Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Eν ετη 2008 καθε αναφορα στον αναλογικο ηχο ειναι πισογυρισμα.

Ελπίζω να κάνεις πλάκα.
Εκτός κι αν πιστεύεις ότι τ' αυτιά μας αντιλαμβάνονται bits και bytes...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Επίσης, σε αυτό το forum, last time I checked τουλάχιστον, δεν ενδιαφερόμασταν για τυχόν προηγούμενα που μπορεί να έχουν δύο μέλη σε άλλο forum. Η στάση του κ. Κυρίτση μου δείχνει πως μάλλον έχει προηγούμενα/απωθημένα με κάποιους από τους συμμετέχοντες στο thread που έδωσε ο omer (ή και με τον ίδιο τον omer) και ήρθε να τα βγάλει εδώ.
Ως απλό μέλος του AVClub, αυτό με ενοχλεί - ειδικά δε από τη στιγμή που δεν αφήνει την ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση να εξελιχθεί σε πιο σοβαρή βάση από αυτή της κολοκυθόπιτας.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα μέλος που γράφει επώνυμα και άλλο ένα όπου γράφει με ψευδώνυμο.

Αν ξέρει ο ένας το ποιος είναι ο άλλος και το αν υπάρχουν προηγούμενα μεταξύ τους είναι ένα θέμα το οποίο δεν αφορά τον παρόντα δικτυακό τόπο.

Αυτό που αφορά όλους μας ως μέλη του φόρουμ αλλά και τη διαχειριστική ομάδα ειδικότερα είναι να διατηρήσουμε ένα κόσμιο επίπεδο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ μας.

Στην προκειμένη περίπτωση βλέπω ένα μέλος να επιτίθεται επι προσωπικού σε ένα άλλο αποκαλώντας το "χαζό".
Κάτι το οποίο θα μπορούσε να μην συμβεί αν μπορούσαμε να τηρήσουμε αυτό που λέμε "κόσμια συμπεριφορά".

Eν ετη 2008 καθε αναφορα στον αναλογικο ηχο ειναι πισογυρισμα.
Αγαπητέ, φαίνεται πως εσύ όταν και αν πηγαίνεις σε μια συναυλία με ακουστικά όργανα [και μάλιστα χωρίς ενισχυτικά, ηχεία κλπ], μάλλον θα ακούς μέσω ψηφιακής επεξεργασίας και μετατροπής.
Ο ήχος στη φύση είναι αναλογικός. Δυστυχώς ή ευτυχώς!! Λ.Σ.

Ίσως να κάνω λάθος.
Επιμένω πάντως πως το:
"Κάποτε πρέπει να έχουμε και ευθύνη αυτών που γράφουμε όχι μόνο να επιπλήττουμε και να ειρωνευόμαστε!."

...δεν μου κάνει για πολύ normal απάντηση σε μέλος με δύο μηνύματα στο forum - έστω και ανώνυμο (ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει υποχρέωση να χρησιμοποιούμε το πραγματικό μας όνομα κατά την εγγραφή ούτε αναφέρεται πουθενά η ύπαρξη 2 κατηγοριών στα μέλη με βάση το username).

Κ. Κυρίτση, μπορείτε να μας βεβαιώσετε, επι λόγω τιμής, ότι δεν κρύβεται κάποιο προηγούμενο (είτε με τον omer είτε με κάποιο άλλο μέλος που συμμετείχε στην αντίστοιχη συζήτηση στο avsite) πίσω από τα γραφόμενά σας;

Last edited:
Λ.Σ. λυπάμαι αλλά δεν κατάλαβες το ύφος όσων έγραψα...,δεν κερδίζω τίποτα με το να αλλάξεις γνώμη. Έτσι κρατάει ο καθένας τις απόψεις του και είμαστε μια χαρά όλοι.

Περί Loudness έχω πειστεί με όσα λένε αυτοί που έχουν μελετήσει τον τρόπο που 'ακούμε' και υπάρχουν στοιχεία στα μηνύματα του Christos #109 , #110.

Τώρα όταν λες 'ύψος' τι εννοείς - μπορείς να το ορίσεις ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Αγαπητέ, φαίνεται πως εσύ όταν και αν πηγαίνεις σε μια συναυλία με ακουστικά όργανα [και μάλιστα χωρίς ενισχυτικά, ηχεία κλπ], μάλλον θα ακούς μέσω ψηφιακής επεξεργασίας και μετατροπής.
Ο ήχος στη φύση είναι αναλογικός. Δυστυχώς ή ευτυχώς!! Λ.Σ.

Δεν μου λεει κατι αυτο. Το μεσο εχει μεγαλους περιορισμους που δεν μπορεσαν να ξεπεραστουν ποτε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Δεν μου λεει κατι αυτο. Το μεσο εχει μεγαλους περιορισμους που δεν μπορεσαν να ξεπεραστουν ποτε.

Θεωρω οτι η αληθεια γυρω απο το θεμα βρισκεται καπου στην μεση. Κι ο Λουκας ο Στεφανιδης εχει δικιο αλλα και ο kharmacoma. Οντως ο ηχος στην φυση ειναι αναλογικο φαινομενο, αλλα ναι οι περιορισμοι στο μεσο αναπαραγωγης του (βινυλιο) ειναι αρκετοι. Παντως απο την προσωπικη μου εμπειρια, εως πολυ προσφατα δεν μπορουσαμε να συγκρινουμε ενα κορυφαιο αναλογικο συστημα με ενα αντιστοιχο ψηφιακο. Τωρα χαριν καποιων εμπνευσμενων μυαλων αυτο ειναι εφικτο επιτελους! Συμφωνω ομως με τον Λουκα τον Στεφανιδη οτι σε ιδανικες συνθηκες μια κορυφαια αναλογικη πηγη κρατα ακομα ψηλα την σημαια..Το θεμα ειναι κατα ποσον ειναι δυνατον να εχουμε συχνα αυτες τις ιδανικες συνθηκες. Πολυ σπανια δυστυχως.

Λ.Σ. λυπάμαι αλλά δεν κατάλαβες το ύφος όσων έγραψα...,δεν κερδίζω τίποτα με το να αλλάξεις γνώμη. Έτσι κρατάει ο καθένας τις απόψεις του και είμαστε μια χαρά όλοι.

Περί Loudness έχω πειστεί με όσα λένε αυτοί που έχουν μελετήσει τον τρόπο που 'ακούμε' και υπάρχουν στοιχεία στα μηνύματα του Christos #109 , #110.

Τώρα όταν λες 'ύψος' τι εννοείς - μπορείς να το ορίσεις ;

συγνώμη...
παρακολουθώ, αποσπασματικά τη συζήτηση.

Αλλά ύψος (εγώ) καταλαβαίνω αυτό που λέει η λέξη.
Στην στερεοφωνική εικόνα τοποθέτηση οργάνων στην Υ διάσταση.
Κάτι που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε

………….Αν δεν μπορεί κάποιος να κατανοήσει ότι τα left/right κανάλια είναι και τα μοναδικά κανάλια ηχογράφησης, μάλλον δεν έχει λόγους να συμμετέχει σε μια τέτοια συζήτηση....
Η απάντησή μου στο μέλος Omer περί επίπληξης και ειρωνίας, αφορά ακριβώς αυτή την απάντηση που απηύθηνε προσωπικά σε μένα. Εγώ προσωπικά το θεωρώ αρκετά προσβλητικό και μάλιστα από ένα ανώνυμο μέλος προς ένα επώνυμο.
KostaF πως μπορώ να έχω προσωπικά με ένα μέλος με μόλις 6 post στο avclub; αν και μετά την παρέμβασή σου μάλλον κατάλαβα για ποιόν πρόκειται. Επειδή όμως KostaF συνεχίζεις κάτι που εγώ σταμάτησα εδώ και μήνες και δεν πρόκειται να ασχοληθώ μαζί σου ούτε και με τον omer εφόσον είναι αυτός που φαντάζομαι, ότι είχα να πώ για σας το έγραψα επίσημα και επώνυμα στο avsite. Εγώ βέβαια έχω το θάρρος παντού να γράφω επώνυμα. Και τι σε κάνει να πιστεύεις KostaF, ότι συνεχίζω να ασχολούμαι μαζί σας; Αν ήθελα να γράψω κάτι για σένα ή και για όποιον άλλο του avsite θα το έγραφα εκεί και όχι οπουδήποτε αλλού. Και τελικά δεν είσαι απλά ένα απλό μέλος του avclub, είσαι ένας Moderator συγκεκριμένου site από όπου απέχω να γράφω για συγκεκριμένους λόγους και συμπεριφορές υπεύθυνων του site τις οποίες επίσημα και επώνυμα έγραψα και όχι με οποιοδήποτε άλλο μέλος του site.
Και επειδή δεν μου αρέσει omer να διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω, γιατί εγώ δεν μίλησα για τους Newell και Holland, αλλά για την άποψή σου …
έχει συζητηθεί επαρκώς το ερώτημα, με παράθεση επαρκών επιστημονικών στοιχείων και μελετών επί του θέματος
συνεχίζω να επιμένω για την επάρκεια και πληθώρα των επιστημονικών στοιχείων, ότι πρόκειται απλά για ένα πείραμα των δύο επιστημόνων τα οποία ζητώ να μας αναφέρεις τι αποδεικνύουν(η ευθύνη των γραφομένων του omer και όχι των newell & Holland) γιατί και εκεί ο RD αφήνει τα συμπεράσματα στους αναγνώστες και μάλιστα μετά απο όλα αυτά βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ τι είναι η στερεοφωνία και να τα παρατήσω. Αυτό αγαπητέ KostaF είναι φυσιολογική απάντηση; και αφού το έθεσες το θέμα, μήπως ο Omer έχει προηγούμενα μαζί μου και πάει να μεταφέρει το κλίμα και εδώ;

Last edited:
και αφού το έθεσες το θέμα, μήπως ο Omer έχει προηγούμενα μαζί μου και πάει να μεταφέρει το κλίμα και εδώ;

O Omer ξεκίνησε τη συμμετοχή του στο site ανοίγοντας διάλογο με τον κ. Στεφανίδη. Ανταλλάσουν 2-3 μηνύματα και στη συνέχεια εσύ απευθύνεσαι πρώτος σε αυτόν και γράφεις:

Ποιά επιστημονικά επιχειρήματα χρησιμοποιήθηκαν και τι απέδειξαν; Μπορείς να μου το εξηγήσεις Omer; Η μελέτη που έγινε και βασίζεται σε στατιστικά δεδομένα αποτελεί επιστημονική απόδειξη; (Χωρίς να ξέρουμε την μεθοδολογία, συνθήκες κλπ);

Έχεις δίκιο τελικά, εσένα είχε στόχο.... :worshippy:

Επίσης, σε αυτό:

Κ. Κυρίτση, μπορείτε να μας βεβαιώσετε, επι λόγω τιμής, ότι δεν κρύβεται κάποιο προηγούμενο (είτε με τον omer είτε με κάποιο άλλο μέλος που συμμετείχε στην αντίστοιχη συζήτηση στο avsite) πίσω από τα γραφόμενά σας;

..δεν απάντησες. Βεβαίως δεν είσαι υποχρεωμένος, αλλά για να ξέρουμε και τι λέμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Τα του AVSite δεν τα σχολιάζω γιατί δεν αφορούν το χώρο αυτό.
Eσύ μπορείς να με βλέπεις ως Συντονιστή του AVSite, ως Πάπα της Ρώμης κι ό,τι άλλο θέλεις - αρκεί να σέβεσαι το χώρο που σε φιλοξενεί και τους κανόνες του.

Γενικότερα τώρα, όποιος δεν θέλει να διάλογο με ανώνυμους ή επιθυμεί η γνώμη του να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτή των μελών που γράφουν ανώνυμα μάλλον θα δυσκολευτεί να βρει forum στα μέτρα του και καλύτερα να φτιάξει ο ίδιος ένα. Εναλλακτικά ας ανοίξετε thread για την αναθεώρηση των κανόνων του forum - αν και δε νομίζω να έχει επιτυχία το όλο εγχείρημα.

Επί του θέματος, κι αν πραγματικά θέλεις να προσφέρεις στη συζήτηση, περιμένουμε links με σοβαρές, κατά τη γνώμη σου, μελέτες.
Έτσι θα μπορούμε να κρίνουμε και τα αντίστοιχα στοιχεία που παρουσίασε ο omer και, πιθανόν, να τον "κράξουμε" παρέα που παραπληροφορεί τα μέλη μας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Αν το αναλογικό μέσο έχει μεγάλους, όπως λες περιορισμούς, δεν διαφωνώ καθόλου. Αλλά μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτό το μέσο με τους όποιους περιορισμούς βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα. Με την μόνη διαφορά ότι όταν το εισήγαγαν [ειδικά ως LP] στη δεκαετία του 50, τα συμφέροντα κάποιων δεν το ανακύρηξαν όπως τώρα με το cd "ΤΕΛΕΙΟΣ ΗΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ" και κάποιοι άρπαξαν την φόλα.
Εμένα προσωπικά η τεχνολογία με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ όταν με εξυπηρετεί καλύτερα κα ομορφαίνει την ζωή μου. Αλλιώς τί να την κάνω!!!
Αν η ψηφιακή τεχνολογία και το cd δεν καλυτερεύουν την μουσική μου ακρόαση δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά να την υποστηρίζω.
Ποιό τελικά είναι το ζητούμενο στο χόμπυ;
Εκτός και αν είμαστε μαζωχιστές ή έχουμε συμφέρον ή είμαστε τεχνολογολάγνοι.
Το πώς προτιμάει να ακούει κάποιος, δικαίωμά του.Λ.Σ.

Κ. Στεφανίδη νομίζω είστε σε διαρκή επικοινωνία με ανθρώπους audiophile δισκογραφικών. Θα μπορούσατε κάποια στιγμή να τους ρωτήσετε για το θέμα της ύπαρξης (ή μη) πληροφορίας ύψους στα δισκάκια μας;
Θα με ενδιέφερε πολύ π.χ. η άποψη των ανθρώπων της Mobile Fidelity - και νομίζω δεν είμαι ο μόνος.

Κ. Στεφανίδη νομίζω είστε σε διαρκή επικοινωνία με ανθρώπους audiophile δισκογραφικών. Θα μπορούσατε κάποια στιγμή να τους ρωτήσετε για το θέμα της ύπαρξης (ή μη) πληροφορίας ύψους στα δισκάκια μας;
Θα με ενδιέφερε πολύ π.χ. η άποψη των ανθρώπων της Mobile Fidelity - και νομίζω δεν είμαι ο μόνος.
Αγαπητέ KostasF δεν είναι απαραίτητο να το πει κάποιος από δισκογραφική εταιρεία.
Ένα παράγειγμα: Το Adagio Albinoni σε διασκευή G.karr για κοντραμπάσο με δοξάρι και εκκλησιαστικό όργανο, ένα χρυσό cd που από μόνο του επαρκεί για demo στις Εκθέσεις. Όλοι το αγοράζουν για επίδειξη και το παίζουν σε κάθε Έκθεση. Δεν έτυχε να το ακούσεις;
Αυτό γενικά είναι το καλύτερο παράδειγμα για την συμπεριφορά των ηχείων **ΝΑΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΙΜΗΣ**. Αν το έχετε μαζί σας σε Έκθεση θα σας πρότρεπα να το βάζετε να παίξει σε κάθε σύστημα επίδειξης αν είναι δυνατόν. Εκεί ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ και θα καταλάβετε πολλά. Και ύψος και βάθος, όλο το φάσμα συχνοτήτων και πόσο πραγματικά κατεβαίνουν ή οκτάβες Ή ΔΕΝ κατεβαίνουν, αν υπάρχει ύψος ή δεν υπάρχει.
Σ' εμένα και στο πιο μικρό μου σύστημα υπάρχουν όλα, όχι μόνο στο μεγάλο όπου παίζω συνήθως μόνο lp. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Ηχεία με 'μεγααάλο' ήχο

Το Adagio Albinoni σε διασκευή G.kar για κοντραμπάσο με δοξάρι και εκκλησιαστικό όργανο, ένα χρυσό cd που από μόνο του επαρκεί για demo στις Εκθέσεις.

:fahne90: χαίρομαι που σου αρέσει αυτή η διασκευή

έχω ανεβάσει φωτος του χώρου εδώ :
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=19492

και εδώ :

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=19266

Μετά την εγκατάσταση των πολυθρονών κινηματογράφου, την μετακόμιση του παλαιού καναπέ στο χώρο πίσω από τα ηχεία, εν είδη απορροφητικού υλικού / μπασοπαγίδας και την τοποθέτηση των απορροφητικών πάνελς που πήρα από τα village, ο χώρος γέμισε αρκετά, αφού παλαιότερα είχε μόνον το καναπέ και την πίσω βιβλιοθήκη με το software ... Οι βελτιώσεις που πήρα σε σχέση με την εποχή που είχαν επισκεφθεί οι φίλοι από το κλαμπ είναι σημαντικές. Θυμίζω ότι τα ηχεία είναι τοποθετημένα κατά cardas , και απόλυτα μετρημένα ως προς τις αποστάσεις τους από πίσω και πλαινούς τοίχους.

Ο ήχος που έχω τώρα είναι πάρα πολύ καλός, αλλά με τον Ζιντάκ μπήκα πάλι στο λούκι για κάτι ακόμη καλύτερο στα ηχεία. Ε, τώρα να μην εξηγώ τέτοια πράγματα σε ομοιοπαθείς :flipout:

Για να αφησουμε και τις αντιπαραθέσεις,

φιλε Δημοκηδη, το υψος της εικόνας το καθορίζει κατα μεγαλο ποσοστό η γεωμετρία του χώρου και η απόσταση της μονάδας υψηλών από το εδαφος. Πολλά ηχεία που εχουν το tweeter στην κλασικη "εμπορική" θεση των 90cm (τα γομάρια δεν πουλάνε ευκολα) εχουν μεταμορφωθεί οταν ανεβηκαν για μια προχειρη ακρόαση με λιγα χοντρα βιβλία για βασεις κατα περιπου 20cm. Δοκίμασε την μονάδα υψηλών σου να μην ειναι κάτω απο 1.1μ. Αναλογα και με την απόσταση ακρόασης, ισως πρεπει να δωσεις κι αλλο υψος. Πριν κανεις οποιοδήποτε εξοδο, παιξε αρκετα με το υψος των ηχείων, και γενικα με την τοποθέτηση. Ακομα και οι πλαινες ασποστασεις δεν εχουν απολυτη τιμη ως ιδανικη, μπορει να χρειαστουν διαφοροποιηση αναλογα με το μεγεθος του χωρου. Αν ακουσεις την βελτιωση που ζητάς , θελω κέρασμα :silly:

Last edited:
……..λοιπόν θα σου απαντήσω με μία απάντηση του μέντορά σου
επειδή τα αλεπόπουλα δεν μπορούν να βγουν πάνω από την Αλεπού, άσε τα επι λόγω τιμής και προσπάθησε να απαντήσεις σαυτό που ζήτησα και από τον omer. Το avsite εσύ το έμπλεξες, όπως και εσύ με πονήρεψες για το ποιος είναι ο omer (κατάλαβες τώρα αλεπόπουλο τι γκάφα έκανες). Και τελικά τι καψούρα τραβάς εσύ αν έχω εγώ προηγούμενα ή όχι με μέλη του avsite, και αφού το θέλεις σου το ξαναγράφω ότι έχω γράψει επώνυμα και επίσημα ποια μέλη του avsite δεν έχω σε εκτίμηση, αλλά προηγούμενα KostaF δεν έχω με κανένα, άλλωστε είδες και την στάση μου.
….Παρατέθηκαν και συζητήθηκαν κάποιες μελέτες είπα. Δεν χρειάζεται να αποδειχθεί τίποτα. Αν δεν μπορεί κάποιος να κατανοήσει ότι τα left/right κανάλια είναι και τα μοναδικά κανάλια ηχογράφησης, μάλλον δεν έχει λόγους να συμμετέχει σε μια τέτοια συζήτηση……Δες λοιπόν ποιος και πότε τα έγραψε αυτά, και ήξερε φυσικά ποιος είμαι (ενώ εγώ όχι), μέτρα και την χρονική σειρά και μετά μπράβο αλεπόπουλο κερδίζεις λουκουμάκι.
Το να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας σε ποιόν πάει σε μένα, ή στον omer ή στον Πάπα της Ρώμης; εσύ δεν έχεις το κουράγιο να βγείς επώνυμα και αρνείσαι το ποιος είσαι και μιλάς για κρυφτό; Τώρα για σεβασμό άστο είναι κάτι που δεν ξέρεις τι σημαίνει ούτε και σε ενδιαφέρει, έχεις δώσει εξετάσεις σαυτό.
Εγώ εξέφρασα μια απορία την οποία συνεχίζει να μην απαντά ο omer, το να προσφέρω είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, εσύ κάνε την δουλειά του copy paste που σου έχει ανατεθεί και τα υπόλοιπα άστα σαυτούς που ξέρουν.
Φυσικα´ζητώ συγνώμη για το offtopic και δεν θα επανέλθω.

ελα ρε συ βασιλια.. ξέρω οτι you can do better than this.. μην ειρωνευσαι... περα απο την πλακα, αν τα βαλεις στο ταβάνι παλι εχεις ελαχιστοποιήσει την χρονικη αποσταση του αμεσου κυματος με το ανακλωμενο (απο το εδαφος στην πρωτη περιπτωση και απο το ταβανι στην δικη σου προταση)..

Ας σοβαρευτούμε όμως για λίγο κι ας επανέλθουμε στο ερώτημα που έθεσα πριν μερικές ημέρες, για το αν πράγματι υπάρχει γραμμένη η πληροφορία του ύψους μιας ηχητικής πηγής σε μια κοινή ηχογράφηση.

Επειδή το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα απλά θέτοντας ένα δεύτερο ερώτημα´που όταν απαντηθεί και τεκμηριωθεί σωστά θα μας δώσει μια αρχική λύση στο κύριο ερώτημα.

Σε μια μονοφωνική ηχογράφηση υπάρχει η πληροφορία ύψους ?
Αν υποθέσουμε οτι αυτή υπάρχει τότε μπορεί αυτή η πληροφορία να αναπαραχθεί σωστά -και με το σωστό ύψος- από ένα ηχείο σε μια ανηχοϊκή αίθουσα ?

Ποιο απλα δεν γίνεται.

Θα υπάρχει και ηχογραφημένο υλικό για να διαπιστώσετε αν όντως το ηχείο σας αναπαράγει σωστά το ύψος που βρίσκεται κάθε φορά μια ηχογραφημένη μετακινούμενη σημειακή πηγή.

Last edited: