Η ερώτηση των 1000φεύγα ευρώ :

Re: Απάντηση: Η ερώτηση των 1000φεύγα ευρώ :

Εκτός των άλλων παραμέτρων λάβε υπόψη σου το κόστος που θα χρειαστεί για να κάνεις ένα οποιοδήποτε pc εντελώς αθόρυβο όπως είναι το imac και βάλτο στην εξίσωση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μήτσο σουπερσόνικ, το μακάκι που είχες βρε ήταν g4 και φορούσε το τελευταίο λειτουργικό που μπορούσε να πάρει, το 10.5.8.

Από τότε κι έπειτα άλλαξαν πολλά προς το καλύτερο!

Όλα λύνονται, καλά που υπάρχει ο γκούγκλης!

Έτσι εξηγείται. Βρε υπερηχητικέ τι περίμενες; Μιλάμε για μηχάνημα του 2006 χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης, με μέγιστο 1 GB RAM CPU 1.42 Ghz.

Εκτός των άλλων παραμέτρων λάβε υπόψη σου το κόστος που θα χρειαστεί για να κάνεις ένα οποιοδήποτε pc εντελώς αθόρυβο όπως είναι το imac και βάλτο στην εξίσωση.

αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, λόγω των audio απαιτήσεων ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μιας και βάλαμε και τα κινητά στην υπόθεση ... αν τελικά πάρω μακ θα έχω θεματάκια με το S4 μου ;;;

Εγώ ένα Oppo Find 5 και ένα Lenovo Tablet τα συνδέω μέσω Airdroid και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα so far.

Κανένα από τα 2!!
Ένα τούμπανο λαπτοπ η αντίστοιχα στήνει ένα αντίστοιχο ντεσκτοπ.
Ενδεικτικά αυτό με 3 έτη εγγύηση.
Πάνω από 1000 αξίας επιβάλλεται minimum 3 έτη εγγύηση.
Εδώ με 8gb ram
http://www.skroutz.gr/s/3852931/Dell-Inspiron-15-7537-Touch-i7-4500U-8GB-1TB.html
Εδώ με 16gb ram
http://www.you.gr/proionta/laptop,t...ptop/nb-dell-inspir-7537,i7-4500u,16,1t,2g,w8

Στα λεφτά του iMac θα βρεις πολύ καλύτερες λύσεις, όπως λέει και ο alex

Γενικά το iMac που επέλεξες έχει πολύ αργό δίσκο αν και ο πιο αδύναμος κρίκος του κατά την άποψή μου είναι η Intel ενσωματωμένη καρτα γραφικών.
Σε βάθος χρόνου ο σκληρός και η Intel gpu θα είναι που θα σε φρενάρουν.
Η αλλαγή δεν είναι επιλογή (και για όσους λετε για aftermarket ssd, να σας θυμίζω ότι πάλι πρόβλημα υπάρχει με το TRIM σε non apple)

Οπότε εάν όντος σε πείθει το iMac , ΙΜΗΟ πάντα, πήγαινε σίγουρα σε μεγαλύτερο-ακριβότερο μοντέλο.

Παίδες, ήμουν που ήμουν πηγμένος, τώρα παραέπηξα καθώς πέφτουν τόσες επιλογές ... τα μινι με παραψήνουν, πλην και δω έχουμε νέα διλήμματα... το απερχόμενο με 24 δόσεις και μια οκτάρα μνήμη πάει περίπου στα 750, όσο και το νεοαφιχθέν το οποίο έχει την 8άρα ήδη πάνω αλλά ... κολλημένη (οι παπάρες), ώστε να μην μπορείς να πας κάποια στιγμή σε 16άρα, αν γουστάρεις ... αν το είχαν αφήσει όπως το παλαιό ίσως το είχα πάρει κιόλας ... να μου πεις τι να τα κάνεις τα 16 γκ. ... θα απαντήσω ότι έτσι όπως μεγαλώνουν τα audio αρχεία, τα οποία φορτώνω ολόκληρα στην μνήμη (πχ. τώρα με τον foobar) νομίζω ότι σύντομα θα τα χρειασθώ ... έχω dxd αρχεία, όπου πχ. το 1ο μέρος της 3ης συμφωνίας του Μάλερ είναι σχεδόν 3 γκ. ... κλπ. κλπ.

Γιατί όχι το απερχόμενο με xtra 16ρα μνήμη?
Στα 1000 περίπου θα σου πάει, όσο το μπατζετ σου + τις δόσεις που σε ενδιαφέρουν...

Έτσι εξηγείται. Βρε υπερηχητικέ τι περίμενες; Μιλάμε για μηχάνημα του 2006 χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης, με μέγιστο 1 GB RAM CPU 1.42 Ghz.
Δεν εξηγείται τίποτα. Διπλα του εχω συνομήλικο λαπτοπ που το λυνω και το δενω ανα πασα στιγμη. Μονο που φωνάζει ο φυσητηρας του και αργει να ξεκινήσει.
Σας ειπα οσο το μακ εκανε μια απλη δουλειά ηταν μανα. Οταν του ζήτησα κατι πιο δύσκολο στριμωχτηκε. Και τελικα δεν εφυγε γι αυτό. Εφυγε επειδη δεν έπαιρνε την τελευταία έκδοση του squeezebox για να παιζει spotify. Πάντως δεν ασχολουμαι ξανα.
Για μια απλή εντολη επρεπε να γκουγκλαρω 5 sites στο πισι να εκτυπωσω οδηγίες και να δοκιμάσω την τύχη μου.
Και οσο βλακα να θελω να θεωρήσω τον εαυτό μου ....δεν κολλάει.

Παίδες, ήμουν που ήμουν πηγμένος, τώρα παραέπηξα καθώς πέφτουν τόσες επιλογές ... τα μινι με παραψήνουν, πλην και δω έχουμε νέα διλήμματα... το απερχόμενο με 24 δόσεις και μια οκτάρα μνήμη πάει περίπου στα 750, όσο και το νεοαφιχθέν το οποίο έχει την 8άρα ήδη πάνω αλλά ... κολλημένη (οι παπάρες), ώστε να μην μπορείς να πας κάποια στιγμή σε 16άρα, αν γουστάρεις ... αν το είχαν αφήσει όπως το παλαιό ίσως το είχα πάρει κιόλας ... να μου πεις τι να τα κάνεις τα 16 γκ. ... θα απαντήσω ότι έτσι όπως μεγαλώνουν τα audio αρχεία, τα οποία φορτώνω ολόκληρα στην μνήμη (πχ. τώρα με τον foobar) νομίζω ότι σύντομα θα τα χρειασθώ ... έχω dxd αρχεία, όπου πχ. το 1ο μέρος της 3ης συμφωνίας του Μάλερ είναι σχεδόν 3 γκ. ... κλπ. κλπ.

Πάρε το απερχόμενο με 4άρα μνήμη και άλλαξέ τη σε 16άρα. Είναι επέμβαση που επιτρέπει η αππλε, την έκανα κι εγώ και είναι πολύ απλή. πιό φτηνά θα σου έρθει.

Δεν εξηγείται τίποτα. Διπλα του εχω συνομήλικο λαπτοπ που το λυνω και το δενω ανα πασα στιγμη. Μονο που φωνάζει ο φυσητηρας του και αργει να ξεκινήσει.
Σας ειπα οσο το μακ εκανε μια απλη δουλειά ηταν μανα. Οταν του ζήτησα κατι πιο δύσκολο στριμωχτηκε. Και τελικα δεν εφυγε γι αυτό. Εφυγε επειδη δεν έπαιρνε την τελευταία έκδοση του squeezebox για να παιζει spotify. Πάντως δεν ασχολουμαι ξανα.
Για μια απλή εντολη επρεπε να γκουγκλαρω 5 sites στο πισι να εκτυπωσω οδηγίες και να δοκιμάσω την τύχη μου.
Και οσο βλακα να θελω να θεωρήσω τον εαυτό μου ....δεν κολλάει.

Κοίτα , κάποιοι στο είχαμε πει πρώτη μέρα, ότι η επιλογή σου (μτχ PowerPC μετά εορτής) θα σου έβγαζε προβλήματα.
Από εκεί και πέρα για αυτό είμαστε εδώ
Για να συμβουλεύουμε για το κατά το δυνατό καλύτερες επιλογές.

Αλλά το προσωπικό παράδειγμα που δίνεις είναι ΙΜΗΟ, και από τα χειρότερα που θα μπορούσαν τύχουν σε κάποιον λόγο άγνοιας των χαρακτηριστικών του υπολογιστή που απέκτησες.

Στα παραπάνω καινούρια iMac etc. – σίγουρα υπάρχουν και καλές επιλογές, ότι έχουν κόστος , σίγουρα έχουν, αλλά δεν είναι ίδια περίπτωση με αυτή που αναφέρεις.

Υπαρχουν απόψεις και απόψεις.
Εγω θεωρω οτι εχω υποχρεωση να προειδοποιησω τον Σπύρο γιατί ξερω οτι δεν ειναι κανα εικοσαχρονο.
Κατα τα αλλα Τασε μου εξκιουζε μουα αλλα αν ψάξεις στο διαδίκτυο η τοποθετηση μου βρισκεται σε εξαιρετική συχνότητα ασχέτως αν αρεσει η οχι σε κάποιους

Υπαρχουν απόψεις και απόψεις.
Εγω θεωρω οτι εχω υποχρεωση να προειδοποιησω τον Σπύρο γιατί ξερω οτι δεν ειναι κανα εικοσαχρονο.
Κατα τα αλλα Τασε μου εξκιουζε μουα αλλα αν ψάξεις στο διαδίκτυο η τοποθετηση μου βρισκεται σε εξαιρετική συχνότητα ασχέτως αν αρεσει η οχι σε κάποιους

Καλά κάνεις και τα λές
Απλά, όπως προείπα, έπεσες στην χειρότερη των περιστάσεων , στην συγκεκριμένη σου ιστορία. Και ΙΜΗΟ φυσιολογικά τα παράπονα σου.
Για να καταλάβεις ο κύριος λόγος που τα έσπασε η IBM με την apple στους επεξεργαστές, ήταν οι mobile εκδώσεις επεξεργαστών PowerPC.

Και σήμερα λ.χ. με βλέπεις και εμένα να προτείνω σε πολλούς – και σε πολλά θέματα -, να μην πάνε στις μικρές κάρτες γραικών, γιατί σε δυο τρία χρόνια θα δεις παράπονα.
Δηλαδή υπολογιστής σήμερα που κάνει 1400 ευρώ θεωρώ ότι πρέπει να έχει έστω κάρτα γραφικών επιπέδου PS4 που έχει 400 ευρώ.
Για αυτό λέω Minimum 750Τi (όχι 750Μ) που είναι πάνω κάτω στα κυβικά του PS4.

Ευελπιστώ ότι δεν σπρώχνω τον κόσμο απλα σε ακριβότερες επιλογές χωρίς λογο,
Ισα ίσα προσπαθώ να είμαι πολύ προσεκτικός
Δε θέλω να αποτρέψω την αγορά κάτι του φθηνού
Αλλά δε θέλω και να προτείνω φθηνά πράγματα όταν ξέρω ότι με κάποιο ποσοστό παραπάνω λ.χ. ~20% μπορεί κάποιος να αγοράσει κάτι που θα αντέξει παραπάνω στο χρόνο.
Κάλο το value for money για σήμερα,
Ακόμα καλύτερο το value for money μακροχρόνια.

Ήξερα τι πηρα.
Ηθελα κάτι που να τρέχει ενα (1) προγραμμα μονο. Με τον τρόπο αυτο δεν θα ειχα να ασχοληθώ ΠΟΤΕ μαζι του. Το κατεβασα το ετρεξε και οχι μονο. Αναγνωρισε με τη μια ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι και ξένη οθόνη. Ολα πηγαιναν τρελλα μεχρι που πηρα ασύρματο δισκο και αργότερα σταματησε να υποστηρίζει η logitech το λειτουργικό. Μεχρι το σταματημα της υποστήριξης τα ειδα ολα με τον ασύρματο δισκο. Τον έβλεπε ΟΠΟΤΕ ηθελε. Και μονο που υπήρχε στο δικτυο τον εκανε να βλέπει αλλο fw δισκο όποτε ηθελε. Η ολη συμπεριφορά του ηταν αλλοπρόσαλλη σε σχεση με fujitsu Siemens λαπτοπ ιδιας χρονιας που τρέχει απρόσκοπτα xps3 και συνεχίζει να υποστηριζεται απο εταιρείες οπως πχ logitech ενα χρονο αφου σταμάτησε να ασχολείται η ms.

το σκέπτομαι και αυτό, σκέπτομαι και τα brix που πρότεινε ο δρυϊδης ...

Για να μην παρεξηγούμαι, κι εγώ tower pc έφτιαξα και μάλιστα για το σαλόνι. Καφρίλα το ξέρω αλλά το κουτί είναι όμορφο και ήσυχο, έχω όλους τους δίσκους με μουσική μέσα, και μπορώ να αλλάξω ότι θέλω όποτε θέλω. Για τα brix χρήζει ψαξίματος το θέμα του θορύβου καθώς και της αξιοπιστίας λόγω θερμοκρασιών κλπ.

Πάντως όπως διακρίνετε και από την πρόσφατη βράβευση της πλέον ενοχλητικής παρουσίας κατά τη διάρκεια θεάσεων και ακροάσεων το πισι έχει έρθει τρίτο και καταιδρωμένο. Την πρώτη θέση την παίρνει περίφανη η Τάρα και τη δεύτερη η φαινομενικά αθώα Νεφέλη:

Κατά τα άλλα εγώ έβλεπα ταινία...
prizewinner_zpsceced337.jpg
[/URL][/IMG]

Απάντηση: Re: Η ερώτηση των 1000φεύγα ευρώ :

Πάντως όπως διακρίνετε και από την πρόσφατη βράβευση της πλέον ενοχλητικής παρουσίας κατά τη διάρκεια θεάσεων και ακροάσεων το πισι έχει έρθει τρίτο και καταιδρωμένο. Την πρώτη θέση την παίρνει περίφανη η Τάρα και τη δεύτερη η φαινομενικά αθώα Νεφέλη:

Κατά τα άλλα εγώ έβλεπα ταινία...
prizewinner_zpsceced337.jpg
[/URL][/IMG]
:aktion033::aktion033::aktion033:

Για το Brix έχω την εντύπωση ότι fanless είναι μόνο το φθηνό μοντέλο (BX BT 2807) με celeron επεξεργαστή. Το ψάχνω κι εγώ για αναπαραγωγή μουσικής.

Με λίγο πάνω από 250 Εβρά θα έχω μηχάνημα με 128SSD και 8G RAM.

Δεν γίνεσαι early adopter για να έχει η συσκευή σου περισσότερο χρόνο ζωής. Ο νόμος του Moore είναι αμείλικτος Τάσο. Το πολύ να κερδίσεις κάτι μήνες δίνοντας εκατοντάδες Ευρώ περισσότερα.

Όταν ξέρεις τις ανάγκες σου και τα προγράμματα που θα τρέξεις στο συγκεκριμένο μηχάνημα τα επόμενα χρόνια δεν χρειάζεται να κάνεις extrapolation στο μέλλον.

Το πρόβλημα του Δημήτρη είναι υπαρκτό και δεν έχει να κάνει με αυξημένες σύγχρονες απαιτήσεις στις οποίες το apple δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Στο κάτω κάτω μία server εφαρμογή ήθελε να τρέξει βρε αδερφέ. Έχει να κάνει με το ότι η apple δεν αναβαθμίζει το OS στο συγκεκριμένο μηχάνημα, ενώ συγχρόνως η logitech δεν υποστηρίζει το παλιό OS version.

Αυτό για εμένα είναι ισοδύναμο με Planned obsolence κάτι που προσωπικά θεωρώ casus belli για όποια εταιρεία το ακολουθεί.

Έχω μάλλον παρόμοιο πρόβλημα με το iphone μου στο οποίο θέλω να βάλω ένα απλό spreadsheet και το applestore δεν έχει spreadsheets που να τρέχουν σε IOS 4.3 και κάτω.
Αν δεν βρω, θα φύγει σούμπιτο και το μήλο μετά από 24 συναπτά έτη συνύπαρξης (με διάφορες συσκευές) δεν θα ξαναμπεί στο σπίτι μου.

Δεν ξέρω τι κανετε αλλα ο Εκτορας μου εκανε δωρο για τη γιορτή μου ένα fanless arctic pc που του φορεσε 7αρια και ssd και τωρα ο μονος θορυβος που ακουω ειναι ο σκύλος που ξύνεται στον κατω οροφο και τα αγγεία του ακουστικού πόρου στο κεφάλι μου