Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Εγω παλι πιστευω οτι το νημα που ανοιξε ο Loudobic και οι συνεχεις αλλαγες που κανει, δεν ειναι η προσπαθεια του να καταληξει σε καποιο συμπερασμα, και γενικα να καταληξει ουτε αυτος ουτε το νημα. Απλα την εχει καταβρει να κανει αλλαγες, να ακουει καθε φορα τι διαφορετικο θα του δωσει ο καθε συνδιασμος κ ετσι πηγαινει το εργο. Και η ασχολια με την συνεχη αναζητηση τον γεμιζει περισσοτερο απο την αυτη καθαυτη προσηλωση σε ενα συστημα και τη μουσικη.

Οτι με γεμίζει με γεμίζει, αλλά κάνεις λάθος για την μουσική.... όσοι με ξέρουν θα σουν πούν φυσικά για την ποσότητα μουσικής και οργάνωσης...αλλα και την 5ωρη καθημερινή ακρόαση, με ότι και συνδυασμό να έχω.... δυστυχώς με δίνει η Pania και τα λέει όλα...

Και πιισσσσσστττ οι επόμενοι που θα έρθουν με δίσκο να τους γεμίσω παρακαλώ να περιμένουν το ανάλογο αντίτιμο διότι έχω έξοδα " Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένων αναβαθμίσεων "...:Banane0:

Το νόημα ρε συ Νίκο πρέπει να καταλάβεις. Μη το αλλάζεις. Η μουσική υπάρχει δεκαετίες τώρα. Άσε τι λέει ο καθένας σήμερα. Το Garage punk με τα 45άρια του στα sixties, είχε με τα σημερινά δεδομένα άθλιες ηχογραφήσεις.
Καρασυμπίεση του κερατά.
Κι όμως είναι μαγικές επειδή ακριβώς μεταφέρουν τον ήχο της εποχής. Η κακή ηχογράφηση της εποχής, αν κάποιον τον εμποδίζει από το να ακούσει, ε έχει πρόβλημα για μένα.
Αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα. Αυτό λέω.
Και να μου επιτρέψεις να σου πω ,πως μεγάλη μερίδα φίλων που ασχολούνται με το χόμπυ, έχουν δισκοθήκες προσανατολισμένες στα μηχανήματα. Το λέω κομψά.
Στη γλώσσα μας, τσάμπα καίει η λάμπα.

Υποκειμενικά πάντα.

Υ.Γ. Επίσης για να είμαι ειλικρινής, την κ@βλα του καθενός τη σέβομαι απόλυτα.

Πολύ ωραίος... διαβάστε βρε να μαθαίνεται!

Μμμμ ναι εεε?? Με έναν LFD εεεε ολοκληρωμένο και εκλεισες!!

LFD, Leben, Luxman, Lavardin θεωρούνται εγγυημένες επιλογές για αυτή τη σχολή ήχου. Αν σου κάνει βεβαίως.

Αλλα απο χαμηλο τι κάνουμε κύριοι?? εδώ σας θέλω..

Παίρνεις το monitor 40.1 αναλαμβάνοντας το ρίσκο των συνεπειών από τη σύζυγο!

L1000807.jpg

Παίρνεις το monitor 40.1 αναλαμβάνοντας το ρίσκο των συνεπειών από τη σύζυγο!

L1000807.jpg

Ouuuuoouu that it's bigggg.... μάλλον θα χωρήσω... επιπλέον νομίζω τα 40.1 θέλουν δύναμη!!

LFD, Leben, Luxman, Lavardin θεωρούνται εγγυημένες επιλογές για αυτή τη σχολή ήχου. Αν σου κάνει βεβαίως.

Απο τους παραπάνω έχω ακούσει μόνο LFD, και στον Νίκο, αλλά και στο σπίτι μου, το λιγότερο που μπορώ να πω για αυτόν είναι:

"Συγκλονιστικός"

Απο τους παραπάνω έχω ακούσει μόνο LFD, και στον Νίκο, αλλά και στο σπίτι μου, το λιγότερο που μπορώ να πω για αυτόν είναι:

"Συγκλονιστικός"

Έτσι λένε...
Και δεν του φαίνεται του ατιμούλη.
Στοιχειώδες σασί, 7-8 κιλά κατασκευή, αλλά από ό,τι λένε παίζει!

Ouuuuoouu that it's bigggg.... μάλλον θα χωρήσω... επιπλέον νομίζω τα 40.1 θέλουν δύναμη!!

Έλα, σου έχω κάτι πιο βατό για τη σύζυγο: Spendor SP100 R2.

post-13124-004783700%201309336731_enl.jpg

:flipout::flipout:

Mmm καπετάνιε, ομολογουμένος το παρακάτω είναι "εντυπωσιακό" ηχείο, αλλά πόσα κάνει δεν ξέρω...

IMG_2870-joseph-audio-pearl2-loudspeaker-small_zps5304e7a9.jpg

Aυτό είναι το Pearl και κοστίζει αρκετά..

Οταν σου πρότεινα Joseph, είχα κατά νου το "μικρό"
που ακούσαμε στην Εκθεση, καθώς τελευταία έδειξες ιδιαίτερο ενδιαφέρον
για τα ηχεία βάσης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Karavan *δικός μου* είσαι;

Μου αρέσουν πολύ τα Harbeth αλλά δεν τα έχω στην κατοχή μου.
Ίσως κάπου, κάποτε, σε δεύτερο σύστημα.

Καλησπέρα παιδιά...

Εχθές άκουσα το Harbeth 40.1 με τον Cayin τον οποίο πήρε το παιδί που τα έχει.

Εαν και είχαμε κάποια προβλήματα χώρου, το ηχείο μου άρεσε.... για το 5άρι ποια η άποψη σας?

Εαν και είχαμε κάποια προβλήματα χώρου, το ηχείο μου άρεσε.... για το 5άρι ποια η άποψη σας?

Σου άρεσε...Ηταν το ηχείο που θα μπορούσες να ζήσεις μαζί του για καιρό?
Το ηχείο που βρήκες τον ιδανικό ήχο που είχες κατά νου?

Οχι πως δεν είναι πολύ καλό ηχείο, αλλά καλύτερα να έχεις
αυτές τις απαντήσεις μέσα σου, πριν συνεχίσεις προς Harbeth μεριά.

Σου άρεσε...Ηταν το ηχείο που θα μπορούσες να ζήσεις μαζί του για καιρό?
Το ηχείο που βρήκες τον ιδανικό ήχο που είχες κατά νου?

Οχι πως δεν είναι πολύ καλό ηχείο, αλλά καλύτερα να έχεις
αυτές τις απαντήσεις μέσα σου, πριν συνεχίσεις προς Harbeth μεριά.

Εαν εξαιρέσω το Audio Note που είχα για κάποιο διάστημα, να πώ οτι δεν έχω ακούσει καθόλου Harbeth ή Spendor... είναι η τελευταία σχολή που απομένει να "μελετήσω", μέχρι να αποφασίσω τη ηχείο θα μου φτιάξει ο Bull.... χαχαχαχαχαχαχ....

Και επειδή απέκτησα έναν ενισχυτή (LFD Zero LE mk 3) που ήταν διακαής πόθος μου, διαβάζω ότι είναι "match in heaven" στο forum της Harbeth... θέλω να ρίξω ένα αυτή... δεν θα ήταν κακό να πάω μια βόλτα στο Studio 17.... τι κάνουν εκεί δεν έχω πάει ποτέ.... κάνουν καμία ακρόαση της προκοπής....

Στο μεταξύ ο LFD παίζει εξαιρετικά και με το Adagio που έχω εδώ και κανα μήνα... δεν ξέρω τι να κάνω...πάλι....

Το 40άρι είναι πιο ολοκληρωμένο ηχείο,με καλύτερο χαμηλό,αλλά και κατά πολύ ακριβότερο,ενώ ανάλογης ποιότητας πρέπει νά'ναι και τα ενισχυτικά
Πριν πάω στο 40άρι είχα το 5άρι!

Όσον αφορά τη συζήτηση λίγο πιο πριν, για το πιο μουσικό ή λιγότερο μουσικό, πιο φυσικό ή λιγότερο φυσικό κλπ., αν κάποιος θέλει να είναι σοβαρός με το audio, πρέπει να ξεπεράσει αυτόν τον τρόπο σκέψης. Αν θέλετε να απολαμβάνετε αυτό που οι καλλιτέχνες αποθηκεύουν στο όποιο μέσο για εσάς, πρέπει να κρίνετε τα μηχανήματα με βάση το αν το σήμα στην έξοδο ηχεί σαν το σήμα στην είσοδο κι όχι με βάση το αν σε συγκεκριμένη μουσική ακούγεται ευχάριστα, γιατί αυτό θα σας κάνει απλά να κυνηγάτε την ουρά σας....

Last edited:
Αυτό το καταλαβαίνει κάποιος από τις μετρήσεις τους, όσα τουλάχιστον -πολύ λίγα- έχουν αναλυτικές μετρήσεις και με τη προυπόθεση ότι κάποιος ξέρει να διαβάζει μετρήσεις και πως αυτές αποτυπώνονται στη πραγματικότητα. Γι αυτά που έχουν απλά μαρκετίστικες μετρήσεις, όπως καταλαβαίνετε δύσκολο μάλλον να αφήνουν το σήμα ως έχει, απεναντίας του επιβάλλουν έναν χαρακτήρα που σε μερικές ηχογραφήσεις μπορεί να ακούγεται ονειρικά, σε άλλες όμως όχι... και αρχίζει πάλι το ψάξιμο...
Όπως λέει κι ένας πολύ μεγάλος σχεδιαστής ενισχυτών, "το πρόβλημα με την ευφωνική παραμόρφωση των μηχανημάτων στην αλυσίδα αναπαραγωγής είναι ότι είναι πάντα η ίδια, ότι μουσική και να παίξεις, όλα επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο. Είναι σαν ένας mastering engineer που χρησιμοποιεί πάντα τις ίδιες ρυθμίσεις για όλα τα πρότζεκτ του".

Last edited: