Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

φιλε μου δε μιλας απλως..προσπαθεις να αλλαξεις γνωμη σε καποιους που εχουν σαφως δικη τους γνωμη και αποψη...προσπαθεις να πεισεις καποιον που χει αποψη, οτι η αποψη του ειναι λαθος, παραθετοντας διαγραματα κτλ..

Εαν το να παραθέτεις τα επίσημα διαγράμματα των κατασκευαστών θεωρείται παράξενο μήπως έχουμε μία τάση σκοταδισμού;(Γενικά σαν κοινωνία εννοώ!). Δηλαδή τι άλλο να παραθέσω σε μία τεκμηριωμένη συζήτηση; Και φυσικά υποστηρίζω την άποψη μου για την οποία ρέει άφθονο το ... ηλεκτρονικό μελάνι μου. Και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Το αν κάποιος θα αλλάξει γνώμη μου είναι παντελώς αδιάφορο. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΟς ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ! Άλλωστε γνώμη, επι του συγκεκριμένου αλλάζεις ακούγοντας και όχι διαβάζοντας.

Ρε παιδιά κουβέντα, με επιχειρήματα και στοιχεία όσο το δυνατόν κάνουμε! Γιατί δεν το αντέχετε;

000203FA.gif

Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Την οποιαδήποτε συζήτηση θα παρακολουθούσαν όχι μονό αυτή.
Το θέμα είναι τι τελικά παρακολουθούν σε αυτό το νήμα… και εάν τελικά αξίζει.

Μα δεν μπαινουμε για αλλο λογο απο το για να παρακολουθησουμε τις γνωστες γραφικοτητες.....

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Τι κολοσσούς και πράσινα άλογα... Αν ήταν έτσι θα είχαν λύσει τα προβλήματά τους που βλέπεις πως έχουν όλοι! Μήπως δεν είχα και εγώ B&W, SUNFIRE, YAMAHA, SONY, CELESTION, TECHNICS, DUAL, κα. Μήπως θέλεις να πεις πως επειδή αγόρασα Κινέζικα είμαι ... τριτοκοσμικός;

Έπειτα τι να θέλω να σας πω; Συζήτηση δεν κάνουμε; Εγώ το βλέπω σαν μιά ευκαιρία ανταλλαγής σκέψεων και συζητήσεων σε μιά παρέα αγνώστων. Μιλάω για τα ηχεία μου, για τον ενισχυτή μου, για το αυτοκίνητό μου, σε διάφορα φόρα και περνάμε όλοι όμορφα!

000203FA.gif

αυτά τώρα τι είναι ηχεία?
δεν μιλάμε γιά ένα απλό BW. Και εγώ έχω BW, δεν είναι όμως το 802D.
Και ούτε θα κάτσω να πιπιλίσω το μυαλό των άλλων ότι το δικό μου είναι καλύτερο. Αντε να πω μιά φορά ότι παίζει καλά (για μένα).
Μέχρι εκεί και φτάνει.

Και κανένας δεν μιλάει για το ότι είναι Κινέζικα. Υπάρχουν κινέζικα που είναι πολύ καλά.
Αυτά δεν είναι.

ωραίο θέμα . Μια φορά πέρυσι νομίζω , είχα μπεί στο περίπτερο της CAV στην Εκθεση και βγήκα τρέχοντας . Ξερός ήχος , τσιριστά πρίμα , κούφιο μπάσο . Αλλά από την άλλη έτσι έφυγα κι από τα Audio Spectrum που έπαιζαν Doors και Santana με τον χειρότερο τρόπο που τους έχω ακούσει ποτέ.

Χαίρομαι που σου αρέσει! (Ελπίζω να μην το λες ειρωνικά).

Το να ακούμε στα περίπτερα των εκθέσεων για να βγάλουμε συμπέρασμα είναι τραγικό! Από την άλλη και ο ήχος του studio είναι παραπλανητικός! (Γνωστό άλλωστε). Έτσι και εγώ άκουσα τα mdx3 στο studio και ήταν τέλεια και όταν τα έβαλα στο σπίτι...

000203FA.gif

+1 !!!

Αρχισα να τη διαβαζω απ την αρχη, εχει τη φαση της...:ADFADF1:

Μα δεν μπαινουμε για αλλο λογο απο το για να παρακολουθησουμε τις γνωστες γραφικοτητες.....

Σας νοιώθω :bigcry:

φιλε εγω σχολιαζω την σταση οχι τα επιχειρηματα...παρακολουθω το πως γραφειςκαι γραφεις λες κ εισαι υπο αμυνα κ προσπαθεις να αποδειξεις κατι..Φιλε μου σου αρεσουν?Μεγεια σου!απλα δεν γινεται ρε αδερφε να προσπαθησεις να πεισεις καποιον οτι το ενα ειναι καλυτερο η οχι!! αλλοι ακουν κορνες και δε θελουν να ξανα ακουσουν, και αλλοι προσκυνανε!αλλοι ακουνε στειρα flat μονιτορ και εξιταρονται, και αλλοι τρεχουν να φυγουν μακρυα...
Εγω ακουσα τα ArcosX στον χωρο του κου Τζωρτζακη και τρελαθηκα.Πιστευω οτι ΑΝ πας κ τα ακουσεις εκει, την αλλη μερα θα καψεις τα cav σου στο τζακι!Αλλα δε επιμενω σε αυτο, γιατι μπορει ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ τα cav να κελαηδανε πραγματικα ενω σε μια πλειοψηφια αλλων χωρων να ειναι απαραδεκτα!.ειναι υπερβολικο αυτο που σου λεω?..Να μηλησω ειληκρινα?..Οσα ατομα εχω δει στην ζωη μου να υποστηριζουν κατι με μανια, καποια στιγμη το χιλιομετανοιωνουν και λενε εκφρασεις του τυπου ...ρε τι εκανα και τι ακουγα τοσο καιρο..κτλ..μακαρι να σαι η εξαιρεση ρε φιλε, και μακαρι πραγματικα να ακους το σεταπ σου και να σε τρελαινει!μακαρι γιατι αυτη ειναι κ η ουσια του ηχου!να ακους κατι και να το απολαμβανεις!

Παιδιά όποιος θέλει φεύγει από το πάνελ. Δεν είναι υποχρεωτικό! Αν θέλετε να με ... φύγετε εμένα κανετέτο! Δεν θα κατηγορηθείτε για λογοκρισία!
Αν πάλι κάποιος θέλει να λέμε για τα mdex3, (για τα άλλα CAV δεν ξέρω), αφήστε το σαν στέκι. Ότι νομίζετε.[/IMG]

Σαφώς και θα κατηγορηθούν για λογοκρισία, και το φέρνουν από 'δω, το φέρνουν από 'κει να βρούν δικαιολογία...

Καλά, μην παίρνεις θάρρος τώρα και εσύ, ψιλοαδιάφορα είναι τα ηχεία σου. Όχι όπως τα παρουσιάζουν οι... "εχθροί", αλλά ψιλο(έως αρκετά)αδιάφορα. Kαι καλά έκανες και μάζεψες το ribbon.
Προσωππικά θεωρώ τα MD-1 αρκετά καλύτερα. Εχουν αποφύγει τα χοντρά λάθη και δεν ενοχλούν. Ενώ άλλα καραεπώνυμα....

ωραίο θέμα . Μια φορά πέρυσι νομίζω , είχα μπεί στο περίπτερο της CAV στην Εκθεση και βγήκα τρέχοντας . Ξερός ήχος , τσιριστά πρίμα , κούφιο μπάσο . Αλλά από την άλλη έτσι έφυγα κι από τα Audio Spectrum που έπαιζαν Doors και Santana με τον χειρότερο τρόπο που τους έχω ακούσει ποτέ.
Έλα που εγώ έτσι έχω φύγει (και παραπάνω από μία φορές) από Triangle και Clipsch...

Αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα και οι ακροάσεις πρόχειρες...

"το ηχείο δέχεται τριπλοκαλωδίωση την οποία και χρησιμοποιώ! Οπότε το μόνο crossover σε λειτουργία είναι ανάμεσα στο midrange και στο tweeter."

Καθότι μιλάμε με επιχειρήματα (??) μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις τι εννοείς στην ανωτέρω πρόταση ???????

Και όταν λέω οι ακροάσεις πρόχειρες (ΚΑΙ οι ακροάσεις που έχετε κάνει στα CAV, γι' αυτό μαζευτείτε λίγο), προς το τέλος της τελευταίας έκθεσης μπαίνει τύπος με δικό του jazz CD και του το παίζουν στο σύστημα με τα Gryphon.

Και ο ήχος ήταν... "Ξερός, με τσιριστά πρίμα, κούφιο μπάσο" !!!

Το δε σύστημα με τα Gryphon είχε έναν από τους καλύτερους ήχους (αν όχι ΤΟΝ καλύτερο) που έχω ακούσει ποτέ σε έκθεση.
Λοιπόν; Αν είχα μπει την ώρα που έπαιζε το CD του τύπου τι θα έλεγα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Καθότι μιλάμε με επιχειρήματα (??) μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις τι εννοείς στην ανωτέρω πρόταση ???????

Ο.κ. δεν το έχω διατυπώσει σωστά! Όλα τα μεγάφωνα παίρνουν μέσω crossover και στην τριπλοκαλωδίωση εφ' 'οσον υπάρχει πρόβλεψη από τον κατασκευαστή.

Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι με την τριπλο το tweeter παίρνει σήμα σε κοινή λήψη με το mid, ενώ woofer και ribbon έχουν ανεξάρτητη λήψη.

Και επειδή ο λόγος περί εγκυρότητας και επιχειρημάτων, πάρε και το διάγραμμα cross:

Attachments

• mdx3 crossover.jpg
    mdx3 crossover.jpg
    41.8 KB · Views: 34
:offtopic:Μην συγκρίνουμε τα Audio spectrum με τα CAV.Τουλάχιστον άτοπο.:offtopic:

Tην σύγκρισή μου εγώ, σε διαφορετικό τόπο και χρόνο και με άλλα συνοδά, την έκανα ανάμεσα σε Ερμή, τον προηγούμενο, και mdx3 και βαράτε όσο θέλετε!

00020468.gif

:offtopic:Μην συγκρίνουμε τα Audio spectrum με τα CAV.Τουλάχιστον άτοπο.:offtopic:

Γιατί? Το ίδιο πράγμα έχω πάθει με ον Δημήτρη Ν.
Βέβαια δεν φταίνε από μόνα τους, αλλά και το ότι δεν παίζουν (τουλάχιστον στις εκθέσεις) με μια σοβαρή πηγή.

Σαφώς και θα κατηγορηθούν για λογοκρισία, και το φέρνουν από 'δω, το φέρνουν από 'κει να βρούν δικαιολογία...

Καλά, μην παίρνεις θάρρος τώρα και εσύ, ψιλοαδιάφορα είναι τα ηχεία σου. Όχι όπως τα παρουσιάζουν οι... "εχθροί", αλλά ψιλο(έως αρκετά)αδιάφορα. Kαι καλά έκανες και μάζεψες το ribbon.
Προσωππικά θεωρώ τα MD-1 αρκετά καλύτερα. Εχουν αποφύγει τα χοντρά λάθη και δεν ενοχλούν. Ενώ άλλα καραεπώνυμα....

Έλα που εγώ έτσι έχω φύγει (και παραπάνω από μία φορές) από Triangle και Clipsch...

Αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα και οι ακροάσεις πρόχειρες...

Καλά , το Triangle - ένα μοντέλο που έχω ακούσει - μ' έκανε να αναφωνήσω: Αυτό το ηχείο κι αυτή την εταιρία μην μου την ξαναβάλεις :Banane0:

Για να μην μιλήσω για ένα μεγάλο Klipschorn σαν ντουλάπα που μόλις μπήκα στην αίθουσα και έπαιζε το Dark side of the moon , βγήκα και δεν χρειάστηκα ξύρισμα για 3 μήνες μετά . Κανονική αποτρίχωση μου έκανε .

Tην σύγκρισή μου εγώ, σε διαφορετικό τόπο και χρόνο και με άλλα συνοδά, την έκανα ανάμεσα σε Ερμή, τον προηγούμενο, και mdx3 και βαράτε όσο θέλετε!

00020468.gif

Για να το διασκεδάσουμε λίγο ο μάλλον ο Ερμής που άκουσες ήταν............ αδερφή!!!!!!!!!!:Banane0::Banane0::Banane0::Banane0::Banane0: