

ΥΓ

αφου οι κυριοι συντελεστες δεν παραπονιουνται για το μπαχαλο του νηματος αυτου ( το οποιο εγω και κανα 2-3 αλλα καλοπαιδα προωθουμε σθεναρα ) φαινεται πως ασπαζονται τις αποψεις μας.....
Η ειναι πολυ ντροπαλοι και δεν θελουν να το πουν (κακο του κεφαλιου τους)
Η περιμενουν πως και πως να μας banαρει η διαχειριση
Η απλα περιμενουν τα τσιπουρα γιατι στην ουσια ολα τα αλλα ειναι π@π@ριες μελατες.......

ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Απάντηση: Re: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Παναγιώτη μήπως θυμάσαι την εποχή επί Sanyo? Πόσος καιρός έχει περάσει?
Θυμάσαι πως έβλεπες? Πως βλέπεις με τον 8700?

Μα αν είχες τη δυνατότητα να δεις ταυτόχρονα τον 8700 σε άμεση αντιπαράθεση με τον HD-1 θα έβαζες ‛τα κλάματα’ ας μου επιτραπεί η έκφραση, χωρίς να παρεξηγηθώ. Εδώ τα έβαλα εγώ με τον 8720…

Και δηλώνεις ρητά ότι δεν θα άλλαζες τον 8700 για τον HD-1 επειδή δεν σε καλύπτει???
Είναι σαν να πήρες μια ‛ντουντούκα’ και να βροντοφωνάζεις σε ένα ολόκληρο forum:

‛Παιδιά μην είσαστε κοροΐδα… Ακόμη η τεχνολογία είναι ανώριμη… Πάρτε έναν 8700 με 600 – 700 ευρώ και θα είσαστε ‛ευτυχισμένοι’ που δεν δαπανήσατε περισσότερα χρήματα…’

Ε…να μην τρελαθούμε κιόλας.

Κώστα, για ένα πράγμα δεν μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος: ότι τα μηνύματά μου δεν γίνονται κατανοητά! Τεσσεράμισι ολόκληρα χρόνια στα δύο forum, θέλω να πιστεύω ότι τα μηνύματά μου χαρακτηρίζονται τουλάχιστον από το ότι γράφω πολύ αναλυτικά, μην αφήνοντας μεγάλα περιθώρια για παρεξηγήσεις.

Τώρα αν εσύ κατάλαβες ότι εγώ έγραψα ότι δεν είναι καλός προβολέας ο JVC, δικαίωμά σου βεβαίως, αλλά πιστεύω ότι η πλειοψηφία των μελών του forum δεν κατάλαβε κάτι τέτοιο.

Όταν γράφω ότι θα αγόραζα τον RS1 με κλειστά μάτια αν δεν είχα δει τον Sharp 21000, αυτό για σένα σημαίνει ότι λέω ότι ο JVC είναι κακός σαν προβολέας;

Συνέκρινα εγώ πουθενά τον 8700 με τον RS1; Όταν λέω ξεκάθαρα ότι προς το παρόν συμβιβάζομαι με την μέτρια εικόνα του ταπεινού 8700, αυτό για σένα σημαίνει ότι τους συγκρίνω και μάλιστα αναδεικνύω καλύτερο προβολέα τον 8700;

Επειδή δηλαδή, εσύ Κώστα έχεις την οικονομική άνεση να αλλάζεις τους προβολείς σαν τα πουκάμισά σου, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε όλοι εδώ μέσα να κάνουμε το ίδιο; Να με συγχωρείς πολύ, αλλά εγώ ακόμα ξεπληρώνω τις δόσεις του ταπεινού 8700! Κι αν εσύ μπορείς να σκας μερικές χιλιάδες ευρώ, κάθε φορά που πιστεύεις ότι θα βελτιώσεις την εικόνα σου κατά 5-10% σε κάποιους τομείς, ε πώς να το κάνουμε, εγώ τουλάχιστον αδυνατώ να κάνω το ίδιο!

Εγώ άφησα να εννοηθεί, πιστεύω αρκετά ξεκάθαρα, ότι οι δύο κορυφαίοι προβολείς αυτή τη χρονική στιγμή, ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, είναι ο JVC RS1 και ο Sharp 21000. Πιστεύω ότι δεν γράφω ποτέ με «υφάκι γκουρού της εικόνας». Έχω τονίσει δεκάδες φορές ότι όταν πρωτογράφτηκα σαν νέο μέλος τον Νοέμβριο του 2003 στο avforum, ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ. Όπως πολύ σωστά μου τονίζει ο Κώστας Κεφάλας, θεωρώ ότι είμαι ακόμα στο Α στην αλφαβήτα της βιντεοπροβολής!

Αυτά που γράφονται τώρα ότι θα επηρεαστούν πολλά μέλη από αυτά που γράφει ο Κεφάλας ή εγώ, να με συγχωρείτε, αλλά τα ακούω βερεσέ! Αν κάποιος ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ή ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ προβολέα αξίας 5.000 ευρώ, βασιζόμενος αποκλειστικά στα δικά μας λεγόμενα, χωρίς να κρίνει με τα ματάκια του, ε τότε είναι άξιος της τύχης του!

Τώρα, (για να πούμε και κάποια πράγματα με το όνομά τους) αν κάποιοι εδώ μέσα θεωρούν ότι ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ την εικόνα τους σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ όπως γράφουν –και παρακαλώ να προσέχετε τι γράφω και να μην μου απαντάτε με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε- περνώντας από ένα πολύ καλό μονότσιπο DLP προβολέα όπως είναι ο BenQ 8720, στον JVC RS1, ε τι να πω βρε παιδιά, δικαίωμά τους να το πιστεύουν αυτό, όπως δικαίωμά μου είναι να πιστεύω το αντίθετο! Αν πιστεύουν δηλαδή ότι θα έχουν καλύτερη σύγκλιση σε όλο το πάνελ με τον RS1, αν πιστεύουν ότι θα έχουν καλύτερη χρωματική ομοιομορφία σε όλο το πάνελ με τον RS1, αν πιστεύουν ότι θα έχουν καλύτερη κίνηση με τον RS1 (σε όλες τις παραμέτρους της κίνησης, δηλαδή ροή των καρέ, ομαλότητα οριζόντιας, διαγώνιας, κάθετης κίνησης) με το συγκεκριμένο setup που είδα εγώ, δηλαδή HTPC στα 1080p/24fps και τον RS1 στα 48Hz, σε απευθείας αντιπαράθεση με τον ταλαίπωρο 8720 να δέχεται σήμα 720p/30fps (δηλαδή με το ντεσαβαντάζ του 3:2pulldown) από HTPC, ε τι να πω πάλι, δικαίωμά τους είναι να τα πιστεύουν όλα αυτά, όμως δικαίωμά μου είναι να πιστεύω το αντίθετο!

Αν πάλι πιστεύουν ότι θα δουν τα ασπρόμαυρα πλάνα του Sin City καλύτερα ως προς την ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ, με τον RS1 από ότι με τον 8720, πάλι δικαίωμά τους είναι να το πιστεύουν αυτό! Ξέρετε όμως, τα ασπρόμαυρα πλάνα έχουν ένα μικρούλι ελαττωματάκι: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ, και όχι να βλέπεις εκεί μια γωνίτσα κόκκινη, εκεί μια περιοχή μπλεδίζουσα, κάπου αλλού μια περιοχή καφετίζουσα και ούτω κάθε εξής! Να κοντεύεις με λίγα λόγια, να βλέπεις το Sin City ΕΓΧΡΩΜΟ αντί για ασπρόμαυρο!

Επίσης αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα δουν μια μεσαία φωτεινή σκηνή με πολύ κοντινές χρωματικές διαβαθμίσεις (προσέξτε πάλι το τι γράφω, και με αρχίσετε στα άλλα αντί άλλων), όπως π.χ. ένα απογευματινό πλάνο με ένα πυκνό δάσος από δέντρα, μια σκηνή δηλαδή όπου το on/off contrast πηγαίνει περίπατο και αναλαμβάνει κυρίαρχο ρόλο το ANSI contrast, καλύτερα στον RS1 από ότι στον 8720, πάλι δικαίωμά τους να το πιστεύουν αυτό. Μόνο που θα ήθελα ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ πώς θα γίνει κάτι τέτοιο, μια και ο 8720 έχει τουλάχιστον διπλάσιο ANSI contrast από τον RS1!

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω, για κάποιους δεν αποτελούν παραμέτρους της εικόνας, αλλά εικόνα είναι ΜΟΝΟ όλα τα υπόλοιπα, στα οποία θα υπερισχύει ο RS1 του 8720, ε τι να πω πάλι βρε παιδιά, ότι πείτε!

Τέλος, Στρατηγέ μου, θέλω να απευθυνθώ αποκλειστικά σε εσένα. Σε ξέρω πολλά χρόνια, αλλά πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που σε βλέπω να χάνεις την ψυχραιμία σου και ειλικρινά δυσκολεύομαι να κατανοήσω τους λόγους! Αφού όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ο RS1 την βγάζει δεν τη βγάζει σε σένα τη χρονιά! Γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο Κώστας Κεφάλας ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ όταν βλέπει έναν προβολέα, αν πίστεψες έστω και στιγμιαία το αντίθετο, αυτό απλώς σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις το χαρακτήρα του Κώστα αρκετά καλά. Ο Κώστας θα γράψει πάντα ΜΟΝΟ αυτό που βλέπει και τίποτα άλλο. Το αν είναι σωστό ή λάθος θα κριθεί πάντα από τα υπόλοιπα μέλη του forum, όπως άλλωστε κρινόμαστε όλοι εδώ μέσα από τα γραφόμενά μας.

Εγώ πάντως θα πω για άλλη μια φορά ότι αν έχω μάθει έστω κάτι μηδαμινό και εντελώς ασήμαντο από εικόνα -όχι από θεωρίες, αλλά στην πράξη, τουτέστιν pause και το βλέπεις αυτό;- τα τελευταία χρόνια, το οφείλω σε μεγάλο βαθμό στον Κώστα. Που να τον πάρει και να τον σηκώσει ο διάολος, γιατί με νικάει και στο μπιλιάρδο (καθαρά), στο μπόουλινγκ (καθαρά), αλλά και στο πινγκ πονγκ (εντελώς οριακά)! :flipout:

Απάντηση: HD D-ILA απο την JVC (HD-1/RS-1) + Mπαμπινος...

Και να πω δυο λόγια για τον Sharp 21000 στον Κώστα Παπαγεωργίου και για το γιατί δεν θα τον αγόραζα αυτή τη στιγμή, ακόμα κι αν είχα τα χρήματα, παρόλο που είναι ΦΟΒΕΡΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ σε ΚΑΠΟΙΟΥΣ τομείς της εικόνας, πάντα για τα δικά μου μάτια.

Ένα από τα βασικότερα πράγματα που μου μετέδωσε ο Κώστας Κεφάλας, είναι ότι πρέπει πάντα να κρίνουμε την εικόνα overall, και η εικόνα θα πρέπει να πάντα ισορροπημένη, με βαθμολογίες δηλαδή από το 1 έως το 10, θα πρέπει ένας προβολέας για να πούμε ότι έχει καλή εικόνα, να παίρνει βαθμολογία τουλάχιστον έξι έως επτά σε ΟΛΟΥΣ τις παραμέτρους της εικόνας. Αν παίρνει 10 σε κάποιους τομείς της εικόνας, αλλά μόνο τρία ή δύο σε κάποιους άλλους, τότε μιλάμε για έναν προβολέα που εγώ προσωπικά δεν θα τον αγόραζα.

Ο Sharp 21000 είναι πολύ καλός προβολέας και φοβερά ερωτεύσιμος κατά την άποψή μου. Είναι ένα εργαλείο, που ο χρήστης του μπορεί να κάθεται ατέλειωτες ώρες και να παίζει με τα μενού του, προσπαθώντας να ανακαλύψει, να καταλάβει, και τελικά να κατακτήσει ουσιαστικές γνώσεις για την εικόνα. Θα πειράζει αυτό ή το άλλο και θα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι αλλαγές και επιπτώσεις έχει αυτό στην εικόνα που βλέπει.

Εγώ τουλάχιστον, αυτό θα περίμενα από έναν προβολέα σαν τον Sharp 21000, να μου διδάξει εικόνα, να μάθω κατιτίς παραπάνω, να με πάει έστω και μερικά βήματα από το επίπεδο που βρίσκομαι τώρα. Αυτό θα ζητούσα εγώ όμως παιδιά, κάποιος άλλος θα θέλει απλώς να τον ανάβει και να βάζει την ταινία του να παίζει, χωρίς καθυστέρηση ούτε δευτερολέπτου! Σωστός κι αυτός, σωστός κι εγώ όμως!

Όπως γράψαμε με τον Κεφάλα λοιπόν, σε κάποιους τομείς ο Sharp απλά δεν παίζεται, ρυθμισμένος στο High Contrast mode, στα σκοτεινά και μεσαία σκοτεινά πλάνα, ο Sharp 21000 είναι απλούστατα ένας εξάμετρος λευκός καρχαρίας που έχει να φάει κανένα μήνα, ότι βρεθεί στο δρόμο του απλώς θα το κατασπαράξει χωρίς δεύτερη σκέψη! Είδα την αποθήκη του Van Helsing από HD-DVD, σίγουρα θα κάνω καιρό να την ξεχάσω αυτή την εικόνα, θυμάμαι απλώς ότι σκέφτηκα: ποποπό, τι π@π@ριές βλέπω στον ταπεινό 8700!

Στα ηλιόλουστα φωτεινά πλάνα όμως τα πράγματα αντιστρεφόντουσαν, η εικόνα ψόφια, χωρίς καθόλου punch φωτεινότητας, πάντα για τα δικά μου γούστα. Με τον Κεφάλα διαφωνούσαμε εκεί, μου έλεγε: εγώ μπορώ να ζήσω με αυτό το φως στα φωτεινά, εγώ όμως δεν ζούσα! Και τι να κάνω βρε παιδιά, πέστε μου! Όταν έχεις δει με τέτοιο βίαιο τρόπο (εξαγωγή οφθαλμών) ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ στα σκοτεινά πλάνα, με τι καρδιά θα πας να βάλεις την ίριδα στη μεσαία θέση, ή (ακόμα χειρότερα) στο High Brightness mode, δηλαδή ίριδα εντελώς ανοικτή; Τα σκοτεινά πλάνα γινόντουσαν πεπλάτα και εντελώς flat σε αυτές τις θέσεις, πάντα βέβαια συγκρινόμενα με την απόλυτη μαγεία του High Contrast mode (δεν αναφέρομαι σε σύγκριση με άλλους προβολείς).

Πέστε μου τώρα εσείς, κάποιος που λατρεύει τα σκοτεινά πλάνα όπως εγώ, τι να κάνει με τον Sharp; Ο προβολέας δεν σου αφήνει περιθώρια ελιγμών, τρεις μόνο θέσεις της σταθερής ίριδας και από δύο θέσεις της λάμπας (low-high) στην καθεμία. Έξι διαφορετικοί συνδυασμοί για να παίξεις με το φως, τίποτε άλλο, πάπαλα!

Επιπλέον, δεν μπορώ να το κρύψω, δεν είμαι υπερευαίσθητος στο rainbow, ο Τάκης Σωτηρόπουλος το γνωρίζει αυτό, όταν πήρα τον 8700 έκανα τιτάνιες προσπάθειες για να καταφέρω να δω rainbow, και τελικά τα κατάφερα! Λοιπόν, στον Sharp 21000 είδα rainbow στιγμιαία, τουλάχιστον τρεις τέσσερις φορές σε μεσαία σκοτεινά πλάνα στο High Contrast mode, μάλιστα εκείνη την ημέρα τον βλέπαμε και σε αντιπαράθεση με τον Mistsubishi 1000, στον οποίο δεν είδα ούτε για μια στιγμή rainbow, ούτε για αστείο! Και φυσικά δεν έχει ταχύτερο χρωματικό τροχό ο 8700 μου ή ο Mitsubishi 1000 από τον Sharp 21000! Απλώς ο Sharp έχει πολύ contrast (και on/off αλλά και ANSI) για μονότσιπο DLP προβολέα, με αποτέλεσμα να αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα να δει κάποιος rainbow. Θα μου πείτε, δηλαδή δεν ζούσες με αυτό; Φυσικά και θα ζούσα, αλλά για άτομα με υπερευαισθησία στο φαινόμενο όπως ο Νικόλας Αποστολίδης ή ο Δημήτρης Ακριβός, ούτε καν φαντάζομαι τι θα πάθαιναν αν αντίκριζαν τον 21000.

Η χειρότερη στιγμή για τον Sharp 21000 ήταν η κίνησή του. Όπως έχουμε ήδη πει, βλέπαμε HD-DVD από το Toshiba XE1 και σήμα 1080i σε σύνδεση HDMI. Η κίνηση ήταν απλώς ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ, και για τα δικά μου μάτια αλλά και για του Κεφάλα! Σε κάποιον άλλο, η κίνηση μπορεί να φαινόταν άψογη, δεν μου καίγεται καρφί! Και σε ρωτάω λοιπόν Κώστα Παπαγεωργίου, εσύ στη θέση μου, θα τον αγόραζες τον Sharp, έστω κι αν περίσσευαν τα χρήματα, αν δεν έβλεπες βελτιωμένη κίνηση με οποιονδήποτε τρόπο;

Τέλος, όταν μιλάμε για έναν προβολέα, θα έχουμε το θάρρος να τα λέμε όλα, ακόμα κι αν χρειάζεται να το θάψουμε το μηχανάκι που φιλοξενούμε στο σαλόνι μας. Όπως το έγραψε ο Greg Rogers στο review του για τον Sharp 21000, και προς τιμήν του το παραδέχτηκε και το μέλος The Lion του αμερικάνικου forum ότι το έχει και ο δικός του, για ένα φαινόμενο που δεν θυμάμαι τώρα πως διάολο λέγεται και που παρουσιάζεται στις δυο τρεις τελευταίες γραμμές από καθρεφτάκια στο κάτω μέρος του πάνελ του Sharp. Τι συμβαίνει λοιπόν, όπως το περιγράφει ο The Lion: υπάρχουν δύο συστοιχίες από περίπου 300 καθρεφτάκια η καθεμιά, οι οποίες δεν καταφέρνουν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του υπόλοιπου πάνελ και ανοιγοκλείνουν με καθυστέρηση από 0,2 έως 0,5 δευτερόλεπτα!!! Όταν το διάβασα, κόντεψαν να μου πέσουν τα μαλλιά! Εγώ κι ο Κεφάλας δεν προσέξαμε κάτι τέτοιο όταν είδαμε τον Sharp και πιθανώς να μην συμβαίνει σε όλους. Αν όμως παρόλα αυτά, τώρα που το ξέρω, και π.χ. λυθεί το πρόβλημα κίνησης του Sharp με αναβάθμιση firmware όπως φημολογείται, φταίω εγώ να κάθομαι να κοιτάω το κάτω μέρος του πάνελ με μεγεθυντικό φακό, αν αποφάσιζα να τον αγοράσω;

Παναγιώτη, σε πολλά από αυτά που λές δεν συμφωνώ αλλά ούτε το χρόνο ούτε και τη διάθεση έχω να καθήσω τώρα να γράφω ολόκληρα σεντόνια με αναλύσεις και θεωρείες περί εικόνας.
Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου στο οτι έχασα την ψυχραιμία μου και γι αυτό ζητάω συγνώμη, πρώτα από τον Κώστα και μετά από όλα τα άλλα παιδιά που διαβάζουν.
Κάποια στιγμή, όταν βρεθούμε από κοντά, θα σου εξηγήσω και το λόγο...
Κατά τα λοιπά οι απόψεις μου δεν αλλάζουν απλά θα προτιμούσα να είχα παραμείνει πιό ήρεμος...

Μετά από όσα γράφονταν για τον D-ILA, και ειδικά από τον Τάκη, υποψιαζόμουνα τι θα γίνει, το περίμενα.
Και δεν ήμουν καθόλου στην τσίτα, το αντίθετο μάλιστα. Δεν μου καιγόταν καρφάκι, ξέρεις γιατι; Όχι επειδή πάνω-κάτω το περίμενα αλλά επειδή μέσα μου ήμουνα ήσυχος. 'Ηξερα πολύ καλά τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Το θέμα δεν είναι τι βλέπεις και τι δε βλέπεις, αυτά τα έχουμε πεί. Το θέμα είναι άλλο, το εξήγησα αλλά προσποιείσαι οτι δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Στο ξαναλέω λοιπόν. Μου έδωσες την εντύπωση, το γραφω μαλακά, οτι δεν ήρθες να είς τον προβολέα αλλά να "την πείς" σε κάποιους που τον εκθείαζαν.
Μαζί μου μπορεί να μην έχεις πρόβλημα, έχεις όμως πρόβλημα μ´αυτούς κι αυτό σου βγαίνει.

Ο Sharp μπορεί να είναι τρομερό μηχανάκι, το δώρο του Θεού στη Γή. Δεν τον έχω δεί όμως και δεν έχω άποψη.
Για τα άλλα μηχανάκια όμως που έχω άποψη, φέρε όποιο θές, όποτε θές, και παρουσία όσων μελών του Avclub να κάνουμε ένα συγκριτικό με μυστική ψηφοφορία.
Αν υπάρξει έστω και ένα που θα σταθεί δίπλα στον D-ILA, κάποιος που να μην "μπουκώνει", εγώ δηλώνω υπεύθυνα οτι θα στον χαρίσω. Εσύ δεν ρισκάρεις τίποτε.

Εκτός των άλλων, εμένα μ' αρέσει να στα χώνω...:D

Ο Τακης Μπαμπη λεει την αποψη του.....οπως λεει και ο καθε ενας.....
Το κακο ειναι οτι επειδη αυτος τα βλεπει καπως,νομιζει οτι και οι αλλοι πρεπει να βλεπουν ετσι....π.χ.στην κατηγορια των pc ειχε γραψει,οτι για καλη απεικονιση εικονας πρεπει το pc σας να ειναι ρυθμιζμενο lanczos κοντα στο 6 και luma sharpnes κοντα στο 1......
Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα.....!!!!!!

Εγω απο την αλλη μπορει να ειμαι περιεργος η πεστο οπως θελεις,αλλα ξερω τι θελει ο κοσμος γιατι το ζω καθημερινα....
Βλεπω ενα μερος των προβληματων και ξερω κατευθειαν τι βλεπει καποιος και αν το αποτελεσμα θα αρεσει η οχι.....
Και μονο σου ειχες πει οτι δεν ειναι τα πραγματα οπως περιμενα να ειναι με τον JVC......

Σχετικα με το δευτερο ειπα ποιο πανω.....
Δεν ηρθα να την πω σε κανεναν Μπαμπη.....ΛΑΘΟΣ...
Το μηχανακι πηρε πολυ καλα σχολια......
Εχει κοντραστ που λειπει απο τον κοσμο και ξεχνανε ολα τα αλλα στην εικονα.
Αυτο εκανε και ο Τακης με ολους του τους προβολεις....
Εβαζε στο pc lanczos 6 και luma sharpnes 1.2 για να κανει κοντραστ στην εικονα.....αυτο του ελειπε....αλλα δεν το ηξερε.....
Και δεν εβλεπε μετα τα υπολοιπα προβληματα στην εικονα.....
Το κοντραστ νικαει τα παντα.....
Το ιδιο συμβαινει και με τους crt....;)
Την μανα μου να βαλεις με δυο εικονες και με διαφορα στο κοντραστ θα την δει και θα σου πει οτι καλυτερη ειναι αυτη με το ποιο μεγαλο κοντραστ.....
....αλλα δεν θα μπορει να δει ολα τα αλλα προβληματα στην εικονα...:flipout:
Δεν εχω προβλημα με κανεναν Μπαμπη......
Δεν μου βγαινει.....με πιεζουν για να το βγαλω....:flipout:
Αλλοι εχουν προβλημα με εμενα και μου την λενε......

Σχετικα με το τριτο..ειπα....
Πιαζουν jvc και sharp αυτη την στιγμη....
Θα αγοραζα jvc καθαρα για χρηματικους λογους...
Εαν ειχα χρημα θα επαιρνα sharp μιας και ειναι οβερολ καλυτερος...

Για το τελευταιο τι να πω!!!! ....μου αρεσει να μου τα χωνεις..;) -bye-

Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου στο οτι έχασα την ψυχραιμία μου και γι αυτό ζητάω συγνώμη, πρώτα από τον Κώστα και μετά από όλα τα άλλα παιδιά που διαβάζουν. QUOTE]

Μπαμπινο δεν υπαρχει θεμα φιλε μου......
Ξερεις πολυ καλα δεν εχω κατι μαζι σου.....
Συγνωμη μπορεις να πεις σε οποιονδηποτε αλλο εκτος εμου.....
Και ασε τα σεντονια με τις θεωριες περι εικονας.
Στην θεωρια υπαρχουν πολλα στην πραξη κοιτα τι γινετε.....;)

Κωστα Παπαγεωργιου...
Ασχολεισαι με την βιντεοπροβολη και με την εικονα γενικα χρονια.....

Εχουμε τρια πανελ για να δημιουργισουμε μια απεικονιση εικονας....

ερωτηση....?
Ποιο ειναι το Α που πρεπει να κανουμε για να δουμε εικονα..και μετα να συνεχισουμε στα υπολοιπα..?????

ρωτηση....?
Ποιο ειναι το Α που πρεπει να κανουμε για να δουμε εικονα..και μετα να συνεχισουμε στα υπολοιπα..?????

Να βάλουμε το μηχανάκι στην πρίζα :p

Πέρα απο την πλάκα η ουσία είναι οτι ο προβολέας έχει καλό contrast,λόγω πολύ βαθύ μαύρου και κοστίζει 5000.
Εχει όμως καλή ομοιομορφία χρώματος σε όλη την επιφάνεια της οθόνης?Εχει άψογη σύγκλιση?Εχει καλό φακό?

Αν η sanyo βλάλει lcd με αυτό το contrast και αυτά τα ελαττώματα και κόστος 5000,θα το αγοράζατε?

Last edited:

Να βάλουμε το μηχανάκι στην πρίζα :p

Αυτο το κανεις οταν το μηχανακι ειναι ετοιμο βρε ....:flipout:
Εχει γινει συναρμολογιση πλεον......

Κωστα Παπαγεωργιου...
Ασχολεισαι με την βιντεοπροβολη και με την εικονα γενικα χρονια.....

Εχουμε τρια πανελ για να δημιουργισουμε μια απεικονιση εικονας....

ερωτηση....?

Θελω απαντηση κοφτη....χωρις πολλα λογια...
αααααα.....!!!!
Και κατα ποσο επιρεαζει αυτο που θα κανουμε το κοντραστ που εχει ο προβολεας..?

Last edited:

Kωστα εχεις δικιο σε μερικα απο αυτα που λες, αλλα μπορεις να μας πεις ποιο απο ολα τα τριtsιπα και crt μηχανακια που κυκλοφορουν εχει τη τελεια συγκλιση ?
Και επειδη ξερω την απαντηση, θα σου πω οτι (αν δεν τυχεις σε ελλατωματικο κομματι - βλεπε pearl παλιας δοκιμης) ανετα ζεις με αυτα τα λεφτα, με ενα Pearl ή JVC.
Αν καποια στιγμη βγει ενας τριτσιπος με τελεια συγκλιση τοτε ισως να εχουμε το ιδανικο μηχανημα.
Εσυ λοιπον μιλας για ενα τελειο , ιδανικο μηχανημα, και εμεις γι οτι καλυτερο υπαρχει σημερα.
Αυριο ποιος ξερει ?

Μανωλη Καστρουνη......
Ακουω την αποψη σου στο ερωτημα που εθεσα στον Κωστα...

Δεν θελω μα-μου-σου-του.....
Θελω απλα και λιγα πραγματα.....

Kωστα εχεις δικιο σε μερικα απο αυτα που λες, αλλα μπορεις να μας πεις ποιο απο ολα τα τριtsιπα και crt μηχανακια που κυκλοφορουν εχει τη τελεια συγκλιση ?
Και επειδη ξερω την απαντηση, θα σου πω οτι (αν δεν τυχεις σε ελλατωματικο κομματι - βλεπε pearl παλιας δοκιμης) ανετα ζεις με αυτα τα λεφτα, με ενα Pearl ή JVC.
Αν καποια στιγμη βγει ενας τριτσιπος με τελεια συγκλιση τοτε ισως να εχουμε το ιδανικο μηχανημα.
Εσυ λοιπον μιλας για ενα τελειο , ιδανικο μηχανημα, και εμεις γι οτι καλυτερο υπαρχει σημερα.
Αυριο ποιος ξερει ?

Γιαννη δεν μιλαω για τελειο προβολεα με τρια πανελ.....
π.χ.ruby που ειχα δει ηταν καλυτερος οπτικα απο τον jvc....
Μιλαω για κατι το οποιο θα μπορει να σου δωσει καλη απεικονιση....
Οταν ενα μηχανακι εχει προβλημα στην συγκλιση...καποιες σκηνες περνανε με μη ορατο προβλημα και σε αλλες χαλια.....
Εγω λοιπον μιλαω για μια ισοροποιμενη κατασταση......
Ο pearl για μενα δεν βλεπετε(αυτον που ειδα)
Παντα ανφερομαι σε κομματια που βλεπω.....
Δεν μπορω να ξερω τι παιζεται με την γραμμη παραγωγης της sony κ.λ.π.

Επισης εχω αναφερει ενα καρο φορες προβληματα συγκλισης σε μονοτσιπους dlp προβολεις π.χ.marantz...sim...κ.λ.π.
Τα οποια εχουν να κανουν σε μεγαλο βαθμο με τον φακο τους....

Ο Τακης Μπαμπη λεει την αποψη του.....οπως λεει και ο καθε ενας.....

Το κακο ειναι οτι επειδη αυτος τα βλεπει καπως,νομιζει οτι και οι αλλοι πρεπει να βλεπουν ετσι....π.χ.στην κατηγορια των pc ειχε γραψει,οτι για καλη απεικονιση εικονας πρεπει το pc σας να ειναι ρυθμιζμενο lanczos κοντα στο 6 και luma sharpnes κοντα στο 1......

Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα.....!!!!!!

Εγω απο την αλλη μπορει να ειμαι περιεργος η πεστο οπως θελεις,αλλα ξερω τι θελει ο κοσμος γιατι το ζω καθημερινα....

Βλεπω ενα μερος των προβληματων και ξερω κατευθειαν τι βλεπει καποιος και αν το αποτελεσμα θα αρεσει η οχι.....

Και μονο σου ειχες πει οτι δεν ειναι τα πραγματα οπως περιμενα να ειναι με τον JVC......

Σχετικα με το δευτερο ειπα ποιο πανω.....

Δεν ηρθα να την πω σε κανεναν Μπαμπη.....ΛΑΘΟΣ...

Το μηχανακι πηρε πολυ καλα σχολια......

Εχει κοντραστ που λειπει απο τον κοσμο και ξεχνανε ολα τα αλλα στην εικονα.

Αυτο εκανε και ο Τακης με ολους του τους προβολεις....

Εβαζε στο pc lanczos 6 και luma sharpnes 1.2 για να κανει κοντραστ στην εικονα.....αυτο του ελειπε....αλλα δεν το ηξερε.....

Και δεν εβλεπε μετα τα υπολοιπα προβληματα στην εικονα.....

Το κοντραστ νικαει τα παντα.....

Το ιδιο συμβαινει και με τους crt....

Την μανα μου να βαλεις με δυο εικονες και με διαφορα στο κοντραστ θα την δει και θα σου πει οτι καλυτερη ειναι αυτη με το ποιο μεγαλο κοντραστ.....

....αλλα δεν θα μπορει να δει ολα τα αλλα προβληματα στην εικονα...

Δεν εχω προβλημα με κανεναν Μπαμπη......

Δεν μου βγαινει.....με πιεζουν για να το βγαλω....

Αλλοι εχουν προβλημα με εμενα και μου την λενε......

Σχετικα με το τριτο..ειπα....

Πιαζουν jvc και sharp αυτη την στιγμη....

Θα αγοραζα jvc καθαρα για χρηματικους λογους...

Εαν ειχα χρημα θα επαιρνα sharp μιας και ειναι οβερολ καλυτερος...

Για το τελευταιο τι να πω!!!! ....μου αρεσει να μου τα χωνεις..

Μπαμπινο δεν υπαρχει θεμα φιλε μου......

Ξερεις πολυ καλα δεν εχω κατι μαζι σου.....

Συγνωμη μπορεις να πεις σε οποιονδηποτε αλλο εκτος εμου.....

Και ασε τα σεντονια με τις θεωριες περι εικονας.

Στην θεωρια υπαρχουν πολλα στην πραξη κοιτα τι γινετε.....

Κωστα, μετα λυπης διαπιστωνω αυτο που υποψιαζομουν τοσο καιρο..
Οτι εχεις καποιο προβλημα με το προσωπο μου.
Δεν εξηγειται οτι μου κανεις διαρκως εμμεσες και αμεσες προσωπικες επιθεσεις, οταν εγω σου μιλαω, εστω και εντονα ορισμενες φορες, αποκλειστικα πανω στο θεμα της εικονας και των προβολεων..
Σε καθε περιπτωση, μιας που εγινες και ειδικος στα HTPC, και μιας που παρακολουθεις το πως ρυθμιζω το HPTC μου, θα επρεπε να ηξερες οτι χροοονια τωρα το Lanczos το εχω στο 4 και το Luma sharpen στο 1.
Ο λογος; Μα του οτι βελτιωνει σαφως την εικονα κανοντας ποιοτικοτερο scaling με φωτογραφικους αλγορυθμους. Εαν μαλιστα εχουμε και καθαρο transfer οπως το sin city, μπορουμε να ανεβασουμε το lanczos στο 8 χωρις κανενα προβλημα εισαγωγης περιγραμματων και λοιπων artifacts. Θυμασαι σιγουρα, οτι οταν το ειχαμε ξανασυζητησει για να στο αποδειξω ειχα τραβηξει μεχρι και screenshots της ιδιας σκηνης με lanczos 0,2,4,6,8 χωρις καμια διαφορα σε artifacts αλλα με σαφη βελτιωση στην ευκρινεια της εικονας. Τοτε φυσικα ειχες κανει το "παπι".. Τωρα επιλεγεις να μου κανεις προσωπικη επιθεση υπαινισομενος οτι δεν ξερω τι βλεπω, οταν εσυ στην πραγματικοτητα μιλας για πραγματα που δεν κατεχεις ουτε στο ελαχιστο (λεγε με HTPC)....
Τελος παντων, μιας που απεκτησες εσχατως ξαφνικο ενδιαφερον για το θεμα scaling μεσω HTPC, το ακολουθο αρθρο θα σε βοηθησει να καταλαβεις γιατι μπορεις να εχεις και lanczos 6 χωρις προβληματα απαξ και το transfer ειναι καλο: http://videophile.info/Editorials/Scaling_vs_EE/Page_01.htm

Last edited:

Εγώ που δεν έχω δεί ακόμη τον Dila αλλά ενδιαφέρομαι με τα τόσα που έχω ακούσει όλον αυτό τον καιρό θα έλεγα ότι με τα λόγια και τις αντιπαραθέσεις δεν βγαίνει συμπέρασμα. Δυστηχώς δεν έχω καταφέρει να τον δώ ακόμη στον Στρατηγό αλλά ελπίζω στο μέλλον όταν πάρω τελικά την απόφαση για αγορά νέου προβολέα.

Αντιλαμβάνομαι πως ο Dila μπορεί να έχει προβληματάκια αλλά με τον να λέει ο ένας αυτό και ο άλλος το άλλο δεν βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα βγαίνουν είτε με την θέαση (δεν είναι εύκολο για όλους να δούν τον Dila να παίζει) ή το οπτικό υλικό. Με λίγα λόγια αποδείξεις από την κάθε πλευρά γι' αυτό που λέτε. Πρόβλημα σύγκλισης, ανομοιομορφία κ.ο.κ; Δώστε μας μια φωτό που να δείχνει το πρόβλημα ώστε να κρίνουμε.

Κωστα ο Pearl που ειχες δει ηταν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ , τελεια και παυλα.
Σε προσφατο συγκριτικο που δυστυχως δεν ησουν , ΟΛΟΙ διαπιστωσαν οτι ο Pearl δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα συγκλισης (περα του φυσιολογικου 0,5 - 1 pixel βεβαιως).

Εγώ από την πλευρά μου για όσους ανησυχούν για τους " απλούς πολίτες "
που δεν ξέρουν και θέλουν να ενημερωθούν (απο αυτούς είμαι κι εγώ) το τελευταίο που με ενδιαφέρει - προς το παρόν- από μια τέτοια συζήτηση, είναι το αν ο jvc είναι καλό, καλύτερο ή άριστο μηχανάκι. :operator:

Αντιθέτως, από μια τέτοια συζήτηση -με αφορμή τον jvc (αύριο θα είναι ο sharp στη θέση του, ο Χ, ο Ψ κτλ)- μαθαίνω (ή προσπαθώ) για τους προβολεις και την εικόνα γενικότερα. :grandpa:

Με την παραπάνω λογική, συμφωνώ με τον Μπάμπη, συμφωνώ με τον Κώστα, συμφωνώ με τον Τάκη, συμφωνώ με τον Παναγιώτη και περισσότερο με τα... τσίπουρα (εκεί δεν είδα και κανένα να διαφωνεί). :argue:

Με εκείνο που δεν συμφωνώ είναι να διαβάζω/μαθαίνω τι γνώμη έχει ο Χ για τον Ψ. :BXVZCBXZ6:

Όταν έρθει η ώρα να διαλέξω τι θα αγοράσω τότε -με βάση όσα έχω μαθει- θα πάρω και την απόφασή μου, και όχι με το αν ο Ψ δεν χωνεύει τον Χ άρα θα πάρω ότι και ο....Ζ, μέχρι τότε όμως θέλω να ξέρω (να μου έχετε πει π.χ.)

τι πρόβλημα δημιουργεί η απόκλιση ενος πιξελ στην εικόνα μου και γιατί από τη στιγμή που ο JVΨΤΡ προβολέας έχει αυτή την απόκλιση είναι καλύτερος από τον BENϴΧ 8721 που δεν έχει αυτό το πρόβλημα.
:BDGBGDB55:

Και στη συνέχεια, γιατί αφού και ο JVΨΤΡ προβολέας έχει 1 πιξελ απόκλιση τι τον κάνει καλύτερο απο τον 601ρη που έχει επίσης 1 πίξελ απόκλιση? :slapface:

Εγώ πάντως έτσι θα το ήθελα να κινείται το σαιτ και ειδικά σε τετοια θεματα που το ορίζουν, χαρακτηρίζουν και καθορίζουν ως audio & video.... και φυσικά δεν παραβλέπω και το fanatics (αρκει να μην μετατρεπεται σε... hooligans). :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 -bye-

Με την παραπάνω λογική, συμφωνώ με τον Μπάμπη, συμφωνώ με τον Κώστα, συμφωνώ με τον Τάκη, συμφωνώ με τον Παναγιώτη και περισσότερο με τα... τσίπουρα (εκεί δεν είδα και κανένα να διαφωνεί). :argue:

Με εκείνο που δεν συμφωνώ είναι να διαβάζω/μαθαίνω τι γνώμη έχει ο Χ για τον Ψ. :BXVZCBXZ6:

Εγώ πάντως έτσι θα το ήθελα να κινείται το σαιτ και ειδικά σε τετοια θεματα που το ορίζουν, χαρακτηρίζουν και καθορίζουν ως audio & video.... και φυσικά δεν παραβλέπω και το fanatics (αρκει να μην μετατρεπεται σε... hooligans). :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 -bye-

+1

Δεν ειναι τοσο απλο αυτο που ζητας...

Αλλιως βλεπει και ακουει ο καθενας μας, αλλη "παιδεια" επισης .

Για να γινει σωστη συζητηση πρπει ολοι οσοι συμμετεχουν να εχουν δει και ακουσει τα ΙΔΙΑ ακριβως συστηματα, με τις ιδιες ρυθμισεις και συνθηκες.

Αυτο γινεται εννοιωτε και στα συγκριτικα, απλα μερικοι δεν ερχονται σε αυτα ή προτιμουν prive καταστασεις.