Η Επανάσταση των Χάλκινων [Blood, Sweat & Tears, Chicago]

Σπυράκο το Apocalyptic Raids δεν το ήξερα καν ... το των αστροναυτών το ήξερα και το γουστάρω ...

Μην με παρεξηγείς όμως, έχουμε μια διαφορά ηλικίας που ξεχνώ ... στα μικράτα μας, στους σχετικούς κύκλους που κωλοβαράγαμε, δεν φτουρούσες αν δεν ήξερες τα άλμπουμ του Αλ Κούπερ και δεν είχε διαβάσει τα βίπερ ΣΑΣ του Ζεράρ ντε Βιλιέ, με τον Μάλκο Λίνγκε ...
Δεν φταίει η διαφορά ηλικίας, "φταίνε" οι διαφορετικές παρέες. 😀

• Like
Reactions: Δημοκηδής
παρουσιαση εγγυηση ποιοτητος,οπως παντα απο Γρηγορη..
Μουσικαρες απο γκρουπαρες , ηχος που αναπτυχθηκε και μεγαλουργησε αποκλειστικα στην αμερικη. οι αγγλοι εχουν το prog
μας αρεσουν και οι 2 ''σχολες''
Το 1982 ο Πετριδης με αφορμη το eye of the tiger που ηταν νουμερο 1 σε ολο τον πλανητη (6 εβδομαδες billboard hot 100)
εκανε ωραιο αναλυτικο αφιερωμα στον Peterik
οι tower of power σχεδον αγωστοι εδω..
Νικ, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Για τους Tower of Power και το "What is Hip" επιφυλάσσομαι...

Νικ, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Για τους Tower of Power και το "What is Hip" επιφυλάσσομαι...
Αγνωστοι...αλλα μονο εγω μου φαίνεται εχω δισκογραφια....

παρουσιαση εγγυηση ποιοτητος,οπως παντα απο Γρηγορη..
Μουσικαρες απο γκρουπαρες , ηχος που αναπτυχθηκε και μεγαλουργησε αποκλειστικα στην αμερικη. οι αγγλοι εχουν το prog
μας αρεσουν και οι 2 ''σχολες''
Το 1982 ο Πετριδης με αφορμη το eye of the tiger που ηταν νουμερο 1 σε ολο τον πλανητη (6 εβδομαδες billboard hot 100)
εκανε ωραιο αναλυτικο αφιερωμα στον Peterik
οι tower of power σχεδον αγωστοι εδω..

Για κάποιον λόγο αυτό το "eye of the tiger" δεν το χώνεψα ποτέ.... :cautious:

Ίσως επειδή γούσταρα τα λιοντάρια περισσότερο ;;; :LOL:

Το σκέφτομαι σε "eye of the lion" ... μπα τα ίδια .. ο ρυθμός είναι μονόχνοτος και βαρετός ότι γάτα και να βάλω στον στίχο...

• Haha
Reactions: mdvq and #@george@#
Για κάποιον λόγο αυτό το "eye of the tiger" δεν το χώνεψα ποτέ.... :cautious:

Ίσως επειδή γούσταρα τα λιοντάρια περισσότερο ;;; :LOL:

Το σκέφτομαι σε "eye of the lion" ... μπα τα ίδια .. ο ρυθμός είναι μονόχνοτος και βαρετός ότι γάτα και να βάλω στον στίχο...
Νταξ ήμασταν μικροί
Σχολείο... Καλοκαίρι έπαιζε παντού
Αγόρασα και τον δίσκο ...
Ξεκινήσαμε κάπως ανάποδα την γνωριμία με τον Peteric....

• Like
Reactions: vlad66
Εγω παντως τον πετερικ τον εμαθα γυρω στο 70 71 οταν μου γραψανε σε τυχαια επιλογη (γραψε μερικα ωραια) σε ...μαγνητοταινια το ασμα. Μαζι με το lady d arbanville και το in the summertime....μεταξύ άλλων

........... Μαζι με το lady d arbanville και το in the summertime....μεταξύ άλλων
Εντάξει, έγραψες, έχω να τα θυμηθώ, από τότε στο δημοτικό, που κάποια αλάνια πιο μεγάλα από μένα, είχαν βγάλει δικούς τους στίχους πάνω στο "in the summertime". Πόσες δεκαετίες και πόσο ζωντανές οι αναμνήσεις!!!
Μαζί με τον νηματοθέτη, respect και σε σένα για τις μνήμες :)

• Like
Reactions: vlad66 and Nikos F
Να το ξεκαθαρίσω λιγο.
Βασικα ηθελα santana. Ετσι ο μαστορας εβαλε το samba pa ti, το hope you're feeling better και μετα τα υπολοιπα που ανεφερα και το American woman. Αλλα δεν θυμάμαι. Εκεινο που θυμάμαι ομως ηταν η ποιότητα της ηχογραφησης σε σχεση με το πικαπ με την κεραμική κεφαλη που είχαμε.
Η επομενη κινηση ηταν η αγορά των δυο κασετων των santana που σώζονται ακομα.
Αυτές είναι αναμνήσεις.
Αντε πειτε μου τι αναμνησεις σου αφηνει το spotify....

Kαι φυσικά στην ταινία ξεχωριζε το vehicle.
Αυτος ο άνθρωπος δυο χιταρες εγραψε. Μια του υψους και μια του βάθους.... λεφτα εβγαλε παντως

• Like
Reactions: superfly
Το φοβερό με τους Chicago είναι ότι ξεκίνησαν την δισκογραφία τους με 2πλό δίσκο και......συνέχισαν έτσι με τους επόμενους 4.
Ο πρώτος τους απλός είναι ο 6ος αν θυμάμαι καλά...μιλάμε θέλει πολλά α@@@@@ αυτό το πράγμα.
Άλλες εποχές θα μου πεις αλλά είναι επίτευγμα αυτό.

Πάντως να πω τη μαύρη μου αλήθεια δεν πέταξα ποτέ τη σκούφια μου ούτε για τους Chcago, ούτε με τους Blood.
Δεν ξέρω ήταν κάτι ενδιάμεσο στη funk, τη soul και το ροκ αλλά μου έμοιαζε συγκρατημένο και περισσότερο σαν συμβιβασμός μεταξύ των 2 ειδών (ένα πράγμα που δεν μου συνέβει με τους Steely Dan για παράδειγμα) παρά σαν εκρηκτικός συνδυασμός όπως ήταν ο Sly.

Πάει καιρός βέβαια μάλλον πρέπει να ξαναφρεσκάρω τη μνήμη μου.