Η ερώτηση των 1000φεύγα ευρώ :

Υπαρχουν απόψεις και απόψεις.
Εγω θεωρω οτι εχω υποχρεωση να προειδοποιησω τον Σπύρο γιατί ξερω οτι δεν ειναι κανα εικοσαχρονο.
Κατα τα αλλα Τασε μου εξκιουζε μουα αλλα αν ψάξεις στο διαδίκτυο η τοποθετηση μου βρισκεται σε εξαιρετική συχνότητα ασχέτως αν αρεσει η οχι σε κάποιους

Νομίζω ότι τότε σε είχαν αποτρέψει πολλοί από την αγορά αυτή και σε είχαν προειδοποιήσει, ίσως κι εγώ που είχα το μηχάνημα αυτό μέχρι πρόπερσι και με τίποτα δεν θα το πρότεινα πλέον.Σίγουρα όχι για το σκοπό που το ήθελες εσύ. Τώρα, με βάση εκείνη τη λανθασμένη αγορά, για την οποία δεν άκουσες όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω προσπαθείς να αποτρέψεις το Σπύρο από μιά τελείως διαφορετική αγορά με το επιχείρημα ότι από εκείνο το μηχάνημα έμαθες τι εστί apple. To βρισκεις λογικό;

Όσο για το διαδίκτυο, αν ψάξεις θα βρεις πολλαπλάσια παράπονα για τα παραθύρια, μη σου πω ότι θα γονατίσει το google...

Νομίζω ότι τότε σε είχαν αποτρέψει πολλοί από την αγορά αυτή και σε είχαν προειδοποιήσει, ίσως κι εγώ που είχα το μηχάνημα αυτό μέχρι πρόπερσι και με τίποτα δεν θα το πρότεινα πλέον.Σίγουρα όχι για το σκοπό που το ήθελες εσύ. Τώρα, με βάση εκείνη τη λανθασμένη αγορά, για την οποία δεν άκουσες όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω προσπαθείς να αποτρέψεις το Σπύρο από μιά τελείως διαφορετική αγορά με το επιχείρημα ότι από εκείνο το μηχάνημα έμαθες τι εστί apple. To βρισκεις λογικό;

Όσο για το διαδίκτυο, αν ψάξεις θα βρεις πολλαπλάσια παράπονα για τα παραθύρια, μη σου πω ότι θα γονατίσει το google...

OK , μόλις διάβασα και τα υπόλοιπα ποστ, μου φαίνεται όμως ότι στο πρόβλημα σου ίσο μερίδιο ευθύνης φέρει και η logitech. κάνω λάθος;

Οχι. Δεν με απέτρεψε κανείς απλα διοτι κανεναν δεν ρωτησα. Εξ αρχής ήμουν αρνητικός αλλα ειπα θα το ρισκάρω.
Μεχρι πριν ενα χρόνο ημουν ενθουσιασμενος διοτι δεν το ενοχλουσα και δεν με ενοχλουσε. Οπως πιστεύω δεν θα ενοχλησει ποτε κάποιον που δεν θελει να ξέρει τι γίνεται πίσω απο μια εντολή πχ εκτυπωσης.
Και δεν είναι ουτε θεμα logitech. Ειναι θεμα μιας third party εφαρμογης που υποστηρίζει το spotify και που δεν τρεχει σε osx 10.4.
Ομως πριν απο αυτο, το ξαναέγραψα, με τσακισε προσπαθώντας να εφαρμόσω εμπειρία ετων χωρίς αποτέλεσμα. Επαναλαμβανω δεν με ενδιέφερε ποτε να το μαθω πλην ομως ηταν παντα ελκυστικό. Και ακριβώς επειδη θεωρώ καλώς η κακώς τον εαυτό μου πολυ εμπειρο σε υπολογιστές πιστεύω ακράδαντα οτι κατι παίζει με τα μηλα ωστε κάποιος εμπειρος να υποφέρει αν θελει να γινει switcher. Λανθασμένη αγορά δεν ήταν. Δοκιμη ηταν. Επειδή όμως γνωρίζω τον Σπύρο το λεω. Εντοπίζω ισως την ίδια περιέργεια και τάση προς δοκιμή εκ μέρους του. Δοκιμη που δεν θα του κοστίσει 200 ευρω.
Ναι βρισκω πολυ λογικη την παρέμβαση μου ασχετως σν η συζήτηση πλέον είναι τραγικά off topic

Οχι. Δεν με απέτρεψε κανείς απλα διοτι κανεναν δεν ρωτησα. Εξ αρχής ήμουν αρνητικός αλλα ειπα θα το ρισκάρω.
Μεχρι πριν ενα χρόνο ημουν ενθουσιασμενος διοτι δεν το ενοχλουσα και δεν με ενοχλουσε. Οπως πιστεύω δεν θα ενοχλησει ποτε κάποιον που δεν θελει να ξέρει τι γίνεται πίσω απο μια εντολή πχ εκτυπωσης.
Και δεν είναι ουτε θεμα logitech. Ειναι θεμα μιας third party εφαρμογης που υποστηρίζει το spotify και που δεν τρεχει σε osx 10.4.
Ομως πριν απο αυτο, το ξαναέγραψα, με τσακισε προσπαθώντας να εφαρμόσω εμπειρία ετων χωρίς αποτέλεσμα. Επαναλαμβανω δεν με ενδιέφερε ποτε να το μαθω πλην ομως ηταν παντα ελκυστικό. Και ακριβώς επειδη θεωρώ καλώς η κακώς τον εαυτό μου πολυ εμπειρο σε υπολογιστές πιστεύω ακράδαντα οτι κατι παίζει με τα μηλα ωστε κάποιος εμπειρος να υποφέρει αν θελει να γινει switcher. Λανθασμένη αγορά δεν ήταν. Δοκιμη ηταν. Επειδή όμως γνωρίζω τον Σπύρο το λεω. Εντοπίζω ισως την ίδια περιέργεια και τάση προς δοκιμή εκ μέρους του. Δοκιμη που δεν θα του κοστίσει 200 ευρω.
Ναι βρισκω πολυ λογικη την παρέμβαση μου ασχετως σν η συζήτηση πλέον είναι τραγικά off topic

το κουλό είναι ότι αν είχες αγοράσει ένα macmini έξι μηνών πιό καινουριο δεν θα έλεγες τα ίδια. Αυτά υποστηρίζονται μιά χαρα και νομίζω ότι παιρνουν και Yosemite. Ποιός μίλησε για planned obsolence ;

Το ιλίτερετ είναι ...λίγο βαρύ ειδικά για τα γέρικα σκυλιά, που δύσκολα μαθαίνουν νέα κόλπα...:music-smiley-005:

Τέλος πάντων, η δική μου πρόταση εφόσον δεν υπάρχει εμπειρία στις μια από τις δύο πλατφόρμες, είναι να επισκεφτείς ένα φίλο (εντάσσω και τον εαυτό μου στη κατηγορία των φίλων με Mac) με εγκατεστημένο το υπό εξέταση προς αγορά σύστημα ή ανάλογο και να το αξιολογήσεις εσύ. Συνήθως κόντρα σε κάθε πρακτικισμό και ωφελιμοθηρία διαλέγουμε, κάτι με το οποίο είμαστε εξοικειωμένοι ή μπορούμε γρήγορα να μάθουμε και κάτι που ταιριάζει στην οπτική και ευρύτερη αισθητική μας. Δεν υπεισέρχομαι στην ανούσια παράθεση για τα συν-πλην, αφού εύκολα το μειονέκτημα μπορεί να γυρίσει σε πλεονέκτημα ανάλογα με την οπτική μας και απλά καταλήγω σ' αυτό που με κάνει να "περνάω" καλύτερα και να μην με ενοχλεί η παρουσία του.
:ernaehrung004:

Γρηγόρη, εσύ τι έχεις (ξέρω, ξέρω, μακ αλλά ποιό ; ) ...
Σπύρο, έχω παλαιότερο unibody MacBook Pro με Intel Core 2 Duo. Εσύ αναγκαστικά θα κινηθείς σε κάτι με Intel Core i5 ή i7. Εκεί που πρέπει να σταθείς είναι στο user experience, το οποίο πρωτίστως προσδίδεται από το λειτουργικό σύστημα. Για μένα το OS X είναι μακράν ότι τελειότερο υπάρχει από άποψη λειτουργιών, ασφάλειας και αισθητικής (αν και έχω τις ενστάσεις για την αισθητική του Γιοσέμιτι που σταδιακά "λινουξοποιείται" και συγκλίνει με το iOS).
Εάν σου "κάνει" το OS X, το χάρντγουερ θα το αποφασίσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Η φορητότητα, επεκτασιμότητα, υπάρχουσα οθόνη, παρουσία και θέση στο χώρο, όλα αυτά, θα σου υπαγορεύσουν το μοντέλο.
Επίσης πρέπει να ψαχτείς με τους players για τα αρχεία σου (ήχου και ταινίες). Για όλα υπάρχουν λύσεις, αν και πάλι εγώ έχω ενστάσεις για την αναγκαιότητά τους. Παλιό σκυλί γαρ, που δύσκολα "εκμοντερνίζεται"...

Σπύρο εδώ καί 1.5 χρόνο μπήκα στό κόσμο τού μήλου από πλευράς υπολογιστών.
Αυτή τή στιγμή χρησιμοποιώ τόσο μακ όσο καί windows καί ή άποψη μου είναι ότι μετά κάποιο διάστημα προσαρμογής δέν θά έχεις πρόβλημα μέ τό λειτουργικό Εχουν βέβαια τίς ιδιαιτερότητες τους αλλά ξεπερνιούνται

Εγω εχω pc απο τοτε που υπηρξε ο ορος personal computer και ΠΟΤΕ δεν ενιωσα λογο να δοκιμασω τα περιεργα μηλα στα οποια δεν παιζουν ολα τα προγραμματα, δεν παιζουν σπασμενα, εχουν itunes, δεν ξερεις που αποθηκευεται τι κλπ.
Γιατι να παιδευτεις τωρα; για να νιωσεις μειοψηφικη ελιτ, χιπστερ η μοδατος; Σε εμποδισε κατι να κανεις τη δουλεια σου στο πισι ;

Απο τα 4 παραδείγματα που έγραψες, δεν ισχύει κανένα...
Απλώς για να μην γράφουμε ανακρίβειες, και όχι για αντιπαράθεση... :ernaehrung004:

Ε καλα δεν ασχολουμαι κι ολη μερα τι κανει και τι δεν κανει το μηλο... καποτε που το εψαξα ισχυαν ολα. Οπως ειπα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με τα πισι, οποτε δεν εχω λογο να μπλεξω και φανταζομαι το ιδιο ισχυει για τον φιλο που ψαχνεται τι να παρει.

Απο τα 4 παραδείγματα που έγραψες, δεν ισχύει κανένα...
Απλώς για να μην γράφουμε ανακρίβειες, και όχι για αντιπαράθεση... :ernaehrung004:

τα περιεργα μηλα στα οποια δεν παιζουν ολα τα προγραμματα, δεν παιζουν σπασμενα, εχουν itunes, δεν ξερεις που αποθηκευεται τι κλπ.

Δεν παίζουν όλα τα προγράμματα και ειδικά τα παιχνίδια.
Δεν μπορείς να βρεις σπασμένα, μόνο original. Για την ακρίβεια απλά βρίσκεις το dmg και κάνεις εγκατάσταση, δεν χρειάζεται σπάσιμο.
Εννοείται ότι έχουν itunes.
Είναι τέτοιο το περιβάλλον ώστε ο χρήστης να μην ξέρει που αποθηκεύει τι το λειτουργικό. Εάν το ψάξει στο ίντερνετ, θα το βρει βέβαια.

Τι λοιπόν είναι ανακρίβεια?

Δεν μπορείς να βρεις σπασμένα, μόνο original. Για την ακρίβεια απλά βρίσκεις το dmg και κάνεις εγκατάσταση, δεν χρειάζεται σπάσιμο.
Είναι τέτοιο το περιβάλλον ώστε ο χρήστης να μην ξέρει που αποθηκεύει τι το λειτουργικό. Εάν το ψάξει στο ίντερνετ, θα το βρει βέβαια.

Ανακρίβεια ειναι οτι αυτα που παραθέτει ο συμφορουμιτης ειναι μειονεκτήματα....

Ο φίλος άνοιξε απο μόνος του το νήμα και έθεσε το δίλημμα.
Άρα κάτι τον σπρώχνει στο να ψάχνει και τα Mac.

Σκοπός μας λοιπόν είναι όσο μπορούμε να τον πληροφορήσουμε σωστά για τις 2 πλατφόρμες του σήμερα.
Όχι τι έκαναν και τι δεν έκαναν 10 γενιές πίσω.
Γιατί και με τα ΠιΣια προ ετών, με το Cntr+Alt+Del στα δάχτυλα κολλημένα ήμασταν.

Όλα προχωρήσανε. Εξελιχθήκανε και απλοποιηθήκανε σε μεγάλο βαθμό.
Όποια πλατφόρμα και να επιλέξει, μια χαρά θα κάνει την δουλειά του σε ότι αφορά δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όποιος ασχοληθεί λίγο, ξέρει τί αποθηκεύεται και πού.
Το iTunes δεν σε αναγκάζει κανείς να το δουλέψεις. Υπάρχουν εναλλακτικές.
Πειρατικά προγράμματα (αν και δεν θα έπρεπε να αποτελεί επιχείρημα) υπάρχουν, σαφώς.
Και τέλος, για ότι δεν παίζει natively σε Mac, bootάρεις κανονικά Windows και τέλειωσες.
Τουλάχιστον για μένα που δεν είμαι "κολλημένος" σε κάποια πλατφόρμα, έχω τρόπο για όλα.

Και γκουρού των υπολογιστών ΔΕΝ είμαι.

Σήμερα μιλώντας με τους φίλους στον καφέ με ενημέρωσαν οτι το θέμα ανοίχτηκε στην κατηγορία των μηλων κατι που δεν γίνεται αμεσα φανερό στο tapa talk.
Συνεπώς απο την αποψη συτη θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη αν αναστατωσα φίλους του μήλου.
Πάντως οι απόψεις μου δεν αλλάζουν είναι ακριβώς αυτες που περιγραφηκαν μόλις πριν λίγο. ...so sue me. ...
Απ την αλλη ο Σπύρος είναι φιλαράκι και μιας α ηλικίας και όφειλα να ενημερώσω.
Και μενα μου λεγανε παρτο και εδω είμαστε για όλα έχει απαντήσεις στο ίντερνετ.
Αλλά όταν καίγεσαι είσαι μονος και η λυση στο πρόβλημα σου μπορεί να απέχει από λίγες ωρες εως μέρες. ..
Εχω περασει ουκ ολιγα σκ χωρίς μουσική επειδή το εργαλείο πχ μουλαρωσε. Μπορεί για καποιον αλλον να ηταν piece of cake....

Οτιδήποτε καινούργιο δεν έχει αυτο τον κίνδυνο;

Εν πάσει περιπτώσει, σε ότι αφορά εμένα, την γνώμη μου την είπα.
Ας πάρει όποια πλατφόρμα θέλει, για μένα θα έμενα μακριά απο all-in-one.

Παίδες, ευχαριστώ ... έγινα σοφότερος ... το θέμα το άνοιξα στα μακ, καθώς δεν υπάρχει (εύλογο) κατηγορία ''...ή ... '' ...

Το σκεπτικό μου είναι ένα πολύ ήσυχο, dead silent που λένε στο χωριό μου, μηχάνημα ... δεν θέλω να ακούω θορύβους και ανεμιστήρες, ειδικά τώρα με τα ΗΕ-500 που είναι σαν να μην φοράς ακουστικά και ακούς ευκρινέστατα τους ήχους του περιβάλλοντος *... θυμάμαι που είχα διαβάσει πολλές φορές για την ανώτερη ποιότητα κατασκευής των μακ (το πληρώνεις βέβαια) τις καλές γειώσεις, τα ωραία κουμπώματα των θυρών (το διεπίστωσα και μόνος μου στου Πολύβιου, πόσο ωραία κούμπωνε το usb βύσμα) κλπ., κλπ. ... αυτός ο άτιμος ο ηπερήχας αναφέρεται συνέχεια στην ηλικία μου (και έχει δίκαιο πανάθεμά τον) καθώς λογικό είναι ότι αν είχα ένα ποιοτικό σε τέτοια πράγματα windows μηχάνημα θα το προτιμούσα ... γι' αυτό έβαλα στην ζυγαριά το dell που υποτίθεται είναι από τα κορυφαία κατασκευαστικά brands ... κατά τα λοιπά. δεν είμαστε και ίγκνοραντς, ότι και να μας τύχει θα το βάλουμε σε μια σειρά ...

* ... για να καταλάβετε, σήμερα έφαγα όλο το απόγευμα να κάνω μια τρύπα στον τοίχο πίσω σπό το γραφείο μου, από όπου πέρασα το καλώδιο του ενεργού hub και μετακόμισα τους 4 σκληρούς μου σε άλλο δωμάτιο να μην τους ακούω ... τώρα από αυτήν την πλευρά είμαι τζετ...

Το πρόβλημα με σένα εκτός από την ηλικία. .. ;) ειναι οτι ακους πολλα hires.
Εγω βρήκα την υγειά μου με το φανλες αρκτικ πισι. Τοσο που πια ακουω το κεφάλι μου οπως οταν παω στο Ορος....
Και πίστεψέ με ώρες ώρες ειναι ανυπόφορο...
Δεν ξέρω αν κυκλοφοραει ακομα. Κανονικα παίζει και ταινίες. ...ειναι λινουξ αλλα του περασαμε 7...

Για το Brix έχω την εντύπωση ότι fanless είναι μόνο το φθηνό μοντέλο (BX BT 2807) με celeron επεξεργαστή. Το ψάχνω κι εγώ για αναπαραγωγή μουσικής.

Με λίγο πάνω από 250 Εβρά θα έχω μηχάνημα με 128SSD και 8G RAM.

Δεν γίνεσαι early adopter για να έχει η συσκευή σου περισσότερο χρόνο ζωής. Ο νόμος του Moore είναι αμείλικτος Τάσο. Το πολύ να κερδίσεις κάτι μήνες δίνοντας εκατοντάδες Ευρώ περισσότερα.

Όταν ξέρεις τις ανάγκες σου και τα προγράμματα που θα τρέξεις στο συγκεκριμένο μηχάνημα τα επόμενα χρόνια δεν χρειάζεται να κάνεις extrapolation στο μέλλον.

Το πρόβλημα του Δημήτρη είναι υπαρκτό και δεν έχει να κάνει με αυξημένες σύγχρονες απαιτήσεις στις οποίες το apple δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Στο κάτω κάτω μία server εφαρμογή ήθελε να τρέξει βρε αδερφέ. Έχει να κάνει με το ότι η apple δεν αναβαθμίζει το OS στο συγκεκριμένο μηχάνημα, ενώ συγχρόνως η logitech δεν υποστηρίζει το παλιό OS version.

Αυτό για εμένα είναι ισοδύναμο με Planned obsolence κάτι που προσωπικά θεωρώ casus belli για όποια εταιρεία το ακολουθεί.

Έχω μάλλον παρόμοιο πρόβλημα με το iphone μου στο οποίο θέλω να βάλω ένα απλό spreadsheet και το applestore δεν έχει spreadsheets που να τρέχουν σε IOS 4.3 και κάτω.
Αν δεν βρω, θα φύγει σούμπιτο και το μήλο μετά από 24 συναπτά έτη συνύπαρξης (με διάφορες συσκευές) δεν θα ξαναμπεί στο σπίτι μου.

έκτορα με ενδιαφέρει κι εμένα ένα τέτοιο μηχανάκι.

Το πρόβλημα με σένα εκτός από την ηλικία. .. ;) ειναι οτι ακους πολλα hires.
Εγω βρήκα την υγειά μου με το φανλες αρκτικ πισι. Τοσο που πια ακουω το κεφάλι μου οπως οταν παω στο Ορος....
Και πίστεψέ με ώρες ώρες ειναι ανυπόφορο...
Δεν ξέρω αν κυκλοφοραει ακομα. Κανονικα παίζει και ταινίες. ...ειναι λινουξ αλλα του περασαμε 7...

βρε Μήτσο, αυτό το άρκτικ είναι με atom και 2 gb μνήμης ... τι να κάνει σε αναπαραγωγή δύσκολων αρχείων ; από ότι τσέκαρα είναι για ταινιούλες και τέτοια κυρίως, που δεν με ενδιαφέρουν ...