Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Κώστα μου θα παρακαλέσω τόσο εσένα όσο και όλα τα μέλη να ‛κόψουμε την πλάκα’.
Βλέπεις καμία φορά ακόμα και η πιο αγνή πλάκα γυρνάει ανάποδα.
Και μιας και πολλοί έχουμε αναρωτηθεί εάν τελικά κάτι προσφέρει το όλο θέμα… ας το αφήσουμε το στην ησυχία του…. να μην επιβαρύνουμε με άλλο Noise τους αναγνώστες μας.
TNX!

Κώστα μου θα παρακαλέσω τόσο εσένα όσο και όλα τα μέλη να ‛κόψουμε την πλάκα’.
Βλέπεις καμία φορά ακόμα και η πιο αγνή πλάκα γυρνάει ανάποδα.
Και μιας και πολλοί έχουμε αναρωτηθεί εάν τελικά κάτι προσφέρει το όλο θέμα… ας το αφήσουμε το στην ησυχία του…. να μην επιβαρύνουμε με άλλο Noise τους αναγνώστες μας.
TNX!

Εγινε Τασο :a0210:

Αφελής ερώτηση:

Δύναται να πραγματοποιηθεί μία επίσκεψη στον ευτυχή κάτοχο των εν λόγω ηχείων;
Κατόπιν τούτου, πιστεύω πως θα ήταν πιο "τεκμηριωμένα" τα (οποιαδήποτε) υποκειμενικά σχόλια...

Ανακοίνωση:

Πρόσφατα ανακάλυψα κάποια βελτίωση που μπορεί να γίνει στα ηχεία αυτά, (CAV md-ex3g), με κόστος 1 (ένα) και μέσα σε πέντε λεπτά από κάθε ειδικό η μη.

Διάφορες κατά καιρούς βελτιώσεις έχουν αποδώσει από 1% έως 5% (ας πούμε).

Εδώ μιλάμε για βελτίωση 50%! (90% θα ήθελα να πω αλλά δεν το λέω για να μην φανώ ακόμα περισσότερο γραφικός.).

Για να μην ταλαιπωρώ τους συμφορουμίτες, δεν προχωράω σε εξηγήσεις. Αν κάποιος ενδιαφέρεται ευχαρίστως να το παρουσιάσω είτε εδώ η με pm.

Σας ευχαριστώ.

:smile:

Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Ανακοίνωση:

Πρόσφατα ανακάλυψα κάποια βελτίωση που μπορεί να γίνει στα ηχεία αυτά, (CAV md-ex3g), με κόστος 1 (ένα) και μέσα σε πέντε λεπτά από κάθε ειδικό η μη.

Διάφορες κατά καιρούς βελτιώσεις έχουν αποδώσει από 1% έως 5% (ας πούμε).

Εδώ μιλάμε για βελτίωση 50%! (90% θα ήθελα να πω αλλά δεν το λέω για να μην φανώ ακόμα περισσότερο γραφικός.).

ΝΑ ! Αυτά γράφεις και κλονίζεις την εμπιστοσύνη μου για τα συγκεκριμένα ηχεία !

Είναι δυνατόν να έχεις τόση πολλή βελτίωση, όποια κι αν είναι η τροποποίηση που θα τους κάνεις;
50% είναι πολύ μεγάλο νούμερο (καλά, για το 90% δεν λέω κουβέντα) για να μπορεί να βελτιωθεί κάτι !

Εμένα με είχες αφήσει με την εντύπωση οτι μιλούσαμε για ηχεία αναφοράς ....

Ντάξει παιδιά! Δίκιο έχετε! Και ´γω τα ίδια θα έλεγα!

Γι' αυτό και αναρωτήθηκα αν θα πρέπει να μιλήσω... αλλά δεν βαριέσαι... πλάκα έχει!

Το λοιπόν θα είμαι σύντομος και περιεκτικός.

Τα ηχεία αυτά όταν παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά είχαν:

1)Ribbon Νορβηγικό (Μάρκα δεν ξέρω)

2)Τweeter TDL Αγγλικό

3)Μid & Woofer AUDAX (Αεροτζέλ) Γαλλικά

Με αυτό το setup έγιναν οι παρουσιάσεις και τα διάφορα review και έτσι τα άκουσα και εγώ στο studio.

Πολύ σύντομα όμως η AUDAX σταμάτησε την παροχή μεγαφώνων για ηχεία και στράφηκε μόνο προς τον τομέα του αυτοκινήτου.

Έτσι τα μεγάφωνα του ηχείου άλλαξαν αναγκαστικά και έγιναν:

3)MID & Woofer LPG (EATON) Γερμανικά.

Το πρόβλημα τώρα... (Μισό γιατί βράζω καφέ).

To λοιπόν!

Επικεντρώνω την...διήγηση στο midrange της LPG όπου τελικά υπάρχει πρόβλημα.

To mid αυτό έχει:

1)Στιβαρό σασσί αλουμινίου.

2)Αεριζόμενο πηνίο, έχει δηλαδή τρύπα στον μαγνήτη που φτάνει έως το ψευδοphaseplug.

3)Υλικό μεμβράνης customade (λεει η CAV).

4)Eπαφές σύνδεσης των καλωδίων επίχρυσες και με σφιγκτήρες κατά τις επιταγές της επιστήμης.
(συνεχίζω αμέσως)

Είναι αυτό εδώ:

ΓŽΕ“ΓŽβ€˜ΓŽΒ₯ΓŽΒ‘ΓŽβ€˜ 4 MIDRANGE.jpg

Προσέξτε ότι έχει αλουμινένιο ψευδοphaseplug.

Σε άλλες παρτίδες είδα ότι μπαίνει πλέον αυτό το mid της EATON με τελείως διαφορετικό phaseplug.

500,imp-750612.jpg

Last edited:
Eκεί λοιπόν, στο ψευδοphaseplug, υπάρχει πρόβλημα!

Το αλουμινένιο και κούφιο φυσικά για λόγους μικρής αδράνειας, γιατί μην ξεχνάτε πως το ψευδοphaseplug κινείται με τον κώνο, ψευδοphaseplug συντονίζεται και εμφανίζει έντονα φαινόμενα κωδωνισμού!

Last edited:
Η λύση:

Κάλυψα το ψευδοphaseplug με ένα πολύ λεπτό στρώμα, σαν μεμβράνη, από ένα ελαστικό απορροφητικό και κολώδες υλικό της UHU που λέγεται "patafix", και πουλιέται στα supermarket και κάνει 1 .

H διαφορά στον ήχο είναι αυτή που προανέφερα!

Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιον!

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

τι αλλαγές άκουσες δλδ??

μήπως έκανες και τίπουτις μετρήσεις ??

*πώς σου ήρθε ?? το είχες δει πουθενά αλλού ?? πώς κατέληξες στο συγκεκριμένο υλικό ?? αν δεν .... μπορεί να αφαιρεθεί ??