Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Εγώ μονίμως είμαι στο 90-92% η ισχύς αλλά στο 50% η ποιότητα. Ξέρει κανείς από τι εξαρτούνται αυτές οι δύο παράμετροι και τι ακριβώς σημαίνει η ποιότητα σήματος;

picture.php

Κοιτάξτε ανάλυση, περίεργη 1440χ1080

Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Βουλη και ΣΙΝΕ+ πιξελιάζουν όμως ....

Αν βλέπεις τα αλογάκια στο Σινε/Σπορ+, αυτά πάντα πιξελιαζουν...
Το καναλι της Βουλής παλι, εμένα μου φαινται καλυτερο σε ευκρίνεια και φωτεινότητα

Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Ωραία όλα αυτά, αλλά εμείς οι κάτοικοι της επαρχίας είμαστε ριγμένοι για ακόμα μία φορά, παρόλο που έχουμε ως πολίτες τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Για ποιον ουσιαστικό λόγο να μην εκπέμψει η ΕΡΤ HD από Πάρνηθα ή άπο άλλους πομπούς; Γιατί να υπάρχουν η βουλή και το ΡΙΚ στο πρώτο μπουκέτο; Όποιος θέλει να τα δει μπορεί μέσω HellasSat. Ας πάρει το HD τη θέση αυτών των δύο, ή, ακόμα καλύτερα, ας ανέβει στο δορυφόρο. Οι Τούρκοι έχουν ήδη τρία ελεύθερα ΗD στο δικό τους.

Φίλε στην Ελλάδα ζεις με το ρυθμό που πάμε το 2015 και αν....... θα δεις σε HD όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο το καλύτερο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η θέση της ΕΡΤ όσον αφορά τις HD μεταδόσεις.

Αν βλέπεις τα αλογάκια στο Σινε/Σπορ+, αυτά πάντα πιξελιαζουν...
Το καναλι της Βουλής παλι, εμένα μου φαινται καλυτερο σε ευκρίνεια και φωτεινότητα

Οχι αλλά το τεσταρα και στον Azbox και μετά από καμια ωρα σταματησαν και ηρθαν στα καλά τους .

Εγώ μονίμως είμαι στο 90-92% η ισχύς αλλά στο 50% η ποιότητα. Ξέρει κανείς από τι εξαρτούνται αυτές οι δύο παράμετροι και τι ακριβώς σημαίνει η ποιότητα σήματος;

Η Panasonic μου δείχνει ένταση και ποιότητα στο 90%-100%

Κοιτάξτε ανάλυση, περίεργη 1440χ1080

Το έχουμε ξαναπεί, είναι συνηθισμένη ανάλυση για επίγειο HD, αυτό χρησιμοποιεί και το BBC. Βοηθάει στην μείωση του bitrate όταν τα πράγματα είναι "στριμωγμένα"

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί φαγώνεται η digea με την ΕΡΤ;
Κάτι άκουσα ότι δεν της αρέσει της digea που θα εκπέμψει σε HD η ερτ; Γιατί;

H Digea αν προσέξατε το βούλωσε προς το παρόν γιατί το ΑΛΤΕΡ της εριξε φέσι χοντρό και απειλεί να κατεβάσει την συχνοτητα !
Και επειδή μάλλον κατι τέτοιο θα γινει εμφανίστηκαν οι μνηστήρες για την συχνότητα με μπροστάρη ποιον άλλο ? Τον ΣΚΑΙ ! Γι αυτό είχαμε μούγκα τόσες μέρες ......από Φάληρο και DIGEA μεριά

Προβλέπω να γίνεται το εξής παράδοξο: Ολοι εμείς οι τρελλαμένοι και διψασμένοι για την εικόνα να βγαίνουμε στους δρόμους να υποστηρίζουμε την ΕΡΤ για το HD, ε ρε πλάκες που θα σπάσουμε.

Προβλέπω να γίνεται το εξής παράδοξο: Ολοι εμείς οι τρελλαμένοι και διψασμένοι για την εικόνα να βγαίνουμε στους δρόμους να υποστηρίζουμε την ΕΡΤ για το HD, ε ρε πλάκες που θα σπάσουμε.

Η κριτικη ειναι παντοτε για να γινει κατι καλυτερο, και απο την στιγμη που πρωτη η ΕΡΤ εβγαλε HD καναλι δεν εχω παρα μονο να της δωσω ενα μπραβο:SFGSFGSF:. Και εως οτου η οκογενεια κλικλικου βγαλει HD θα τα ακουει:violent-smiley-030:

τον funai εχεις? και σε μενα το ιδιο βγαζει, στην τηλεοραση ομως με ενσωματωμενο mpeg-4 δεκτη, δινει παραπανω ποιοτητα και σχεδον ιδιο σημα.
Αν δεν κάνω λάθος, οσο υψηλοτερη ποιότητα τοσο λιγότερα errors στο ψηφιακό σήμα που πρεπει να διορθωθουν

H Digea αν προσέξατε το βούλωσε προς το παρόν γιατί το ΑΛΤΕΡ της εριξε φέσι χοντρό και απειλεί να κατεβάσει την συχνοτητα !
Και επειδή μάλλον κατι τέτοιο θα γινει εμφανίστηκαν οι μνηστήρες για την συχνότητα με μπροστάρη ποιον άλλο ? Τον ΣΚΑΙ ! Γι αυτό είχαμε μούγκα τόσες μέρες ......από Φάληρο και DIGEA μεριά
To Alter αν κλεισει τελικα αφηνει κενη θεση στο διπλανο πακετο και οχι σε αυτο που βρισκετε ο Σκαι.
Δεν ξερω αν μπορει να εκμεταλλευτεί κατι.

Η digea γιατί δεν εκπέμπει σε HD? Χρειάζονται άλλοι δέκτες πάλι; Γιαυτό δε το κάνει; Γιαυτό έχει τσατιστεί με την ΕΡΤ και λέει ότι αυτό που κάνει ειναι παράνομο;

Παιδια εγω ειμαι θεσσαλονικη, αμα αναζητησω αυριο που ειναι και ο αγωνας, θα τα βρω τα καναλια η παπαλα??

τον funai εχεις? και σε μενα το ιδιο βγαζει, στην τηλεοραση ομως με ενσωματωμενο mpeg-4 δεκτη, δινει παραπανω ποιοτητα και σχεδον ιδιο σημα.
Αν δεν κάνω λάθος, οσο υψηλοτερη ποιότητα τοσο λιγότερα errors στο ψηφιακό σήμα που πρεπει να διορθωθουν

F&U DTR2205 είναι ο δικός μου, πιο πάνω έχω εικόνα απ το σήμα και ποιότητα.
Εν τω μεταξύ σήμερα άλλαξα και το καλώδιο της κεραίας, άλλαξα πρίζα, δοκίμασα ενισχυτή σήματος, δεν είδα καμία καλυτέρευση, οπότε μάλλον είναι θέμα λήψης δέκτη. Πάντως δεν βλέπω κανένα ψεγάδι στην εικόνα και στην ΕΡΤHD η εικόνα είναι κρύσταλλο.

Παιδιά καλησπέρα.Μόλις ήρθα απο ταξίδι.Συντόνησα τον δέκτη μου και πιάνω ΕΡΤ HD μια χαρά.Μπράβο ΕΡΤ. Όσο για τα υπόλοιπα κανάλια κοιτάτε και μαθαίνετε τι σημαίνει εικόνα.Τώρα περημένω πως και πως το αυριανό Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.

Παιδια εγω ειμαι θεσσαλονικη, αμα αναζητησω αυριο που ειναι και ο αγωνας, θα τα βρω τα καναλια η παπαλα??

Εγώ έκανα σάρωση απ την αρχή γιατί ούτως ή άλλως είχαν χαθεί η ΕΡΤ1 και το ΝΕΤ, οπότε μετά την σάρωση βγήκε και το ΕΡΤHD.

Κι εγω τον funai εχω,αλλα μου βγαζει 66% ποιοτητα-ειμαι πλ.αττικης με δικια μου κεραια.Μηπως εχετε κεντρικη?

Παιδιά καλησπέρα.Μόλις ήρθα απο ταξίδι.Συντόνησα τον δέκτη μου και πιάνω ΕΡΤ HD μια χαρά.Μπράβο ΕΡΤ. Όσο για τα υπόλοιπα κανάλια κοιτάτε και μαθαίνετε τι σημαίνει εικόνα.Τώρα περημένω πως και πως το αυριανό Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.

Εγώ ήδη αγόρασα μπύρες και κάλεσα και κόσμο για ομαδική στον προτζέκτορα, κεράκι θα ανάψω μεθαύριο στην ΕΡΤ αν η εικόνα μας αποζημιώσει.

Κι εγω τον funai εχω,αλλα μου βγαζει 66% ποιοτητα-ειμαι πλ.αττικης με δικια μου κεραια.Μηπως εχετε κεντρικη?

Ναι δυστυχώς και είμαι με ενοίκιο στο Περιστέρι αλλά ψηλά προς Κηπούπολη, οπότε δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα, μου χρωστάνε και λεφτά απ τη δουλιά, άστα... Πάντως κάποια στιγμή θα αγοράσω κεραία καλύτερη για ψηφιακά και θα αποσυνδέσω απ την κεντρική, εδώ και η αναλογική κάτι χιόνια, άστα να πάνε, πως και πως περίμενα εγώ την ψηφιακή κι ας μην ήταν και HD, γλίτωσα επιτέλους απ τα είδωλα, χιόνια, παρεμβολές και όλα τα κακά της μοίρας της αναλογικής.

Εγω εχω τον τ4 τεκνισατ και μου δινει αυτες τις μετρησεις,δυστηχως η σαμσουνγκ η 7000 δεν εχει μπαρα με μετρησεις για να συγκρινω διδαφορες με τον δεκτη