HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Και αμα κρινω κι απο την απαραμιλλη φωτογραφικη τεχνικη
του Μπαμπη :flipout:
που κοντραρει στα στα ισια αυτη του Manuti
ε τοτε ειναι η ωρα του ανεκδοτου.

Ναί, δε φτάνει που καθόμουνα μεσάνυχτα και φωτογράφιζα τ' ακούω κι από πάνω.... :slapface:

Να ρε σεις και ένας άνθρωπος που δεν είναι κολλημένος. :music-smiley-005:

Well im a JVC owner and i have to admit i prefer the vw60 shots, the colours are much better on the Sony, they they still look a little over saturated, the colours from the blackwing are way to pushed in comparison. that one guys black suit looks purple where as the Sony looks more black.
then again, i am looking to ditch my JVC as i cant take the noen look it somtimes throws. Wont be bothering with LiCos again until they can offer the user a chance to rain in the colour and calibrate to D65. just my preference, i know some people really like an over saturated image, but the JVC is perhaps just too much so.

Oh and the Sony is sharper in those PQs. spotted that straight away, was not difficult to spot.

Πέρα από την πλάκα τώρα.....
Ας μην επικενρωθούμε στο πόσο φωτεινή ή σκοτεινή είναι η εικόνα γιατί η δικές μου με του Μανώλη είναι διαφορετικά καρέ.
Όσο προχωράει η κοπέλα (πχ στις δικές μου) ο φωτισμός είναι πιό έντονος. Για να μην πώ και για το χρόνο "έκθεσης" της κάθε μηχανής... (Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Μανώλη γιατί είναι screen capture, μιλάω για τις αντίστοιχες του Μανούτι).

Το θέμα μας είναι το χρώμα του τοίχου... Κι εκεί κάτι παίζει... Κάτι υποψιάζομαι αλλά...

Οντως ρε Μπαμπη....δεν ειμαι σιγουρος οτι διαλεξες σωστο χρωμα για τον τοιχο .. Δεν δοκιμαζεις καλυτερα το ΒΙΒΕΧΡΩΜ super Neopal?
icon10.gif
icon10.gif

παντως επειδη ολοι λενε για τα υπερκορεσμενα χρωματα,την τελευταια φορα που πηγα στου Μπαμπη με ολα στο default βαλαμε καποια δισκακια οχι απο τα γνωστα,και οχι υπερκορεσμος δεν υπηρχε αλλα ουτε καλα χρωμα δεν υπηρχε(!!!!!),μαρτυρας ο Μπαμπης.Αναγκαστηκαμε και βαλαμε το χρωμα στο φουλ για να βλεπεται.Τι να πω,μυστηριο!!!!!!!!!!!!!Βεβαια οταν παιξαμε τα γνωστα κλιπακια HD τα πραγματα αλλαξαν και ηρθαν σ'αυτα που ξερετε ολοι.

Να θέσω ένα ερώτημα προς προβληματισμό, άσχετο από τις φωτογραφίες και τα διάφορα reviews και συγκριτικά που βλέπουμε στο net.

Πιστεύετε ότι η Sony θα έβγαζε μηχανάκι χειρότερο του DILA RS1 έχοντας γνωρίσει την ήττα (βλέπε VW50) στην ίδια κατηγορία τιμής? (500 ευρώ διαφορά σε αυτά τα ποσά θεωρώ ότι είναι στην ίδια κατηγορία).

Το θέμα για μένα δεν είναι όσοι έχουν DILA να αλλάξουν προβολέα και να πάρουν τον VW60 γιατί είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος καθώς οι διαφορές όντως είναι μικρές. Το θέμα είναι ένας νέος αγοραστής που θέλει αυτή την τεχνολογία και κοιτάει σε αυτή την κατηγορία τιμής τι είναι πιο συνετό να αγοράσει? Ο Sony όντας αυτή την στιγμή 500-600 ευρώ φτηνότερος, όντας ένα μοντέλο αρκετά νεότερο και ότι αυτό συνεπάγεται (HDMI 1.3 κλπ) είναι για μένα ο νικητής ως προς το ερώτημα τι να πάρω και ΟΧΙ να αλλάξω τον JVC να πάρω τον Sony.

Σε λίγους μήνες θα δούμε μηχάνημα καλύτερο και από τα 2 αυτά μοντέλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πλέον όμως οι διαφορές δεν θα είναι τόσο μεγάλες ως προς τα παλιά μοντέλα κατά την γνώμη μου. Οπότε είμαι της άποψης ότι όποιος έχει ένα από τα 2 παραπάνω μοντέλα είναι τζετ για αρκετά χρονάκια εκτός αν είναι με την κάμερα στο χέρι και τραβάει screenshots.

Κάπως έτσι σκέφτηκα όταν παρήγγειλα τον Sony έχοντας δει μόνο τον DILA να παίζει!!!!

-bye-

Χμμμμ Μπάμπη…πολύ oranτζι (αν δεν υπάρχει θέμα με το φωτισμό στη φωτο) είναι το ρημάδι… κάτι σε ποιο γκρι-μπεζ θα βοηθούσε τη κατάσταση ;)

…καλά εμείς δεν είμαστε AV Forum αλλα Maison et Deacutecoration Forum ;)

Να θέσω ένα ερώτημα προς προβληματισμό, άσχετο από τις φωτογραφίες και τα διάφορα reviews και συγκριτικά που βλέπουμε στο net.

Πιστεύετε ότι η Sony θα έβγαζε μηχανάκι χειρότερο του DILA RS1 έχοντας γνωρίσει την ήττα (βλέπε VW50) στην ίδια κατηγορία τιμής? (500 ευρώ διαφορά σε αυτά τα ποσά θεωρώ ότι είναι στην ίδια κατηγορία).

Το θέμα για μένα δεν είναι όσοι έχουν DILA να αλλάξουν προβολέα και να πάρουν τον VW60 γιατί είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος καθώς οι διαφορές όντως είναι μικρές. Το θέμα είναι ένας νέος αγοραστής που θέλει αυτή την τεχνολογία και κοιτάει σε αυτή την κατηγορία τιμής τι είναι πιο συνετό να αγοράσει? Ο Sony όντας αυτή την στιγμή 500-600 ευρώ φτηνότερος, όντας ένα μοντέλο αρκετά νεότερο και ότι αυτό συνεπάγεται (HDMI 1.3 κλπ) είναι για μένα ο νικητής ως προς το ερώτημα τι να πάρω και ΟΧΙ να αλλάξω τον JVC να πάρω τον Sony.

Σε λίγους μήνες θα δούμε μηχάνημα καλύτερο και από τα 2 αυτά μοντέλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πλέον όμως οι διαφορές δεν θα είναι τόσο μεγάλες ως προς τα παλιά μοντέλα κατά την γνώμη μου. Οπότε είμαι της άποψης ότι όποιος έχει ένα από τα 2 παραπάνω μοντέλα είναι τζετ για αρκετά χρονάκια εκτός αν είναι με την κάμερα στο χέρι και τραβάει screenshots.

Κάπως έτσι σκέφτηκα όταν παρήγγειλα τον Sony έχοντας δει μόνο τον DILA να παίζει!!!!

-bye-

Ξεκιναμε απο τον βασικο κανονα οτι κανενας προβολεας δεν ειναι τελειος..Ολοι καπου χανουν...Αυτο γινεται πολλες φορες και επιτηδες απο τις εταιρειες για να αγοραζουμε νεοτερα μοντελα.
Πχ, αν ο HD-1 ειχε CMS προκειμενου να μπορουμε να φερουμε τελεια τα χρωματα συμφωνα με τα προτυπα, θα εκλειναν πολλες εταιρειες προβολεων.....Το αστειο ειναι οτι η JVC θα μπορουσε ευκολα να το ενσωματωσει χωρις κανενα σοβαρο κοστος αλλα επελεξε να μην το κανει!!
Με τα σημερινα λοιπον δεδομενα, διαλεγουμε προβολεα βασει των προσωπικων μας προτιμησεων (πχ καλυτερο μαυρο ή σωστοτερο χρωμα) και εχοντας στο νου οτι σε καποιον τομεα θα ριξουμε νερο στο κρασι μας..
Χωρις να εχω δει ακομα τον sony, απο αυτα που διαβαζω, θα τον επελεγα εφοσον ηθελα να εχω χρωμα κατα τα προτυπα.
Αν ηθελα καλυτερο μαυρο,κοντραστ και δυναμικη περιοχη, θα επελεγα τον JVC. Αυτο διοτι το Native contast του του δινει σαφες προβαδισμα σε σκοτεινες σκηνες οπως σκηνες στο διαστημα με αστερια..Εκει θα δεις οτι στον JVC τα αστερια λαμπουν στον μαυρο ουρανο, ενω στον sony ειναι (συγκριτικα με τον JVC) "ντιμαρισμενα" λογω της δυναμικης ιριδας..
Δες το παραδειγμα του cine4home:

Με δυναμικη ιριδα (sony):

Bild54.jpg

Χωρις δυναμικη ιριδα (JVC):
Bild55.jpg

Ειναι λοιπον θεμα επιλογης και γουστων. Για εμενα το μαυρο και το κοντραστ ειναι τεραστιας σημασιας οπως και η ευκρινεια της εικονας. Για τα χρωματα μπορω να κανω και τα σταβα ματια αν ειναι λιγο Oversaturated..
Ετσι και αλλιως τα απαρχαιομενα χρωματικα προτυπα που υφιστανται σημερα (Rec 601 για SD και rec 709 για HD) κουτσουρευουν σε μεγαλο βαθμο την χρωματικη παλετα που μπορει να αποτυπωσει το φιλμ το οποιο εχει σχεδον διπλασιο φασμα. Γι' αυτο τα χρωματα που βλεπουμε πολλες φορες σε εναν σωστα ρυθμισμενο κατα τα προτυπα προβολεα, μας φαινονται ελαφρα "πεθαμενα" σε σχεση με την πραγματικη ζωη.
Οταν καθιερωθει το προτυπο του Digital cinema τα πραγματα θα ερθουν στην σωστη τους διασταση...

Καταρχήν, εμένα από τις 2 φωτογραφίες ο Sony μου φαίνεται ότι έχει πολύ πιο φυσική εικόνα από τον DILA! Τα αστέρια σβήνουν στον ουρανό ενώ στον DILA πετάγονται από τον ουρανό!
Αλλά όπως είπες είναι θέμα προτιμήσεων. Πάντως στην ευκρίνεια δεν νομίζω ότι υπερτερεί ο DILA.

Το ερώτημα Τάκη είναι τι θα έπαιρνες αν δεν είχες Προβολέα? Τον Sony ή τον DILA? Εγώ πιστεύω θα το σκεφτόσουν πάρα μα πάρα πολύ. Τώρα απαντάς άνετα γιατί τον έχεις ήδη πληρώσει και όσο νάναι δεν είναι και ότι πιο εύκολο θα μειώνουμε αυτό που έχουμε στην κατοχή μας. Με λίγα λόγια αντικειμενική άποψη από κατόχους JVC πιστεύω είναι δύσκολο να βρει κανείς γι αυτό και παρέθεσα ένα σχόλιο από κάτοχο σε ξένο φόρουμ.

Εκείνο που δεν μου άρεσε στον DILA από την πρώτη στιγμή είναι η καρτουνίστικη εικόνα του και προσωπικά δεν θα τον αγόραζα ακόμα και αν είχε 500 ευρώ πιο κάτω από τον Sony. Αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! :music-smiley-005:

Ξεκιναμε απο τον βασικο κανονα οτι κανενας προβολεας δεν ειναι τελειος..Ολοι καπου χανουν...Αυτο γινεται πολλες φορες και επιτηδες απο τις εταιρειες για να αγοραζουμε νεοτερα μοντελα.
Πχ, αν ο HD-1 ειχε CMS προκειμενου να μπορουμε να φερουμε τελεια τα χρωματα συμφωνα με τα προτυπα, θα εκλειναν πολλες εταιρειες προβολεων.....Το αστειο ειναι οτι η JVC θα μπορουσε ευκολα να το ενσωματωσει χωρις κανενα σοβαρο κοστος αλλα επελεξε να μην το κανει!!
Με τα σημερινα λοιπον δεδομενα, διαλεγουμε προβολεα βασει των προσωπικων μας προτιμησεων (πχ καλυτερο μαυρο ή σωστοτερο χρωμα) και εχοντας στο νου οτι σε καποιον τομεα θα ριξουμε νερο στο κρασι μας..
Χωρις να εχω δει ακομα τον sony, απο αυτα που διαβαζω, θα τον επελεγα εφοσον ηθελα να εχω χρωμα κατα τα προτυπα.
Αν ηθελα καλυτερο μαυρο,κοντραστ και δυναμικη περιοχη, θα επελεγα τον JVC. Αυτο διοτι το Native contast του του δινει σαφες προβαδισμα σε σκοτεινες σκηνες οπως σκηνες στο διαστημα με αστερια..Εκει θα δεις οτι στον JVC τα αστερια λαμπουν στον μαυρο ουρανο, ενω στον sony ειναι (συγκριτικα με τον JVC) "ντιμαρισμενα" λογω της δυναμικης ιριδας..

Bild54.jpg

Bild55.jpg

Ειναι λοιπον θεμα επιλογης και γουστων. Για εμενα το μαυρο και το κοντραστ ειναι τεραστιας σημασιας οπως και η ευκρινεια της εικονας. Για τα χρωματα μπορω να κανω και τα σταβα ματια αν ειναι λιγο Oversaturated..
Ετσι και αλλιως τα απαρχαιομενα χρωματικα προτυπα που υφιστανται σημερα (Rec 601 για SD και rec 709 για HD) κουτσουρευουν σε μεγαλο βαθμο την χρωματικη παλετα που μπορει να αποτυπωσει το φιλμ το οποιο εχει σχεδον διπλασιο φασμα. Γι' αυτο τα χρωματα που βλεπουμε πολλες φορες σε εναν σωστα ρυθμισμενο κατα τα προτυπα προβολεα, μας φαινονται ελαφρα "πεθαμενα" σε σχεση με την πραγματικη ζωη.
Οταν καθιερωθει το προτυπο του Digital cinema τα πραγματα θα ερθουν στην σωστη τους διασταση...

Re: Απάντηση: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Bild54.jpg

Bild55.jpg

Τάκη, αν και το θέτεις στη σωστή βάση (περί επιλογής και γούστου ) μήπως αυτό contrast για το όποιο τόσο έχουμε γράψει ναι μεν μπορεί να είναι πολύ περισσότερο από ότι μας έχουν συνηθίσει οι μέχρι τώρα προβολείς… αλλά, υπάρχει περίπτωση να μην είναι σωστό ? δε λέω αν είναι σημαντικό η εντυπωσιακό αλλά σωστό… δηλαδή στις φωτο που από cine4home μήπως το contrast του DiLA τελικά καίει το λευκό αντί να αποδίδει σωστά την εικόνα? Ερώτημα προς συζήτηση είναι στο τέλος θα καταλήξουμε στη αρχική σου τοποθέτηση περί επιλογής και γούστου …

Καταρχήν, εμένα από τις 2 φωτογραφίες ο Sony μου φαίνεται ότι έχει πολύ πιο φυσική εικόνα από τον DILA! Τα αστέρια σβήνουν στον ουρανό ενώ στον DILA πετάγονται από τον ουρανό!

Τι εννοείς "φυσική εικόνα" για να γίνω εγώ τώρα δικηγόρος του διαβόλου;;;

Καλα παραδεχομαι οτι κι εγω ειμαι της αποψης του Τακη ,αλλα οχι να βγαλουμε κι οτι το λιγοτερο κοντραστ ειναι καλυτερο...ελεος!!!!!!!!!!!!!

Τάκη, αν και το θέτεις στη σωστή βάση (περί επιλογής και γούστου ) μήπως αυτό contrast για το όποιο τόσο έχουμε γράψει ναι μεν μπορεί να είναι πολύ περισσότερο από ότι μας έχουν συνηθίσει οι μέχρι τώρα προβολείς… αλλά, υπάρχει περίπτωση να μην είναι σωστό ? δε λέω αν είναι σημαντικό η εντυπωσιακό αλλά σωστό… δηλαδή στις φωτο που από cine4home μήπως το contrast του DiLA τελικά καίει το λευκό αντί να αποδίδει σωστά την εικόνα? Ερώτημα προς συζήτηση είναι στο τέλος θα καταλήξουμε στη αρχική σου τοποθέτηση περί επιλογής και γούστου …

Και εσύ πάλι, τί εννοείς σωστό;;; Ποια είναι η βάση μας;;; το πρότυπό μας;;; το μέτρο σύγκρισης αν θες;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Γιωργο, το αν "καιγεται" ή κρασαρει η πληροφορια της εικονας ειναι ευκολα αντιληπτο με τα σχετικα Patterns του DVE. Οχι λοιπον, αν ρυθμιστει σωστα, οχι μονο δεν κρασαρει, αλλα αντιθετως δειχνει ολη την πληροφορια της εικονας σε χαμηλα και υψηλα IRE, σε αντιθεση με τους (παλαιοτερους τουλαχιστον) Sony οι οποιοι πασχουν απο το Brightness compression στα υψηλα IRE οπου εκει πραγματικα χανεται η πληροφορια στα λευκα.

Αυτο περι "καρτουνιστικης" εινονας δεν μπορω να το καταλαβω με τιποτα.
(οχι στην θεωρια, στην πραξη)

Αλλά όπως είπες είναι θέμα προτιμήσεων. Πάντως στην ευκρίνεια δεν νομίζω ότι υπερτερεί ο DILA.

Το ερώτημα Τάκη είναι τι θα έπαιρνες αν δεν είχες Προβολέα? Τον Sony ή τον DILA? Εγώ πιστεύω θα το σκεφτόσουν πάρα μα πάρα πολύ. Τώρα απαντάς άνετα γιατί τον έχεις ήδη πληρώσει και όσο νάναι δεν είναι και ότι πιο εύκολο θα μειώνουμε αυτό που έχουμε στην κατοχή μας. Με λίγα λόγια αντικειμενική άποψη από κατόχους JVC πιστεύω είναι δύσκολο να βρει κανείς γι αυτό και παρέθεσα ένα σχόλιο από κάτοχο σε ξένο φόρουμ.

Εκείνο που δεν μου άρεσε στον DILA από την πρώτη στιγμή είναι η καρτουνίστικη εικόνα του και προσωπικά δεν θα τον αγόραζα ακόμα και αν είχε 500 ευρώ πιο κάτω από τον Sony. Αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα! :music-smiley-005:

Νεκταρ, νομιζω απαντησα ξεκαθαρα: Αν ο 60ρης συμπεριφερεται στα χαμηλα περιπου οπως οι Pearl/Ruby, θα αγοραζα αβλεπει τον JVC..
Αλλωστε ειχα δει πολυ πριν το JVC τους Sony και επελεξα να μην τους αγορασω γιατι κατι μου ελειπε..

Απ' ότι διαβάζω ο SONY έχει καλύτερα οπτικά και καλύτερα χρώματα.
Για να πώ αν θα τον έπαιρνα ή όχι θα πρέπει να τον δώ.
Καλώς ή κακώς υπάρχει και ο υποκειμενισμός σε μιά αγορά που κάνουμε. Αμ σου αρέσει κάτι, κι αν το συνηθίσεις, μετά δεν γυρίζεις πίσω.
Αυτό που μου αρέσει και εκτιμώ στον JVC είναι το μαύρο του και το contrast. Αν μου τα προσφέρει ο SΟΝΥ τον αγοράζω αύριο. Δύσκολο όμως το βλέπω.
Γιά DLP δεν το συζητάω κάν. Αν κάποια στιγμή αλλάξουν τα δεδομένα το ξαναβλέπουμε, αυτή τη στιγμή όμως αποκλείεται.
Αυτό που με ενοχλεί στον JVC δεν είναι τα χρώματά του... γιά μένα μιά χαρά είναι, μπορώ άνετα να ζήσω ευτυχισμένος μ' αυτά.
Τα οπτικά του είναι το πρόβλημα. Ειδικά αν θές να χρησιμοποιήσεις lens Shift.
Για τα χρώματα το έχω πεί από την πρώτη στιγμή που τον είδα, για τα οπτικά του όταν τον έβαλα στο σπίτι μου.
Αυτά τα έχω γράψει εδώ μέσα μήνες πρίν και δεν περίμενα τα ξένα fora να ανακαλύψουν την Αμερική ούτε τους reviewers να μου το πούν. Όποιος παρακολουθεί και διαβάζει θα τα θυμάται:

OJVC θεωρώ οτι είναι σε δική του κατηγορία... Άν κι έχει τα προβλήματά του, άλλαξε τα δεδομένα της βιντεοπροβολής. Προβολέας με contrast κάτω από 10000:1 δεν μπορεί πλέον να σταθεί δίπλα του.
Αδύνατο σημείο του το colordecoding, είναι λίγο ψευτάκος στα χρώματά του, πολύ πουσαρισμένα σου θυμίζει LCD τηλεόραση αλλά προσωπικά δεν με ενοχλεί σχεδόν καθόλου στη θέαση ταινιών ενώ μου αρέσει πάρα πολύ όταν βλέπω τηλεοπτικό σήμα και slideshow φωτογραφιών.
Πολύ κακό, κι αυτό που με ενοχλεί, θεωρώ το γεγονός οτι δεν μπορείς ουσιαστικά να χρησιμοποιήσεις το LensShift χωρίς πρόβλημα. [/quote]

Απ' όλα αυτά αυτό που με ενοχλέι λιγότερο, για να μην πώ καθόλου, είναι τα χρώματα. Πρός το παρόν τουλάχιστον.
Αν αργότερα αλλάξει η συμπεριφορά της λάμπας και θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνω κάτι για να τα διορθώσω, κι αν ανακαλύψω οτι αυτό δεν γίνεται, τότε ναί, θα αντιμετωπίσω πρόβλημα. Σήμερα όμως, αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι μιά χαρά.
Καί ναί, έχει υπερκορεσμένα χρώματα ο JVC αλλά μην το κάνουμε και ανατολικό ζήτημα. Ειδικά γιά κάποιους που χρησιμοποιούν τον προβολέα τους για και για τηλεοπτικό σήμα, σας διαβεβαιώνω, μάλλον θα το προτιμήσουν. Σε διαφορετική περίπτωση κατεβάζεις λίγο το color saturation.
Κι επειδή η κουβέντα γίνεται πιό όμορφη όταν είναι εικονογραφημένη, δείτε τίς παρακάτω φωτογραφίες. Η πρώτη είναι από τον RUBY και η δεύτερη από τον JVC. Υπάρχει υπερκορεσμός σίγουρα αλλά δεν ξέρω πόσοι από εσάς ενοχλούνται και θα το διορθώσουν;
Είπαμε, στην εικόνα υπάρχει και ο υποκειμενισμός. Εγώ τουλάχιστον το πιστεύω αυτό.

Attachments

• Untitled-27.jpg
    Untitled-27.jpg
    90.2 KB · Views: 32
  • Train.jpg
    Train.jpg
    80.5 KB · Views: 32
  • Untitled-22.jpg
    Untitled-22.jpg
    82.9 KB · Views: 30
  • kanapes.jpg
    kanapes.jpg
    47.8 KB · Views: 31
Last edited:

Τι εννοείς "φυσική εικόνα" για να γίνω εγώ τώρα δικηγόρος του διαβόλου;;;

Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Στα μάτια μου φαίνεται πιο φυσική του Sony ενώ στο Dila το υψηλό contrast πιστεύω αλλοιώνει την πραγματικότητα. Αυτό το σβήσιμο της εικόνας μου αρέσει περισσότερο. Εξού και ο χαρακτηρισμός καρτουνίστικη εικόνα. Σαν να παίζω παιχνίδι και πρέπει όλα να τα βλέπω λαμπερά! Αυτή είναι προσωπική άποψη βέβαια και ο καθένας έχει το δικαίωμα να του αρέσει όποια εικόνα θέλει. Αλλά όπως είπα δεν περιμένω σε καμία περίπτωση να βγει κάποιος από εδώ μέσα που έχει ντίλα και να πει ότι ο Sony δείχνει overall καλύτερα. Γι αυτό και πήρα την απόφαση μου προσπαθώντας να διαβάσω γνώμες ανθρώπων που έχουν δει και τους δύο και δεν έχουν κανέναν στην κατοχή τους. Και φυσικά βλέποντας και κάποιες φωτογραφίες που μου άρεσαν.

Όπως είπα και πριν δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας κάτοχος ντίλα να πάει στον σόνυ, αλλά τουλάχιστον ας είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται γιατί κάποιοι δεν έχουν αγοράσει ακόμα προβολέα.

Τα σέβη μου :ernaehrung004:

Νεκταρ, νομιζω απαντησα ξεκαθαρα: Αν ο 60ρης συμπεριφερεται στα χαμηλα περιπου οπως οι Pearl/Ruby, θα αγοραζα αβλεπει τον JVC..
Αλλωστε ειχα δει πολυ πριν το JVC τους Sony και επελεξα να μην τους αγορασω γιατι κατι μου ελειπε..

Όπως πολύ σωστά λες και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, ο JVC ήταν και είναι ανώτερος από τον VW50. Αλλά ο VW60 δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχο του. Άλλωστε το γράφουν όλα τα reviews.