Θεωρώ πραγματικά δύσκολο ενώ συνεργάζεσαι και έχεις καλές σχέσεις με τους αντιπροσώπους, οι οποίοι σου δανείζουν τα μηχανήματά τους για να τα δοκιμάσεις, να γράψεις κάτι σαφέστατα αρνητικό για αυτά, παίρνοντας "επάνω" σου το βάρος του να στρέψεις μέρος της αγοράς σε άλλα ή άλλο προϊόν, επειδή εσένα δε σου άρεσε στο σύστημα που ακούς και με τα όποια προσωπικά γούστα και απόψεις σου περί ήχου.
Είναι λογικό ο Δημήτρης και ο κάθε reviewer να γράφει "με το γάντι" για ο,τιδήποτε ακούει και να περιγράφει χωρίς απολυτο τρόπο τα οσα ακούει.
Στο μυαλό μου δεν έχω βρει άλλη λύση για την εκφορά άποψης σε τέτοια τεστ, βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση του reviewer.
Εδώ είχα έρθει σε δύσκολη θέση να γράψω για μηχανήματα που είχα δανειστεί στο σπίτι μου από διαφορετικούς κατασκευαστές, γιατί ξεκινώντας να περιγράφω τι μου άρεσε και τι όχι, αντιλήφθηκα το όποιο βάρος του γραπτού λόγου και την εκφοράς συγκεκριμένης άποψης για κάποιο μηχάνημα, ενώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου τυπικό reviewer, ούτε ως προς την εμπειρία μου, ούτε ως προς τη διαδικασία που ακολούθησα για την ακρόαση...
Νομίζω ότι άποψη εκφέρεται από τον κο Σταματάκο για τα καλώδια που δοκίμασε, κυρίως στον επίλογο του τεστ. Και καλώς κατά τη γνώμη μου γίνεται έτσι, ώστε με βάση αυτά που μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί από όσα διαβάζει και τις μετρήσεις που παρατίθενται, να αναζητήσει τα καλώδια που νομίζει για προσωπική ακρόαση...
Ο σκοπός επιτυγχάνεται λοιπόν και θα έλεγα ότι περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει να συζητήσουμε το τι αντιλαμβανόμαστε από το τεστ και όχι για τον reviewer...
Αφήστε που και η πραγματικότητα είναι έτσι... Αν υπήρχε το απόλυτο προϊόν σε κάθε κατηγορία, τότε κάποιοι θα δούλευαν σαν τρελλοί και οι υπόλοιποι θα έκλειναν... Δεν υπάρχει το απόλυτο σε τίποτα και ο reviewer είναι επίσης άνθρωπος και όχι Θεος...
Ας αφήσουμε για λίγο το Ελληνικό ταμπεραμέντο μας που κατηγορεί τα πάντα, χωρίς να σκέφτεται λίγο παρακάτω και χωρίς να μπαίνει στη θέση του άλλου και ας μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα...
IMHO πάντα...