Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

τι αλλαγές άκουσες δλδ??

μήπως έκανες και τίπουτις μετρήσεις ??

*πώς σου ήρθε ?? το είχες δει πουθενά αλλού ?? πώς κατέληξες στο συγκεκριμένο υλικό ?? αν δεν .... μπορεί να αφαιρεθεί ??

1)Καθάρισε απόλυτα η υψηλομεσαία περιοχή.

2)Μου..ήρθε όπως μου έρχονται διάφορα διαρκώς!

3)Το υλικό αυτό το χρησιμοποιώ καθημερινά σε πολλές εφαρμογές και το είχα. Είναι τυχαία επιλογή. Πιστεύω πως κάποια κόλλα σε πολύ λεπτή επίστρωση θα κάνει την ίδια δουλειά.

4)Για μετρήσεις δεν έχω τα απαραίτητα.

5)Αφαιρείται πανεύκολα.

:smile:

Last edited:
Αν κουδουνίζει το phase plug τότε μιλάμε για πρόβλημα του ηχείου το οποίο χρήζει επισκευής από την αντιπροσωπεία.

Αν είναι λάθος στη σχεδίαση και πιστεύεις ότι κακώς είναι εκεί γιατί δεν το αφαιρείς απλά με ένα κοπίδι;

Αν κουδουνίζει το phase plug τότε μιλάμε για πρόβλημα του ηχείου το οποίο χρήζει επισκευής από την αντιπροσωπεία.

Αν είναι λάθος στη σχεδίαση και πιστεύεις ότι κακώς είναι εκεί γιατί δεν το αφαιρείς απλά με ένα κοπίδι;

1)Είναι πρόβλημα του μοντέλου του mid της LPG. Δεν είναι θέμα επισκευής.

2)Καλώς είναι εκεί αλλά με λάθος υλοποίηση. Δεν αφαιρείται εύκολα. Το δοκίμασα σε ένα έξτρα που έχω. Όχι από εμένα τουλάχιστον, χωρίς κίνδυνο σχισίματος.

Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Το αλουμινένιο και κούφιο φυσικά για λόγους μικρής αδράνειας, γιατί μην ξεχνάτε πως το ψευδοphaseplug κινείται με τον κώνο, ψευδοphaseplug συντονίζεται και εμφανίζει έντονα φαινόμενα κωδωνισμού!

Το phaseplug κινείται μαζί με τον κώνο?!

Είσαι σίγουρος; Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα (σε σοβαρό μεγάφωνο..).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Κινείται με τον κώνο.

Το μεγάφωνο σαν κατασκευή δείχνει o.k., αλλά σαν να σκόνταψε στο τέλος, στην ολοκλήρωση.

Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Οπως λεμε το buttplug κινειται με τον κ@λο ενα πραμα δλδ.

Σχωρνατε με, δεν μπορεσα να συγκρατηθω....

Dust cap είναι... Όχι phase plug.
Συγκεκριμένα ένα χωρίς λόγο τεράστιο dust cap...
Με το patafix έχουμε ένα ακόμη πιο μεγάλο dust cap που λειτουργεί σαν ένα κινούμενο fuzzy phase plug...

Btw, έτσι που το βλέπω και αν έχω καταλάβει σωστά, έχεις φτιάξει κάτι σαν κώνο με το patafix πάνω από το dust cap;
Δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα είναι σαν ένα κινούμενο μανιτάρι μπροστά από το mid σου; :blink:

Dust cap είναι... Όχι phase plug.
Συγκεκριμένα ένα χωρίς λόγο τεράστιο dust cap...
Με το patafix έχουμε ένα ακόμη πιο μεγάλο dust cap που λειτουργεί σαν ένα κινούμενο fuzzy phase plug...

Πάντως έχει σχήμα κώνου και ικανό ύψος.

Το patafix, απλωμένο εν είδη μεμβράνης, δεν αυξάνει τις διαστάσεις.

Δοκίμασα να το βάλω και σε σχήμα και μέγεθος στραγαλιού καρφωμένο στην μύτη του αλουμινένιου κώνου και είχε τα ίδια θετικά αποτελέσματα. Προτίμησα όμως την λύση "επιδερμίδα" για να μην αλλάξει η γεωμετρία του συστήματος.

Last edited:
Α... τώρα είδα ότι το δικό σου δεν είναι αυτό...

500,imp-750612.jpg

Γιατί αν φτιάξεις κώνο από patafix σε αυτό θα βγει σαν μανιτάρι!
Ο παπαστρούμφ θα του λείπει μόνο... :p

Αφού είναι το πρώτο, νομίζω ότι μπορεί να βγει εύκολα...

Fuzzy? Είναι και μαλιαρό; :blink::eek:

:flipout:

Το fuzzy πήγαινε στο fuzzy logic όπου ανάλογα με την υγρασία, τη θερμοκρασία, τον καιρό που είναι πάνω στο mid και τις εντάσεις που παίζει θα αλλάζει ανά x χρονικό διάστημα συμπεριφορά, λόγω αλλαγής όγκου υφής και σχήματος... :p

Αλλά τώρα που το λες, patafix είναι αυτό... Αν περάσει καμιά γάτα από δίπλα θα έχει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα... :2thumb22sup:

η προσθήκη του παραφίξ αυξάνει και το βάρος του κώνου...
αυτό είναι καλό ή κακό;