HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

παιδια λιγο τα φωτα σας!
οσο κ να εψαξα δεν μπορω να βρω ακρη!
εχο τον edision argus mini ip και δεν μπορω να δω με τιποτα εικονα απο Novacinema+sportHD, μονο μια μαυρη εικονα.Ηχο εχω παντα....!! Αντιμετωπιζει κανεις το ιδιο προβλημα?

Απάντηση: NOVA-HD

Για να δεις hd κανάλια της nova πρέπει να έχεις τον ιδιοκτησιακό δέκτη και την κάρτα σου παντρεμένη μαζί του.

καλημερα.Εχω μια monitor tv η οποια ειναι full hd 1080 p.αν αγορασω τον hd πιστευετε θα δω διαφορα στην εικονα σε σχεση με αυτην που βλεπω τωρα με τον πανασατ;Ευχαριστω εκ των προτερων.

Σήμερα θα κάνω το Λάρισα - Ολυμπιακός πρώτη μετάδοση HD από το νέο γήπεδο της Λάρισας.
Περιμένω εντυπώσεις...

Όλα τα σχόλια - παρατηρήσεις είναι ευσπρόδεκτα

Edit: Novasport HD & Novasport 1 στις 7:30

Last edited:

Εξαιρετική μετάδοση σωστά χρώματα,επαρκής λεπτομέρεια στο Novasports HD,άριστη και η μετάδοση SD.

Συγνώμη αλλά εγώ σε γρήγορα "παναρίσματα" είδα τεχνουργήματα (Νovasports HD ,τηλεόραση Samsung 55`) , δεν ξέρω αν οφείλεται στα μέσα κάλυψης ή στο ίδιο το κανάλι.

Συγνώμη αλλά εγώ σε γρήγορα "παναρίσματα" είδα τεχνουργήματα (Νovasports HD ,τηλεόραση Samsung 55`) , δεν ξέρω αν οφείλεται στα μέσα κάλυψης ή στο ίδιο το κανάλι.

Φίλε macron, δεν ξέρω πως ήταν σε HD, μίλησα πιό πάνψ για SD, που μου φάνηκε πολύ καλό.

Η κίνηση στην LCD 55 ιντσών δεν είναι και η καλύτερη δυνατή θα έλεγα για αυτό και παρατηρείς προβλήματα,δεν φταίει η μετάδοση.

Στην LCD θα έκανε (ίσως) θολούρες, όχι τεχνουργήματα στα γρήγορα παναρίσματα. Τα τεχνουργήματα οφείλονται μάλλον είτε σε περιορισμένο bandwidth από τη nova, είτε σε υπερβολική χρήση των ηλ.βοηθημέτων της τηλεόρασης.

Aυτο ειναι το κλασσικο προβλημα των LCD.

Βαζεις τα 200 hz στο on , βλεπεις τεχνουργηματα , βαζεις στο off βλεπεις motion blur.

Μεση λυση δεν υπαρχει.

Δοκιμασε παντως αν ειναι φετινο μοντελο να βαλεις blur reduction στο 10 και judder reduction στο 0.

Διάφανα από σήμερα και τα λογότυπα των καναλιών novasports όπως και αυτά των Novacinema.Τέλος το IR.

Στην LCD θα έκανε (ίσως) θολούρες, όχι τεχνουργήματα στα γρήγορα παναρίσματα. Τα τεχνουργήματα οφείλονται μάλλον είτε σε περιορισμένο bandwidth από τη nova, είτε σε υπερβολική χρήση των ηλ.βοηθημέτων της τηλεόρασης.
Τα έχω στο OFF τα βοηθήματα.
Πάντως δε θυμάμαι να τα παρατηρώ σε ξένες HD μεταδόσεις. Θα έλεγα πως μου μυρίζει μειωμένο bandwidth.
Όταν λέω τεχνουργήματα εννοώ κάτι σαν pixelization για κλάσματα του δευτερολέπτου στο γρήγορο πανάρισμα (εδώ κι αν ισχύει το μια εικόνα χίλιες λέξεις , πώς να το περιγράψεις επακριβώς ; ).

Last edited:

Έχει πάρα πολύ καλά φώτα, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν είναι τελείως ρυθμισμένα από την Philips και με άνισο καταμερισμό των lux...
Έχουμε ζητήσει να φωτιστούν και οι 10 τουλάχιστον πρώτες σειρές καθισμάτων
για να μπορέσει να "γράψει" την λεπτομέρεια των θεατών, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα, όπως και να φωτιστούν καλύτερα τα corner γιατί υστερούν πολύ.
Το αποτέλεσμα του πρώτου που είπα είναι, ειδικά σε πλάνα των τερμάτων από την κεντρική κάμερα με εξέδρες, είναι να είναι πολύ κάτω φωτιστικά ο κόσμος, με μέτριο το γενικό αποτέλεσμα.

Τα έχω στο OFF τα βοηθήματα.
Πάντως δε θυμάμαι να τα παρατηρώ σε ξένες HD μεταδόσεις. Θα έλεγα πως μου μυρίζει μειωμένο bandwidth.
Όταν λέω τεχνουργήματα εννοώ κάτι σαν pixelization για κλάσματα του δευτερολέπτου στο γρήγορο πανάρισμα (εδώ κι αν ισχύει το μια εικόνα χίλιες λέξεις , πώς να το περιγράψεις επακριβώς ; ).

Ξέρω πολύ καλά το συγκεκριμένο πρόβλημα και μάλιστα το έχουμε συζητήσει αρκετά. Το θέμα είναι ότι δεν είναι ορατό μέσα στο βαν, αλλά μόνο στην εκπομπή. Έχω την εντύπωση ότι γίνεται στο uplink από το γήπεδο, αλλά και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος.

Ξέρω πολύ καλά το συγκεκριμένο πρόβλημα και μάλιστα το έχουμε συζητήσει αρκετά. Το θέμα είναι ότι δεν είναι ορατό μέσα στο βαν, αλλά μόνο στην εκπομπή. Έχω την εντύπωση ότι γίνεται στο uplink από το γήπεδο, αλλά και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος.
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση (και για την επιβεβαίωση αυτού που βλέπω).