HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Ειναι ιδεα μου ή αυτη τη στιγμη που δειχνει επαναληψη το NFL, το Novasports HD εχει ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια εικονα με το Novasports 1?? Aκομα και το σηματακι του Novasports 1 εχουν οι τραγικοι.....Ποσο πιο χαμηλα δλδ θα πεσουν...

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Ειναι ιδεα μου ή αυτη τη στιγμη που δειχνει επαναληψη το NFL, το Novasports HD εχει ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια εικονα με το Novasports 1?? Aκομα και το σηματακι του Novasports 1 εχουν οι τραγικοι.....Ποσο πιο χαμηλα δλδ θα πεσουν...

αυτα ειναι!!!!:SFGSFGSF:

Ντροπή...χθες δεν έδειχνε καθόλου για 1,5 ώρα..τώρα τουλάχιστον έχει εικόνα :award:

Με τα τόσα που κουβεντιάζονται αυτό τον καιρό για την κόντρα νόβα και OTE, όταν με το καλό ανέβει, έγινε η στραβή και χάθηκε η εικόνα χθες. Παρόλαυτα αρκετά γρήγορα επανήλθε η λειτουργία και οι καρπετοπανούτσοι συνέχισαν κανονικά.

Αν κρίνω από το Αγγλικό πακέτο που το παρακολουθώ, το Discovery είναι ένα κλικ πιο πάνω....

επειδή κοιτάω λίγο το site της nova, βλέπω ότι έχει στο value pack το discovery channel. Απ' ότι κατάλαβα δεν το δίνει HD, έτσι δεν είναι;

Το Discovery Channel (Πρέπει και εμείς να είμαστε ακόμη σε αυτό της Ρουμανίας,έχει να κάνει με το time zone),εκπέμπει σε 4/3 και η εικόνα δεν είναι και κάτι το σπουδαίο λόγω συμπίεσης.

Έβλεπα Ολυμπιακός Β. - ΟΣΦΠ, απ' το NS3.
Μετά γύρισα στο NS1, για το Αρης - ΠΑΟΚ. Η εικόνα σαφώς καλύτερη απ' αυτή του NS3.
Το snapshot, απ' το NS1 SD.

Attachments

• vlcsnap-2011-01-30-19h32m23s150.jpg
    vlcsnap-2011-01-30-19h32m23s150.jpg
    64.6 KB · Views: 89

Λοιπόν , δεν ξέρω αν τα μάτια μου κάνουν πουλάκια αλλά αυτήν τη στιγμή η εικόνα του NovasportsHD ΔΕΝ είναι HD.

Δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια στην εικόνα παρά το ότι το λογότυπο γράφει HD.

Έχω ελέγξει ρυθμίσεις κλπ , έχω κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Ας επιβεβαιώσει (ή διαψεύσει) κάποιος.

Προτείνω όταν υπάρχουν τέτοιες αμφιβολίες, να κοιτάτε το bandwidth του καναλιού που λαμβάνετε...

Προτείνω όταν υπάρχουν τέτοιες αμφιβολίες, να κοιτάτε το bandwidth του καναλιού που λαμβάνετε...
Από πού θα το ελέγξω αυτό ;

Εγώ πάντως επιμένω πως τα μάτια μου δεν κάνουν λάθος.
Να σημειώσω πως η εικόνα στο EurosportHD είναι HD.

Έβλεπα Ολυμπιακός Β. - ΟΣΦΠ, απ' το NS3.
Μετά γύρισα στο NS1, για το Αρης - ΠΑΟΚ. Η εικόνα σαφώς καλύτερη απ' αυτή του NS3.
Το snapshot, απ' το NS1 SD.

Το Άρης - ΠΑΟΚ ήταν downconvert απο HD, αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δεις διαφορά.
Το Ολ. Βολου - ΟΣΦΠ ήταν SDI

Καλησπέρα σε όλους έχω nova από όταν βγήκε και λέω να αγοράσω τον αποκωδικοποιητή για HD μετά από τόσο καιρό που το παρακολουθείτε ποια είναι η γνώμη σας αξίζει ;

Έχουν σταθερό bitrate..και καρτέλα να δείχνει 10 mbps θα ''τρώει''.

Καλησπέρα σε όλους έχω nova από όταν βγήκε και λέω να αγοράσω τον αποκωδικοποιητή για HD μετά από τόσο καιρό που το παρακολουθείτε ποια είναι η γνώμη σας αξίζει ;
Μόνο αν έχεις full HD τηλεόραση και θέλεις να βλέπεις τα HD κανάλια. Αλλιώς μείνε όπως είσαι.:grandpa:

Έχουν σταθερό bitrate..και καρτέλα να δείχνει 10 mbps θα ''τρώει''.

Δεν είναι ακριβώς έτσι... Η καρτέλα δεν τρώει παρά ελάχιστο (λίγα Kbits) bandwidth γιατί ο αλγόριθμος είναι αρκετά έξυπνος. Μόνο όταν υπάρχουν αλλαγές στην εικόνα καταναλώνεις bandwidth. Όταν παίζει κάρτα, το bandwidth μοιράζεται δυναμικά σε άλλα κανάλια.

Έχει δίκιο ο Ανδρέας, ο αναμεταδότης 12130 έχει ρυθμιστεί σε CBR mode. Και κάρτα να δείχνει, σχεδόν 10Mbit τρώει το sport κανάλι. Οι άλλοι αναμεταδότες είναι σε VBR mode αλλά και εκεί υπάρχουν κάποια ... περίεργα στατιστικά. Πχ μου έχει τύχει το κανάλι στοιχήματος να παίρνει 5Mbit, μάλλον γιατί το είχαν ξεχάσει σε high bitrate profile μετά από κάποιο αγώνα.

Για αυτόν τον λόγο υπάρχουν και ''σπασίματα'' ορισμένες φορές που απαιτείται περισσότερο bitrate από το διαθέσιμο.

Πχ μου έχει τύχει το κανάλι στοιχήματος να παίρνει 5Mbit, μάλλον γιατί το είχαν ξεχάσει σε high bitrate profile μετά από κάποιο αγώνα.

Ε κι αυτοί πάνε δείχνουν την Λιβερπουλάρα στο ns6 που είναι το κανάλι στοιχήματος. Δηλαδή ολόκληρη Λιβερπουλ στο 6...ρε δε ντρεπόμαστε :flipout: