Η ζωή με τα Windows Vista

You may have already heard of SuperFetch, as its benefits are indeed not bad. Facts first: The feature is available in all versions of Windows Vista: Most computers always have a certain amount of unused main memory capacity, which SuperFetch utilizes to automatically pre-load your favorite applications into these memory areas. Microsoft refers to this process as elimination of so-called cold memory states, where available RAM is unused. In order to pre-cache applications, the SuperFetch service keeps track of which applications are launched either regularly or most frequently. Provided that there is sufficient memory available, SuperFetch will populate the available space with as many applications as possible.

The reason for pre-buffering application data into the main memory is very simple: If you launch an application in Windows XP it has to be fetched from the hard drive before it can be executed. Since hard drives are rather slow in comparison to RAM (60-90 MB/s disk transfer rate vs. 5-7 GB/s RAM throughput), RAM access is much faster than hard drive I/O operations. In effect, SuperFetch provides faster application launch times.

Although this sounds similar to conventional Windows caching, the feature is more intelligent: Caching is ineffective as soon as you restart your system or the memory is flushed by anything else. SuperFetch will repopulate the application data once you boot your system during idle times.

However, the feature does not come for free: You do need free memory for SuperFetch to work efficiently. Typically, 512 MB RAM is not enough to experience quicker application launches over time, as Windows Vista will require all the memory for itself and a limited amount of applications. At 1 and 2 GB RAM, SuperFetch makes quite an impact. Since a very large number of users works with 512 MB RAM today, Microsoft came up with a way to provide the SuperFetch benefits without having to upgrade your RAM: ReadyBoost

Για εξηγήστε μου ένα κουφό.

Το pc το κλείνω με sleep . Μάλιστα το προτείνουν τα Vista στο help αν το δείτε.

Με κλειστό το outlook, αυτό από πίσω κατεβάζει τα emails και έτσι δεν μπορώ να βλέπω τα email μου από άλλο pc μέσω webmail.

Τι κουφό είναι αυτό; Είναι δυνατόν; Εχω το office2007. Υπάρχει καμιά ρύθμιση πουθενά;

Νομιζω πως εχω ξαναρωτησει αλλα δεν θυμαμαι να πηρα απαντηση.

Ειναι ιδεα μου η τα sVista ειναι γρηγοροτερα στο internet απο τα XP?

Απάντηση: Re: Η ζωή με τα Windows Vista

Το θέμα δεν είναι ότι σε ρωταέι... Το θέμα είναι ότι ορισμένα προγράμματα πάνε να γράψουν κάτι κάπου... Δεν μπορούν και πετάνε σφάλμα ή κλείνουν ή αρνούνται να συνεργαστούν (Ρικλοκ)...
Για παράδειγμα οι ρυθμίσεις που κάνω στο κριπτο εφ200 για το σετάρισμα του ΡΡΡοΕ δεν κρατούνται μετά το ρισταρτ αλλά πρέπει να τις ξαναβάζω... Το φλασγκετ δεν μπορεί να γράψει για κάποιο λόγο στο default.jcd και κλείνει μόνο του...
Και κάθε λεπτό ανακαλύπτω και κάτι καινούριο...
Αλλά φαντάζομαι ότι θα ωριμάσει σιγα-σιγα...

Δεξι κλικ,properties,compatibility
run in compatibility mode windows xp sp2

Re: Απάντηση: Η ζωή με τα Windows Vista

Νομιζω πως εχω ξαναρωτησει αλλα δεν θυμαμαι να πηρα απαντηση.

Ειναι ιδεα μου η τα sVista ειναι γρηγοροτερα στο internet απο τα XP?

Εμένα μου δίνουν την εντύπωση ότι το web page rendering είναι οριακά πιο αργό.. κάτι το οποίο ακούγεται λογικό..

Χρησιμοποιω firefox με fasterfox και ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις

δεν νομιζω οτι ειναι το rendering

Για εξηγήστε μου ένα κουφό.

Το pc το κλείνω με sleep . Μάλιστα το προτείνουν τα Vista στο help αν το δείτε.

Με κλειστό το outlook, αυτό από πίσω κατεβάζει τα emails και έτσι δεν μπορώ να βλέπω τα email μου από άλλο pc μέσω webmail.

Τι κουφό είναι αυτό; Είναι δυνατόν; Εχω το office2007. Υπάρχει καμιά ρύθμιση πουθενά;

Και κάτι άλλο που μόλις παρατήρησα. Δεν χρειάζεται να το έχω σε sleep mode το pc. Κι ανοικτό να είναι και να έχω κλείσει το outlook αυτό από πίσω κατεβάζει τα emails!!! Λες και δεν κλείνει ποτέ.

Λοιπόν... Καλή Σαρακοστή σε όλους...

Το φορματ τελείωσε... Μετά το φορματ έδωσα στα σεκιούριτι σέττινγκς όλων τω ν φακέλων που μπορούσα στον πάουερ γιούζερ δυνατότητες φουλ χρήσης... Έβγαλα το UAC και εγκατέστησα εφ200 και μοζίλα και τους καινούριους ντράιβερς της όντιτζι για βίστα και άφησα τον υπολογιστή να κάνει και τα τελευταία απντέιτ... ξανάενεργοποίησα το UAC και τώρα όλα ρολόι...

Σήμερα θα ξαναβάλω φλασγκετ, ζουμ, ρικλοκ και εφεφντι σόου και επανέρχομαι...

Τάσο... εγώ θα έλεγα να το βγάζεις από τη μπρίζα... Σε λίγο θα βλέπει και τσόντες μόνο του... ;)

Και κάτι άλλο που μόλις παρατήρησα. Δεν χρειάζεται να το έχω σε sleep mode το pc. Κι ανοικτό να είναι και να έχω κλείσει το outlook αυτό από πίσω κατεβάζει τα emails!!! Λες και δεν κλείνει ποτέ.

Αυτό το έκανε σε εμένα με τον media player. Τον έκλεινα και συνέχιζε να παίζει μουσική. Σταμάτησε μια φορά την εφαρμογή από τα services του υπολογιστή και -με λίγη τύχη- θα λυθεί το πρόβλημα.

Προσωπικά τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι 2:

1) Drivers για SBLive. Κατέβασα αυτούς τους modified από XP που έχουν κυκλοφορήσει αλλά κάνουν glitches. Με βλέπω να τη βγάζω και να παίζω με την on-board.

2)Δεν έχω καταφέρει ότι και αν έχω κάνει να μπω σε shared directory ή δίσκο από το άλλο PC από δίκτυο. Το άλλο PC (με XP SP2) βλέπει το PC με τα Vista αλλά όταν πάω να μπω δεν με αφήνει. Οτι μπόρεσα να βρω το έχω δοκιμάσει, τα έχω απενεργοποιήσει όλα (firewall κλπ.). Εχει καταφέρει κανείς κάτι?

Thanx

2)Δεν έχω καταφέρει ότι και αν έχω κάνει να μπω σε shared directory ή δίσκο από το άλλο PC από δίκτυο. Το άλλο PC (με XP SP2) βλέπει το PC με τα Vista αλλά όταν πάω να μπω δεν με αφήνει. Οτι μπόρεσα να βρω το έχω δοκιμάσει, τα έχω απενεργοποιήσει όλα (firewall κλπ.). Εχει καταφέρει κανείς κάτι?

Thanx

Έχω καταφέρει να δω network share των Vista, αλλά έκανα τόσα πράγματα μέχρι να το καταφέρω που πραγματικά δεν θυμάμαι τι έφταιγε!! :frown:

Δεν σας κρύβω ότι προχθές ξαναγύρισα στα XP pro.

1) Είχα συσκευές που δεν δούλευαν καθόλου λόγω του ότι δεν έχουν βγάλει ακόμα οι εταιρείες ανάλογο software
2) Σε περιβάλλον Aero, το text σχεδόν όλων των 3rd party προγραμμάτων ήταν καραθολό. Οταν έβγαζα το Aero, ήταν μια χαρά.
3)Δεν αναγνώριζαν τα φλασάκια!!
4) Μου έκαναν μια νίλα που θα κάνω καιρό να το ξεχάσω: όταν ξεκίναγε το pc, για άγνωστο λόγο με έβγαζε στην οθόνη να επιλέξω safe mode, safe mode with network, last known good configuration, start windows normally. Μέχρι προσφάτως έμπαινα με την επιλογή last known good configuration. Από προχθές δεν δούλευε ούτε αυτό. Με το που πήγαινε να φορτώσει η μπάρα έκανε reboot το μηχάνημα. Και ακούστε το κουφό: Το ίδιο έκανε και από Safe mode !!! :speechless-smiley-0

Οπότε τα σκισα....

Δεν σας κρύβω ότι προχθές ξαναγύρισα στα XP pro.

1) Είχα συσκευές που δεν δούλευαν καθόλου λόγω του ότι δεν έχουν βγάλει ακόμα οι εταιρείες ανάλογο software
2) Σε περιβάλλον Aero, το text σχεδόν όλων των 3rd party προγραμμάτων ήταν καραθολό. Οταν έβγαζα το Aero, ήταν μια χαρά.
3)Δεν αναγνώριζαν τα φλασάκια!!
4) Μου έκαναν μια νίλα που θα κάνω καιρό να το ξεχάσω: όταν ξεκίναγε το pc, για άγνωστο λόγο με έβγαζε στην οθόνη να επιλέξω safe mode, safe mode with network, last known good configuration, start windows normally. Μέχρι προσφάτως έμπαινα με την επιλογή last known good configuration. Από προχθές δεν δούλευε ούτε αυτό. Με το που πήγαινε να φορτώσει η μπάρα έκανε reboot το μηχάνημα. Και ακούστε το κουφό: Το ίδιο έκανε και από Safe mode !!! :speechless-smiley-0

Οπότε τα σκισα....
1. Αυτό είναι καθαρά θέμα εταιριών / drivers και μπορεί / πρέπει να το ελέγξει κανείς πριν την εγκατάσταση των Vista.
2. Αυτό είναι θέμα ενεργοποίησης / απενεργοποίησης της επιλογής ‘clear type fonts’. Βέβαια ακόμα και αν το κάνεις disable (που για μένα είναι δεδομένο αλλιώς θολώνουν τα πάντα) σε κάποια menu κλπ παραμένει ενεργοποιημένο (λίγο που κοίταξα δεν είδα να αλλάζει).
3. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε προγράμματα ασφαλείας που ενσωματώνουν πολλά φλασάκια. Πχ και εμένα το Kingston δεν παίζει. Αλλά νομίζω ότι ‘ελεύθερα’ φλασάκια δεν έχουν πρόβλημα.
4. Εκεί κάτι ‘χτύπησε’ γενικά. Μπορεί να συμβεί και στα XP.

Εγώ πάλι μετά τις κινήσεις που έκανα δεν ξαναγυρίζω σε εξ πι... Βέβαια τα βασικά παίζουν... Άλλα (όπως το ρικλοκ) όχι... Αλλά όπως προείπα... όλα έστρωσαν μετά το φορμάτ...
Και ίσως πάω και για τρίτο...
Οψόμεθα...

@Θάνο
και
@Zebius

Γιατί αναγκαστήκατε ή τι σας έκανε να φύγετε απο τα XP; Τί θα σας λείψει απο τα Vista αν γυρίσετε στα XP;

ΥΓ:Μήν μου πείτε .....aeroλογίες και τέτοια φρουφρού! Κάτι ουσιαστικό αν είναι.
Thanks.