Ηχητικό σύστημα - Minimal vs Παραδοσιακό

tasanto

AVClub Addicted Member
31 August 2006
1,744
Athens
αυτη τη μορφη θα εχουν τα συστηματα σε λιγο καιρο.Μια κεντρικη συσκευη dac-pre-music server και ενας τελικος ενισχυτης με ηχεια ή ενα ζευγαρι ενεργα ηχεια.

Απάντηση: Ένα minimal σύστημα

δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά δεν θα μπορούσα χωρίς την θέα του ενισχυτή
τα cd player και τα λοιπά ίσως αλλά συστήμα χωρίς ενισχυτή να φαίνεται......μήν αλλάξουμε και χόμπυ

DF

Re: Απάντηση: Ένα minimal σύστημα

.....μήν αλλάξουμε και χόμπυ
DF

Σε νιώθω. Γι' αυτό κρατάς ένα δωμάτιο με όλα τα hiendoειδή να'χεις να παίζεις με εναλλαγές συσκευών και καλωδίων και το σαλόνι το κρατάς μίνιμαλ.

Όλα σε ένα, και... νοικοκυρεμένα, απλά δεν γίνεται.

ακριβώς,

πως να είναι όλοι ευχαριστημένοι σε 70μ,άσε που κι ο μικρός στο δωμάτιο του έστησε άλλο σύστημα (κι δεν με αφήνει να μπαίνω συχνά)

DF

Re: Ένα minimal σύστημα

Ένα απόλυτο minimal.
Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο.

Χρειάζεστε κάτι ακόμη?

Attachments

• scm50slat.jpg
    scm50slat.jpg
    11 KB · Views: 194
  • man202_brochure-.jpg
    man202_brochure-.jpg
    54.2 KB · Views: 237
Last edited:

Και το επιτόκιο του δανείου που θα πάρουμε για να το ξεπληρώσουμε!!

Σε λίγο που θα σας πω τις τιμές θα δείτε οτι, για πάρα πολλούς, ένα Weiss ΜΑΝ202, που είναι τα πάντα, ένα ενεργό σαν το ATC SCM25 και 2 καλώδια XLR MOGAMI 2534, αποτελούν κλάσμα αυτών που έχουν ήδη έχουν πληρώσει.
Σε λίγο.:Banane0:

Να επιβεβαιωσω ότι το mogami 2534 ειναι ισως το best value for money καλώδιο. Το λεω μετα απο δοκιμές πολλών καλωδίων πάνω απο 1000 /m σε ένα αρκετά αποκαλυπτικό σύστημα νομιζω.

Πάντως εγω δεν εχω πειστεί ακόμη ότι δεν ειναι απαραίτητη η χρήση ενός καλού προενισχυτη. Ειναι μεγάλη κουβέντα βέβαια. Διαβάστε το πρόσφατο review του καταπλητικου dcs debussy που αναρτησε πρόσφατα ο Magellan. Έχει σχετική αναφορά.

Η χρήση προ ενισχυτή αγαπητέ είναι απαραίτητη. Το σύστημα σου θα απογειωθεί με ένα σοβαρό προενισχυτή. Θα πάρεις σώμα, σε όλο το φάσμα, το άκουσμα θα γίνει πιο ορθό, θα έχεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Τα οφέλη είναι πολλαπλά! Οι πηγές με ψηφιακό volume για μένα είναι καθαρό marketing, να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς.

Σε όλα τα συστήματα που έχω ακούσει με παθητικούς-ψηφιακά volume κτλ πάντα κάτι έλλειπε.

Και άσε του άλλους να λένε περί pure σήματος...

ΙΗΜΟ πάντα και χωρίς διάθεση για τσακωμούς.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ένα minimal σύστημα

Η χρήση προ ενισχυτή αγαπητέ είναι απαραίτητη. Το σύστημα σου θα απογειωθεί με ένα σοβαρό προενισχυτή. Θα πάρεις σώμα, σε όλο το φάσμα, το άκουσμα θα γίνει πιο ορθό, θα έχεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Τα οφέλη είναι πολλαπλά! Οι πηγές με ψηφιακό volume για μένα είναι καθαρό marketing, να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς.

Σε όλα τα συστήματα που έχω ακούσει με παθητικούς-ψηφιακά volume κτλ πάντα κάτι έλλειπε.

Και άσε του άλλους να λένε περί pure σήματος...

ΙΗΜΟ πάντα και χωρίς διάθεση για τσακωμούς.

Το να γενικεύουμε Μιχάλη δεν είναι κρίση, είναι αφορισμός και απλά δεν είναι σοβαρός. Υπάρχουν πολλές αναλογικές έξοδοι μετατροπέων που μπορούν να οδηγήσουν άψογα έναν τελικό και φυσικά το αντίθετο, όπως υπάρχουν και σοβαρότατα ψηφιακά volume με dither και παθητικοί προενισχυτές που μπορούν θαυμάσια, με σωστές προυποθέσεις, να απαλείψουν ένα ολόκληρο ενεργό στάδιο με την επεξεργασία του και τον χαρακτήρα του και ...τα λεφτά του.
Σου υπόσχομαι λίαν συντόμως να "θέσεις το δάκτυλό σου επί των τύπων των ήλων".

Δεν είμαι σίγουρος εκτός αν κάνει ο Θέμης το θαύμα του!

"Weiss says that the MAN 202 will handle all digital formats up to 24bit/192kHz (with comparable quality to the Weiss DAC 202) and should be shipping in 4 or 5 months for a retail price of between $10,000 and $15,000. I love this kind of product, which is optimized for the modern audio enthusiast who doesn't have time to play around with computers."

Apple TV-2+ένα καλό dac+ipad=πιο προσιτή λύση για αυτούς που "δεν θέλουν να μπλέξουν με computers"..... και με δωρεάν airplay.

Last edited:

Ώπα Γιώργο, για explain. Δεν κατέχω πολλά από apple...Τι εστί apple-tv; Airplay;

πολύ χονδρικά ένας music-server (και όχι μόνο) για αυτούς που δεν θέλουν να έχουν ανοιχτό υπολογιστή, συνδέεται με το dac, και με το remote app, το χειρίζεσαι από την άνεση του καναπέ σου.
Ανάλογα και τις ανάγκες και με εξωτερικό σκληρό.

Kόστος apple-tv =99$

Άλλη λύση mac-mini.

airplay:
http://www.apple.com/itunes/airplay/

Last edited: