Η γωνιά της μετατροπής

Απάντηση: Re: Η γωνιά της μετατροπής

Μεγιστη αποδοση θα εχει με dedomed xp-g2 .
Αυτό ακριβώς. Το είχα διαβάσει στο thread για το gb του B158 από τον KKW.

Και κατι που θυμηθηκα σε σχεση με το σχολιο πριν με τα ταχυδρομεια.
Το ελληνικο ειναι απο τα πιο αξιοπιστα σε θεμα απωλειών πακέτων...

Και αυτο το λεω γιατι αν χανω 1 στα 40 , ξερω δικα μου ατομα σε χωρες οπως Ολλανδια ή Ιταλια που χάνουν 1 στα 4-5 ...
Αυτό λέω κι εγώ, γι' αυτό & με χαλάει που (ενώ μπορούμε να τις καταχωρήσουμε) δεν μας στέλνει unregisteterd παραγγελίες χαμηλής αξίας το intl-outdoor.
Αφού μου λες ξεκάθαρα ότι δεν έχεις ευθύνη αν χαθεί κι εγώ το αποδέχομαι, στείλε μου το παλιοτσάντζαλο-μάντζαλο των 2-3-4...Χ$ κι άσε με ν' αναλάβω την ευθύνη αν χαθεί, & μη με χρεώνεις με τόσο μεγάλο ποσοστό επί της αξίας του για υποχρεωτικό registered. Αν δεν το παραλάβω δεν χάλασε ο κόσμος, το ξαναπαραγγέλνω!

Ηλια μια χαρα δουλευε το led μετα το ""dedome"" , αλλα εκει ειναι το θεμα . Δεν γινοταν καθαρο dedome .
Μερος της σιλικονης εμενε πανω στην επιφανεια με το φωσφορο (die) και ηταν πολυ σκληρη , χωρις να μπορει να αφαιρεθει .

Re: Απάντηση: Η γωνιά της μετατροπής

Thanks, αλλά δεν έχει το συγκεκριμένο που ψάχνω (XP-G2 S4 2B on Noctigon XP16).

Τοτε μαλλον θα πρεπει να κανεις την καρδια σου πετρα και να παραγγειλεις ξανα απο κει..
Δυστυχως προσωπικα δεν μπορεσα να βρω αλλου..

Η θα κανεις υποχωρηση για την μεγιστη αποδοση και χρηση xpl hi..

Nitecore Tube... tailstanding!

Ας postάρω κι εγώ για πλάκα μια "μετατροπή":

Nitecore Tube... tailstanding!

P_20161202_093333 crpd.jpg

Ο λόγος της "μετατροπής" ήταν ότι έσπασε το πίσω τμήμα του πέφτοντας από χαμηλό ύψος κι έγινε έτσι:

P_20160826_074332_1 crpd.jpg

Μην πολυπιστεύετε τα διάφορα promo video με test αντοχής του (π.χ. του GB ή/& του BG). Άμα πέσει & χτυπήσει, μπορεί να σπάσει κι ας είναι χαμηλό το ύψος (ανάλογα με τη γωνία πρόκρουσης). Συνέχισε όμως να δουλεύει κανονικά, οπότε η λύση που σκέφτηκα ήταν να του βάλω Sugru & να του δώσω τη δυνατότητα... tailstand.:p

Σημ.:
Στην 1η photo το Sugru δεν είναι αισθητικά καλό, γιατί μόλις είχε σταθεροποιηθεί κι απλά το δοκίμαζα να δω αν στέκεται. Στη συνέχεια το γυαλοχάρτισα ελαφρά & του έδωσα πιο "καθαρό" σχήμα. Στέκεται τόσο καλά στην ουρά του πλέον, που δεν φοβήθηκα να τον στήσω στη στενή κουπαστή του μπαλκονιού με φόντο τον Θερμαϊκό & τον Όλυμπο.

P_20161202_095933 crpd_2.jpg
Πενία τέχνας κατεργάζεται & σ' ελληνικές πατέντες οδηγεί!:fahne90:

θεσσαλονικιος εισαι?

μαλλον πρεεπι να κανουμε συναντηση σε ενα διμηνο που θα ερθω εκει...

Λοιπόν... αφού υπενθυμίσω ότι ψάχνω για XP-G2 S4 2B on Noctigon XP16mm που βρήκα πανάκριβο ελέω μεταφορικών στο mtnelectronics & σπάστηκα με την ακύρωση της παραγγελίας μου (λόγω μη επιλογής registered) στο intl-outdoor προκειμένου να κάνω mod στον B158, βρήκα στο KD (με free shipping) τα εξής στα $2.81:
  1. Cree XP-G2 R4 Neutral White LED 16mm Star
  2. Cree XP-G2 R5 Cool White Led Emitter with 16mm x 1mm Aluminium Base
Ερωτήσεις:
  1. Ταιριάζουν;
    Φαντάζομαι πως ναι, αφού η βάση είναι κι αυτή 16mm.
  2. Είναι το ίδιο εύκολα σε dedome;
    Φαντάζομαι πως ναι, αφού είναι τύπου XP-G2.
  3. Πόσο % θα μειονεκτούν σε απόδοση σε σχέση με το XP-G2 S4 2B on Noctigon XP16mm;
    Απ' ό,τι κατάλαβα συγκρίνοντας τα σε πίνακα του site της Cree, υστερούν αρκετά. Δεν είμαι όμως βέβαιος αν έκανα τη σωστή σύγκριση, γιατί δεν είδα πουθενά την επιλογή 2Β στο S4, ούτε ξέρω τι σημαίνουν κάποιες παράμετροι (π.χ. το Temperatre), οπότε τους άφησα στην τύχη όπως εμφανίζονταν (Tj & 25 β.C). Επίσης δεν ξέρω πόσο ρεύμα θα τραβάει ο B158 μετά το mod, ώστε να επιλέξω το καταλληλότερο "Current Range" στον συγκριτικό πίνακα της Cree. Επέλεξα 25 β.C & "Coarse 0.15A - 2A" (επειδή σ' αυτή τη θερμοκρασία & για 1,5Α ρεύμα εμφανίζουν τα στοιχεία του S4 2B on Noctigon XP16mm αυτοί που το πουλάνε) κι είδα για 1500mA για S4-R4-R5 απόδοση 627.8-497.7-532.1 lumen αντίστοιχα (για περισσότερο ρεύμα από 1.5Α δεν εμφανίζονται στοιχεία).
    Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι υπάρχει διαφορά απόδοσης του Cree, αυτό όμως που -κυρίως- δεν γνωρίζω, είναι αυτή η διαφορά απόδοσης σε lm του Cree (S4-R4-R5) & της βάσης του (S4 με Noctigon Copper Base αντί R4-R5 με HJD Aluminium Base του KD), πόσο μεγάλη θα είναι στην πράξη (σε ποσοστό απόδοσης μεταξύ τους).:hmmmm:
Sorry για τις "απλοϊκές" για τους γνώστες ερωτήσεις, είμαι newbie :o που προσπαθώ να μάθω.

Last edited:
αν σκεφτεις οτι σκαλι με σκαλι η διαφορα ειναι 75 περιπου...εχει ολοκληρο χασμα μεταξυ R4 και S4...μεσολαβουν 5 σκαλια.

οτι και να προσπαθησεις να κανεις και με οποιο τροπο η γεννια R ειναι λαθος. καινουργιο η παλιο die

Thanks για την απάντηση.
Τι εννοείς "σκαλι με σκαλι η διαφορα ειναι 75 περιπου" & πώς προκύπτουν τα 5 σκαλιά;
Τα Cree S4-R4 είναι 627.8-497.7 (στα 1,5Α - 25 β.C), άρα η διαφορά τους σε lm είναι λιγότερο από 150, άρα ~2 "σκαλιά" (αν κατάλαβα καλά πως εννοείς ότι 75 lm = 1 σκαλί διαφοράς).

r4 r5 s1 s2 s3 s4
to 7% ηταν απο μνημης, με επαναυπολογισμο στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι καπου στο 4,7

Α... "σκαλί" εννοούσες από R4 ως S4 με ~7% (αντί του 4,7%) διαφορά απόδοσης ανά σκαλί, αλλά κατά λάθος έγραψες 75 & νόμιζα ότι εννοείς lumen.
Αυτή όμως η διαφορά απόδοσης σε lm του Cree (S4-R4-R5) & η διαφορά της βάσης του (το S4 με Noctigon Copper Base αντί των R4-R5 με HJD Aluminium Base του KD), πόσο μεγάλη θα είναι στην πράξη, σε ποσοστό απόδοσης μεταξύ τους πάνω στον ίδιο φακό (Β158) ;

η χαλκινη πλακετα Noctigon δινει κατι παραπανω. ο γιωργος και καποιοι αλλοι μπορουν να δωσουν ακριβεστερη προσεγγιση απο εμενα.
αλλα ακομα και με R4-R5 σε χαλκινη πλακετα δεν αξιζει να ασχοληθεις.
βρες ενα S2 και βαλτο εσυ σε πλακετα

Η χαλκινη πλακετα (και Dtp) ειναι ζωτικης σημασιας οταν μιλαμε για συνδυασμο με fet driver .
Τα xp-g2 / xm-l2 δεν ειναι ανθεκτικα σε ψηλα ρευματα χωρις την καταλληλη ψύξη. Και θα το δεις να γίνεται "μπλε" και θα μειωνεται κατακορυφα η αποδοση του οταν ζεσταθει , και πιθανων να κανει και το τσαφ.

Ειναι απογοήτευση η ολη κατασταση με τα παλια xp-g2 , μηνες παλευω.
Ειχα βρει παλια xp-g2 , και s4 bin μαλιστα αλλα καποιος αγορασε ΟΛΟ το stock (που προφανως γνωριζε την αξια τους ). Καποιοι λενε οτι ειχαν σχετικα καλα αποτελεσματα με τα καινουργια , αλλα εχω δοκιμασει μονο 1 .

Κατανοητό.
Άρα κάνω την καρδιά μου πέτρα, καταπίνω την ψωροπερηφάνεια μου & ξαναπαραγγέλνω S4 on Noctingon απ' το intl-outdoor με +2$ σε παραγγελία 4$ για registered.
Δεν μου λέτε αν αξίζει να παραγγείλω & τίποτ' άλλο απ' αυτούς βρε παιδιά, να λέω ότι έπιασαν κάπως καλύτερο τόπο τα λ7 μου;:p

Re: Απάντηση: Η γωνιά της μετατροπής

Μπορείς να πάρεις διάφορα μικροπράματα για φακούς οπως το 2ο Link. Θα σου στέλνω όμως μερικά link που βρίσκω ενδιαφέροντα.

http://intl-outdoor.com/qlite-reva-71358-multiple-modes-circuit-board-304a-p-710.html
http://intl-outdoor.com/cree-xpgxpexte-led-reflector-positioning-gasket-10-pcs-p-601.html
http://intl-outdoor.com/noctigon-xp16-v2-mcpcb-nichia-nvsw219ct-r8000-d260-p-907.html

@summit1_1:
Δεν έχω ιδέα σε τι θα μπορούσαν να μου χρησιμέψουν αυτά. Είμαι πολύ newbie στα mod φακών, ψάχνω τα συγκεκριμένα είδη γιατί διάβασα τι χρειάζεται για τον Β158. Διάβασα να καταλάβω τι χρειάζεται & πώς θα γίνει & πιστεύω ότι θα τα καταφέρω παρά την ασχετοσύνη μου.

Τα επόμενα που θα ψάξω θα είναι για mod σε S2+, μετά από αυτό το post του Γιώργου που διάβασα. Θεωρώ όμως αλμυρούτσικα τα host S2+ του BG (10-12$), οπότε σκέφτομαι αν μπορώ να κάνω mod σ' έναν έτοιμο γκρι S2+ που πήρα 9$ απ' το GB, ή να περιμένω πότε θα κάτσει καμιά καλύτερη τιμή για host. Έχω βάλει στο μάτι τον κόκκινο. Αν τον βρω 8-9$ τον παρήγγειλα.

@giorgos.ko:
Όχι Γιώργο, δεν έχω ρωτήσει. Παίζει λες;
Υποθέτω πως είναι ο ίδιος teomav που εμφανίζεται μ' αυτό το username εδώ στο forum;

Για το mod στον B158 που ρωτούσα, αντί του XP-G2 S4 2B on Noctigon 16mm που ήταν το προτεινόμενο (dedomed για την καλύτερη δυνατή απόδοση cd), βρήκα στο fasttech 5 είδη XP-G2 S3-1A: https://www.fasttech.com/search?xp-g2 s3 on 16
Από αυτά τα 5, βάσει των όσων διάβασα πριν, πρέπει να πάρω πάνω σε copper board, άρα πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στα εξής 2 διαθέσιμα (τ' άλλα 3 boards είναι 1.6mm nano και aluminium 1.6mm ή 1mm) :
  1. on 16*1.6mm thermoelectric separated copper board
  2. on 16*1mm copper board
Επειδή δεν κατέχω ποια είναι η διαφορά 1.6mm thermoelectric separated και 1mm που δεν είναι thermoelectric separated, ποιο να πάρω?
Επίσης, μήπως θα είναι κάποιο απ' αυτά ευκολότερο στο dedome & στα κολλήματα που θα επιχειρήσω να κάνω για 1η φορά?

Μια απο τις δυο ειναι DTP ... Θα ελεγα το 2. , λογω περιγραφης . Απο εικονα θα ελεγα το 1. ...

Δεν ξερω πραγματικα ...

Στο παρελθον επειδη επαιρνα πολλα xpl hi απο εκει , την μια ερχονταν σε πλακετα dtp , την αλλη οχι .

Τι σημαίνει dtp;
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του 1ου που λέει thermoelectric separated & του 2ου που δεν λέει, πέρα από το πάχος του board (1.6-1mm αντίστοιχα) ;