Η Τέχνη του Ακονίσματος. Εργαλεία και Τεχνικές.

Εγώ πιστεύω ότι έχετε τρελαθεί εντελώς ....αλλά διστάζω να το πω :flipout::flipout::flipout:

Θα βάλει στη θέση του σκαρπέλου ένα κατάλληλο χονδρό σιδεράκι και θα φέρει την πέτρα στα ίσια ....αν και όταν ....

Απάντηση: Re: Η Τέχνη του Ακονίσματος. Εργαλεία και Τεχνικές.

Εγώ πιστεύω ότι έχετε τρελαθεί εντελώς ....αλλά διστάζω να το πω :flipout::flipout::flipout:

Θα βάλει στη θέση του σκαρπέλου ένα κατάλληλο χονδρό σιδεράκι και θα φέρει την πέτρα στα ίσια ....αν και όταν ....

Θέλει διαμάντι ρε μάστορα... Αλλιώς θα ακονίσει το σιδεράκι...
Μου βγήκες και διστακτικός... :flipout:

Καλά ...άμα θέλεις εσύ βρίσκεις άκρη ...απλώς σε τρώει η τσέπη σου -bye-

Για τις πέτρες που είχα στο δίδυμο τροχό έχω αυτό το διαμάντι που το έφτιαξα μόνος μου και κάνει εξαιρετική δουλειά.
Αυτή όμως είναι πιό δύσκολη περίπτωση, λόγω φάρδους.
Όπως λες όμως, θα τη βρούμε την άκρη, θα χρησιμοποιώ την πλαινή του πλευρά με κάποιο τρόπο που να το κρατάει ταυτόχρονα και παράλληλο.

Attachments

• 3.jpg
    3.jpg
    312 KB · Views: 130

Λες να ξεκινήσω ....Εγώ θέλω τόρνο-σκαρπέλα-τροχιστικά- και μετά τα jig :flipout:

Όλα ΟΚ αλλά με τα jig θα δυσκολευτείς... :aetsch:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Τέχνη του Ακονίσματος. Εργαλεία και Τεχνικές.

Απ´τα posts σου καταλαβαίνω που βρίσκεσαι...
Στο χωριό δουλεύεις και στη Θεσσαλονίκη τρολάρεις... -bye-

Όντως στο χωριό ήμουν αλλά το τρολαρισμα έγινε από Καβάλα..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aκονισμα λαμας πλανης χειρος σε πετρα νερου.

Πολυ σημαντικο το μεταλλικο βοηθημα για να κρατας την λαμα υπο την σωστη γωνια και εξ'ισου σημαντικο το ηλεκτρονικο αλφαδακι που σου δειχνει την ακριβη γωνια.

45956532665_d8901522da_b.jpg

Το παραπανω ακονισμα εγινε στα 1000 και μετα στα 3000 grit πετρας απο καμμια εικοσαρια φορες περα δωθε στην καθε πετρα. Θα μπορουσε να παει και σε πετρα με 8000 grit.

Μονο στην πετρα, οπως πριν αγορασω το τροχιστικο.

Αν το ειχα κανει στο τροχιστικο, θα το συνεχιζα στον τροχο δερματος που αντικαθιστα τα μεγαλα, ψιλα grit της πετρας πανω απο 3000 δηλαδη.

Επειδή δεν βλέπω να έχουν αναφερθεί ή μου διαφεύγει.
Υπάρχουν τα lapping films της 3M που φτάνουν μέχρι τα 50.000 grits.
Αρκετά φτηνά σε σχέση με τις πέτρες, αλλά κάθε ένα αντέχει 4-5 ακονίσματα.
Τα 50.000 grits βέβαια τα χρησιμοποιούν για να λειάνουν οπτικές ίνες, δεν νομίζω ότι κάποιος χρειάζεται να φτάσει τόσο ψηλά για άλλο λόγο εκτός αν θέλει να κόβεται με το που βλέπει το μαχαίρι :smile:

Τα εβλεπα στο αμαζον αλλα ποτε δεν τα τσεκαρα να δω τι ειναι επειδη μου φαινονταν ακριβα για γυαλοχαρτα!!

Σε ποιότητα δεν έχει σχέση με γυαλόχαρτο. :smile:
Μπορείς να φτάσεις μαχαίρι να ξυρίζει.
Φίλος που δεν κατάφερε ποτέ να ακονίσει cut throat razor με πέτρες για να ξυριστεί, το κατάφερε εύκολα με αυτά.
Σε πέτρες, βλέπω τους περισσότερους και χρησιμοποιούν πέτρα βερμίου.
Πίνουν νερό στο όνομά της.