Η τουρκική φρεγάτα F490 Gaziantep σε επιθετική κίνηση έφτασε έξω από το Σούνιο..!!

Ωρα είναι να δούμε και κανα τουρκικό F16..να κατεβαίνει για καμμιά βόλτα στην Τανάγρα για καφέ..!!!!!!!!!!!

Ρώτησα ανεπίσημα στο ΓΕ για τη βόλτα της φρεγάτας και πήρα την Παρασκευή απάντηση. 'Οσα γράφτηκαν στο defencenet δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Πραγματοποίησε κανονικά αβλαβή διέλευση, δηλ. είχε ανοιχτά μόνο τα παθητικά ραντάρ και είχε καταθέσει σχέδιο πορείας, το οποίο ακολούθησε ακριβώς.

Εσείς ξέρετε κάτι άλλο;

Ρώτησα ανεπίσημα στο ΓΕ για τη βόλτα της φρεγάτας και πήρα την Παρασκευή απάντηση. 'Οσα γράφτηκαν στο defencenet δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Πραγματοποίησε κανονικά αβλαβή διέλευση, δηλ. είχε ανοιχτά μόνο τα παθητικά ραντάρ και είχε καταθέσει σχέδιο πορείας, το οποίο ακολούθησε ακριβώς.

Εσείς ξέρετε κάτι άλλο;

Δεν έχω τρόπο να διαψέυσω ούτε και να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά σου Βλάση ...

Επέτρεψέ μου πάντως να είμαι καχύποπτος αναφορικά με τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει το Επιτελείο σε ένα θέμα που έχει ήδη δεί το φώς της δημοσιότητας και κατα συνέπεια απαιτεί πλέον χειρισμό που δεν θα "δυναμιτίσει" τα χρηστά ήθη ...

Γιατί, όπως και να το δεί κανείς, το ζήτημα και φλέγον είναι και κατάλληλο για εθνικιστικές κορώνες (που ασφαλώς και απεύχεται το Επιτελείο...)

Δεν έχω τρόπο να διαψέυσω ούτε και να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά σου Βλάση ...

Επέτρεψέ μου πάντως να είμαι καχύποπτος αναφορικά με τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει το Επιτελείο σε ένα θέμα που έχει ήδη δεί το φώς της δημοσιότητας και κατα συνέπεια απαιτεί πλέον χειρισμό που δεν θα "δυναμιτίσει" τα χρηστά ήθη ...

Γιατί, όπως και να το δεί κανείς, το ζήτημα και φλέγον είναι και κατάλληλο για εθνικιστικές κορώνες (που ασφαλώς και απεύχεται το Επιτελείο...)

έχω συλλάβει πολλές φορές (δηλ. 4-5) το defencenet να κάνει φάουλ. Μια φορά έστειλα κι επιστολή. Δεν μου απάντησαν...

έχω συλλάβει πολλές φορές (δηλ. 4-5) το defencenet να κάνει φάουλ. Μια φορά έστειλα κι επιστολή. Δεν μου απάντησαν...

Αν είναι μόνο το defensenet που το ανέφερε, τότε μπορεί να είναι όντως τα πράγματα όπως τα λέει το Επιτελείο...

Πάντως καλό θα είναι να είμαστε επιφυλακτικοί ...

Βλάση και εγώ έχω διαπιστώσει ανακρίβειες,πριν ένα χρόνο αυτός και ο ''ζούγκλας''είχαν γράψει ότι έγινε έκρηξη στη Φ/Γ Ψαρα στη Σομαλία......και ο Κυβερνήτης έβαλε το πλήρωμα να πάρει τηλ τους οικείους τους που είχαν τρελαθεί.....

Τα κλασικά, είμαστε και πολύ κοντά στην 25η Μαρτίου..... όσο πίσω το θυμάμαι επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία !!!!

Τώρα δεν είναι κλασσικά...Πάνε γυρεύοντας για αψιμαχία...

Αν πειστούν,ότι δεν πρόκειται να τους την προσφέρουν,πολύ φοβάμαι μην την κατασκευάσουν μόνοι τους.Σκούρα τα πράγματα...Οι στρατηγοί έχουν φρενιάσει να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν...

Ερντογάν αυτό θέλει να πετύχη, για να ελαφρύνει με τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του.
Το θέμα είναι πλέον επικίνδυνο και πρέπει να ήμαστε έτοιμη, αν πάσα στιγμή για να μην την πάθουμε όπως τα Ίμια.

Τα ίδια είναι Διονύση, είχα την κουβέντα αυτή με τον αδερφό του πατέρα μου (απόστρατος αντιστράτηγος) ο οποίος έχει υπηρετήσει και στην Υπηρεσία Πληροφοριών.
Ως στρατιωτικός από το 1965 θυμάται τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο, άλλο αν αυτά δεν έβγαιναν στην φόρα.

Και μη νομίζεις ότι και εμείς είμαστε τα καλύτερα παιδιά.... :D, απλά δεν προκαλούμε τόσο πολύ...

Και τι να κάνουμε βρε παιδιά....μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
Προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι και να διατηρούμε σε επιχειρησιακό επίπεδο το υλικό.
Πάντως σήμερα έγιναν για πρώτη φορά οι προβλεπόμενες συστάσεις....

Re: Απάντηση: Η τουρκική φρεγάτα F490 Gaziantep σε επιθετική κίνηση έφτασε έξω από το

Στα 13 όλα φρεγάτες....

Οπότε έχεις "καλή και σωστή" άποψη !!!!!!!! :D

Thanks..

Τις τελευταίες μέρες ''πάμε'' πιο γρήγορα.... τουλάχιστον να μην υπάρξει επανάληψη Ιμιων.

πως παρακολουθει ενα ελληνικο πλοιο το τουρκικο?ας πουμε εχει ανοικτα τα οπλικα συστηματα και ρανταρ?
και ποτε προβλεπεται κατι διαφορετικο απο συστασεις?
αν δηλαδη ανοιξει τα οπλικα του συστηματα το τουρκικο για βολη ποια ειναι η αντιδραση μας?
εχω μπερδευτει πολυ..

Απάντηση: Re: Η τουρκική φρεγάτα F490 Gaziantep σε επιθετική κίνηση έφτασε έξω από το

πως παρακολουθει ενα ελληνικο πλοιο το τουρκικο?ας πουμε εχει ανοικτα τα οπλικα συστηματα και ρανταρ?
και ποτε προβλεπεται κατι διαφορετικο απο συστασεις?
αν δηλαδη ανοιξει τα οπλικα του συστηματα το τουρκικο για βολη ποια ειναι η αντιδραση μας?
εχω μπερδευτει πολυ..

εάν βάλει ας πούμε έξω από το Σούνιο , όπως έκανε διέλευση τις προάλλες

τότε είναι σαν να θέλει να αυτοκτονήσει , και συγχρόνως έχουμε Casus Belli ...

μάλλον ατυχής τρόπος έναρξης σύρραξης χάνοντας ευθύς ένα πλοίο

οπότε μαγκιές άνευ μου φαίνονται όλα τούτα