HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Re: Απάντηση: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Ασχετα ομως των παραπανω, παραμενει το γεγονος οτι οποιοι θεωρουν λαθος τα χρωματα του JVC, θεωρουν λαθος και τα χρωματα του Ruby, διοτι και οι δυο εχουν πρωτευοντα χρωματα εκτος τριγωνου αναφορας.
Κανω καπου λαθος?

τελειως υποκειμενικα η εικονα του Ρουμπυ χρωματικα ηταν πιο αληθοφανης εστω και στο απλο ματι απ'οτι θυμαμαι.Τωρα επιστημονικα δεν ξερω αν ευσταθει αυτο αλλ αυτη ηταν η εντυπωση μου.

Το "φιλτραριστει" σωστα.. Τάκη είναι το κλειδί της υπόθεσης.

Ακριβως.... Γι'αυτο ο Greg Rogers οταν συνεκρινε τον 50ρη με τον Ruby, συμπερανε οτι η χρωματικη τους συμπεριφορα ηταν σχεδον ομοιομορφη, εξαιτιας του πολυ καλου φιλτραρισματος της UHP λαμπας του 50ρη...

Λοιπόν... Να τα πάρουμε ένα ένα να μην αφήνουμε κενά και πηδάμε από το ένα στο άλλο;
Η ερώτηση "ποιά εικόνα είναι πιό κοντά στην πραγματικότητα" απαντήθηκε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: HTProjectors VW60 vs. BlackWing II (RS1) by Andrea Manuti

Αλέξη, 1 & 3 είναι ο Ruby.

Thanks Μπάμπη.

Έχω δει μόνο το JVC να παίζει (και αυτό out of the box στην παρουσίαση),
τον Ruby δεν τον έχω δει καθόλου και ίσως βγάζω λάθος συμπέρασματα.

Από τα screenshots πάντως, ο Ruby μου αρέσει πολύ πιο πολύ,
ειδικά στις φωτο με την κοπέλα.

Είπαμε, υπάρχουν και οι ρυθμίσεις της μηχανής στη μέση..... Ένα λάθος εκεί και πάπαλα.
icon9.gif

Επειδή όμως βλέπω οτι σας αρέσουν οι φωτογραφιούλες...Πάρτε άλλες δύο.
icon10.gif

1. Ruby
2. JVC

Και εδώ επίσης ο Ruby μου αρέσει περισσότερο. Τα χρώματα του JVC
μου φαίνονται υπερβολικά και τα φύλλα πίσω αριστερά μοιάζουν ψεύτικα
και πλαστικά. Όμως όπως λέτε και εσείς συνέχεια τα screenshots είναι screenshots ......... άρα :nounder:

Είπαμε, υπάρχουν και οι ρυθμίσεις της μηχανής στη μέση..... Ένα λάθος εκεί και πάπαλα.
icon9.gif

Επειδή όμως βλέπω οτι σας αρέσουν οι φωτογραφιούλες...Πάρτε άλλες δύο.
icon10.gif

1. Ruby
2. JVC

Mπάμπη τις παρατηρώ εδω και πολύ ώρα και μάλιστα απο το pc της δουλειάς μαζί με έναν φίλο.Και οι δυό πιστεύουμε ότι η (2) είναι κατά πολύ καλύτερη!!!

Τάκη αυτά τα ξέρει ο Μανώλης αλλά....
Εγώ, απ' ότι μου είπε, και με τα λίγα Περσικά που ξέρω...
icon10.gif
...σου λέω οτι σε γενικές γραμμές ο Ruby είναι πιό ισοροπημένος χρωματικά και ο JVC με καλύτερο contrast χαμηλά.

Θα πω κι εγώ την άποψή μου όντας άσχετος αλλά μην με βαράτε...

Η δεύτερη φώτο με τα λουλούδια εμένα μου κάθεται καλύτερα στο μάτι.
Μου φαίνεται πιο ζωντανή, πιο βαθιά...
Χώρια που στον Jvc οι στάλες νερού επάνω στα κόκκινα λουλούδια δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου...

Μπορεί βέβαια αυτό που μου αρέσει να είναι και λάθος σύμφωνα πάντα με αυτό που πρέπει τελικά να βλέπουμε....:nounder:

βαράτε με τώρα!:slapface::flipout:

-bye-

Σας άφησα και το καλό για το τέλος.... Εδώ να δείτε διαφορές.. -bye-

Είναι δύο screenshots, πάλι από Ruby και JVC... Η φωτογραφία που έχω, και που έχει σπάσει στα δύο, είναι από το desktop του iMac όταν προσπαθούσα να τις συγκρίνω.
Πρίν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα πιά είναι σωστή καί πιά λάθος, όποιος από εσάς έχει το HD κλιπάκι της EPSON ας το βάλει να το δεί και να μας πεί αυτό που βλέπει με τι είναι πιό κοντά; Με τον Ruby ή με τον JVC;

Δείτε:

Attachments

• qqq.jpg
    qqq.jpg
    57.1 KB · Views: 15
  • q.jpg
    q.jpg
    49.7 KB · Views: 20
  • qq.jpg
    qq.jpg
    38.8 KB · Views: 19
Θα πω κι εγώ την άποψή μου όντας άσχετος αλλά μην με βαράτε...

Η δεύτερη φώτο με τα λουλούδια εμένα μου κάθεται καλύτερα στο μάτι.
Μου φαίνεται πιο ζωντανή, πιο βαθιά...
Χώρια που στον Jvc οι στάλες νερού επάνω στα κόκκινα λουλούδια δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου...

Μπορεί βέβαια αυτό που μου αρέσει να είναι και λάθος σύμφωνα πάντα με αυτό που πρέπει τελικά να βλέπουμε....:nounder:

βαράτε με τώρα!:slapface::flipout:

-bye-

Μήτσο με μπέρδεψες λίγο.. Ο JVC είναι η δεύτερη φωτογραφία.

Άμα είσαι κουδούνι απο την δουλειά είναι δεδομένο οτι θα την πεις την λ@μ@κία!

Sorry Μπάμπη έχεις δίκιο, απλά για κάποιον λόγο τις είχα ανοίξει ανάποδα(πρώτα την δεύτερη και μετά την πρώτη:damnyou:)

Άραγε είναι η πρώτη φώτο που μου ταιριάζει καλύτερα στο μάτι.
Οπότε my vote goes to Ruby!

Παιδια ως ασχετος με τους προβολεις θα σας μιλησω πολυ σοβαρα.

Για να μην παιδευεστε .....

στην πρωτη φωτογραφια του ruby, το τρενο βρισκεται σε μια ηλιολουστη χωρα, μια ηλιολουστη μερα.

στην αντιστοιχη φωτο του dila, το τρενο βρισκεται καπου στη βορεια ευρωπη μια μερα οπου ο ηλιος εχει βγει με δοντια.

Αυτο ειναι το διαφορετικο feeling που σου δινουν οι 2 φωτο....περα απο τις διαφορές στις μετρησεις, και περα ακομα και απο το οτι το "πραγματικο " χρωμα του τρενου κανεις δεν το γνωριζει.:grandpa:

Και θα συμφωνησω με τον petran. Οι σταλες του νερου στα λουλουδια λενε ολη την αληθεια.

Last edited:

Σας άφησα και το καλό για το τέλος.... Εδώ να δείτε διαφορές.. -bye-

Είναι δύο screenshots, πάλι από Ruby και JVC... Η φωτογραφία που έχω, και που έχει σπάσει στα δύο, είναι από το desktop του iMac όταν προσπαθούσα να τις συγκρίνω.
Πρίν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα πιά είναι σωστή καί πιά λάθος, όποιος από εσάς έχει το HD κλιπάκι της EPSON ας το βάλει να το δεί και να μας πεί αυτό που βλέπει με τι είναι πιό κοντά; Με τον Ruby ή με τον JVC;

Δείτε:

τωρα εδω ποιος ειναι ποιος,δεν καταλαβα.αλλα θα σου πω τιβλεπω,αν δεν κανω λαθος στο μεσον επανω ειναι γαλαζιος ουρανος στη μια οπου τα λουλουδια ειναι κιτρινα και κιτρινιλα στην αλλη που ειναι κοκκινα.Προφανως το σωστο ειναι ο γαλαζιος κι οχι η κιτρινιλα.

Όσο για την επίμαχη σκηνή απ το φάντασμα της όπερας με την κοπέλα στην πόρτα έκατσα και την είδα κι εγώ στο μόνιτόρ του PC και σας την μεταφέρω όπως πραγματικά είναι γραμμένη στο DVD και όχι από φωτό από οθόνη προβολέα η απ την TV . Το συμπέρασμα μου είναι ότι και οι δυο φωτο του Μπάμπη είναι υπερφωτισμένες και λάθος χρωματικά . Διευκρινίζω πως η φωτό είναι απευθείας απ το dvd μέσω του Power DVD

Ο τοίχος πάντως Μπάμπη είναι εξαιρετικός :flipout:

Attachments

• PDVD_002.jpg
    PDVD_002.jpg
    23.3 KB · Views: 31