HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Όχι,για όλους τους παλαιούς και μη συνδρομητές...εγώ νομίζω πως στα μέσα Οκτωβρίου που θα βγεί το pvr hd θα το έχουν δωρεάν το κανονικό.

Και που θα παω να παραλαβω δηλαδη δωρεαν τον αποκωδικοποιητη? Σε οποιοσηποτε καταστημα εξω? Η καπου συγκεκριμενα? Αν μπορεις να με ενημερωσεις φιλε διοτι σημερα πρεπει να γινει η αγορα. Σ ευχαριστω!

εχουμε κανένα νεο για αναβάθμιση για να κατεβάσουμε και άλλες συχνότητες στον 831;

Λογω πιεσης του χρονου αναγκαστικα να το αγορασω σημερα κανονικα 129 ευρω.. Απλα αυτος ο τυπας εκει μου ειπε οτι πρωτα πρεπει να γινει η συνδεση και μετα να παρω τηλεφωνο για την ενεργοποιηση. Οποτε μπορει να περιμενω να φυγω να κανω τη συνδεση και να καλεσει καποιος για μενα απο ελλαδα..

Λογω πιεσης του χρονου αναγκαστικα να το αγορασω σημερα κανονικα 129 ευρω.. Απλα αυτος ο τυπας εκει μου ειπε οτι πρωτα πρεπει να γινει η συνδεση και μετα να παρω τηλεφωνο για την ενεργοποιηση. Οποτε μπορει να περιμενω να φυγω να κανω τη συνδεση και να καλεσει καποιος για μενα απο ελλαδα..

Γιατί κάποιος γνωστός σου δεν έχει κεραία σε hotbird για να το ενεργοποιήσεις?

Γιατί κάποιος γνωστός σου δεν έχει κεραία σε hotbird για να το ενεργοποιήσεις?

Βασικα να σου πω,εχουμε ηδη pvr εδω στο σπιτι μου. Μπορω να το συνδεσω εκει που ειναι ο pvr και να παρω τηλ για ενεργοποιηση?

Ναι μπορείς άπλα το pvr έχει 3 καλώδια δεν είναι απαραίτητο να βγάλεις και τα 3. Ένα αρκεί.

Απάντηση: NOVA-HD

καλησπερα στην παρεα!ειμαι σχεδον 8 χρονια συνδρομητης με ελαχιστο καιρο κλειστος.οπως ειχα πει και σε προηγουμενα μηνυματα πηρα τον καινουριο αποκωδικοποιητη..καποια στιγμη θα βρουν το δρομο τους..αλλα απο περσι κανανε κατι που εμενα με ενοχλησε...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ??!!για θεμα πειρατειας?οκ αλλα εμεις τι φταιμε??!!πρεπει να ξενυχταμε να δουμε την ταινια που θελουμε?η να μην παμε στη δουλεια?αν εχει καπιος μια λυση κομπινα(αν υπαρχει)θα του ειμαι ευγνωμον...ευχαριστο

Ψηφιακή εγγραφή μάλλον την ξεχνάς (από που εξάλλου, αφού η USB δεν χρησιμοποιείται για τέτοια δουλειά). Οπότε μόνο σε κάποιο DVD recorder (ή παλιό βίντεο) που δεν υποστηρίζει την προστασία macrovision στις αναλογικές εισόδους του (ένας φίλος σε προηγούμενο μήνυμα αρκετές σελίδες πριν αναφέρει ότι κάνει τέτοιες εγγραφές, ίσως έχει τέτοιο DVD recorder).

ΥΓ. Κυκλοφορούν και κάποιες συσκευές macrovision remover στην ευρωπαϊκή αγορά, δεν ξέρω αν κάνουν καλή δουλειά όμως...

Last edited:

Ψηφιακή εγγραφή μάλλον την ξεχνάς (από που εξάλλου, αφού η USB δεν χρησιμοποιείται για τέτοια δουλειά). Οπότε μόνο σε κάποιο DVD recorder (ή παλιό βίντεο) που δεν υποστηρίζει την προστασία macrovision στις αναλογικές εισόδους του (ένας φίλος σε προηγούμενο μήνυμα αρκετές σελίδες πριν αναφέρει ότι κάνει τέτοιες εγγραφές, ίσως έχει τέτοιο DVD recorder).

ΥΓ. Κυκλοφορούν και κάποιες συσκευές macrovision remover στην ευρωπαϊκή αγορά, δεν ξέρω αν κάνουν καλή δουλειά όμως...
μαλλον το dvd μου υποστηριζει την προστασια macrovision που λες...μαλλον σε πανε να παρειε το pvr ασχετος αν δεν θεσ να το συνδεσεις με 2 τηλεοραση..συντεκνε παντωσ σε ευχαριστω(απο ηρακλειο κρητης)!

Nα θιξω ενα γνωστο θεμα απο μια αλλη πλευρα..
Οπως ειναι γνωστο ο νεος δεκτης ΔΕΝ υποστηριζει diseqc ενω υπαρχει στο μενου του δεκτη η συγκεκριμενη επιλογη. Γνωριζουμε οτι θα ενεργοποιηθει στο μελλον.
Το σιγουρο ειναι πως σ' ολα τα διαφημιστικα φυλλαδια και κυριως στο συμβολαιο που σου δινουν με το νεο δεκτη ΔΕΝ αναφερεται πουθενα οτι απαιτειται κατοπτρο με ενα lnb. Στο συμβολαιο που εχω μπροστα μου και συγκεκριμενα στην παραγραφο 2.1 "Υπηρεσιες HD" αναγραφεται πως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προυποθεση για την παροχη hd υπηρεσιων ειναι 1) η χρηση καρτας προσβασης που διατιθεται απο τη MCH
2)ενεργη συνδρομη σε καποια συγκεκριμενα πακετα
3)η χρηση του αποκωδικοποιητη hd
4)η υπαρξη τηλεορασης hd ready ή full hd και καλωδιο hdmi.

Eγω και καποιοι αλλοι αγορασαμε το δεκτη, υπογραψαμε συμβολαιο και στη συνεχεια διαπιστωνουμε πως για να εχουμε προσβαση στις hd υπηρεσιες πρεπει να κανουμε αλλαγη στην εγκατασταση μας ή να περιμενουμε την ενεργοποιηση του diseqc. Ειναι γνωστο πως η νοβα εχει 2 κατηγοριες πελατων. Αυτους που εχουν το δικο της εξοπλισμο μονο με hotbird και αυτους που εχουν αγορασει μονοι τους αλλον εξοπλισμο και εχουν περισσοτερους ισως δορυφορους. Oταν ΔΕΝ οριζεται πως απαραιτητη προυποθεση για τις hd υπηρεσιες ειναι εκτος των ανωτερω και η υπαρξη κατοπτρου μ' ενα και μονο Lnb (εστω προς το παρον) δεν μπορει να θεωρηθει ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των καταναλωτων?
Εγω που αγορασα το δεκτη γιατι ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω χρηματα για να κανω οποιαδηποτε αλλαγη στην εγκατασταση μου ή να περιμενω οσο χρειαστει για να ενεργοποιηθει το diseqc???
Οι υπηρεσιες του υπουργειου εμποριου (προστασια καταναλωτη) ειναι αρμοδιες για τετοιου ειδους καταγγελιες?

Σε συνεχεια του παραπανω δικου μου post να σας ενημερωσω οτι αυτα που εγραψα παραπανω τα εστειλα με mail στη Νοβα και στο τελος τους εγραψα πως θα ηθελα να μ' ενημερωσουν επισημα για την ημερομηνια ενεργοποιησης του diseqc μεσω αναβαθμισης και στην περιπτωση που δεν ειναι δυνατο να προσδιοριστει ο χρονος ενεργοποιησης diseqc ή εαν καθυστερησουν πολυ, απαιτω να ερθει τεχνικος με δικη τους χρεωση και να κανει την αλλαγη που χρειαζεται στη θεση των δορυφορων στο diseqc για να μπει στη θεση 1 ο hotbird για να δουλευει σωστα ο δεκτης που αγορασα εστω και αν δεν μπορω να δω Αstra.
Μετα απο 2 ημερες μου τηλεφωνησε μια πολυ ευγενικη υπαλληλος και αφου συζητησαμε για το θεμα της ελλειψης ή μη ενημερωσης απο την πλευρα της εταιρειας για το οτι ο δεκτης της pace αυτη τη στιγμη δεν ειναι συμβατος με diseqc μ' ενημερωσε για τα εξης..
1.Αυτη τη στιγμη δεν μπορουν να προσδιορισουν ακριβως το χρονο της ενεργοποιησης του diseqc μεσω αναβαθμισης. Θα γινει αλλα δεν ξερουν το ποτε.
2.Δεν μπορουν να κανουν καμια παρεμβαση σε κεντρικη εγκατασταση πολυκατοικιας οπου παιρνουν και αλλοι δορυφορικο σημα εκτος απο τους συνδρομητες τους.
3.Οσο για το οτι ο δεκτης "κατεβαζει" χωρις προβλημα το μπουκετο της Νοβα σε εγκατασταση που εχει diseqc εαν ειναι στη θεση 1 ο Hotbird, μου ειπαν οτι η επισημη θεση της εταιρειας ειναι πως ο δεκτης μπορει μεν να κατεβαζει το μπουκετο αλλα παρ'ολα αυτα δε θα λειτουργει σωστα με αποτελεσμα καποια στιγμη να κανει συνεχως restart.
4.Για ολα τα παραπανω η εταιρεια προτιθεται να στειλει δικο της τεχνικο για να μου εγκαταστησει νεο κατοπτρο (το δικο της βεβαια) χωρις χρεωση φυσικα για να δουλευει σωστα ο hd δεκτης.
Εγω στην αρχη αρνηθηκα να βαλω νεο πιατο διοτι συμφωνα με τον κανονισμο της πολυκατοικιας οταν υπαρχει ενα κεντρικο πιατο δεν επιτρεπεται να μπει δευτερο. Μου ζητησαν λιγο χρονο να βρουν μια αλλη λυση και σε 2 ημερες μ' ενημερωσαν πως ως δευτερη λυση προτεινεται η επιστροφη του δεκτη στο καταστημα που το αγορασα και η επιστροφη χρηματων. Εγω ομως στο μεσοδιαστημα "εξασφαλισα την αδεια" για δευτερο πιατο στην ταρατσα και ετσι τους ενημερωσα οτι δεχομαι την εγκατασταση νεου κατοπτρου. Αυτοι ενημερωσαν τον τεχνικο τους και απο Δευτερα περιμενω να επικοινωνησει μαζι μου για το ραντεβου.

Ειμαι ευχαριστημενος απο τον τροπο που με αντιμετωπισαν, εν μερει αποδεχτηκαν οτι εχω δικιο, εδειξαν πραγματικα οτι ηθελαν να βρεθει μια λυση στο προβλημα μου και τελικα βρεθηκε. Μπορει το κοστος της λυσης να ειναι μικρο για την εταιρεια (εξαλλου αυτη τη στιγμη υπαρχει παρομοια προσφορα με δωρεαν εξοπλισμο και εγκατασταση - που αφορα ομως νεους συνδρομητες-) αλλα μ' ευχαριστησε το ενδιαφερον τους. Θα μπορουσαν να αγνοήσουν το μηνυμα μου ή να επικοινωνησουν με τσαμπουκαλιστικη διαθεση πως δεν εχουν καμια ευθυνη. Μπορει να πηραν στα σοβαρα το οτι τους εγραψα πως θα τους καταγγειλω στις αρμοδιες κρατικες υπηρεσιες (και πολυ καλα εκαναν γιατι το εχω κανει με 2-3 αλλες εταιρειες στο παρελθον) αλλα οπως και να 'χει εδειξαν ενδιαφερον.

Last edited:
Re: Απάντηση: NOVA-HD

μαλλον το dvd μου υποστηριζει την προστασια macrovision που λες...μαλλον σε πανε να παρειε το pvr ασχετος αν δεν θεσ να το συνδεσεις με 2 τηλεοραση..συντεκνε παντωσ σε ευχαριστω(απο ηρακλειο κρητης)!

Δοκιμάζοντας τον pace831hd φίλου έκανα κανονικά εγγραφή στον ντιβιντιρεκόρντερ μου, δεν υπάρχει ούτε macrovision ούτε τίποτε και αν δεν υπάρχει στον δεκτη όλα τα ντιβιντιρεκορντερ γραφουν κανονικά.
Το θέμα μάλλον ειναι απο που παίρνεις ...την έξοδο σήματος. Πιθανολογώ ότι δεν δουλεύει απο το scart, αλλά δουλεύει κανονικά απο τα 3 βυσματα rca composite πίσω (Audio R-L, Video) με χρωματα κοκκινο, ασπρο, κίτρινο (απο εκει εκανα κανονικά εγγραφες σε philips dvd recorder, φυσικά σε ποιότητα sd και όχι hd). Ξαναδες το με τετοια σύνδεση

να κάνω μια ερώτησουλα και εγώ...Οταν λέμε κλειδώνει η κάρτα με τον δέκτη με ποίο σημείο του δέκτη ενοούμε??Δλδ κλειδώνεται στην είσοδο της καρτας?στο software του δεκτη?Με τον επεξεργαστή του δέκτη?Και κάτι άλλο ,αμα βάλεις custom firmware(δεν ξέρω αν γίνεται στον pace) θα μπορείς να ξεκλειδώσεις αυτά που έχουν κλειδώσει?πχ εγγραφή se usb??

Στρώθηκα να δω HD τον αγώνα και ξεκίνησαν άλλα κουλά. Τα άλλα 2 HD τα βλέπω κανονικά και στο NOVASPORTS HD έχω μόνο ήχο. Άλλαξα settings, έκανα restart, μίλησα με την ¨&μωNOVA και τίποτα. Το έπαθε κανείς άλλος εδώ αυτό??