Η Digea και η ΕΡΤ στον Eutelsat 3Β @ 3.1°E

Re: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Δεν συγκρίνεται το lnb της Inverto με αυτό της Edision, απλά πράγματα..

Στις 3 μοίρς έχω inverto αλλά όχι το black ultra.. εχω το multi connect.. να υποθέσω πως όλη την διαφορά θα μου την κάνει το black ultra.. σωστα?

Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Το multiconnect δεν... Αν θέλεις να βάλεις πάλι slim, ψάξε για triax.

To multi connect είναι για να το στριμώχνεις ανάμεσα σε δύο κοντινά lnb. Αν και το καινούργιο με την επίπεδη μύτη είναι καλύτερο από το παλιο...

Re: Απάντηση: Re: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Εσυ τωρα αυτο το γελας. Εγω το εκανα. Καμια φορα ειναι να λες την αληθεια.... δεν ειναι κακο ρε φιλε.
Το χει που το χει free (οπως εχει "free" η digea τα καναλια της) το ρουτερ.... ε φερτω και στην θεση που το ειχες... εχω απωλεια ρε αδερφε...

:Banane0::Banane0:

βοηθάτε βρε παιδιά

Εγω χρειαζομαι ενα για κεντρο (quattro) ,
Καλυτερα να παραγγειλω το Black Ultra ή το Smart Titanium? ή κατι αλλο;
Προς το παρον εχω ενα Edition, μαλλον δεν βοηθαει σε τετοιες ληψεις.
Τι προτεινετε;

Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Εγω χρειαζομαι ενα για κεντρο (quattro) ,
Καλυτερα να παραγγειλω το Black Ultra ή το Smart Titanium? ή κατι αλλο;
Προς το παρον εχω ενα Edition, μαλλον δεν βοηθαει σε τετοιες ληψεις.
Τι προτεινετε;

Διαβασε εδω τι λεει ο παναγιωτης

http://avclub.gr/forum/showthread.php/117774-super-tennis-hd?p=1057118996&highlight=#post1057118996

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Τωρα μπερδευτικα. Τι εννοει με μηκος καλωδιου; Εγω εχω 3 μετρα μεχρι το multischalter και μετα 20-25 μεχρι την τηλεοραση.
Χρειαζομαι High Gain η παιρνω το Τitanium και τελος;

OK. To παραγγελνω.
Ευχαριστω

To multi connect είναι για να το στριμώχνεις ανάμεσα σε δύο κοντινά lnb. Αν και το καινούργιο με την επίπεδη μύτη είναι καλύτερο από το παλιο...

+1.

Σημαντική διαφορά. Το παλιό είναι για πέταμα(που λέει ο λόγος).

Ευχαριστώ guys..
ΕΠειδή πρόκεται να αλλάξω ΚΑΙ το lnb του κινητού μου πιάτου (1.20) αλλά ΚΑΙ του wave όπου έχω τις 3 μοίρες στην άκρη, σκέφτομαι να προμηθευτώ 2 inverto black ultra μήπως δω κάποια βελτίωση..
Εκτός και εάν προτείνετε κάτι καλύτερο από αυτά... (έχω καλώδιο περίπου 15-20 μέτρων μέχρι την τηλεόραση)

Αυτά που θα βγάλω, θα τα τοποοθετήσω σε κάποιους "ευκολους" δορυφόρους..
Είναι γεγονός πάτνως πως στην κεραία μου έχω μαζέψει ένα σωρό διαφορετικά lnb (κάθε που προσέθετα και απο ένα δαχτυλίδι, πετούσα πάνω και ο,τι μου έδεινε ο τοπικός πωλητής)... και όντως κάποια μπορεί να κάνουν την δουλειά τους αλλά είναι no name.. σκέφτομαι να μην τα πειράξω καθόλου... αλογο που κερδίζει....

Συμβαινει τωρα: Βροχη ελαφριας εντασης και 12C.

Η πιο προβληματικη εδω 12734V στο 98x102cm με Vu+ Solo² OpenVIX Apollo παιζει χωρις σπασιματα στα 2.0-2.4dB. Λιγο πριν ειδα ελαφρυ πιξελιασμα με 1.4dB !! Ειχε ξεφυγει ελαχιστα η κεραια δυτικα η ανατολικα. Πριν πιασουν τα κρυα θα βαλω την Laminas 110x120cm που εχω απο περυσι στο υπογειο.

Συμβαινει τωρα: Βροχη ελαφριας εντασης και 12C.

Η πιο προβληματικη εδω 12734V στο 98x102cm με Vu+ Solo² OpenVIX Apollo παιζει χωρις σπασιματα στα 2.0-2.4dB. Λιγο πριν ειδα ελαφρυ πιξελιασμα με 1.4dB !! Ειχε ξεφυγει ελαχιστα η κεραια δυτικα η ανατολικα. Πριν πιασουν τα κρυα θα βαλω την Laminas 110x120cm που εχω απο περυσι στο υπογειο.

Ώ.. Ρε Χρήστο, βλέπω την αναφορά σου και διαβάζω την θερμοκρασία....
Και λέω, που διάολο είναι ο άνθρωπος..
Υπομονή.......

Δε βαριεσαι αδερφε, χαμηλο ειναι που καθισε πανω απ το κεφαλι μας. Θα βαρεθει καποια στιγμη να τιμησει και αλλους με μπολικο φρεσκο και νερο...

Αναζητώντας νέο lnb έπεσα πάνω σε αυτά

http://www.hellasdigital.gr/smart-titanium-oxid-xs-universal-single-lnb-0-1db-en.html

http://www.hellasdigital.gr/smart-titanium-ts-universal-single-lnb-0-1db-en.html

Δεδομένου ότι οι τιμές είναι καλές, γνωρίζει κανέις εάν θα μας κάνουν δουλειά??? Η να πάνω σε black ultra (σχεδόν διπλάσιο με τριπλάσιο κόστος) και να τελειώνω ;;;;

ΥΓ και να προσθέσω κάτι που έπεσε στην αντίληψη μου σήμερα το πρωι: Δηλαδή στις 13 μοίρες αποκλείεται να παίζουν τα εθνικής εμβέλειας κανάλια χωρίς κωδικοποίηση?

Ξεκολλάτε με το Black Ultra. Είπαμε, το LNB δεν είναι καλό για ασθενή σήματα όταν κοντά υπάρχουν και ισχυρά. Το Black Ultra είναι ένα high gain LNB και η μοναδική του χρήση είναι σε περιπτώσεις μεγάλου μήκους καλωδίου. Είναι σα να έχεις μαζί με το LNB ένα ενσωματωμένο inline ενισχυτή 10-15dB. Όμως οι ενισχυτές χαλάνε τα αδύναμα (σε SNR) σήματα. Έχω βαρεθεί να το γράφω και κάθε τρεις και λίγο πάλι κάποιος προτείνει το Ultra για αδύναμο σήμα.

Oταν λες μακρυ καλωδιο, εννοεις συνολικο μηκος, ανεξαρτητα αν παρεμβαλεται καποιο disecq η multischalter στο ενδιαμεσο;
Εννοω απο την κεραια μεχρι τον πολυδιακοπτη εχω 2 μετρα, και απο κει και περα μεχρι τον δεκτη αλλα 20μετρα. Σε αυτη την περιπτωση τι μετραει; Τα 2μετρα ή τα 22 συνολικα;

Re: Απάντηση: Η Digea και η επίγεια Nova στον Eutelsat 3C @ 3.1°E

Ξεκολλάτε με το Black Ultra. Είπαμε, το LNB δεν είναι καλό για ασθενή σήματα όταν κοντά υπάρχουν και ισχυρά. Το Black Ultra είναι ένα high gain LNB και η μοναδική του χρήση είναι σε περιπτώσεις μεγάλου μήκους καλωδίου. Είναι σα να έχεις μαζί με το LNB ένα ενσωματωμένο inline ενισχυτή 10-15dB. Όμως οι ενισχυτές χαλάνε τα αδύναμα (σε SNR) σήματα. Έχω βαρεθεί να το γράφω και κάθε τρεις και λίγο πάλι κάποιος προτείνει το Ultra για αδύναμο σήμα.

Ναι ρε Παναγιώτη, κάτι διάβασα.. Αλλά κάτι δυνατό γι αυτό που θέλω δεν βλέπω να προτίνεται..
Γι αυτό και έδωσα το λινκ..

Κανένα LNB δε θα σου δώσει τρομερά μεγαλύτερο σήμα. Αν έχεις τις 3 μοίρες στην άκρη του Wave, είναι σα να έχεις 60ρη πιάτο. Βάλε ένα 90ρη κεντραρισμένο στις 3 και τελείωσες. Ποιο φτηνό θα σου βγει.