Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Κακό.

Το συγκεκριμένο μεγάφωνο της ΕΤΟΝ έχει πάρει πολύ καλές κριτικές στην αντίστοιχη σειρά του caraudio.

Το dust cup είναι σταθερό στο συγκεκριμένο μεγάφωνο,
ενώ το άλλο της φωτογραφίας με το χρώματος ασημί dust cup είναι κολλημένο στον κώνο και είναι η σειρά rs απο το car audio.

Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

η προσθήκη του παραφίξ αυξάνει και το βάρος του κώνου...
αυτό είναι καλό ή κακό;

Σαφέστατα κακό! Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποίησα μία πολύ λεπτή μεμβρανοειδή επίστρωση ώστε η αύξηση της αδράνειας να είναι, πρακτικά, ανύπαρκτη.

:smile:

Για να καταλάβω...
Αυτό κουδουνίζει επειδή έχει ξεκολλήσει σε κάποιο σημείο ή γενικά κουδουνίζει από τη μάνα του και χωρίς λόγο;

Απάντηση: Re: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Για να καταλάβω...
Αυτό κουδουνίζει επειδή έχει ξεκολλήσει σε κάποιο σημείο ή γενικά κουδουνίζει από τη μάνα του και χωρίς λόγο;

Φίλε μου αν απλά μου είχε χαλάσει ένα μεγάφωνο δεν θα σας απασχολούσα!

Μιλάμε για κατασκευαστικό ελάττωμα!

Και δεν είπα ότι "κουδουνίζει" με την έννοια ότι δεν είναι απόλυτα πακτωμένο στον κώνο! Σαν κατασκευή, από την άποψη της σταθερότητας, είναι εντάξει.

Εμφανίζει συντονισμούς και κωδωνισμούς που γίνονται αισθητοί κατά την ακρόαση σαν θόλωμα του ήχου στις υψηλομεσαίες.

Κακό.

Το συγκεκριμένο μεγάφωνο της ΕΤΟΝ έχει πάρει πολύ καλές κριτικές στην αντίστοιχη σειρά του caraudio.

Το dust cup είναι σταθερό στο συγκεκριμένο μεγάφωνο,
ενώ το άλλο της φωτογραφίας με το χρώματος ασημί dust cup είναι κολλημένο στον κώνο και είναι η σειρά rs απο το car audio.

Ακριβής σε όλα!

Η καμπίνα φταίει κι όχι το μεγάφωνο.

Πάντως εγώ στο μεγάφωνο έκανα την επέμβαση με τα προαναφερόμενα αποτελέσματα.

(Και στην καμπίνα έχω επέμβει ντύνοντάς την όλη εσωτερικά με μαλί VISATON αντί για το σχήματος L απορροφητικό που είχε. Είχα μία βελτίωση της τάξης του 1%.).

Εδώ μιλάμε για μεγάλη διαφορά.

Last edited:

Tώρα που το έψαξα λίγο, έχουμε κάποιες διαφορές.

Πρέπει να εννοείς αυτά τα μεγάφωνα:

06-1.jpg

Δείχνουν ίδια με τα δικά μου αλλά δεν έχουν την τρύπα στον μαγνήτη για την ψύξη του πηνίου.

Πιστευω φταιει κ λιγο ο χωρος ακροασης, αν κουδουνιζουν τιποτα βαζα, συνθετα, τραπεζακια....πολυ σημαντικο.

Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Τα ιδια ειναι απλως τα αλλα εχουν αυτοκολητο και καλυπτει την τρυπα.Δοκιμασε παντως να σφιξεις τις βιδες που στηριζουν τα μεγαγωνα
Συχνα για λογους ευκολιας παραγωγης ειναι χαλαρες .Επισης συνηθως μπαινει ενα μικρο αποσβεστικο αναμεσα στο πλαισιο του μεγαφωνου και το κουτι ,που μερικοι θεωρουν οτι ειναι απαραιτητο ,αν δεν εχει, δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ηχεία CAV... τελικά, τι;

Τα ιδια ειναι απλως τα αλλα εχουν αυτοκολητο και καλυπτει την τρυπα.Δοκιμασε παντως να σφιξεις τις βιδες που στηριζουν τα μεγαγωνα

:firstprize:

τα ηχεια του βαναγκον ειναι αυτοκινητου?
:worshippy:

Δηλαδή αυτά τα ηχεία έχουν μεγάφωνα από τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές? Και ξαφνικά άλλαξαν και τον έναν από τους προμηθευτές τους? OK.