Η Μαγειρική στην ζωή μας

Η θερμοκρασία δεν αλλάζει. Εκεί που τσιγαρίζεις με λάδι θα τσιγαρίσεις και χωρίς...
Όσο για το "βράσιμο"... απλά αγοράζεις κιμά με λιγότερο λίπος... :ADFADF1:

Νόστιμο, υγιεινό και ελαφρύ σνακ. Ένα απο τα αγαπημένα μου!!!

4503233599_af0a8f6b7f_o.jpg

Μια λεπτή φέτα μαύρο ψωμί.

Αλοίφουμε λίγο βούτυρο και απλώνουμε επάνω καπνιστό σολωμό ώστε να καλυφθεί η φέτα όλη. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

Κόβουμε σε λεπτές φέτες μια ώριμη και νόστιμη ντομάτα και βάζουμε και αυτές.

Ψιλοκόβουμε λίγο σχοινόπρασσο, ή φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηφο και γαρνίρουμε.

Έτοιμο!

Tips
Ο άγριος σολωμός αλάσκας είναι ο καλύτερος αν μπορέσετε να τον βρείτε. Αυτός των ιχθυοτροφείων που κυκλοφορεί στα περισσότερα σουπερμαρκετ θα σας φανεί σαν ενα λιπαρό ζελε μπροστά του. Όσο πιο καπνιστός τόσο καλύτερα. Είχα φάει καπνιστό απο την ισλανδια που μόλις ανοιξα την συσκευασια μύρισε καπνός όλο το σπίτι και ακόμα τον ονειρεύομαι...

Για λίγο πιο εξεζητημένη γεύση, πάρτε μια κουταλιά μουστάρδα και μιση κουταλιά Horseradish sause (το αγριο και καυτερό ραπανάκι, έχει σε όλα τα σουπερμαρκετ), αναμίξτε τα και αλοίψτε πάνω στον σολομό. Μην το παρακάνετε γιατί θα καλύψει την γεύση του.

Ωχ!Μας βλέπω να βγάζουμε φωτογραφίες τα φαγητά που φτιάχνουμε:eating:

2 σε 1

Ωραίο το σνακ.Η ποσότητα που έχει η φωτογραφία εξαφανίζεται σε dt :flipout:

Εννοείται πως θα το δοκιμάσω

Aμαν !! Τωρα θα βγαζουμε και φωτογραφιες εε?? :worshippy:

(Αλεξη λιγο υπερεκτεθειμενος εισαι :D)

Ωραιο φαινεται παντως.:SFGSFGSF:

Είπαμε τρώμε ελαφρά! Με ενα γεμάτο ποτήρι χυμό, ότι πρέπει για το βράδυ. Το συγκεκριμένο ήταν το βραδυνό μου χθες! :p

Εχω ακουσει οτι χυμος φρουτων βραδυατικα δεν ειναι οτι καλυτερο για το στομαχι.

Αληθευει ?

Kαι η δική μου συμβολή, η μάλλον της γυναίκας μου στο θέμα:

στο μουσακά δεν τσιγαρίζουμε τίποτε. Η ίδια έχει ανακαλύψει ένα κόπλο και τις μελιτζάνες απλώς τις λαδώνει με το χέρι. Βάζει τα χέρια της στο λάδι και απλώς αγγίζει τις μελιτζάνες με τις παλάμες. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνουμε πολλές θερμίδες και το φαγητό έχει πολύ πιο ελαφριά γεύση (π.χ. τρώγεται άνετα και το βράδυ).

επίσης μας αρέσει πολύ και πουρές μελιτζάνας (το χουνκιάρ της τουρκικής κουζίνας) είτε με τυρί μυζήθρα αλεσμένο, είτε χωρίς. Πιπεράκι απαραίτητα.

Kαι η δική μου συμβολή, η μάλλον της γυναίκας μου στο θέμα:

στο μουσακά δεν τσιγαρίζουμε τίποτε. Η ίδια έχει ανακαλύψει ένα κόπλο και τις μελιτζάνες απλώς τις λαδώνει με το χέρι. Βάζει τα χέρια της στο λάδι και απλώς αγγίζει τις μελιτζάνες με τις παλάμες. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνουμε πολλές θερμίδες και το φαγητό έχει πολύ πιο ελαφριά γεύση (π.χ. τρώγεται άνετα και το βράδυ).

επίσης μας αρέσει πολύ και πουρές μελιτζάνας (το χουνκιάρ της τουρκικής κουζίνας) είτε με τυρί μυζήθρα αλεσμένο, είτε χωρίς. Πιπεράκι απαραίτητα.

Σχετικά με τις μελιτζάνες αλλά καί τις πατάτες μπορόύμε επίσης να τις λαδώσουμε καί να τις βάλουμε στο φούρνο γιά λίγα λεπτά αντί να τις τσιγαρίσουμε.

Απάντηση: Re: Η Μαγειρική στην ζωή μας

τίς ψήνεις στο μάτι της κουζίνας, τις αφήνεις να στραγγίσουν και μετά στο μπλέντερ.

Αφού τις βάλεις σε χλιαρό νερό για να ξεπικρίσουν;

Το κόλπο με το μουσακά το εφαρμόζουμε χρόνια, γίνεται σαφώς πιο ελαφρύ το φαγητό.Ειδικά τώρα με τον μικρό, προβλέπω το τηγάνι να αραχνιάζει...

Re: Απάντηση: Re: Η Μαγειρική στην ζωή μας

Αφού τις βάλεις σε χλιαρό νερό για να ξεπικρίσουν;

Το κόλπο με το μουσακά το εφαρμόζουμε χρόνια, γίνεται σαφώς πιο ελαφρύ το φαγητό.Ειδικά τώρα με τον μικρό, προβλέπω το τηγάνι να αραχνιάζει...

όχι, αλλά στη Βόρειο Ελλάδα χρησιμοποιούμε συνήθως πιο μεγάλες και στρογγυλές μελιτζάνες σε σχέση με αυτές της Πελοποννήσου. Άρα δεν έχουν κι αυτή την πικρίλα.

Απλώς βάζουμε τη μελιτζάνα στο μάτι της κουζίνας (ολόκληρη) κι αφού ψηθεί (πολύ) και την αφήσουμε να κρυώσει, βγάζουμε τη φλούδα. Μετά την αφήνουμε στο στραγγιστό μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά της.

δεν ξέρω εσείς τι λέτε εγώ πάντως χθες βράδυ έβαλα μια τηγανιά σαφρίδια και γλύφαμε τα δάχτυλά μας .. :D

Re: Απάντηση: Η Μαγειρική στην ζωή μας

δεν ξέρω εσείς τι λέτε εγώ πάντως χθες βράδυ έβαλα μια τηγανιά σαφρίδια και γλύφαμε τα δάχτυλά μας .. :D

Νάτος ............... ο Provocateur :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Η Μαγειρική στην ζωή μας

όχι, αλλά στη Βόρειο Ελλάδα χρησιμοποιούμε συνήθως πιο μεγάλες και στρογγυλές μελιτζάνες σε σχέση με αυτές της Πελοποννήσου. Άρα δεν έχουν κι αυτή την πικρίλα.

Απλώς βάζουμε τη μελιτζάνα στο μάτι της κουζίνας (ολόκληρη) κι αφού ψηθεί (πολύ) και την αφήσουμε να κρυώσει, βγάζουμε τη φλούδα. Μετά την αφήνουμε στο στραγγιστό μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά της.

Λοιπον επειδη προτιθεμαι να την δοκιμασω αυτην την περιπτωση....

Μιλας για αυτες τις μελιτζανες τις φλασκες οπως τις λεμε ετσι ?

eggplant_498.jpg

Και οχι αυτες τις μακροστενες που ειναι για ιμαμ μπαιλντι κυριως....

141081-melitzanes_opt.jpg

Και μια ερωτηση : Η ενταση στην οποια ακουμπας την μελιτζανα στο ματι direct (σωστα ? ) να ειναι ποια ?

Απο 1-6 ? Ρωτω γιατι το βλεπω να μου μαυριζει η μελιτζανα αν ειναι λαθος.

το ρεζουμέ είναι ότι την καις τη μελιτζάνα. στο γκαζάκι είναι ακόμα καλύτερα. το χουνκιαρ μπε(γ)ιεντί βασίζεται στη γεύση που δίνει το "κάπνισμα" της μελιτζάνας. Αυτά!
και ΔΕΝ θα ξαναγράψω στη μαγειρική γιατί πολύ εύκολα θα χτυπήσω 15.000 posts και θα γίνω supreme member και δεν πρέπει. Είμαι πολύ νέα στο φόρουμ.
Πάω πίσω στη μουσική μου
:ernaehrung004: