Photis
Supreme Member
Νομίζω αρκεί να αναθεωρήσουμε λιγάκι τα πράγματα, και να σταματήσουμε να βλέπουμε το πόδι έστω και ενός αστυνομικού μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο ως μίασμα. Έχει τεράστια διαφορά το να σταλεί αστυνομική δύναμη από τον εισαγγελέα λόγω συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων, από το να καταλήξουμε να έχουμε έλεγχο και χαφιέδες μέσα.
Τάσο δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Όμως αυτό είναι ένα πράγμα και είναι άλλο πράγμα να μπαίνει ο ασφαλίτης εντός πανεπιστημιακών χώρων για να κόψει φάτσες. Εγώ αυτό το βιώνω κάθε χρόνο στο σεμινάριο που διοργανώνω στην πανεπιστημιακή λέσχη του ΕΚΠΑ. Μάλιστα έχει τύχει να μου στείλουν τον ίδιο άνθρωπο 2 φορές με διαφορά φάσης 4 χρόνων! Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν πια. Και επιμένω ότι η κίνηση του φρουρού του Βενιζέλου να μπει με το όπλο του μέσα στο ΕΜΠ χωρίς να έχει λάβει άδεια από τις πρυτανικές αρχές, είναι το λιγότερο αξιόποινη και κατάπτυστη για το λειτούργημα που ασκεί. Δεν μπορεί ο φύλακας του νόμου να μην τηρεί τον νόμο. Αυτό είναι Αξίωμα. Και αν αυτό με κάνει τυπολάτρη τότε είμαι τυπολάτρης.
Και να σου πω και το άλλο. Παιδικός μου φίλος αστυφύλακας, σπουδάζει στα ΤΕΙ του Πειραιά. Για να προλάβει μια φορά το εργαστήριο, αναγκάστηκε να μπει μέσα στη σχολή με τη στολή κατ' ευθείαν από τη βάρδιά του στην άμεση δράση. Θεώρησε απαραίτητο να παραδώσει το υπηρεσιακό του περίστροφο στον υπεύθυνο Ασφαλείας του ΤΕΙ. Αυτός δηλαδή είναι λιγότερο αστυφύλακας από τον ασφαλίτη του Βενιζέλου;