Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Γιατί το πρόβλημα με την ευφωνική παραμόρφωση των μηχανημάτων στην αλυσίδα αναπαραγωγής είναι ότι είναι πάντα η ίδια, ότι μουσική και να παίξεις, όλα επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο. Είναι σαν ένας mastering engineer που χρησιμοποιεί πάντα τις ίδιες ρυθμίσεις για όλα τα πρότζεκτ του.

Δεν νομιζω οτι αναφερθηκε πουθενα οτι ο φιλος μας ψαχνει για ηχεια με "ευφωνικη" η αλλου ειδους παραμορφωση.

Ακομη και τετοια ηχεια,ΔΕΝ νομιζω να ακουγονται παντα το ιδιο,εχουν και αυτα την δυνατοτητα αναδειξης διαφορων στην ηχογραφιση.

".....if it sounds good it is good....." imo.

Δεν μπορω να φανταστω καποιον να λεει "εχω τα καλυτερα ηχεια και ακουγονται χειροτερα απο ενα "χρωματισμενο" ηχειο" ..........??????

Εκτος κιαν αντι να ακουμε μουσικη και να την απολαμβανουμε,προτιμαμε να προσποιουματε ολοι τους ηχοληπτες η τους "ηχοληπτες"... :ernaehrung004:

Αυτό το καταλαβαίνει κάποιος από τις μετρήσεις τους, όσα τουλάχιστον -πολύ λίγα- έχουν αναλυτικές μετρήσεις και με τη προυπόθεση ότι κάποιος ξέρει να διαβάζει μετρήσεις και πως αυτές αποτυπώνονται στη πραγματικότητα. Γι αυτά που έχουν απλά μαρκετίστικες μετρήσεις, όπως καταλαβαίνετε δύσκολο μάλλον να αφήνουν το σήμα ως έχει, απεναντίας του επιβάλλουν έναν χαρακτήρα που σε μερικές ηχογραφήσεις μπορεί να ακούγεται ονειρικά, σε άλλες όμως όχι... και αρχίζει πάλι το ψάξιμο...
Όπως λέει κι ένας πολύ μεγάλος σχεδιαστής ενισχυτών, "το πρόβλημα με την ευφωνική παραμόρφωση των μηχανημάτων στην αλυσίδα αναπαραγωγής είναι ότι είναι πάντα η ίδια, ότι μουσική και να παίξεις, όλα επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο. Είναι σαν ένας mastering engineer που χρησιμοποιεί πάντα τις ίδιες ρυθμίσεις για όλα τα πρότζεκτ του".

Δηλαδή να καταργήσουμε τις ακροάσεις αν ψάχνουμε για ηχεία κι ενισχυτές και να διαβάζουμε τις μετρήσεις. Αυτό λές με άλλα λόγια. Aλλιώς κυνηγάμε την ουρά μας. Μάλιστα.

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Όταν ψάχνεις για μηχάνημα χωρίς χαρακτήρα τουλάχιστον έχεις στόχο. Σίγουρα καλύτερα από να ψάχνεις (ακούς) γενικά.. χωρίς να ξέρεις τι ψάχνεις (ακούς).. ;)

+1000
Ειδικά όταν ακούς συγκεκριμένα είδη μουσικής και θέλεις τον χαρακτήρα και την φιλοσοφία του καλλιτέχνη ,μάλλον το ουδέτερο μηχάνημα είναι μονόδρομος.
Εκτός κι αν φτάσεις πια να ακούς την μουσική που ακούγεται καλύτερα σε κάθε μηχανάκι.Αλλά έτσι σε ακούει,δεν το ακούς.Σεβαστό κι αυτό σε κάθε περίπτωση.
Περί ορέξεως...

Πλησιάζει η μεγάλη σταθεροποίηση του συστήματος. Εγιναν 2 μεγάλες προσθήκες....

Θα επανέλθω με φωτογραφικό υλικό και λεπτομέρειες.

Πλησιάζει η μεγάλη σταθεροποίηση του συστήματος. Εγιναν 2 μεγάλες προσθήκες....

ΚαλορίζικαΝ... :2thumb22sup:
Τα δοκίμασες;

Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Γιατί; Τι έχουν τα monitor 40.1;

Γιατί; Τι έχουν τα monitor 40.1;

Απο τα καλυτερα ηχεια που κυκλοφορουν ανεξαρτητως τιμης.
Μιλαμε για πραγματικα jaw-dropping ηχο...
Ασε που μπορεις να ακους με τις ωρες δυνατα χωρις να κουραστεις καθολου...

435760d1332433644-how-do-i-clean-wheat-pennies-useless_without_pics_2.gif.jpg

Δεν έχω καταφέρει να τα ακούσω ακόμα, αν και ό,τι έχω ακούσει από Harbeth μου άρεσε. Έχω όμως ακούσει τα τρόπω τινά αδερφάκια τους, τα Spendor SP100.

Απο τα καλυτερα ηχεια που κυκλοφορουν ανεξαρτητως τιμης.
Μιλαμε για πραγματικα jaw-dropping ηχο...
Ασε που μπορεις να ακους με τις ωρες δυνατα χωρις να κουραστεις καθολου...

...και παιζουν τελεια με .... ?????

Δεν έχω καταφέρει να τα ακούσω ακόμα, αν και ό,τι έχω ακούσει από Harbeth μου άρεσε. Έχω όμως ακούσει τα τρόπω τινά αδερφάκια τους, τα Spendor SP100.

Επισης ηχειαρες...Βεβαια δεν εχω ακουσει τη νεα σοδειά,αλλα δεν νομιζω να εχει μεγαλες διαφορες με τα παλια.
Και μοιαζουν πολυ ως ηχος,Σωτηρη...

Επισης ηχειαρες...Βεβαια δεν εχω ακουσει τη νεα σοδειά,αλλα δεν νομιζω να εχει μεγαλες διαφορες με τα παλια.
Και μοιαζουν πολυ ως ηχος,Σωτηρη...

Έτσι λένε...Λέγεται μάλιστα στα διάφορα fora ότι τα Spendor βάζουν περισσότερη άποψη στο τελικό αποτέλεσμα ενώ τα Harbeth είναι πιο μονιτορ - ειδή και αναλυτικά. Αλλά τα τελευταία δεν τα έχω ακούσει.
Σε κάθε περίπτωση, τα μπαούλα τραγουδάνε ακόμα!