Είπαμε τρώμε ελαφρά! Με ενα γεμάτο ποτήρι χυμό, ότι πρέπει για το βράδυ. Το συγκεκριμένο ήταν το βραδυνό μου χθες!![]()
Kαι η δική μου συμβολή, η μάλλον της γυναίκας μου στο θέμα:
στο μουσακά δεν τσιγαρίζουμε τίποτε. Η ίδια έχει ανακαλύψει ένα κόπλο και τις μελιτζάνες απλώς τις λαδώνει με το χέρι. Βάζει τα χέρια της στο λάδι και απλώς αγγίζει τις μελιτζάνες με τις παλάμες. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνουμε πολλές θερμίδες και το φαγητό έχει πολύ πιο ελαφριά γεύση (π.χ. τρώγεται άνετα και το βράδυ).
επίσης μας αρέσει πολύ και πουρές μελιτζάνας (το χουνκιάρ της τουρκικής κουζίνας) είτε με τυρί μυζήθρα αλεσμένο, είτε χωρίς. Πιπεράκι απαραίτητα.
Πουρες Μελιτζανας ? Πως?
Τις βραζεις και τα περνας στο μπλεντερ?
τίς ψήνεις στο μάτι της κουζίνας, τις αφήνεις να στραγγίσουν και μετά στο μπλέντερ.
Αφού τις βάλεις σε χλιαρό νερό για να ξεπικρίσουν;
Το κόλπο με το μουσακά το εφαρμόζουμε χρόνια, γίνεται σαφώς πιο ελαφρύ το φαγητό.Ειδικά τώρα με τον μικρό, προβλέπω το τηγάνι να αραχνιάζει...
δεν ξέρω εσείς τι λέτε εγώ πάντως χθες βράδυ έβαλα μια τηγανιά σαφρίδια και γλύφαμε τα δάχτυλά μας ..![]()
Νάτος ............... ο Provocateur![]()
όχι, αλλά στη Βόρειο Ελλάδα χρησιμοποιούμε συνήθως πιο μεγάλες και στρογγυλές μελιτζάνες σε σχέση με αυτές της Πελοποννήσου. Άρα δεν έχουν κι αυτή την πικρίλα.
Απλώς βάζουμε τη μελιτζάνα στο μάτι της κουζίνας (ολόκληρη) κι αφού ψηθεί (πολύ) και την αφήσουμε να κρυώσει, βγάζουμε τη φλούδα. Μετά την αφήνουμε στο στραγγιστό μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά της.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.