Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

No problem... Συζήτηση κάνουμε...
Ορθώς λέγεις... Στα 30 είναι που κάνει το μακροβούτι... :)
Βλέπω όμως το tweeter πολύ τσιριχτό ενώ κάπου ξέχασαν να "φέρουν" κοντά το woofer με το mid και φτιάξαν έναν λάκο στη φάβα...

Αυτά είναι εικασίες! Αν έρθει ο DIPIE θα στα πει!

000203FA.gif

Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Άϊ άϊ άϊ...
Από εμπέδηση παίζει από τα 9.5Ω μέχρι τα 5.5 με μπόλικες αρρυθμίες... Ασθενής με τέτοιο διάγραμμα θα είχε ξεσηκώσει την εντατική...

Για δες ένα άλλο διάγραμμα εμπέδησης... (Η συνεχής γραμμή). Αυτή είναι αρρώστια... Και δες και τι γράφει επάνω... Καταξιωμένο ε;

802IMPEDANCECURVE.jpg

000203FA.gif

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

1)Διπλοκαλωδίωση θέλεις να πεις! Για δες το καλύτερα.... Ωστόσο επιμένω στην τρι, και σίγουρα έχω, ακουστικά, δίκιο...

Εσύ μίλησες για τριπλοκαλωδίωση.. Εγώ είπα ότι το σωστό είναι μονοκαλωδίωση. (:p)

Πάντως δεν βλέπω πως μπορεί ο κατασκευαστής να προτείνει και διπλοκαλωδίωση, τη στιγμή που μέρος του cross των πάνω δρόμων βρίσκεται στο cross του woofer.

Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι διπλοκαλωδίωση μεταξύ του woofer και των πάνω δρόμων. Οτιδήποτε διαφορετικό θα παίζει (και φυσικά θα μετράει) λάθος.

Πέρα από την πλάκα, τα MD-1 επψλούντο και κομματιαστά (μπορούσες να μην αγοράσεις τις μονάδες χαμηλών). Άρα δεν ήταν σφάλμα να παίζεις fullrange τους δορυφόρους των MD-1 μόνους τους.
Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και για τα ηχεία του φίλου μας.

Bέβαια Hellenic Vanagon ακόμα κι' έτσι, θα τα πάρεις τα εξαμισάρια στο χέρι αν τα τροφοδοτήσεις με όλα τα μπάσα, και τους ζητήσεις να παραλάβουν όλη την ισχύ που λένε τα προσπέκτους του πλήρους ηχείου. Προσοχή.
Και εννοείται, οτι την απόκριση και την εμπέδηση την έχεις αλλάξει έτσι όπως τα έχεις συνδέσει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Εσύ μίλησες για τριπλοκαλωδίωση.. Εγώ είπα ότι το σωστό είναι μονοκαλωδίωση. (:p)

Πάντως δεν βλέπω πως μπορεί ο κατασκευαστής να προτείνει και διπλοκαλωδίωση, τη στιγμή που μέρος του cross των πάνω δρόμων βρίσκεται στο cross του woofer.

Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι διπλοκαλωδίωση μεταξύ του woofer και των πάνω δρόμων. Οτιδήποτε διαφορετικό θα παίζει (και φυσικά θα μετράει) λάθος.

Το επίσημο service μιλάει για διπλο. Ένας κλώνος στο sub που τροφοδοτεί woofer & δορυφόρο σε mid & tweeter και ένας στο ribbon. Kαι η εξήγηση είναι ότι το cross του sub κόβει μπάσα από το mid και δεν παρεμβαίνει αλλού, ενώ το ribbon δεν το "χειρίζεται" καθόλου και άρα μπορεί να πάρει κατ' ευθείαν!

Εγώ επιμένω στην άποψη του τρι για ένα και μόνο λόγο: πολύ καλύτερος ήχος! Όσο για μια πιθανή βλάβη στο mid, αν συμβεί, που συνέβει σε υπερβολικές εντάσεις αλλά με την αρχική εργοστασιακή τροφοδοσία, βλέπουμε!

000203FA.gif

Πέρα από την πλάκα, τα MD-1 επψλούντο και κομματιαστά (μπορούσες να μην αγοράσεις τις μονάδες χαμηλών).
Άρα δεν ήταν σφάλμα να παίζεις fullrange τους δορυφόρους των MD-1.
Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και για τα ηχεία του φίλου μας.

Bέβαια Hellenic Vanagon ακόμα κι' έτσι, θα τα πάρεις τα εξαμισάρια στο χέρι αν τα τροφοδοτήσεις με όλα τα μπάσα, και τους ζητήσεις να παραλάβουν όλη την ισχύ που λένε τα προσπέκτους του πλήρους ηχείου. Προσοχή.

Λογικά έχεις δίκιο! Από το service μου είπαν πως η πολιτική της CAV είναι οι δορυφόροι πλήρους φάσματος στα ΜD I, MD II, MD III (EX), να θεωρείται πως λειτουργούν και, (ίσως), πωλούνται και ανεξάρτητα από τα sub.

'Ιδωμεν.

Προς το παρόν απολαμβάνω έναν ήχο ακριβώς στα μέτρα μου! Δηλαδή:

1)Άφθονο, γρήγορο, βαθύ και χωρίς μπουμαρίσματα μπάσο. (Το έχω ανεβάσει λίγο με την βοήθεια των αντιστάσεων, υποβαθμίζοντας το σήμα των δορυφόρων αλλά ανεπαίσθητα, ο πονηρός! :flipout:).

2)Βελούδινα μεσαία με ρεαλιστικές χροιές τόσο που δεν έχω ξανακούσει.

3)Αέρινα πεντακάθαρα πρίμα. (Ribbon like).

000203FA.gif

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Για δες ένα άλλο διάγραμμα εμπέδησης... (Η συνεχής γραμμή). Αυτή είναι αρρώστια... Και δες και τι γράφει επάνω... Καταξιωμένο ε;

Ψάχνω στο internet να το βρω και δεν... Μπορείς να δώσεις κάποιο link;
Πάντως το να συγκρίνεις τα 802D με τα Cav είναι τουλάχιστον ατυχές... :)

Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Προς το παρόν απολαμβάνω έναν ήχο ακριβώς στα μέτρα μου! Δηλαδή:

1)Άφθονο, γρήγορο, βαθύ και χωρίς μπουμαρίσματα μπάσο. (Το έχω ανεβάσει λίγο με την βοήθεια των αντιστάσεων, υποβαθμίζοντας το σήμα των δορυφόρων αλλά ανεπαίσθητα, ο πονηρός! :flipout:).

2)Βελούδινα μεσαία με ρεαλιστικές χροιές τόσο που δεν έχω ξανακούσει.

3)Αέρινα πεντακάθαρα πρίμα. (Ribbon like).

:bigcry::bigcry::bigcry:

Aπό το STEREOPHILE είναι. Σε μισό θα στο βρω.

'Οσο για τα ηχεία σίγουρα δεν τα συγκρίνω... Τον ήχο που παράγουν μόνο ...

000203F2.gif

Eπίσης και αυτοί με τα 802, θεωρούν ότι το crossover τους έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης!

Για δες: (αν νομίζεις να βάλω και link).

"Καλημερουδια μεσιε Tim ....πρεπει να πω οτι το χαμηλο του 802 ειναι αρκετα καλο και θα ελεγα αρκετα γνωστο σε πολλους για το κοντρολ του.....ομως οπως ειπε και ο γνωστος σεξολογος CostasEar θα πρεπει να παιξω και λιγο με τα υλικα στην πλακετα Low frequences

ωστε να πετυχω καποια καλλιτερα αποτελεσματα και στην μεσαια που με ενδιαφερει.

Τωρα σχετικα με το tweeter των Ναυτιλων......πραγματι εχουν καποια λαμπροτητα και αν δεν τα σεταρεις σωστα ,εννοω με τα αναλογα συνοδα μπορει πραγματι να κουρασει στο ακουσμα."

Tελικά μεγάλη αρρώστια το hobby μας!

00020468.gif

Το crossover οποιουδήποτε ηχείου όσο είναι παθητικό έχει περιθώρια βελτίωσης...
Μέχρι που γίνεται ενεργό και τελειώνει η ιστορία... :music-smiley-005:

Kαι frequency response curve 28 ΗΖ - 30.000 ΗΖ + - 4,5 db, με πολλές .... καμπύλες και .... καμάρες!
(Από το ίδιο STEREOPHILE).

802FREQUENCYRESPONSE.jpg

Quizzzz.... Τίνος είναι; (Και επειδή στα quiz μου συνήθως έχω ε... χμ ... γκουχ , γκουχ, μικρή επιτυχία, απαντάω ο ίδιος: Β&W 802 !!!).

000203FA.gif

Last edited:
Σε κάποιους...κοινούς γνωστούς :worshippy:,το ηχείο αυτό αρέσει πιό πολύ,απ' ότι το δικό σου σε σένα.:Banane0:

Κι είναι και "κολλημένοι" με τις μετρήσεις...

Last edited:
Σε κάποιους...κοινούς γνωστούς :worshippy:,το ηχείο αυτό αρέσει πιό πολύ,απ' ότι το δικό σου σε σένα.:Banane0:

Κι είναι και "κολλημένοι" με τις μετρήσεις...

Δεν σου κρύβω ότι η ατάκα σου αυτή μου άρεσε πολύ! Πραγματικά με έφερες σε δύσκολη θέση και δεν θα είχα τι να σου απαντήσω .... αν δεν...

Βλέπεις καμιά φορά στην ζωή υπάρχουν κάποιες παράξενες συμπτώσεις που αποδεικνύουν πως ο Μεγάλος έχει, τελικά, χιούμορ! (Ποιός είναι ο μεγάλος; Ας είναι για τον καθένα όποιος θέλει...).

Εξηγώ λοιπόν τι εννοώ:

Ένα από τα δύσκολα στην ζωή μας είναι πως, γιά διάφορους λόγους κάθε φορά, κάνουμε πράγματα που είτε δεν τα θέλουμε, σπουδές σε άλλο κλάδο, γάμο σε άλλο μαντρί κ.τ.λπ., είτε τα θέλουμε περιορισμένα, αγορά άλλου αυτοκινήτου, αγορά άλλου ηχείου κ.τ.λπ..

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι κοινοί μας γνωστοί, (για σένα), και άγνωστοι, (για μένα), κάποια στιγμή αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα ηχείο, (φαντάζομαι θα έχεις ακούσει την ιστορία), το οποίο θα παρουσίαζαν στην επερχόμενη έκθεση ήχου. Στο project αυτό κλήθηκαν να συμβάλουν οικονομικά αλλά και τεχνογνωσιακά όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Έπεσαν πολλές προτάσεις στο τραπέζι και υπήρξαν πολλές παλινωδίες και αυτός ήταν ίσως ο λόγος που αυτό το σχέδιο δεν έμελλε να ολοκληρωθεί! (Απ' όσο ξέρω). Ωστόσο σημασία έχει ότι ήθελαν να παρουσιάσουν κάτι αληθινά εντυπωσιακό, τουλάχιστον ως προς τις αρχές λειτουργίας που θα χρησιμοποιούσε! Το θέμα το κούρασαν πάρα πολύ! Που κατέληξαν;

Σε ένα ηχείο με δύο καμπίνες, μία μπάσων και μία μεσοϋψηλών. Με 12 ιντσο γούφερ και όχι με δύο 8ιντσα παράλληλα. Με ribbon tweeter και όχι με συμβατικό η κάτι άλλο. Με άλλα λόγια, για να μην σε ταλαιπωρώ με πολλές λεπτομέρειες, κατέληξαν σε ένα ηχείο πολύ περισσότερο όμοιο προς το mdex3 παρά προς το 802 ! Mπορείς εύκολα να επαληθεύσεις την αλήθεια των λεγομένων μου ρωτώντας τους, αν και πιστεύω πως σίγουρα θα το είχες παρακολουθήσει το θέμα γιατί είχε πολύ φάση με την φαγωμάρα που, (ως συνήθως), έπεσε στο τέλος!

Απίστευτο....

000203FA.gif

Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Σε ένα ηχείο με δύο καμπίνες, μία μπάσων και μία μεσοϋψηλών. Με 12 ιντσο γούφερ και όχι με δύο 8ιντσα παράλληλα. Με ribbon tweeter και όχι με συμβατικό η κάτι άλλο. Με άλλα λόγια, για να μην σε ταλαιπωρώ με πολλές λεπτομέρειες, κατέληξαν σε ένα ηχείο πολύ περισσότερο όμοιο προς το mdex3 παρά προς το 802 !

το verity audio sarastro ηθελαν να φτιαξουν μπρεεε, τι καβ μας λες?

Ορισμένοι εδώ έχουν τέτοια φανατίλα με τα Κινέζικα ηχεία (για εμένα το χειρότερο κομμάτι της παραγωγής τους) που θα έλεγα ότι στα νιάτα τους ήταν Μαοϊκοί !