Re: NOVA-HD
Χαιρετώ την παρέα!
Λοιπόν επειδή προσωπικά με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της ανεξάρτητης θέασης nova HD (και όχι απλό SD από rf ) σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις να σας καταθέσω τα παρακάτω:
Σε προηγούμενη ερώτηση μου εδώ στο thread φίλος μου είχε απαντήσει ότι υπάρχει επιλογή multiview στον NovaBox HD 831 αλλά δεν είναι ενεργή προς το παρόν.
Σε σχετική μου ερώτηση στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης της nova μου είπαν ότι:
o NovaBox HD 831 ΔΕΝ έχει δυνατότητα για ανεξάρτητη θέαση σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις.
Στη συνέχεια τους ρώτησα,αν περιμένω να πάρω τον Οκτώβρη που θα βγει τον NovaBox HD PVR 865 θα έχω με τον NovaBox HD PVR 865 δυνατότητα για ανεξάρτητη θέαση σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις: Η απάντηση της κοπέλας ήταν πως τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο,δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ενημέρωση,αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην γίνεται ούτε με τον NovaBox HD PVR 865.Μου είπε όμως πως υπάρχει και περίπτωση να υπάρχει αυτή η δυνατότητα με τον NovaBox HD PVR 865...
Αμέσως μετά της κάνω την εξής ερώτηση: "Ωραία λέω,μου λέτε ότι με τον NovaBox HD 831 δεν μπορώ να έχω ανεξάρτητη θέαση,με τον NovaBox HD PVR 865 μου λέτε ότι δεν ξέρετε ακόμα (μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα,μπορεί και να μην υπάρχει).Αν κάποιος αγοράσει τώρα τον NovaBox HD 831 και τον Οκτώβριο με το καλό αγοράσει ΚΑΙ τον NovaBox HD PVR 865 (έχει δηλαδή και τους δυο HD δέκτες της nova:και τον απλό HD και τον PVR HD) θα γίνεται να συνδεθούν κάπως μεταξύ τους ώστε να έχει κάποιος ανεξάρτητη θέαση?
Η απάντηση της ήταν ότι η κάθε κάρτα στον κάθε δέκτη αντιστοιχεί με μια συνδρομή οπότε αν κάποιος πάρει και δεύτερο δέκτη ,τότε πάει για δέυτερη συνδρομή!Δηλαδή πρακτικά δεν γίνεται ούτε με αυτόν τον τρόπο!
Στο σημείο αυτό θέλω να παραθέσω το post του φίλου strikal με αριθμό 2056 σε αυτό το thread, γιατί νομίζω πως υπάρχει κάποια αντίφαση ή εγώ δεν έχω καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί στην πράξη περίπου η ανεξάρτητη θέαση:
συμφωνω με τα παραπανω και με τον νεο δεκτη HD PVR τα ιδια θα ισχυουν, αλλα και κατι ακομα χειροτερο...
Ο νεος δεκτης PVR μπορει να εχει 2 tuner (αν κοιταξετε στην σελιδα της Pace και αν σκεφτουμαι οτι η nova ακολουθει την πολιτικη της multichioice Africa σε θεμα δεκτων) θα διαπιστωσετε οτι δεν μπορουμε να δουμε δυο διαφορετικα καναλια HD ταυτοχρονα. Οπως λεει χαρακτηριστικα σε FAQ της multichoice Africa δεν υπαρχει δεκτης που να υποστηριζει θεαση 2 HD καναλιων ταυτοχρονα.
Αυτο μπορει να υλοποιηθει με 2 δεκτες οπου θα ειναι συνδεδεμενοι ενσυρματα ή ασυρματα στον ιδιο χωρο.
Αυτο ισως εξηγει και την υπαρξη της ethernet στον nova box HD και την λειτουργια multiview στο μενου του
Αναμένω σχόλια και απόψεις για αυτή την "αντίφαση"!
Επίσης προς τον φίλο και συντοπίτη Architech να ανφέρω ότι σήμερα πέρασα από τον κύριο Ζαχαριουδάκη και ρώτησα και μου είπε για 0.50 euro το μέτρο για τα Commscope.Εσύ φίλε Architech σε τι τιμές τα βρίσκεις κι αν σου είναι εύκολο,από που?Θα μπορούσες να μου στείλεις σχετικό link?Στη σελίδα της AMF Electronics δεν αναφέρει τιμές.
Αναμένω!
Φιλικά,
Μάνος.