Η ερώτηση των 1000φεύγα ευρώ :

Τίποτα δεν πέρασα. Απλά δεν μπορώ να χειρίζομαι ένα λογισμικό σχεδιασμένο να το λειτουργεί μέχρι και μαϊμού. Άλλους τους βολεύει, άλλους όχι. Δεν είναι OSX το καλύτερο και ομορφότερο και, και, και... Αμάν πια, υπάρχουν και άλλες γνώμες. Του 90% του παγκοσμίου πληθυσμού για την ακρίβεια.

Έκανα quote τον supersonic, απαντάς εσύ. Επίσης, δεν έχεις χιούμορ.

Έκανα quote τον supersonic, απαντάς εσύ. Επίσης, δεν έχεις χιούμορ.

Κώστα απάντησα στο "όποιος πήγε από πισί σε mac και πίσω είναι μαζοχιστής και πέρασε κάτι στην παιδική του ηλικία". Το έαν το έγραψες με quote στον Supersonic, δεν έχει σημασία. Όσο για χιούμορ, μια χαρά έχω. Εάν το έλεγες αστεία και δεν εννοείς ότι όντως ισχύει, πάω πάσο.

Κώστα απάντησα στο "όποιος πήγε από πισί σε mac και πίσω είναι μαζοχιστής και πέρασε κάτι στην παιδική του ηλικία". Το έαν το έγραψες με quote στον Supersonic, δεν έχει σημασία. Όσο για χιούμορ, μια χαρά έχω. Εάν το έλεγες αστεία και δεν εννοείς ότι όντως ισχύει, πάω πάσο.

Υπερέβαλα λίγο κάνοντας χιούμορ, αλλά ισχύει, γιατί να θέλει κανείς να κάνει μιά δουλειά δύσκολα και όχι εύκολα; Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος πέραν του μαζοχισμού; Εγώ πάντως δε μπορώ να φανταστώ. Εσύ ο ίδιος λες ότι δεν αντέχεις ένα λειτουργικό που μπορεί να το χειριστεί και μαϊμού, άρα σε ενοχλεί το OSX επειδή είναι υπερβολικά εύκολο, σωστά; Ε εγώ θέλω ένα λειτουργικό που να μπορεί να το χειριστεί και αμοιβάδα αν γίνεται. Γιατί δεν βρίσκω απόλαυση στο να λύνω τα προβλήματα που έχουν στήσει οι ανεγκέφαλοι της Microsoft στα παραθύρια αλλά κάνοντας τα πράγματα που θέλω στον υπολογιστή, σερφάροντας, γράφοντας, ακούγοντας μουσική, βλέποντας ταινίες κλπ.

Να πω και εγω....
Εχω εμπειρία με υπολογιστες (απο πρωτη επαφη μεχρι σοβαρό προγραμματισμο σε c ) από το 1977.
Ειπα να δοκιμάσω μακ οχι για δουλειά απλα να κάνει μια και μονη χαζή εργασία: σκέτος σερβερ.
Απο τη στιγμη που κάτι άλλαξε στην αλυσίδα (απο ενσύρματος σε ασύρματο δισκο) αισθανθηκα οχι απλως ανικανος μάλλον αγράμματος....
Ποτε δεν εφυγα απο το πισι για να επιστρέψω. Απλα εκανα το λάθος να εχω παραλληλα μακ για λιγο.
Τωρα.... τι περασα στην παιδική ηλικία. .Πρεπει να ρωτήσω τη μανα μου. ..... ;)

Να πω και εγω....
Εχω εμπειρία με υπολογιστες (απο πρωτη επαφη μεχρι σοβαρό προγραμματισμο σε c ) από το 1977.

Εγώ πάλι όχι, είμαι της φιλοσοφικής και δε σκαμπάζω από προγραμματισμό και τέτοια.

Ειπα να δοκιμάσω μακ οχι για δουλειά απλα να κάνει μια και μονη χαζή εργασία: σκέτος σερβερ.
Απο τη στιγμη που κάτι άλλαξε στην αλυσίδα (απο ενσύρματος σε ασύρματο δισκο) αισθανθηκα οχι απλως ανικανος μάλλον αγράμματος....
)

Φάσκεις και αντιφάσκεις. Τη μιά λες ότι οι μακ είναι για κομπιούτερ ιλιτερειτ, την άλλη ότι με το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισες ένιωσες αγράμματος, άρα είναι πολύ δύσκολοι. Τι από τα δυό ισχύει; Μάλλον κανένα, απλά είσαι πολύ συνηθισμένος στον κόσμο των Windows και δε μπορείς να αλλάξεις συνήθειες. Αν είναι έτσι γιατί δεν το λες από την αρχή;

Παιδιά, δεν έβαλα το δίλημμα για να ξεκινήσει μια ακόμη διαμάχη μεταξύ των όποιων δύο παρατάξεων ... είσθε όλοι φίλοι και αγαπητοί μου και αισθάνομαι δύσκολα αν πυροδότησα -έστω άθελα μου- μια μίνι διένεξη, από αυτές που εγώ δεν πολυθέλω να βρίσκω στα φόρα, όπου μπαίνουμε τις ώρες της σχόλης για να ξεσκάσουμε από τα πραγματικά, εκεί έξω, προβλήματα ...

Με ένοιαζε να πάρω απαντήσεις για την αξιοπιστία των all in one, και γενικότερα για την ευκολία προσαρμογής κάποιου που κάνει την όποια αλλαγή, από το ένα λειτουργικό στο άλλο ... από την δική μου εμπειρία στο θέμα του Ios και του Android γνωρίζω ότι -ως είναι απολύτως λογικό- υπάρχουν υπέρ και κατά ... διασκεδάζω μάλιστα, έως ενός σημείου, με τους υπέρμαχους και τους πολέμιους, προσπαθώ όμως να διατηρώ καθαρή ματιά ... και με τους ΗΥ έτσι θα πράξω ...

Ευχαριστώ όλους που συμμετείχαν, έμαθα αρκετά πράγματα που δεν γνώριζα, όπως το brix, τα άτυπα στατιστικά των service, και άλλα χρήσιμα. Το εαυτό μου τον κατατάσσω στα υπέργηρα σκυλιά, παρότι εμφανισιακά παραμένω τεκνό :Banane0: ... οπότε θα αφήσω αυτήν την ενυπάρχουσα αντίφαση να αποφασίσει ...

Νομιζω είναι ξεκάθαρο. Αν ημουν ιλιτερετ ίσως κάτι γινόταν. Δεν ειμαι. Και δεν εχω ασχοληθεί μονο με παράθυρα. Εχω δουλεψει και ms dos και πιο παλιά cpm (!) και για 4-5 χρόνια unix.
Και είπα πιο πάνω old dog.
Αν ήμουν old dog και ασχετος ισως ειχα ελπίδες.

Μα δεν υπάρχει πολεμος.
Το παθημα μας λεμε. Μπας και γλυτωσουν οι αθώοι. ...

Όλα καλά και "άγια" στο OSX πλην ενός!!! Το itunes.
Για μένα ο μεγαλύτερος "καρκίνος" και το πιο απαράδεκτο πρόγραμμα που επινοήθηκε ποτέ.
Αν τα πας καλά μ' αυτό τότε προχώρα, δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις προβλήματα.

Ρε παιδιά, δεν έχει σημασία εάν θα του αρέσει ή όχι το IOS. Εάν γουστάρει το χρησιμοποιεί, εάν όχι βάζει με boot camp, windows Και έχει και τα 2 λειτουργικά. Το θέμα είναι τι να προτιμήσει ανάμεσα στα 2 που είπε. Και για εμένα ειδικά εάν θέλει αξία μεταπώλησης, δεν υπάρχει σύγκριση. Το imac είτε μας αρέσει είτε όχι, κρατάει ψηλά τις τιμές μεταπώλησης.

Κανένα από τα 2!!
Ένα τούμπανο λαπτοπ η αντίστοιχα στήνει ένα αντίστοιχο ντεσκτοπ.
Ενδεικτικά αυτό με 3 έτη εγγύηση.
Πάνω από 1000 αξίας επιβάλλεται minimum 3 έτη εγγύηση.
Εδώ με 8gb ram
http://www.skroutz.gr/s/3852931/Dell-Inspiron-15-7537-Touch-i7-4500U-8GB-1TB.html
Εδώ με 16gb ram
http://www.you.gr/proionta/laptop,t...ptop/nb-dell-inspir-7537,i7-4500u,16,1t,2g,w8

το 2009 πήρα το πρώτο μου mac ένα late 2009 imac 21.5''.
Του έχω βάλει ότι χαζομάρα μπορείς να φανταστείς (και λόγω βλακείας τον πρώτο καιρό κατά τη διάρκεια της...μετάβασης)
Σήμερα τρέχει ακριβώς όπως την πρώτη μέρα που το πήρα.

Τα πισιά είναι άλλη υπόθεση, έχω στη δουλειά αναγκαστικά pc με i3 4 γίγα ssd κλπ κλπ κλπ
Σε κανα 2 χρόνια θα το χρειαστεί το format, ασυζητητί...

Εκτός των άλλων παραμέτρων λάβε υπόψη σου το κόστος που θα χρειαστεί για να κάνεις ένα οποιοδήποτε pc εντελώς αθόρυβο όπως είναι το imac και βάλτο στην εξίσωση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μήτσο σουπερσόνικ, το μακάκι που είχες βρε ήταν g4 και φορούσε το τελευταίο λειτουργικό που μπορούσε να πάρει, το 10.5.8.

Από τότε κι έπειτα άλλαξαν πολλά προς το καλύτερο!

Όλα λύνονται, καλά που υπάρχει ο γκούγκλης!