HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Βλέποντας απόψε ΠΑΟ-ΞΑΝΘΗ απ' το Novasports1 (πολύ καλή εικόνα), σκέφτηκα ότι μάλλον κάνουν downgrade το HD σε SD.
Παρά την SD μετάδοση, η εικόνα είχε λεπτομέρεια, όπως τα avi (divX) που βλέπουμε και τα οποία, έχουν προέλθει από HD.

Μάλλον θα γίνει όπως την κινητή τηλεφωνία που αντί για μονοπώλιο, είναι ολιγοπώλιο, μια απ τα ίδια δλδ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΙΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΑ ΚΙΝΙΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΤΣΙ 3G ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΛΠ ΚΛΠ.Η ΝΟΒΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝ ΓΙΑ ΤΑ 50-60 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΣΟΥ ΕΔΙΝΕ 3 ΑΠΟΔΙΚΩΠΟΙΗΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ

Ρε παιδια να ρωτησω κατι το eurosport hd αυτή την στιγμη παιζει σε 4:3 η μου η μονο σε μενα εινα ετσι? εχει αγωνες παλης πανω γραφει eurosport hd αλλα ειναι σε 4:3...
Επισης το novacinema HD έχει καποια κάρτα ή εχει το μνμ που λεει επικοινωνήστε με την νοβα κλπ... ?

To ιδιο συμβαινει κ σε μενα ολο το απογευμα κ οτι κ αν εκανα δεν μπορεσα να το φτιαξω.κ σε αλλα καναλια ομως.

υγ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΠΙΕΣ ΚΑΝΑ ΤΣΑΙ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΕ ΚΗΝΥΓΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΑΚΟ, ΝΙΝΗ ΞΥΠΝΑ Κ ΞΕΚΑΒΑΛΑ

Μάλλον θα γίνει όπως την κινητή τηλεφωνία που αντί για μονοπώλιο, είναι ολιγοπώλιο, μια απ τα ίδια δλδ

Oτι γινεται στην Ελλαδα συνηθως δηλαδη. Θα σπασει το μονοπωλιο και οι συμφωνιες μεταξυ των 2 εταιρειων του ολιγοπωλιου θα γινονται κατω απο το τραπεζι.. Οτι γινοταν και γινεται τοσα χρονια με τις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας, γαλακτος κτλ.. Ποσο πωλειται το iphone που εχει σαρωσει σε πωλησεις σ' ολο τον κοσμο? Ποσο χρονο ομιλιας και Μb δινουν οι εταιρειες που το διαθετουν στο εξωτερικο και ποσο οι 3 εταιρειες στην Ελλαδα στα ιδια χρηματα? Τι θεση εχει η Ελλαδα στην πιτα της κινητης τηλεφωνιας? Μηπως παιρνει το χρυσο φλουρι σε σχεση με τον πληθυσμο της? Και τι εγινε δηλαδη που υπαρχουν 3 εταιρεις σε μια υπερκερδοφορα αγορα?
Με τις εταιρειες σταθερης τηλεφωνιας και ιντερνετ τι εγινε δηλαδη που ειναι αρκετες? Τι μας προσφερουν? 24Μbs με απεριοριστη ομιλια με 35-40 ευρω το μηνα?? Για να δουμε ποια εταιρεια στο εξωτερικο δινει 24 Μbps με 40 ευρω το μηνα?
Μακαρι να ερθει ο ΟΤΕ για να δουμε τι θα γινει.. Μηπως το κοστος του δορυφορικου σηματος θα ερθει ποτε στην Ελλαδα στα επιπεδα της Ευρωπης? Αυτο δε θα γινει ποτε και δε θα γινει γιατι η δορυφορικη αγορα της Ελλαδας ειναι μικρη και γιατι στην Ελλαδα ειναι ολα μπαχαλο. Τα καρτελ βασιλευουν!! Οσο για το μεριδιο της αγορας η πιτα δεν εχει χρυσο φλουρι. Δεν φταιει η Νοβα. Απλα ο κοσμος δεν ασχολειται. Με τη λεξη "κοσμος" δεν εννοω τα 1000-2000 ατομα που ενδιαφερονται αλλα ολους τους υπολοιπους. Οταν ο Ελληνας σταματησει να αγοραζει τηλεοραση με βαση το ποια ταιριαζει με το χρωμα του καναπε ή το τραπεζακι τοτε κατι μπορει να γινει αλλα και παλι οι εταιρειες θα κανουν τα δικα τους γιατι καποιοι τους αφηνουν να τα κανουν.

Χαιρετώ την παρέα!

Λοιπόν επειδή προσωπικά με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της ανεξάρτητης θέασης nova HD (και όχι απλό SD από rf ) σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις να σας καταθέσω τα παρακάτω:

Σε προηγούμενη ερώτηση μου εδώ στο thread φίλος μου είχε απαντήσει ότι υπάρχει επιλογή multiview στον NovaBox HD 831 αλλά δεν είναι ενεργή προς το παρόν.

Σε σχετική μου ερώτηση στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης της nova μου είπαν ότι:

o NovaBox HD 831 ΔΕΝ έχει δυνατότητα για ανεξάρτητη θέαση σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις.

Στη συνέχεια τους ρώτησα,αν περιμένω να πάρω τον Οκτώβρη που θα βγει τον NovaBox HD PVR 865 θα έχω με τον NovaBox HD PVR 865 δυνατότητα για ανεξάρτητη θέαση σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις: Η απάντηση της κοπέλας ήταν πως τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο,δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ενημέρωση,αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην γίνεται ούτε με τον NovaBox HD PVR 865.Μου είπε όμως πως υπάρχει και περίπτωση να υπάρχει αυτή η δυνατότητα με τον NovaBox HD PVR 865...

Αμέσως μετά της κάνω την εξής ερώτηση: "Ωραία λέω,μου λέτε ότι με τον NovaBox HD 831 δεν μπορώ να έχω ανεξάρτητη θέαση,με τον NovaBox HD PVR 865 μου λέτε ότι δεν ξέρετε ακόμα (μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα,μπορεί και να μην υπάρχει).Αν κάποιος αγοράσει τώρα τον NovaBox HD 831 και τον Οκτώβριο με το καλό αγοράσει ΚΑΙ τον NovaBox HD PVR 865 (έχει δηλαδή και τους δυο HD δέκτες της nova:και τον απλό HD και τον PVR HD) θα γίνεται να συνδεθούν κάπως μεταξύ τους ώστε να έχει κάποιος ανεξάρτητη θέαση?

Η απάντηση της ήταν ότι η κάθε κάρτα στον κάθε δέκτη αντιστοιχεί με μια συνδρομή οπότε αν κάποιος πάρει και δεύτερο δέκτη ,τότε πάει για δέυτερη συνδρομή!Δηλαδή πρακτικά δεν γίνεται ούτε με αυτόν τον τρόπο!

Στο σημείο αυτό θέλω να παραθέσω το post του φίλου strikal με αριθμό 2056 σε αυτό το thread, γιατί νομίζω πως υπάρχει κάποια αντίφαση ή εγώ δεν έχω καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί στην πράξη περίπου η ανεξάρτητη θέαση:

συμφωνω με τα παραπανω και με τον νεο δεκτη HD PVR τα ιδια θα ισχυουν, αλλα και κατι ακομα χειροτερο...
Ο νεος δεκτης PVR μπορει να εχει 2 tuner (αν κοιταξετε στην σελιδα της Pace και αν σκεφτουμαι οτι η nova ακολουθει την πολιτικη της multichioice Africa σε θεμα δεκτων) θα διαπιστωσετε οτι δεν μπορουμε να δουμε δυο διαφορετικα καναλια HD ταυτοχρονα. Οπως λεει χαρακτηριστικα σε FAQ της multichoice Africa δεν υπαρχει δεκτης που να υποστηριζει θεαση 2 HD καναλιων ταυτοχρονα.

Αυτο μπορει να υλοποιηθει με 2 δεκτες οπου θα ειναι συνδεδεμενοι ενσυρματα ή ασυρματα στον ιδιο χωρο.
Αυτο ισως εξηγει και την υπαρξη της ethernet στον nova box HD και την λειτουργια multiview στο μενου του

Αναμένω σχόλια και απόψεις για αυτή την "αντίφαση"!

Επίσης προς τον φίλο και συντοπίτη Architech να ανφέρω ότι σήμερα πέρασα από τον κύριο Ζαχαριουδάκη και ρώτησα και μου είπε για 0.50 euro το μέτρο για τα Commscope.Εσύ φίλε Architech σε τι τιμές τα βρίσκεις κι αν σου είναι εύκολο,από που?Θα μπορούσες να μου στείλεις σχετικό link?Στη σελίδα της AMF Electronics δεν αναφέρει τιμές.

Αναμένω!
Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:

Χωρίς τίποτε να είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή, η ανεξάρτητη θέαση σε πολλές τηλεοράσεις στον ίδιο χώρο θα γίνεται με το multiview πλέον και όχι με το pvr. Ο pvr δέκτης θα έχει διπλό tuner, άρα ένα για να παίζει και ένα για να γράφει και όχι 3 όπως ο παλιός. Δηλαδή το pvr θα είναι απλά για εγγραφή, όπως είναι και το σωστό δηλαδή.

Το multiview αν κρίνουμε από αντίστοιχες υλοιποιήσεις του εξωτερικού θα χρειάζεται να αγοράσεις εξτρά δέκτες με ξεχωριστές κάρτες, γραμμές κλπ, και απλά θα πληρώνεις μικρότερη συνδρομή για τις επιπλέον κάρτες εφόσον θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Ο έλεγχος για το αν όλοι οι δέκτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο γίνεται μέσω της θύρας ethernet με διάφορους τρόπους.

Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά είναι εικασίες και ποτέ δεν ξέρεις τι πατέντα θα σκεφτεί η ακατανόμαστη, αλλά η λογική λέει ότι κάπως έτσι θα λειτουργήσει το σύστημα.

συμφωνω. στο βλεπω σε projector 100"" περιπου και ειναι απλα απιστευτο.δεν το πιστευω οτι ειναι ΝΟΒΑ.τα καλα να λεγονται.Φερνει στην εικονα απο ard και zdf στο mundial του 2006! Σε hd δεν το δειχνει? Γιατι βγαζει κυλιομενο μηνυμα για το hd!

α ρε νοβα ενα καλο λογο ειπα για σενα και παει το ματσακι το χασαμε:furious3:

Παιδια πριν λιγες ωρες εγινα και εγω συνδρομητης πηρα τον νεο HD δεκτη κτλ..Ειχα ηδη τοποθετιμενο πιατο επομενως εβαλα τον νεο δεκτο πηρα τηλεφωνο να με ενεργοποιησουν και ολα καλα...
Τωρα που αρχισα να χαζευω τα υπολοιπα καναλια ειδα πως τα:
Novacinema2, Novasports3, MGM, Games, ολα τα ESP και το Nova Scope δεν ανοιγουν...:furious3:
Το περιεργο ειναι οτι τα υπολοιπα δειχνουν μια χαρα...Θα καλεσω αυριο στην εξυπηρετηση αλλα ξερετε τι μπορει να φταει?Αν ειχε θεμα το πιατο λογικα δε θα εδειχνε κανενα καναλι ετσι δεν ειναι?

Αν εννοεις Αναβαθμιση Αποκωδικοποιητη ναι και εκανε περιπου 15 λεπτα...Απο το τεχνικο τμημα μου ειπαν μολις γινει η αναβαθμιση να τους καλεσω για ενεργοποιηση, ετσι κι εγινε αλλα δεν ειδα οτι δεν παιζανε τα υπολοιπα καναλια ημουν συντονισμενος στο novasports1..

Re: Απάντηση: NOVA-HD

Δεν είπα να μη ζητείτε ό,τι θέλετε. Απλά, αν διαβάσεις όλο το θέμα, θα διαπιστώσεις ότι λίγα μηνύματα είναι ουσίας και πολλοί αναλώνονται σε ειρωνείες, γέλια και τα συναφή. Και εγώ θεωρώ μη σωστή την τιμολογιακή πολιτική της nova αλλά προσπαθώ να μη φτάνω στην υπερβολή.

Σεραφείμ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...Το έχω ξαναγράψει, αυτό το thread έχει χάσει το νόημα του...Ο καθένας πλέον γράφει το μακρύ του και το κοντό του για ότι γουστάρει....

Βλέποντας απόψε ΠΑΟ-ΞΑΝΘΗ απ' το Novasports1 (πολύ καλή εικόνα), σκέφτηκα ότι μάλλον κάνουν downgrade το HD σε SD.
Παρά την SD μετάδοση, η εικόνα είχε λεπτομέρεια, όπως τα avi (divX) που βλέπουμε και τα οποία, έχουν προέλθει από HD.

Η παραγωγη-μεταδοση αγωνα σε HD γινετε με την χρηση HD καμερας, για τα SD καναλια γινεται downgrade. Απλα πλεον οι SD μεταδοσεις της Nova εχουν αναβαθμιστει..:firstprize:

Το bitrate του χθεσινου αγωνα ειταν "καρφωμενο" στα 5800:2thumb22sup:

Last edited:

To feed του αγώνα που έρχεται στη nova πέφτει πάνω σε encoder που κάνει re-encode σε realtime (σχεδόν). Output βγάζει ένα SD και ένα HD stream που ανεβαίνουν στο δορυφόρο. Το HD έχει μια μικρή καθυστέρηση 1-2'' καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για το encode.

Πάντως με τον τρόπο αυτό, η ΝΟΒΑ χάνει και πολλούς πελάτες που από το απλό πακέτο θα πήγαιναν στο full pack για τη θέαση των hd έστω και με αυτό το κόστος... Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να αλλάξω τον icord που έδωσα ένα σωρο λεφτά να τον πάρω, για έναν άσχετο (και γεμάτο προβλήματα από ότι διαβάζω εδώ) αποκωδικοποιητή που πλασάρουν...θα μείνω στο απλό πακέτο με 21 ευρώ το μήνα και βλέπουμε...
Ισως στο μέλλον αλλάξει η πολιτική και δούμε τη Παναθα στη SL με HD στον icord!!!!!

Εγώ πάντως το πήρα απόφαση πως αν δεν αλλάξει κάτι στον τρόπο διάθεσης, δεν πρόκειται να δώ HD απο τη νόβα.

Κοιτάξτε τώρα σε 10 λεπτακια που αρχίζει το Blackburn Manchester city τι φοβερή εικόνα θα έχει,μονο και μονο επειδή είναι παραγωγή αγγλική.