HTPC Project Από Μιχάλης!

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

Μιχαλη, οταν συνδεουμε την πηγη μας με εναν προ/ολοκληρωμενο μεσω οπτικης/coaxial τοτε η αποκωδικοποιηση του σηματος γινεται απο τον ενισχυτη μας και οχι απο την πηγη. Οποτε θεωρητικα, ο ηχος που ακους σε DD/DTS με πηγη ενα dvd δεν πρεπει να εχει μεγαλες διαφορες σε σχεση με το HTPC. Αντιθετως, αν χρησιμοποιησεις μια καρτα ηχου με καλο αναλογικο σταδιο οπως X-Meridian η αποκωδικοποιηση γινεται σε επιπεδο software απο το Powerdvd (πχ) και το αποτελεσμα μπορει να ειναι πολυ καλυτερο απο το αποκωδικοποιημενο DD/DTS ενος ενισχυτη μεχρι πχ τα 1500 ευρω..

Τάκη μου δεν διαφωνώ πως η αποκωδικοποίηση γίνεται στον ενισχυτή όταν η σύνδεση γίνεται μέσω της οπτικής ή coaxial. Ξεχνάτε όμως πως το σήμα ενός πχ. matroska αρχείου δεν φεύγει αυτούσιο από τον player για να φτάσει μέχρι την S/PDIF και να φύγει για τον ενισχυτή. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά DVD players άσχετα αν η τελική αποκωδικοποίηση γίνεται στον ενισχυτή.

Γι?αυτό και σε όλα τα περιοδικά που ασχολούνται με reviews ηλεκτρονικά και μη, συζητιέται και ο ήχος. Παραθέτω ένα τμήμα από σχετικό άρθρο:

"I was comparing some scenes from The Fifth Element (Columbia TriStar 82409) on both the Pioneer DV626D and the Krell DVD Standard, and what struck me as the greatest difference was the sound. True, both were feeding the same Krell HTS pre-pro, but the Standard presented a much more dynamic presentation off the same Dolby Digital 5.1 track. I hadn't touched the levels, but I had to turn up the Pioneer to get the same vibe."

Μιλάει για σύνδεση ψηφιακή κι όχι αναλογικές όπως στην X-Meridian. Τώρα όποιος θέλει να το ψάξει τεχνικά υπάρχει και το google.

Επίσης να προσθέσω πως μπορεί οι ακουστικές διαφορές να οφείλονται στον τρόπο που μεταφράζει το σήμα το VLC ας πούμε από το FFDaudio και οι διαφορές στην κωδικοποίηση μιας ταινίας σε matroska container από το δίσκο DVD. Αυτό λέω από την αρχή και εσείς μου λέτε άλλα.

Εγώ πάντως εμπιστεύομαι τα αυτιά μου κι όποιος έχει αμφιβολίες δεν έχει παρά να ακούσει το ίδιο mkv να παίζει με το MacBook και να παίζει από το HTPC. You are welcome!

Michael μεγιες!!!!!!!!!

ρε αρχηγε μου μπας και εχεις ενεργοποιημενο kαταλαθος κανα φιλτρο και γινεται boost ο ηχος?

Αχα! Τωρα λυθηκε το μυστηριο! Ο Συριος και εγω δεν αναφερομαστε σε αρχεια matroska κλπ αλλα σε dvd. Ενας ενισχυτης δεν μπορει να αποκωδικοποιησει των ηχο αυτων των αρχειων οποτε η αποκωδικοποιηση γινεται απο το HTPC σε επιπεδο software (νομιζω...)
Για κανε την ιδια δοκιμη με ενα απλο dvd και πες μας..

Ευχαριστώ Δημήτρη!

Λοιπόν για να μην π***ε το συγκεκριμένο topic μεταφέρετε τα μηνύματα σε νέο για να το συζητήσουμε.

Ας πούμε πως εγώ λέω μ***ες ή δεν ακούω καλά λοιπόν. Εξηγήστε μου γιατί για να πάρουμε AC3 ήχο δηλ. DD5.1 στην S/PDIF του υπολογιστή μας ώστε να μεταφερθεί αυτούσιος στον ενισχυτή, χρειαζόμαστε εγκατεστημένο στο σύστημά μας AC3 decoder filter... όπως επίσης γιατί στις περισσότερες κάρτες ήχου υπάρχει και η επιλογή S/PDIF passthrough...

και μετά πάμε παρακάτω.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: HTPC Project Από Μιχάλης!

Αχα! Τωρα λυθηκε το μυστηριο! Ο Συριος και εγω δεν αναφερομαστε σε αρχεια matroska κλπ αλλα σε dvd. Ενας ενισχυτης δεν μπορει να αποκωδικοποιησει των ηχο αυτων των αρχειων οποτε η αποκωδικοποιηση γινεται απο το HTPC σε επιπεδο software (νομιζω...)
Για κανε την ιδια δοκιμη με ενα απλο dvd και πες μας..

Μα εγώ δεν μίλησα για DVD βρε λεβέντη μου! Για αναπαραγωγή DVD μαζί σας!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

Καταρχήν τα περί mkv δεν τα κατέχω οπότε στο θέμα αυτό δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Είχα την εντύπωση ότι από την αρχή ότι αναφερόσουν σε ‘κοινά’ DVD.

Πάντως από αυτό που ανέφερες:
"I was comparing some scenes from The Fifth Element (Columbia TriStar 82409) on both the Pioneer DV626D and the Krell DVD Standard, and what struck me as the greatest difference was the sound. True, both were feeding the same Krell HTS pre-pro, but the Standard presented a much more dynamic presentation off the same Dolby Digital 5.1 track. I hadn't touched the levels, but I had to turn up the Pioneer to get the same vibe."
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι απλώς πρόκειται για θέμα στάθμης και μόνο (που είναι μία κοινή αιτία ‘παρεξήγησης’ της ποιότητας).

Το link: http://www.krellonline.com/pdf/DVDs_SP_review.pdf

Που λέει αλήθεια ότι μιλάμε για ψηφιακή σύνδεση στον ήχο; Δεν βλέπω να το αναφέρει πουθενα.

Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

Ας πούμε πως εγώ λέω μ****ες ή δεν ακούω καλά λοιπόν. Εξηγήστε μου γιατί για να πάρουμε AC3 ήχο δηλ. DD5.1 στην S/PDIF του υπολογιστή μας ώστε να μεταφερθεί αυτούσιος στον ενισχυτή, χρειαζόμαστε εγκατεστημένο στο σύστημά μας AC3 decoder filter... όπως επίσης γιατί στις περισσότερες κάρτες ήχου υπάρχει και η επιλογή S/PDIF passthrough...

Μην τσιτώνεσαι καλέ, κουβέντα κάνουμε, δεν σε είπαμε καμπούρη (κουφό ίσως λίγο μόνο :p).

Για διευκρίνισε το λίγο αυτό:

Τι εννοείς AC3 decoder filter; Εγώ θυμάμαι από παλιά (προ εποχής ffdshow κλπ) ότι απλώς δήλωνες S/PDIF passthrough στην κάρτα ήχου και έπαιρνες αυτούσιο το ψηφιακό σήμα (χωρίς καμία επεξεργασία δλδ) στην έξοδο της κάρτας ήχου.

Τι εννοείς με το ʽS/PDIF passthroughʼ δλδ; Δεν σημαίνει το ίδιο; Ότι δλδ παίρνεις το σήμα χωρίς επεξεργασία.

Enlighten me please (χωρίς καμία υπόνοια ειρωνείας εννοείται)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

Καταρχήν τα περί mkv δεν τα κατέχω οπότε στο θέμα αυτό δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Είχα την εντύπωση ότι από την αρχή ότι αναφερόσουν σε ‛κοινά’ DVD.

Πάντως από αυτό που ανέφερες:

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι απλώς πρόκειται για θέμα στάθμης και μόνο (που είναι μία κοινή αιτία ‛παρεξήγησης’ της ποιότητας).

Το link: http://www.krellonline.com/pdf/DVDs_SP_review.pdf

Που λέει αλήθεια ότι μιλάμε για ψηφιακή σύνδεση στον ήχο; Δεν βλέπω να το αναφέρει πουθενα.

Τώρα βρε Σύριε μας δουλεύεις; Το θέμα είναι να μας αποδείξεις πως έχεις δίκιο ή να καταφέρουμε να συννεοηθούμε για ποιό πράγμα μιλάμε; Γιατί μου κάνεις link το συγκεκριμένο review. Μόνο ένα review υπάρχει για το krell; Τες πά. Οσον αφορά το συγκεκριμένο κείμενο που σου παράθεσα το ρεζουμέ είναι εδώ (True, both were feeding the same Krell HTS pre-pro, but the Standard presented a much more dynamic presentation off the same Dolby Digital 5.1 track) κι όχι αυτό που μας παραθέτεις. Τώρα αν θές καλά και ντέ να σου πούμε ότι έχεις δίκιο... εντάξει.. έχεις δίκιο, ικανοποιημένος;

Τάκη εμείς συννεοηθήκαμε νομίζω.

Βρε είπε κανείς πως δεν κάνουμε κουβέντα αλλά θα με κουφάνεις... πιο πολύ ίσως απ᾽ ότι είμαι!:p

Μιχαλη, καταρχην μην τρελαινεσαι.
Δευτερον, το AC3 filter το χρησιμοποιουμε για την αποκωδικοποιηση φορμα ηχου που ΔΕΝ υποστηριζονται απο ενισχυτες ή ακομα και απο καποιους software players πχ wma, το οποιο το μετατρεπει σε DD.
Οποτε ΟΧΙ , σε DVD απο PC ΔΕΝ χρειαζεσαι AC3 filter.

ρε Michael:operator: φιλε μου, κανε κανα ποπ-κορν:grinning-smiley-043 φιλε μου να χαρεις το ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ρε αδερφε μου!!!χεχε

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

Για διευκρίνισε το λίγο αυτό:

Τι εννοείς AC3 decoder filter; Εγώ θυμάμαι από παλιά (προ εποχής ffdshow κλπ) ότι απλώς δήλωνες S/PDIF passthrough στην κάρτα ήχου και έπαιρνες αυτούσιο το ψηφιακό σήμα (χωρίς καμία επεξεργασία δλδ) στην έξοδο της κάρτας ήχου.

Τι εννοείς με το ‛S/PDIF passthrough’ δλδ; Δεν σημαίνει το ίδιο; Ότι δλδ παίρνεις το σήμα χωρίς επεξεργασία.

Enlighten me please (χωρίς καμία υπόνοια ειρωνείας εννοείται)

Ωχ τι πάθαμε βραδιάτικα... Δεν με λυπάσαι... αύριο φευγω διακοπές μαθήματα θα κάνω βραδιάτικο... θα σου βρώ κανά link για να ξεστραβωθείς....:eek:

Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο επιθετικός.

Το θέμα είναι δεν είναι να αποδείξω τίποτα αλλά να μάθω και μόνο κάτι που πιθανώς δεν ξέρω.

Σε ενόχλησε δλδ που έψαξα να βρω το πλήρες κείμενο που εσύ επικαλείσαι;

Και η ερώτηση / παρατήρησή μου ήταν πολύ συγκεκριμένη και λογική νομίζω.

Για την ακρίβεια ήταν 2:

1. Ότι αφορά την ένταση

2. Ότι δεν διευκρινίζει πουθενά αν η σύνδεση είναι ψηφιακή ή αναλογική.

Και στα 2 εξακολουθείς να μην μου απαντάς.

Αφού φαίνεται να κατέχεις παραπάνω το θέμα (καμία δόση ειρωνείας και πάλι διευκρινίζω) γιατί δεν προσπαθείς να διαφωτίσεις και εμάς που δεν το κατέχουμε αλλά είσαι επιθετικός και μάλιστα την στιγμή που εκφράζω θεωρώ λογικές απορίες;

ΥΓ Το resume είναι εκεί που λες όταν στην επόμενη γραμμή αναφέρει κάτι το οποίο, όπως το καταλαβαίνω εγώ και στο οποίο εξακολουθείς να μην μου απαντάς (στάθμη) αναιρεί την βάση του ισχυρισμού σου;

Μιχαλη, καταρχην μην τρελαινεσαι.
Δευτερον, το AC3 filter το χρησιμοποιουμε για την αποκωδικοποιηση φορμα ηχου που ΔΕΝ υποστηριζονται απο ενισχυτες ή ακομα και απο καποιους software players πχ wma, το οποιο το μετατρεπει σε DD.
Οποτε ΟΧΙ , σε DVD απο PC ΔΕΝ χρειαζεσαι AC3 filter.

Νάτος ο άλλος πάλι. Ρε δεν τρελαίνομαι... αλλά μου λέτε πράγματα που δεν λέω. Δεν είπα πως θές AC3 decoder φίλτρο για την αναπαραγωγή DVD. Για τα φορμά που προανέφερες μίλησα και συγκεκριμένα για την αναπαραγωγή Matroska! Το φωνάζω από την αρχή.

Αλλιώς μεταχειρίζεται το container, το βίντεο και τον ήχο το VLC και αλλιώς το Media Player Classic ή το Mplayer πως να το κάνουμε. Για αυτό ο VLC για Mac ας πούμε μπορεί να στείλει στην S/PDIF DD5.1 και DTS ενώ ο Mplayer μόνο DD5.1. Σ?αυτό οφείλεται και η διαφορά στον ήχο που παρατήρησα παίζοντας το ίδιο αρχείο matroska στο HTPC και το MacBook!! Να το ξαναπώ; Και μίλησα για πιο διακριτά κανάλια και πιο εμφανές surround που σημαίνει πως η αποκωδικοποίηση που γίνεται στο HTPC με αυτά τα προγράμματα κάνει καλύτερη δουλειά... αυτό λέω...

ουφ με σκάσατε!

Δημήτρη... πάω για PopCorn!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HTPC Project Από Μιχάλης!

Ωχ τι πάθαμε βραδιάτικα... Δεν με λυπάσαι... αύριο φευγω διακοπές μαθήματα θα κάνω βραδιάτικο... θα σου βρώ κανά link για να ξεστραβωθείς....:eek:
Δώσε και σώσε βρε δάσκαλε γιατί, απ’ όσα λέει και ο Τάκης παραπάνω, δεν νομίζω ότι πέταξα και καμιά φοβερή κοτσάνα.

Re: Απάντηση: Re: HTPC Project Από Μιχάλης!

Νάτος ο άλλος πάλι. Ρε δεν τρελαίνομαι... αλλά μου λέτε πράγματα που δεν λέω. Δεν είπα πως θές AC3 decoder φίλτρο για την αναπαραγωγή DVD. Για τα φορμά που προανέφερες μίλησα και συγκεκριμένα για την αναπαραγωγή Matroska! Το φωνάζω από την αρχή.

Αλλιώς μεταχειρίζεται το container, το βίντεο και τον ήχο το VLC και αλλιώς το Media Player Classic ή το Mplayer πως να το κάνουμε. Για αυτό ο VLC για Mac ας πούμε μπορεί να στείλει στην S/PDIF DD5.1 και DTS ενώ ο Mplayer μόνο DD5.1. Σ?αυτό οφείλεται και η διαφορά στον ήχο που παρατήρησα παίζοντας το ίδιο αρχείο matroska στο HTPC και το MacBook!! Να το ξαναπώ; Και μίλησα για πιο διακριτά κανάλια και πιο εμφανές surround που σημαίνει πως η αποκωδικοποίηση που γίνεται στο HTPC με αυτά τα προγράμματα κάνει καλύτερη δουλειά... αυτό λέω...

ουφ με σκάσατε!

Τα περί Matroska τα καταλάβαμε και μου ακούγονται λογικά.

Αλλά:

1. Δεν το διευκρίνισες από την αρχή
2. (και σημαντικότερο): Ανέφερες το παράδειγμα του Krell καθιστώντας σαφές ότι ο ισχυρισμός σου δεν έχει να κάνει μόνο με Matroska αλλά και ʽαπλάʼ DVD.

Εκεί δεν έχεις απαντήσει.

ΥΓ Δοκίμασες τελικά και απλά DVD και άκουσες διαφορά (το ρώτησε και ο Τάκης παραπάνω) ;

Re: Απάντηση: Re: HTPC Project Από Μιχάλης!

ουφ με σκάσατε!

Να'μαι και εγώ! -bye-

Τώρα με μπέρδεψες.. Τελικά έχεις σετάρει το HTPC να κάνει passthrough ή αποκωδικοποίηση;

Επόμενη ερώτηση: Αν και το HTPC αλλά και το MacBook κάνουν passthrough, μήπως έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις DRC? Μόνο αυτό (IMHO) θα έκανε πραγματικά ξεκάθαρη διαφορά στον ήχο..

ασχετο οπως εξελισεται η ροη, αλλα επειδη υπηρξε μπερδεμα στο κειμενο:

βασικα το κειμενο με το krell λεει με λιγα λογια οτι ο Krell DVD standard ειχε εναν πιο γεματο και δυναμικο ηχο σε συγκριση με τον pioneer, οταν και τα δυο ειχαν την ιδια σταθμη στα levels

και οτι για να παρει επειτα την ιδια αισθηση απο το pioneer επρεπε να αυξησει την σταθμη

Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο επιθετικός.

Το θέμα είναι δεν είναι να αποδείξω τίποτα αλλά να μάθω και μόνο κάτι που πιθανώς δεν ξέρω.

Σε ενόχλησε δλδ που έψαξα να βρω το πλήρες κείμενο που εσύ επικαλείσαι;

Και η ερώτηση / παρατήρησή μου ήταν πολύ συγκεκριμένη και λογική νομίζω.

Για την ακρίβεια ήταν 2:

1. Ότι αφορά την ένταση

2. Ότι δεν διευκρινίζει πουθενά αν η σύνδεση είναι ψηφιακή ή αναλογική.

Και στα 2 εξακολουθείς να μην μου απαντάς.

Αφού φαίνεται να κατέχεις παραπάνω το θέμα (καμία δόση ειρωνείας και πάλι διευκρινίζω) γιατί δεν προσπαθείς να διαφωτίσεις και εμάς που δεν το κατέχουμε αλλά είσαι επιθετικός και μάλιστα την στιγμή που εκφράζω θεωρώ λογικές απορίες;

ΥΓ Το resume είναι εκεί που λες όταν στην επόμενη γραμμή αναφέρει κάτι το οποίο, όπως το καταλαβαίνω εγώ και στο οποίο εξακολουθείς να μην μου απαντάς (στάθμη) αναιρεί την βάση του ισχυρισμού σου;

Βρε παλικάρι μου, δεν είμαι επιθετικός... Ελληνας είμαι!

Λοιπόν σε τι δεν σου απαντάω που κόλλησες στο άρθρο. Λοιπόν για το νούμερο 1 σου απαντώ πως μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα Αγγλικά. Οσον αφορά το δεύτερο σου είπα ήδη πως το link που μου παρεθέτεις δεν είναι από το άρθρο που έχω διαβάσει εγώ και είναι έντυπο!