Η ζωή με τα Windows Vista

Βασικά αυτό που συμφέρει αυτή την εποχή είναι να αγοράσεις τα ΧΡ Pro με ~140 , να πάρεις το κουπονάκι που δίνουν για δωρεάν αναβάθμιση σε Vista Business (για όταν βγουν) και να την βγάλεις έτσι..

Το catch είναι ότι πρέπει να αγοράσεις τα XP Pro με καινούργιο PC.

(αν και εδώ είναι Ελλάδα - είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τρόποι να το "παρακάμψει" κανείς αυτό.. με λίγο ψάξιμο..)

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ήδη έχει αρχίσει ο πόλεμος με τα activation - crack. Εξαρχης είχε κυκλοφορήσει ένα crack που επέτρεπε να δώσεις serial (που βλακωδώς μοιράζει ακόμα η Microsoft στους Windows Live users) απο τις beta εκδόσεις των Vista στην τελική και έτσι να έχεις full ενεργοποιημένα Vista. Το πρωτοφανές για την Microsoft είναι ότι έβγαλε update το οποίο εγκαθίσταται αυτόματα στο λειτουργικό αν δεν έχεις απενεργοποιήσει το windows update και ξηλώνει αυτο το crack με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση των 30 ημερών για το κλείδωμα των Windows.Περιττό να πω ότι ήδη έχει βρεθεί λύση(καθόλου εύκολη όμως) και για αυτο αλλά είναι εμφανές ότι η Microsoft σκοπεύει να κάνει πολυ δύσκολη την ζωή των χρηστών που δεν έχουν γνήσια Windows

Το εχω κανει εγκατασταση σε δευτερο partition στον ιδιο δισκο. Στο ενα ειναι τα xp και στο αλλο τα vista.

Πως τα βγαζω???(τα σ-vista)

Το εχω κανει εγκατασταση σε δευτερο partition στον ιδιο δισκο. Στο ενα ειναι τα xp και στο αλλο τα vista.

Πως τα βγαζω???(τα σ-vista)
Έχεις το partition-magic ?
Αν ναι ή κάτι παρόμοιο τότε απλά βγάζεις το partition μέσω των XP κ τελείωσε.

Παιδες, οταν εγινε η εγκατασταση, εγινε μεσα απο τα xp.

Οταν ρωτησε του ειπα να τα βαλει στο δευτερο partition οπως κι εγινε.

Τωρα στην εκκινηση του λαπτοπ οπως ειναι λογικο ρωταει με ποιο λειτουργικο να ξεκινησει.
Οποτε Μιχαλιο, αν κανεις απλα φορματ στο partition θα γινουν "πολος" τα του ξεκινηματος.

Υπεθεσα μηπως γνωριζατε καποιον αντιστοιχο τροπο οπως κανεις install να κανεις και uninstall.
Θα δοκιμασω να βαλω το δισκακι με τα vista παλι μεσα να δω τι option θα μου βγαλει.

Στρατο, δεν καταλαβα απο το λινκ τι θα επρεπε να δω.......

Χρήστο δεν είναι πρόβλημα αυτό που λες.
Έτσι με ρωτούσε κ εμένα όταν παλιότερα είχα βάλει NT & XP. Όταν τότε έβγαλα τα ΝΤ με τον τρόπο του partition-magic, απλά δήλωσα στα ΧΡ ότι το boot partition είναι το δικό του κ τελείωσε.

Το λινκ ήταν άσχετο με την απορία σου Χρήστο
Κατά την εγκατάσταση στο boot menu υπάρχει η επιλογή rollback αλλά δεν γνωρίζω αν είναι διαθέσιμη και μετα το τέλος της. Μπορείς να σβήσεις τους φακέλους των Vista αλλα δεν γνωρίζω κάποια εύκολη λύση για το boot menu. Η δύσκολη είναι να ξεκινήσεις απο το cd των windows και να μπεις σε recovery console

Νομίζω ότι η τακτική της MS θα έχει παραμείνει η ίδια.
Δλδ, το μόνο πράγμα που εγκαθιστά είναι έναν bootloader menu για το ποιο partition θα είναι ενεργό κατά την εκκίνηση του υπολογιστή πάντως.

Να σας πω και κατι αλλο να γελασετε......

Τα xp τα ειχα στο c . Εγκατεστησα τα Vista στο d.

Οταν ξεκιναω τα xp , το c και το d ειναι ΟΚ.

Οταν ξεκιναω τα vista , το d γινεται c και το c , d.......!!!!

Έχω εγκαταστήσει πολλές φορές δύο λειτουργικά σε δίσκο και δεν το έχω δει ποτέ μου αυτό!!! Άσε που νόμιζα ότι όλες οι πληροφορίες για τα partition και τα γράμματα τους βρίσκονται στο boot sector του δίσκου, πως αλλάζουν;;;

Κύριοι καλημέρα,

Κυκλοφόρησαν οι τελικοί (WHQL) drivers της Nvidia για τις κάρτες πριν τη σειρά G80.

Προτιμήστε την international έκδοση (97.46), για κάποιο λόγο η plain vanilla δεν ενσωματώνει το νέο control panel.

Υποστηρίζεται επιτέλους το OpenGL (παίζει το Prey!!) και η Dynamic Memory Allocation (η κάρτα γραφικών μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει μέρος της System RAM, αντί να ψάχνει δεδομένα στο δίσκο καθυστερώντας..).

Μένει να δούμε αν λειτουργεί τώρα το Trimension στο WinDVD8..

Good luck..

Last edited: