Η ώρα της αλήθειας...

Re: Απάντηση: Re: Η ώρα της αλήθειας...

:SFGSFGSF:

Υ.Γ Αμα γράψω κάτι περισσότερα το πιο πιθανό είναι να διαγραφεί
Κρίμα που απουσιάζει ο Dipie από το avclub !

Μην προεξοφλείς καταστάσεις..Ανάλογα τι θα γράψεις, αν αρχίσεις να
μας βρίζεις όλους πχ, ε, τότε ναι, φυσικά θα διαγραφεί....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ώρα της αλήθειας...

Οντως υπάρχουν διαφορές στα ψηφιακά καλώδια, αλλά μήπως από τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Σταματάκου βγαίνει το συμπέρασμα ότι ναι μεν υπάρχουν αλλά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι (σχεδόν) όλα είναι εκτός προδιαγραφών, με αποκορύφωμα κάποια με αρκετό "χαρακτήρα" να είναι αλλού για αλλού σε μετρήσεις ??

τα εκτός προδιαγραφών καλώδια έχουν κάποιο χαρακτήρα που μπορεί να αρέσει και να δικαιολογεί ίσως και το επιπλέον κόστος.
Θυμάμαι χαρακτηριστικό περιστατικό με ένα ακριβό ψηφιακό καλώδιο, που περεπιμπτόντως εμφανίζεται και στο test του Σταματάκου, πόσο πολύ άλλαζε τις χροιές των οργάνων στο σύστημά μου. Ο ήχος ξαφνικά του συστήματος έγινε πιο "αναλογικός" κατά τα λεγόμενα πάντα του φίλου που μου το είχε φέρει για δοκιμή.

νομιζω πως αυτο το τεστ δεν απαντα σε κανενα απο τα επιμαχα ερωτηματα. αφηνει περιθωριο σε ολους να το ερμηνευσουν οπως προτιμουν.

οι οπαδοι των μετρησεων θα συνεχισουν να μην βλεπουν τον λογο της αγορας εξοτικων καλωδιων ενω οι audioφιλοι (και ο mentor) δικαιολογουν το κοστος αυτων των καλωδιων με προσωπικες εκτιμισεις περι μουσικοτητας κτλ.

ενα καθαρα τεχνικο τεστ που σε μια ταμπελα θα ταξινομουσε jitter, αντισταση κτλ ισως να μην ηταν ενδιαφερον οσο τα σχολεια τυπου "εδώ έχουμε μια υποψία χαρακτήρα η οποία θέτει κάποια προαπαιτούμενα στο σύστημα. Ακούστε το και αποφασίζετε."

ειναι προφανες οτι ο mentor δεν θελει να στεναχωρησει κανενα αντιπροσωπο...

Έχει ενδιαφέρον το στατιστικό αποτέλεσμα του A/B/X. Λίγα καλώδια ακούγονται πραγματικά διαφορετικά!
Αλλά μου έκανε κι εμένα εντύπωση πόσα λίγα είναι κοντά στις προδιαγραφές. Τόσα εργοστάσια, ένα 75 +/- 5 Ω δεν μπορούν να πετύχουν;
To RG59 ανακαλυφθηκε πριν τα transport και τα DAC :laugh:

Απάντηση: Re: Η ώρα της αλήθειας...

Τόσα εργοστάσια, ένα 75 +/- 5 Ω δεν μπορούν να πετύχουν;

κατ' αρχάς τα περισσότερα καλώδια αυτού του τύπου φτιάχνονται από μικρές βιοτεχνίες που τερματίζουν τους αγωγούς συνήθως σε RCA βύσματα αφού πρώτα τους φορέσουν μία ειδική για τον ήχο κάλτσα αναλόγως κατηγορίας τιμής του καλωδίου

Last edited:
αντιπροσωπο, κατασκευαστη. ποτε ηταν η τελευταια φορα που διαβασαμε καποια κριτικη με αρνητικα σχολια ?

ο συγκεκριμενος reviewer ειναι πραγματικα αξιεπαινος για τον χρονο που αφιερωνει και τις γνωσεις του αλλα αποτελει και αυτος μερος του συστηματος. στα καλα προιοντα δινονται ενσημα και στα πιο "δευτερα" παντα βρισκετε κατι θετικο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ώρα της αλήθειας...

τα εκτός προδιαγραφών καλώδια έχουν κάποιο χαρακτήρα που μπορεί να αρέσει και να δικαιολογεί ίσως και το επιπλέον κόστος.
Θυμάμαι χαρακτηριστικό περιστατικό με ένα ακριβό ψηφιακό καλώδιο, που περεπιμπτόντως εμφανίζεται και στο test του Σταματάκου, πόσο πολύ άλλαζε τις χροιές των οργάνων στο σύστημά μου. Ο ήχος ξαφνικά του συστήματος έγινε πιο "αναλογικός" κατά τα λεγόμενα πάντα του φίλου που μου το είχε φέρει για δοκιμή.

θυμάσε ρε κάποτε που βάλαμε ένα βαν ντε χάλ , και ένα κάλώδιο κεραίας 12 μέτρα για τέστ ?

πάντως το κεραιό-καλωδιο κλείδωσε μια χαρά στο ντακ

αντιπροσωπο, κατασκευαστη. ποτε ηταν η τελευταια φορα που διαβασαμε καποια κριτικη με αρνητικα σχολια ?

ο συγκεκριμενος reviewer ειναι πραγματικα αξιεπαινος για τον χρονο που αφιερωνει και τις γνωσεις του αλλα αποτελει και αυτος μερος του συστηματος. στα καλα προιοντα δινονται ενσημα και στα πιο "δευτερα" παντα βρισκετε κατι θετικο.

Θεωρώ πραγματικά δύσκολο ενώ συνεργάζεσαι και έχεις καλές σχέσεις με τους αντιπροσώπους, οι οποίοι σου δανείζουν τα μηχανήματά τους για να τα δοκιμάσεις, να γράψεις κάτι σαφέστατα αρνητικό για αυτά, παίρνοντας "επάνω" σου το βάρος του να στρέψεις μέρος της αγοράς σε άλλα ή άλλο προϊόν, επειδή εσένα δε σου άρεσε στο σύστημα που ακούς και με τα όποια προσωπικά γούστα και απόψεις σου περί ήχου.

Είναι λογικό ο Δημήτρης και ο κάθε reviewer να γράφει "με το γάντι" για ο,τιδήποτε ακούει και να περιγράφει χωρίς απολυτο τρόπο τα οσα ακούει.
Στο μυαλό μου δεν έχω βρει άλλη λύση για την εκφορά άποψης σε τέτοια τεστ, βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση του reviewer.

Εδώ είχα έρθει σε δύσκολη θέση να γράψω για μηχανήματα που είχα δανειστεί στο σπίτι μου από διαφορετικούς κατασκευαστές, γιατί ξεκινώντας να περιγράφω τι μου άρεσε και τι όχι, αντιλήφθηκα το όποιο βάρος του γραπτού λόγου και την εκφοράς συγκεκριμένης άποψης για κάποιο μηχάνημα, ενώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου τυπικό reviewer, ούτε ως προς την εμπειρία μου, ούτε ως προς τη διαδικασία που ακολούθησα για την ακρόαση...

Νομίζω ότι άποψη εκφέρεται από τον κο Σταματάκο για τα καλώδια που δοκίμασε, κυρίως στον επίλογο του τεστ. Και καλώς κατά τη γνώμη μου γίνεται έτσι, ώστε με βάση αυτά που μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί από όσα διαβάζει και τις μετρήσεις που παρατίθενται, να αναζητήσει τα καλώδια που νομίζει για προσωπική ακρόαση...

Ο σκοπός επιτυγχάνεται λοιπόν και θα έλεγα ότι περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει να συζητήσουμε το τι αντιλαμβανόμαστε από το τεστ και όχι για τον reviewer...

Αφήστε που και η πραγματικότητα είναι έτσι... Αν υπήρχε το απόλυτο προϊόν σε κάθε κατηγορία, τότε κάποιοι θα δούλευαν σαν τρελλοί και οι υπόλοιποι θα έκλειναν... Δεν υπάρχει το απόλυτο σε τίποτα και ο reviewer είναι επίσης άνθρωπος και όχι Θεος...

Ας αφήσουμε για λίγο το Ελληνικό ταμπεραμέντο μας που κατηγορεί τα πάντα, χωρίς να σκέφτεται λίγο παρακάτω και χωρίς να μπαίνει στη θέση του άλλου και ας μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα...

IMHO πάντα...-bye-

Απ´ότι πληροφορούμαι, επειδή υπάρχουν αρκετές απορίες, παρανοήσεις κλπ.,
μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί σχετικό FAQ από τον Δ.Σ...Θα φροντίσουμε να το έχουμε πρώτοι...Υπομονή, λοιπόν..

Θεωρώ πραγματικά δύσκολο ενώ συνεργάζεσαι και έχεις καλές σχέσεις με τους αντιπροσώπους, οι οποίοι σου δανείζουν τα μηχανήματά τους για να τα δοκιμάσεις, να γράψεις κάτι σαφέστατα αρνητικό για αυτά, παίρνοντας "επάνω" σου το βάρος του να στρέψεις μέρος της αγοράς σε άλλα ή άλλο προϊόν, επειδή εσένα δε σου άρεσε στο σύστημα που ακούς και με τα όποια προσωπικά γούστα και απόψεις σου περί ήχου.

Είναι λογικό ο Δημήτρης και ο κάθε reviewer να γράφει "με το γάντι" για ο,τιδήποτε ακούει και να περιγράφει χωρίς απολυτο τρόπο τα οσα ακούει.
Στο μυαλό μου δεν έχω βρει άλλη λύση για την εκφορά άποψης σε τέτοια τεστ, βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση του reviewer.

Εδώ είχα έρθει σε δύσκολη θέση να γράψω για μηχανήματα που είχα δανειστεί στο σπίτι μου από διαφορετικούς κατασκευαστές, γιατί ξεκινώντας να περιγράφω τι μου άρεσε και τι όχι, αντιλήφθηκα το όποιο βάρος του γραπτού λόγου και την εκφοράς συγκεκριμένης άποψης για κάποιο μηχάνημα, ενώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου τυπικό reviewer, ούτε ως προς την εμπειρία μου, ούτε ως προς τη διαδικασία που ακολούθησα για την ακρόαση...

Νομίζω ότι άποψη εκφέρεται από τον κο Σταματάκο για τα καλώδια που δοκίμασε, κυρίως στον επίλογο του τεστ. Και καλώς κατά τη γνώμη μου γίνεται έτσι, ώστε με βάση αυτά που μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί από όσα διαβάζει και τις μετρήσεις που παρατίθενται, να αναζητήσει τα καλώδια που νομίζει για προσωπική ακρόαση...

Ο σκοπός επιτυγχάνεται λοιπόν και θα έλεγα ότι περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει να συζητήσουμε το τι αντιλαμβανόμαστε από το τεστ και όχι για τον reviewer...

Αφήστε που και η πραγματικότητα είναι έτσι... Αν υπήρχε το απόλυτο προϊόν σε κάθε κατηγορία, τότε κάποιοι θα δούλευαν σαν τρελλοί και οι υπόλοιποι θα έκλειναν... Δεν υπάρχει το απόλυτο σε τίποτα και ο reviewer είναι επίσης άνθρωπος και όχι Θεος...

Ας αφήσουμε για λίγο το Ελληνικό ταμπεραμέντο μας που κατηγορεί τα πάντα, χωρίς να σκέφτεται λίγο παρακάτω και χωρίς να μπαίνει στη θέση του άλλου και ας μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα...

IMHO πάντα...-bye-

IMHO παντα, πρεπει να ξεκαθαρισουμε στο μυαλο μας (οποιος δεν το εχει κανει αυτο φυσικα) οτι ο reviewer οφειλει να ειναι κατι σαν... τον Anton Ego στον Ratatouille. :worshippy:

Θεωρω οτι δεν πρεπει να υπαρχει καμια απολυτως σχεση μεταξυ προσώπων, τα όποια προιοντα προς ριβιου, πρεπει να πηγαινουν "γυρευοντας" στον rewier, και οχι ο reviewer, να γυρευει προιοντα προς review, προκειμενου να εχει το οποιαδηποτε ιδίον οφελος.

Δεν "φωτογραφιζω" κανέναν reviewer, πολλω δε μαλλον τον Κο. Σταματακο τον οποιο μονο ακουστα τον εχω.

IMHO παντα, πρεπει να ξεκαθαρισουμε στο μυαλο μας (οποιος δεν το εχει κανει αυτο φυσικα) οτι ο reviewer οφειλει να ειναι κατι σαν... τον Anton Ego στον Ratatouille. :worshippy:

Θεωρω οτι δεν πρεπει να υπαρχει καμια απολυτως σχεση μεταξυ προσώπων, τα όποια προιοντα προς ριβιου, πρεπει να πηγαινουν "γυρευοντας" στον rewier, και οχι ο reviewer, να γυρευει προιοντα προς review, προκειμενου να εχει το οποιαδηποτε ιδίον οφελος.

Δεν "φωτογραφιζω" κανέναν reviewer, πολλω δε μαλλον τον Κο. Σταματακο τον οποιο μονο ακουστα τον εχω.

Κώστα, δυστυχώς δεν ξέρω τον κο Anton Ego... :)

Καλώς ή κακώς σχέσεις δημιουργούνται μεταξύ των ανθρώπων και νομίζω ότι αυτό είναι αναπόφευκτο, μέχρι να βρούμε τον reviewer robot.. (και τότε θα τσακωνόμαστε για το SW που χρησιμοποιεί για την αξιολόγηση...)

Και στην πραγματικότητα συμβαίνουν πάντα και τα δύο. Δηλαδή και προϊόντα πάνε προς τον reviewer και ο reviewer όταν κάνει συγκριτικό, ζητάει προϊόντα από τους αντιπροσώπους...

Δηλαδή δεν είναι πολύ λογικό το ότι ήθελε ο άνθρωπος να δοκιμάσει καλώδια και τα ζήτησε από τους αντιπροσώπους?
Γιατί θα πρέπει κάποιος που ζητάει προϊόντα για review, να έχει ίδιο όφελος ???
Γιατί δε σκέφτεσαι ότι μπορεί να έχει περιέργεια ή ότι μπορεί να θέλει να προσφέρει της υπηρεσίες του στο κοινό του? Ο reviewer αυτό κάνει, προσπαθεί να είναι χρήσιμος στο κάθε κοινό, δοκιμάζοντας και δημοσιοποιώντας την άποψη και μεθοδολογία του...

Είναι απλό να πάρει! Γιατί βλέπουμε δράκους συνέχεια? -bye-

Υ.Γ. Για κοίτα τα pm σου γιατί κάτι σου έχω στείλει εδώ και 2-3 μέρες κ με έχεις "γράψει"... :smile:

...Σε είχε βάλει Πρώτον-Πρώτον στη λίστα ευχών ο Καπετάνιος προχθές και λέω, φτου να πάρει, πάλι μπέρδεψα το όνομά του.... πως νόμιζα ότι τον λένε Ντίνο!!!!

Σόρρυ ρε φίλε!!! :ernaehrung004:

νομιζω πως αυτο το τεστ δεν απαντα σε κανενα απο τα επιμαχα ερωτηματα. αφηνει περιθωριο σε ολους να το ερμηνευσουν οπως προτιμουν.
...

Ελπίζω να διάβασες και τους πίνακες σε PDF

http://www.avmentor.gr/reviews/grap...group_test_spdif_coaxial_cables_2011_u100.pdf

http://www.avmentor.gr/reviews/grap...up_test_spdif_coaxial_cables_2011_100_400.pdf

http://www.avmentor.gr/reviews/grap...group_test_spdif_coaxial_cables_2011_o400.pdf

http://www.avmentor.gr/reviews/grap...test_spdif_coaxial_cables_2011_statistics.pdf

νομιζω πως αυτο το τεστ δεν απαντα σε κανενα απο τα επιμαχα ερωτηματα.

Απαντά σε όλα (και αν όχι σε όλα στα περισσότερα).
Δεν αφήνει περιθώρια - ΙΜΟ - (για κάποιον που γνωρίζει βέβαια ;))
Αν ωστόσο θες να συζητήσουμε κάτι , ευχαρίστως ....

Το πιο ασαφες μερος του τεστ για μενα ειναι ο τροπος περιγραφης του "ηχου" του καθε καλωδιου.Κατα μεγαλο μερος τα πλειστα και ανεξαρτητως τιμης η τεχνικης συμπεριφορας φαινεται συμφωνα με τον "χονδρικο" τροπο περιγραφης να ακουγονται αν οχι το ιδιο,τουλαχιστον αδιαφορα πολυ κοντα.Κατι που λογικα οδηγει στην αγορα του κατα την κριση του αναγνωστη "καλυτερου" της χαμηλης κατηγοριας τιμης