Himedia 900 a/b/c

Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

Διαβάζοντας τα φόρα για το πρόβλημα θερμότητας σχετικά με τον 3.5" εσωτερικό δίσκο βρήκα ότι προτείνουν διάφορα docking stations και λέω να προμηθευτω ένα http://kingwin.com/products/cate/docking_stations/dm_2536U3.asp . Η ερώτηση είναι μέσω ποιας θύρας θα συνδέεται πάνω στο 900Β . Έχει νομίζω η συσκευασία του 900Β ανάλογο καλώδιο ?

ποιο πρόβλημα θερμότητας?
εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τον εσωτερικό σκληρό δίσκο. ναι ζεσταίνετε, το καταλαβαίνω αλλά όλοι οι σκληροί δίσκοι το παθαίνουν αυτό, είναι λογικό. επειδή το καπάκι είναι μεταλλικό μπορεί να σε τρομάζει, λόγο επαφής ζεσταίνεται και εκείνο. Αν θες άνοιξε το καπάκι όταν θα δουλεύει ο σκληρός σου δίσκος.

άλλη λύση είναι να συνδέσεις τον εσωτερικό σκληρό δίσκο, εξωτερικά! μέσα στην συσκευασία του HiMedia 900 υπάρχει ένα καλώδιο τροφοδοσίας και μεταφοράς δεδομένων για sata σκληρούς και είναι για την εσωτερική μεν σύνδεση, εξωτερικά δε συνδεδεμένο. η υποδοχή βρίσκεται αριστερά στο HiMedia. Έτσι μπορείς να έχεις τον σκληρό σου συνδεδεμένο αλλά εκτός της συσκευής και να τον ψύχεις όπως θες εσυ ή να μην το ψύχεις καν. χειμώνα έχουμε, εδώ καλοκαίρι με τα 40άρια δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι σκληροί, τώρα στο -5 θα κολλήσουν? :D

επειδή έχω dock station, για άλλη δουλειά, δε το έχω πάνω στο HiMedia, να σε ενημερώσω ότι ούτε το dock station δεν ψύχει τους σκληρούς, θα έχεις την ίδια θερμότητα. Άσε που με το dock station θα έχεις σύνδεση USB 2.0 αντί για την SATA που σου παρέχει το μηχάνημα από μόνο του, επίσης βάλε έξτρα τροφοδοσία, καλώδια κτλ κτλ.. Ίσως σε συμφέρει το USB 3.0, τα περισσότερα dock station είναι USB 3.0 πλέον όπως και το δικό μου, αλλά εμένα με απασχολεί άλλο και πρέπει να το τσεκάρω αυτό. Το USB 3.0 είναι και είσοδο/έξοδο δεδομένων? Θα μου πείτε ναι, αλλά δεν είναι πάντα έτσι, ειδικά το ότι το έχουν από πίσω από την συσκευή με τρομάζει λίγο. Συνήθως σε κάτι τέτοιες συνδέσεις κλειδώνουν το bus να μην δέχεται δεδομένα αλλά μόνο να στέλνει. Το έχω συναντήσει άπειρες φορές παιδιά, ελπίζω να είμαι λάθος. Θα πρέπει να το δοκιμάσω και εγώ για να είμαι σίγουρος.
Αν το έχει τσεκάρει κάποιος ας το απαντήσει γιατί είναι λίγο κανάλι να ξηλώνω το dock station από τον πάνω όροφο, να το μεταφέρω κάτω (τα καλώδια και οι τροφοδοσίες που έλεγα) για να δω πως λειτουργεί.

Για το θέμα της θερμότητας στο AVS γίνεται μεγάλο θέμα σχετικά με τη διάρκεια ζωής του δίσκου .Λένε καθαρά ότι δεν αναπνέει καθόλου και θα πρέπει να έχεις ανοιχτό το καπάκι πράγμα το οποίο και δεν με εξυπηρετεί. Το docking θα το πάρω με usb 3.0 για να το συνδέσω και είναι και διπλό όπως είδες και έχω αρκετούς 2.5 και 3.5 οπότε θα με βολέψει .
Δεν το θέλω να ψύχει . Το θέλω να αναπνέει καλύτερα .
Για την USB 3.0 το έχω συνδεδεμένο και η μεταφορά γίνεται από το laptop προς το 900Β και τούμπαλιν κανονικότατα χωρίς πρόβλημα

Κατοχος και εγω απο χθες του 900Α αγορα απο multirama στα 125 ευρω. Δοκιμασα χθες το μηχανακι με διαφορα αρχεια mkv 1080p με μεγαλο bitrate καθως και με ISO και ενα BD rip του Avatar. Ολα αυτα με gigabit Ethernet, οπου το μηχανακι κλειδωσε κανονικα στα 1000mbps σε ενα 1000αρι netgear, κανοντας streaming τα εν λογω αρχεια απο ενα segate blackarmor nas. Ποιοτητα εικανας παρα πολυ καλη, καθως και αψογη κινηση. Καλος και ο ηχος αν και με λιγο χαμηλη ενταση. Το control σχετικα καλο οχι ομως οπως το WDTV gen3 οπου πρεπει να το στρεψεις προς το μηχανημα για να πιασει. Γενικα γρηγορη πλοηγηση στα μενου οπως και καλη πληροτητα σε οτι αφορα τις ρυθμισεις. Ειπα να πειραματιστω λιγο με το YAMJ και του εβαλα το firmware 2.16 του ollyp. Ενεργοποιησα το YAMJ και ακολουθοντας εναν οδηγο που βρηκα μεσα στο firmware εφτιαξα καμια 10αρια ταινιες. Πατωντας στο τελος το YAMJ στο κεντρικο μενου, καμια αποκριση. Μπαινω με telnet να δω τι γινεται και εκπληκτος διαπιστωνω οτι το μηχανακι δεν εχει κανει mount τα cifs network shares του NAS. Τα δημιουργει μονο οταν τα κανεις access απο το file browser που εχει στο κεντρικο menu και οταν γυριζεις πισω στο home τα χανει. Γι αυτο λοιπον και το YAMJ δεν μπορει να βρει τα share. Συμπερασμα: Το YAMJ δεν παιζει με cifs network shares. Δεν ξερω αν σε μελοντικο firmware λυθει αλλα θεωρω οτι ειναι ενα μεγαλο μειον. Με usb δισκο που δοκιμασα το YAMJ παιζει αλλα εχει πολλα bug και μεγαλη ταλαιπωρια ειδικα οταν προσθετεις νεες ταινιες. Επισης με ενα top που ετρεξα στο telnet η cpu δεν ξεπερασε το 15% activity καθως και η ram ειχε περιπου 170 MB free, παιζοντας δυκτιακα ενα BD rip του Avatar 46GB. Επισης τα chapters της ταινιας τα πηγαινε αερα μπρος πισω. Σε γενικες γραμμες παντως αν εξαιρεσουμε το θεμα με την library το μηχανακι αποτελει αριστη αγορα καθως ειναι αρκετα ποιοτικο παρα πολυ γρηγορο και διαχειριζεται με μεγαλη ανεση οποιοδηποτε αρχειο.

ευτυχώς που το USB 3.0 το έχουν για μεταφορά δεδομένων.. φοβήθηκα να μην είναι μόνο για update ή κάτι σχετικό. το έχω δει σε άλλες συσκεύες γι αυτό το λέω, ευτυχώς τα κινέζικα κάνουν τα πάντα.

δε ξέρω αν πράγματι η ζέστη μειώνει την διάρκεια ζωής του σκληρού. δλδ τόσο μεγάλο πρόβλημα έχετε? εγώ γιατί δε το παρατήρησα? τέσπα, ελπίζω ένα dock station να σου κάνει δουλειά. σχετικά με τα dock station, αν είναι διπλό (δλδ παίρνει δύο δίσκους) όταν θα θες να αλλάξεις ένα δίσκο θα πρέπει να τους κλείνεις και τους δύο.. γμτ.. τρελή φαγούρα αυτό! έχω αλλάξει 3 dock station και τα 3 το ίδιο σενάριο. το ένα μάλιστα είχε, υποτίθεται, ξεχωριστό on off για τον κάθε σκληρό αλλά τελικά έπρεπε να τους κλείσεις και τους δύο. έτσι ενημερωτικά... μπορεί να μη σας απασχολεί αλλά για μένα είναι πρόβλημα αυτό.

θέλω και εγώ να δοκιμάσω την πειραγμένη rom αλλά δε βρίσκω καθόλου χρόνο. αξίζει τον κόπο? δε με ενδιαφέρει να κάτσω να φτιάξω τις ταινίες μου με εξώφυλλα, απλά αν έχει κατι περισσότερο απ ότι η κανονική. προς το παρών με την κανονική είμαι ΟΚ, αφού δε παίζει σωστά το ασύρματο είμαι με μεταφορά δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο. copy paste από δίκτυο γίνεται???

τέλος, έχω ένα αρχείο mkv αλλά δε μου παίζει ήχος. το ρώτησα σε προηγούμενη σελίδα και μου είπατε να τσεκάρω το format ήχου του αρχείου. λοιπόν η ταινία η...

The.Dark.Knight.IMAX.2008.1080p.TrueHD.dxva.x264-FLAWL3SS

και το format ήχου είναι το..

Audio Info
Codec................: TrueHD
Bitrate..............: Variable/3267
kHz/bit..............: 48 kHz / 16-bit
Channels.............: 5.1
Language.............: English

σε άλλα mkv αρχεία δεν είχα θέμα με τον ήχο, αλλά εδώ δυστυχώς έχω. από τις επιλογές αναγνωρίζει τον ήχο, δλδ μου λέει 1/1 audio channel, κάτι τέτοιο. αν δεν τον έβλεπε δε θα είχε το απαγορευτικό σήμα που εμφανίζεται πάνω αριστερά πχ όταν πας να διαλέξεις υπότιτλους ενώ δεν υπάρχουν? λέει ότι έχει ήχο, αλλά εγώ δεν ακούω τίποτα.. :/

Ρυθμισεις του ηχου που εχω κανει: HDMI Output = auto, SPDIF Output = RAW. Το HD Audio Core Output λογικα θα πρεπει να το βαλεις στο HD AUDIO 7.1 εφ οσον παιρνεις ηχο μεσω HDMI στον ενισχυτη. Ολα τα αλλα RAW. Υποψη εγω παιρναω ηχο μεσω SPDIF, παιζουν ολα κανονικα, απλα στο HD DTS MA μου αναβει απλα το DTS στον ενισχυτη.

δεν παρεμβάλω ενισχυτή ή κάτι.

το HiMedia είναι συνδεδεμένο με HDMI καλώδιο πάνω στην TV και από εκεί έστελνα και ήχο. Προχτές έβαλα ένα ζευγάρι μόνιτορ (Alesis MKII Active) με καλώδιο από RCA το Jack (left & right) και ακούω από τα ηχεία, αλλά πάλι στην ταινία αυτή δεν έχω ήχο.

δεν παρεμβάλω ενισχυτή ή κάτι.

το HiMedia είναι συνδεδεμένο με HDMI καλώδιο πάνω στην TV και από εκεί έστελνα και ήχο. Προχτές έβαλα ένα ζευγάρι μόνιτορ (Alesis MKII Active) με καλώδιο από RCA το Jack (left & right) και ακούω από τα ηχεία, αλλά πάλι στην ταινία αυτή δεν έχω ήχο.

Μονο στη συγκεκριμενη ταινια δεν εχεις ηχο? Στο pc η σε καποιο αλλο player παιζει κανονικα?

άλλh ταινία με TrueHD έχεις; παίζει κανονικά ο ήχος εκεί;
αφού η σύνδεση είναι himedia <--> TV τότε όρισε στο himediaνα κάνει downmix το audio.

ariafun έκανα τις ρυθμίσεις που λες δυο post ποιο πάνω αλλά τίποτα. εξακολουθεί να μην έχει ήχο η ταινία.

η ταινία σε pc παίζει κανονικά με ήχο. δε ξέρω αν έχω άλλη true hd ταινία για να δοκιμάσω. αλλά πχ σε ριπαρισμένο blu ray, ατόφιο 40φεύγα γίγα, έχει κανονικά ήχο. σε άλλα mkv αρχεία που έχω δει πάλι έχω κανονικά ήχο. μόνο σε αυτή δεν έχω.

πως του λέω να κάνει downmix το audio?

Re: Απάντηση: Re: Himedia 900 a/b/c

Κατοχος και εγω απο χθες του 900Α αγορα απο multirama στα 125 ευρω. Δοκιμασα χθες το μηχανακι με διαφορα αρχεια mkv 1080p με μεγαλο bitrate καθως και με ISO και ενα BD rip του Avatar. Ολα αυτα με gigabit Ethernet, οπου το μηχανακι κλειδωσε κανονικα στα 1000mbps σε ενα 1000αρι netgear, κανοντας streaming τα εν λογω αρχεια απο ενα segate blackarmor nas. Ποιοτητα εικανας παρα πολυ καλη, καθως και αψογη κινηση. Καλος και ο ηχος αν και με λιγο χαμηλη ενταση. Το control σχετικα καλο οχι ομως οπως το WDTV gen3 οπου πρεπει να το στρεψεις προς το μηχανημα για να πιασει. Γενικα γρηγορη πλοηγηση στα μενου οπως και καλη πληροτητα σε οτι αφορα τις ρυθμισεις. Ειπα να πειραματιστω λιγο με το YAMJ και του εβαλα το firmware 2.16 του ollyp. Ενεργοποιησα το YAMJ και ακολουθοντας εναν οδηγο που βρηκα μεσα στο firmware εφτιαξα καμια 10αρια ταινιες. Πατωντας στο τελος το YAMJ στο κεντρικο μενου, καμια αποκριση. Μπαινω με telnet να δω τι γινεται και εκπληκτος διαπιστωνω οτι το μηχανακι δεν εχει κανει mount τα cifs network shares του NAS. Τα δημιουργει μονο οταν τα κανεις access απο το file browser που εχει στο κεντρικο menu και οταν γυριζεις πισω στο home τα χανει. Γι αυτο λοιπον και το YAMJ δεν μπορει να βρει τα share. Συμπερασμα: Το YAMJ δεν παιζει με cifs network shares. Δεν ξερω αν σε μελοντικο firmware λυθει αλλα θεωρω οτι ειναι ενα μεγαλο μειον. Με usb δισκο που δοκιμασα το YAMJ παιζει αλλα εχει πολλα bug και μεγαλη ταλαιπωρια ειδικα οταν προσθετεις νεες ταινιες. Επισης με ενα top που ετρεξα στο telnet η cpu δεν ξεπερασε το 15% activity καθως και η ram ειχε περιπου 170 MB free, παιζοντας δυκτιακα ενα BD rip του Avatar 46GB. Επισης τα chapters της ταινιας τα πηγαινε αερα μπρος πισω. Σε γενικες γραμμες παντως αν εξαιρεσουμε το θεμα με την library το μηχανακι αποτελει αριστη αγορα καθως ειναι αρκετα ποιοτικο παρα πολυ γρηγορο και διαχειριζεται με μεγαλη ανεση οποιοδηποτε αρχειο.

αν σου ειναι ευκολο να κανεις εναν οδηγο για το πως θα κανουμε το yamj να δουλεψει ,παιδευομαι καιρο και δεν το εχω καταφερει,στο futeco τα λενε και λιγο μπερδεμενα και δεν τους καταλαβαινω,τι τιμες εχεισ βαλει και που εχεισ κανει εγκατασταση τους φακελους............το 900Α εχω και γω

ariafun έκανα τις ρυθμίσεις που λες δυο post ποιο πάνω αλλά τίποτα. εξακολουθεί να μην έχει ήχο η ταινία.

η ταινία σε pc παίζει κανονικά με ήχο. δε ξέρω αν έχω άλλη true hd ταινία για να δοκιμάσω. αλλά πχ σε ριπαρισμένο blu ray, ατόφιο 40φεύγα γίγα, έχει κανονικά ήχο. σε άλλα mkv αρχεία που έχω δει πάλι έχω κανονικά ήχο. μόνο σε αυτή δεν έχω.

πως του λέω να κάνει downmix το audio?
Μάλλον πρέπει να το ανέφερα πιο πίσω .Κατέβασε ένα άλλο sample αυτής της ταινίας και δες αν παίζει .Επίσης κατέβασε άλλη έκδοση της ταινίας .Απ ότι διάβασα υπάρχει θέμα με ορισμένες εκδόσεις .Δεν νομίζω να φταίει η συσκευή αφού τα εχεις κάνει όλα και παίζει όλες τις ταινίες εκτός από αυτή

sample δε μπορώ να κατεβάσω, άλλη έκδοση θα παίζει 100%, μόνο σε αυτήν έχω πρόβλημα. είναι και 20 γιγα ταινία, κρίμα που δε την παίζει.
για μένα λογικά φταίει η συσκευή αφού η ταινία παίζει αλλού με ήχο και στο HiMedia όχι. τέσπα δε χάλασε και ο κόσμος, θα κατεβάσω άλλη version για να δω την ταινία.

@xrthammp φίλε το δοκίμασα και αυτό, και πάλι τίποτα.

να ξαναθυμίσω ότι στις επιλογές μου λέει ότι έχει ήχο η ταινία, τον βλέπει σαν ήχω TrueHD αλλά δεν ακούω τίποτα. μη μου πείτε για εντάσεις φωνής κτλ.. :D είπαμε, όχι και τόσο.. προφανώς κάποια δυσλειτουργία θα είναι. δε πειράζει.. ότι γίνει!

κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω. σε έναν media player ενός γνωστού κάνει κάτι "κόλπα" με τα βελάκια από το keyboard, κάτι δεξιά και πανω.. κάπως έτσι, τέσπα και μπορεί να αντιγράψει από δίκτυο. την επιλογή αυτή δεν την έχει ο player του εμφανείς, όπως πχ στον δικό μας αν πας μέσα στον σκληρό του ή στον εξωτερικό του σκληρό σου λέει ότι με το πράσινο πλήκτρο έχεις operation fanctions. σε μας μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? είχα βρει ένα άρθρο στο ίντερνετ σχετικό αλλά έχασα το λινκ. μήπως ξέρει κανείς αν μπορούμε να κάνουμε αντιγραφή από δίκτυο?

κάτι ακόμη. με συμβατά keyboard τι γίνεται? οκ παίζει ένα link που λέει ποια keyboard/mouse είναι συμβατά αλλά σε προηγούμενες σελίδες διάβασα ότι κάποιος σύνδεσε ποντίκι της Microsoft και δε το είδε, ενώ σε μένα έπαιξε με το που το σύνδεσα αμέσως! ενδιαφέρομαι για αυτό ή αυτό ή αυτό ή αυτό και το καλύτερο για μένα αυτό . έχω στείλει μήνυμα στους πωλητές ρωτώντας αν είναι συμβατό με την συσκευή μας αλλά δεν έχω πάρει καμία απάντηση από κανέναν. συνήθως απαντάνε αμέσως από το ebay, προφανώς δε γνωρίζουν και το αφήνουν στο φλου, αλλά κάτι πρέπει να πάρω..

κάτι ακόμη, εσείς σερφάρετε κανονικά? οκ μπαίνω σε site, αλλά δε μπορώ να κάνω login σε κανένα από αυτά, εσείς μπορείτε? μόνο για view είναι ο browser? ουτε τα mail μου δε μπορώ να δω.. :/

Την Κυριακή έρχεται το νέο beta από τον OllyP .Καλά που υπάρχει και αυτός αλλιώς άμα περιμέναμε από τους άλλους .....

Με NFS δεν μου παιζει τα BRRip ολα τ αλλα αρχεια τα παιζει μια χαρα,κανεις με παρομοιο προβλημα?

Δεν έχω καταφέρει να συνδέσω το HD900A (αγορασμένο από multirama) με το wifi router μου? Μήπως δεν έχεο built-in wifi;

δεν εχει
πως δεν έχει? μια χαρά έχει. η διαφορά του 900A με το 900Β είναι ο εσωτερικός σκληρός δίσκος. κεραία δεν έχει το μηχάνημα σου? πηγαίνεις στις ρυθμίσεις και από εκεί κάνεις την σύνδεση με τον router σου, θα χρειαστεί να περάσεις το password που πιθανών να έχεις στο ασύρματο δίκτυο.

πως δεν έχει? μια χαρά έχει. η διαφορά του 900A με το 900Β είναι ο εσωτερικός σκληρός δίσκος. κεραία δεν έχει το μηχάνημα σου? πηγαίνεις στις ρυθμίσεις και από εκεί κάνεις την σύνδεση με τον router σου, θα χρειαστεί να περάσεις το password που πιθανών να έχεις στο ασύρματο δίκτυο.
Αυτα που πουλαει το multirama ειναι χωρις wi fi