HD κανάλια στη NOVA

εσυ δηλαδη δεν μπορεις να φανταστεις γιατι μενουν οι sd εκδοσεις και το 5ευρω?

Φαντασία βάζω όταν μαγειρεύει η γυναίκα μου :D για αυτό που ευωδιάζει και που δεν θα αφήσω ψίχουλο.

Όχι δεν μπορώ να φανταστώ γιατί..

Δεν ρώτησα τι φαντάζεστε, άλλο ρώτησα...

δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη μερικα θεματα. 1 και 1 κανει 2

εσυ γιατι απορεις τοσο δεν καταλαβαινω

Γιατί δεν είναι 1+1=2...

Είναι πιο περίπλοκο και δεν το γνωρίζουμε....

Αν σας αρέσει να γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν συνεχίστε ελεύθερα... μη ξεχνάτε ότι διαβάζει πολύς κόσμος τα νήματα και πολλές φορές βγάζει λάθος συμπεράσματα...

Νομίζω ότι έγινε κατανοητό τι ζητάτε στις 3-4 τελευταίες σελίδες (επαναλαμβανόμενα μάλιστα). Ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και κρίνουμε.

Εγώ νομίζω πως η χρέωση των HD είναι ακατανόητη πλέον. Τους συμφέρει να την καταργήσουν, αφού οι πιο πολλοί έτσι κι αλλιώς τα έχουν τσάμπα τα HD μέσω προσφορών. Καταργώντας την, κερδίζουν αμέσως χώρο στους αναμεταδότες ενώ αφαιρούν ένα πλεονέκτημα του ανταγωνιστή τους που διαφημίζει το HD χωρίς επιπλέον χρέωση. Είναι δηλαδή win/win κατάσταση. Δε μπορώ να φανταστώ ένα λόγο που να γέρνει τη ζυγαριά υπέρ της συνέχισης της χρέωσης.

Πάνο, είναι άλλο να "νομίζεις" κάτι (που σωστά το νομίζεις) και άλλο να λες κατηγορηματικά ότι είναι έτσι και έτσι πρέπει να το κάνουν...

Αν ήταν έτσι όπως γράφονται τόσο εύκολα πιστεύω ότι δεν θα περίμεναν εμάς για να τους ανοίξουμε τα μάτια.. υπάρχουν εργαλεία μέτρησης και το target group του παρόχου που τους δείχνει τι μπορούν να κάνουν και που μπορούν να το πάνε με τα κανάλια...

Εντάξει ανοιχτό forum είναι.
Ο καθένας λέει την γνώμη του.

Προσωπικά δεν νομίζω πως πρέπει να σκεφτόμαστε ότι θα μας διαβάσουν πολλοί και να επηρεάζουμε έτσι το τι γράφουμε.

Στο κάτω-κάτω, πληρώνουμε συνδρομή και αφού το τηλεφωνικό κέντρο είναι της πλάκας, ας εκφράζουμε τις απόψεις μας και τα παράπονά μας εδώ, ανεξάρτητα με το ποιες είναι αυτές.

Αν κρινουμε εκ του αποτελεσματος ασε με να εχω αμφιβολιες ποσο οργσνωμενα ειναι καποια τμηματα στη νοβα. (Πχ εξυπηρετηση)

Τζίμη, άλλο να λες "νομίζω πως πρέπει" και άλλο "α κακώς, έτσι έπρεπε να το κάνουν"....

Για να το κάνω λιανά.....

Δεν τα ξέρουμε όλα, αν τα ξέραμε θα είχαμε κερδίσει και το λοτο και θα κάναμε μπάνια στις Μπαχάμες....

Καλα δεν εχουν και τους αλανθαστους μανατζερς εκει περα. Εσυ ολα τελεια τους τα βρισκεις; Και μονο που ο οτε εχει φτασει τους 250000 συνδρομητες σημαινει οτι κατι κσναν λαθος

Το πιο εξυπνο που μπορουν να κανουν ειναι να χρεωσουν το multiview 14,90 και να κοψουν το 4,99 απο τα hd αμμεσα με καταργηση αμμεση των διπλων sd.

Ε όχι και το πιο έξυπνο να αυξήσουν την τιμή σε μια πρόσθετη υπηρεσία.Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι πρέπει να μειώσουν την τιμή του multivew,την θεωρώ ήδη ακριβή.Δεν μπορεί από τη μία πλευρά να ζητάμε μείωση στις τιμές και από την άλλη να λέμε αύξηση στην τιμή μιας πρόσθετης υπηρεσίας.Γενικά,πιστεύω ακριβώς το αντίθετο.Ότι δεν είναι καθόλου έξυπνο(το εντελώς αντίθετο θα έλεγα) να μειώσουν το κόστος από μια πρόσθετη υπηρεσία και να το μετακυλήσουν σε μια άλλη.

+1

Τζίμη, άλλο να λες "νομίζω πως πρέπει" και άλλο "α κακώς, έτσι έπρεπε να το κάνουν"....

Για να το κάνω λιανά.....

Δεν τα ξέρουμε όλα, αν τα ξέραμε θα είχαμε κερδίσει και το λοτο και θα κάναμε μπάνια στις Μπαχάμες....

Δεν νομίζω πως το πρόβλημα είναι ο τρόπος έκφρασης.
Θα συμφωνήσω με τον sakels που λέει πως τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μάλλον στην Nova μερικά τμήματα δεν ξέρουν τι κάνουν.

Ε όχι και το πιο έξυπνο να αυξήσουν την τιμή σε μια πρόσθετη υπηρεσία.Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι πρέπει να μειώσουν την τιμή του multivew,την θεωρώ ήδη ακριβή.Δεν μπορεί από τη μία πλευρά να ζητάμε μείωση στις τιμές και από την άλλη να λέμε αύξηση στην τιμή μιας πρόσθετης υπηρεσίας.Γενικά,πιστεύω ακριβώς το αντίθετο.Ότι δεν είναι καθόλου έξυπνο(το εντελώς αντίθετο θα έλεγα) να μειώσουν το κόστος από μια πρόσθετη υπηρεσία και να το μετακυλήσουν σε μια άλλη.

Το σκεφτεσαι απο τη μερια του συνδρομητη... Σκεψου το λιγο σαν να ησουν μανατζερ συη νοβα και θες το μεγιστο κερδος αρα να μην χαθει το 5ευρω. Για μενα θα ηταν καλυτερο δωρεαν hd να ακουγεται κιολας, και λιγο πιο ακριβη μια αλλη υπηρεσια που στην ουσια ειναι μια ολοκληρη 2η συνδρομη.

+1

Δεν νομίζω πως το πρόβλημα είναι ο τρόπος έκφρασης.
Θα συμφωνήσω με τον sakels που λέει πως τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μάλλον στην Nova μερικά τμήματα δεν ξέρουν τι κάνουν.

Η εξυπηρετηση ειδικα πριν λιγο καιρο (τωρα εχει καλυτερευσει) χωρια που δεν ηταν καταρτισμενη... (ο καθενας σου ελεγε διαφορετικο) πολλοι υπαλληλοι ηταν και αγενης το οποιο ειναι απαραδεκτο. Δεν μπορουσε δηλαδη ο μσνατζερ αυτου του τμηματος να τσεκαρει πως μιλουν στους πελατες της εταιριας... Τραγικη κατασταση. Αν ειμουν ceo θα ειχε παει στο σπιτι του ο υπευθυνος πριν καν το καταλαβει.

Last edited by a moderator:
Απλά ο Αντώνης λέει πως όταν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα στο τραπέζι δε μπορούμε έτσι απλά να κρίνουμε ή να κάνουμε εύστοχες υποθέσεις και προτάσεις. Δηλαδή μπορούμε, αλλά οι προτάσεις μας θα είναι λιγάκι στον αέρα.

πχ. Ξέρουμε πόσοι συνδρομητές πληρώνουν τα 5 ευρώ για τα HD; Ξέρουμε πόσοι τα έχουν δωρεάν; Ξέρουμε πόσοι έχουν multiview ή μήπως ξέρουμε πόσοι είναι στην υπηρεσία Nova Go; Ξέρετε πόσα πληρώνει η Nova για κάθε αναμεταδότη; Ξέρουμε πόσοι είναι στο start pack και πόσοι στο full πακέτο; Πόσοι είναι οι συνδρομητές καθαρά στη δορυφορική; Και πολλά ερωτήματα ακόμη που δε γνωρίζουμε τις απαντήσεις.

Δεν υποστηρίζω ότι τα HD πρέπει να είναι με χρέωση, αλλά μπορεί να έχουν μετρήσει λέω εγώ πως όταν δίνεις κάτι ώς δώρο (πχ.12 μήνες τα HD) να λειτουργεί καλύτερα ψυχολογικά και να είναι πιο ισχυρό κίνητρο στο νέο συνδρομητή για να βάλει την υπηρεσία απο το να το έχεις έτσι και αλλιώς τσάμπα. (Δεν το ξέρω, υπόθεση κάνω και εγώ).

Εχουμε τα νούμερα αυτά; Αν τα έχουμε, να τα δούμε τότε με χαρτί και μολύβι και να πούμε, "εδώ θα μπορούσαν να κάνουν αυτό η το αλλο" και να το τεκμηριώσουμε.

Αλλά δυστυχώς δεν τα έχουμε ...

μα δε μιλαμε για το μαρκετινιστικο της υποθεσης στο να στο προσφερει ως δωρο... αλλα για το οτι καταναλωνεται πολυτιμος χωρος στους πολυ ακριβους αναμεταδοτες για διπλες ανουσιες εκδοσεις καναλιων.

σε ολα τα αλλα οντψς συμφωνω, δεν εχουμε τα στοιχεια. προτασεις κανουμε οσα περιπου γνωριζουμε. δηλαδη πολυς κοσμος σθγουρα δεν πληρωνει το 5ευρο λογω 12μηνης προσφορασ (προσωπικα δεν εχω πληρωσει ποτε για τα Hd).επισης προσωπικα εχω μερικους γνωστους οι οποιοι δεν πληρωνουν το 5ευρο και λενε εμενα μου φτανουν και τα απλα sd καναλια. πρσοωπικη μου γνωμη ειναι οτι στο συνολο μικρο ποσοστο πληρωνει το 5ευρο. οπως και στις περισσοτερες καφετεριες σε sd δειχνουν τα καναλια. αρα ουτε σε αυτον τον κλαδο βαζουν το χερι να πληρωσουν το 20αρικο για τα hd

Last edited:
Απάντηση: Re: HD κανάλια στη NOVA

Εχουμε τα νούμερα αυτά; Αν τα έχουμε, να τα δούμε τότε με χαρτί και μολύβι και να πούμε, "εδώ θα μπορούσαν να κάνουν αυτό η το αλλο" και να το τεκμηριώσουμε.

Αλλά δυστυχώς δεν τα έχουμε ...

Βασικά κάποια τα έχουμε και σε κάποια μπορούμε να κάνουμε best case και worst case σενάρια. Το κόστος του αναμεταδότη που καταργήθηκε, σύμφωνα με τον ισολογισμό που δημοσιεύτηκε, είναι 20 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα έξι χρόνια. Δηλαδή, περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Καταργώντας τις διπλές μεταδόσεις, θα περισέψει το bandwidth των καναλιών NovaCinema1/2, Novasport 1/2, NatgeoWild και πλέον και του Highlights. Συνολικά δηλαδή 6 καναλιών SD. Δε βάζω και το Natgeo/Discovery γιατί έχουν διαφορετικό πρόγραμμα από τις HD εκδόσεις. 6 SD κανάλια είναι περίπου τα 2/5 ενός αναμεταδότη. Άρα, είναι 2/5 των 3,5 εκατομμυρίων το χρόνο, δηλαδή, 1,4 εκατομμύρια. Αυτό αν το διαιρέσεις σε 5 ευρά (για την ακρίβεια σε 4ευρα γιατί δε πρέπει να υπολογίζουμε το ΦΠΑ), είναι 30.000 ετήσιες πληρωμές. Συνεπώς, αν από τους 420.000 συνδρομητές το πληρώνουν πάνω από 30.000, αποτελεί κέρδος για την εταιρεία.

http://www.forthnet.gr/media/Company/Isologismoi/2013/Forthnet report 30 06 2013 GR_FINAL.pdf
Σελίδα 40

Last edited:
Καλα δεν εχουν και τους αλανθαστους μανατζερς εκει περα. Εσυ ολα τελεια τους τα βρισκεις; Και μονο που ο οτε εχει φτασει τους 250000 συνδρομητες σημαινει οτι κατι κσναν λαθος

Από που συμπεραίνεις ότι τα βρίσκω όλα τέλεια ??? Πολύ θα ήθελα να το μάθω και εγώ...

Το ότι ο οτε έφτασε τους 250 δεν σημαίνει ότι όλα είναι λάθος, σημαίνει ότι υπάρχει χώρος στην αγορά και για κάτι άλλο... απλά πράγματα.

Και για τελευταία φορά μήπως και το καταλάβεις. Το θέμα μου δεν είναι το "νομίζω ότι" όπως έγραψε ο Μαλακούδης πχ (που σωστά το έγραψε), το θέμα είναι το "τα ξέρω όλα και πρέπει να κάνουν αυτό που τους λέω"..

όσοι είσαστε του bold που τόνισα κάντε μια αίτηση για marketing manager στη Νόβα μπας και τη σώσετε (αν κινδυνεύει από κάτι) ...