Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Εσεις εδω δεν παιζεστε !! Με μια ερωτηση μου κανατε τοσες αναλυσεις.

Την Πεμπτη που θα ανεβω Αθηνα θα παω επιτοπου στο καταστημα να παρω το reloop μαλλον

Οπως λεει και ο Sonus για μια εγγραφη απο ραδιοφωνο αντε και καμια κασετα καλο ειναι.

Για περισσοτερα θα χρησιμοποιω το Sound Forge oπως παλαιοτερα αλλα για να μην ανοιγω το pc θα παρω και ενα recorder.

Eυχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας.

Κοιτα....δεν θελω να σε μπερδεψω αλλο......αλλα θα το κανω!!
Γνωμη μου να παρεις το Tascam ,μονο και μονο επειδη εχουν ιδια τιμη.
Κανει ακριβως τα ιδια με το reloop και χιλια παραπανω.
Ειναι και Tascam ρε αδερφε.

(θα ηχογραφεις και κανα djset απο τα τοσα ωραια μπαρακια που εχετε εκει κατω)

Α, και κατι αλλο.
Για να μην βρεθεις προ εκπληξεων, παρε πρωτα ενα τηλεφωνο στο μαγαζι που θα πας και ρωτα τους αν το εχουν να στο παραδωσουν ΕΠΙΤΟΠΟΥ.
Αν δυσκολευτεις κατι θα κανουμε απο δω.....σε Ροδιτικη εταιρεια δουλευω και εχουμε καθε μερα αποστολες προς το νησι.

Re: Απάντηση: Ηχογραφηση μουσικης σε φορητο digital recorder.

Εσεις εδω δεν παιζεστε !! Με μια ερωτηση μου κανατε τοσες αναλυσεις.

Την Πεμπτη που θα ανεβω Αθηνα θα παω επιτοπου στο καταστημα να παρω το reloop μαλλον

Οπως λεει και ο Sonus για μια εγγραφη απο ραδιοφωνο αντε και καμια κασετα καλο ειναι.

Για περισσοτερα θα χρησιμοποιω το Sound Forge oπως παλαιοτερα αλλα για να μην ανοιγω το pc θα παρω και ενα recorder.

Eυχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας.
Για ραδιόφωνο, άντε και για καμμιά κασέτα είναι πράγματι καλό.
Να θυμάσαι όμως ότι το Reloop γράφει μόνο σε mp3 format. Και θα είναι προτιμότερο να κάνεις editing, δηλαδή απλό splitting των κομματιών που ηχογραφείς, μέσα από τις λειτουργίες που προσφέρει το ίδιο το μηχάνημα.
Αν όμως θέλεις να κάνεις περαιτέρω επεξεργασία των κομματιών -και στο λέω αυτό επειδή αναφέρεις το Sound Forge- τότε είναι καλύτερα να τα έχεις εξ αρχής γραμμένα σε Wav, αποφεύγοντας τη μετατροπή.

Δεν γνωρίζω ποιά κάρτα ήχου χρησιμοποιείς για απ' ευθείας εγγραφή στο PC. Να ξέρεις όμως ότι η ποιότητα A/D (Analog to Digital) που έχουν συνήθως οι μοντέρνοι φορητοί εγγραφείς είναι καλύτερη από εκείνη των καρτών ήχου χαμηλού ή χαμηλομεσαίου κόστους. Οπότε σαφώς έχει νόημα να κάνουμε τις εγγραφές μας ποιοτικά (σε Wav format και υψηλής ανάλυσης, αν το επιθυμούμε) σ' ένα χωριστό εγγραφέα και κατόπιν την επεξεργασία στο PC.

Αν αυτός είναι ο σκοπός τότε ίσως πρέπει ν' αναθεωρήσεις και να πας για το Tascam. Με προβληματίζει όμως το θέμα που αντιμετώπισε ήδη ο supersonic. Ότι δηλαδή αν συνδέσεις στην είσοδο MIC/EXT IN μία συσκευή με σταθερή έξοδο π.χ. Tape Out ενός ενισχυτή πιθανόν να μην μπορείς να ρυθμίσεις σωστά τη στάθμη εισόδου. (Βλ. Manual σελ. 47, σημείωση Caution). Το πρόβλημα αυτό λύνεται πλήρως στα μοντέλα της Tascam από το DR-40 και πάνω.

Από την άλλη πλευρά το Reloop με τους περιορισμούς του ως προς το mp3 format είναι φτιαγμένο για να κάνει ακριβώς αυτό: Να συνδέεται με άλλες συσκευές και να ταιριάζει (να ματσάρει) μέσω της εισόδου Line. Διαλέγεις και παίρνεις λοιπόν.

Γι' αυτό σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο πριν αποφασίσεις να κατεβάσεις και να διαβάσεις προσεκτικά τα manuals των συσκευών που σ' ενδιαφέρουν.

Σε βοηθήσαμε τώρα, σε μπερδέψαμε, δεν ξέρω... :nounder:

Φυσικά γράφει το Tascam line από το XLR. Εγώ κατέβασα το gain της εισόδου των μικροφώνων στο ελάχιστο, κότσαρα επάνω τα XLR καλώδια από την έξοδο του προενισχυτή και έγραψε κανονικά. Τώρα αν θα καλύτερο από το να γράψω από την line... Αντίθετα με τον Sonus εγώ δεν θα μπω στον κόπο να αγοράσω όλα τα απαραίτητα ανταπτοράκια. Τη δουλειά που ήθελα την έκανα.

Αν αυτός είναι ο σκοπός τότε ίσως πρέπει ν' αναθεωρήσεις και να πας για το Tascam. Με προβληματίζει όμως το θέμα που αντιμετώπισε ήδη ο supersonic. Ότι δηλαδή αν συνδέσεις στην είσοδο MIC/EXT IN μία συσκευή με σταθερή έξοδο π.χ. Tape Out ενός ενισχυτή πιθανόν να μην μπορείς να ρυθμίσεις σωστά τη στάθμη εισόδου. (Βλ. Manual σελ. 47, σημείωση Caution). Το πρόβλημα αυτό λύνεται πλήρως στα μοντέλα της Tascam από το DR-40 και πάνω.

εντάξει σίγουρα πρόβλημα αλλά αντιμετωπίζεται.
πχ πήρα από την έξοδο του προ και όχι από την tape.

Φυσικά γράφει το Tascam line από το XLR. Εγώ κατέβασα το gain της εισόδου των μικροφώνων στο ελάχιστο, κότσαρα επάνω τα XLR καλώδια από την έξοδο του προενισχυτή και έγραψε κανονικά. Τώρα αν θα καλύτερο από το να γράψω από την line... Αντίθετα με τον Sonus εγώ δεν θα μπω στον κόπο να αγοράσω όλα τα απαραίτητα ανταπτοράκια. Τη δουλειά που ήθελα την έκανα.
Πιο Tascam εχεις???

Πάντως το dr 05 έχει ακριβώς την ίδια τιμή με το "κασετακι" οπότε θέμα τιμής δεν τίθεται... Προσωπικά δεν θα έπαιρνα ένα τόσο "περιορισμένο" μηχάνημα!

Πάντως το dr 05 έχει ακριβώς την ίδια τιμή με το "κασετακι" οπότε θέμα τιμής δεν τίθεται... Προσωπικά δεν θα έπαιρνα ένα τόσο "περιορισμένο" μηχάνημα!

αυτό είναι ακριβώς το νόημα της υπόθεσης.
Εσύ χρειάζεσαι ποδήλατο, ο άλλος σου προσφέρει αυτοκίνητο με ένα ποδήλατο στο πορτ μπαγκάζ και εσύ λες εγώ δεν θέλω αυτοκίνητο, ποδήλατο θέλω....

αυτό είναι ακριβώς το νόημα της υπόθεσης.
Εσύ χρειάζεσαι ποδήλατο, ο άλλος σου προσφέρει αυτοκίνητο με ένα ποδήλατο στο πορτ μπαγκάζ και εσύ λες εγώ δεν θέλω αυτοκίνητο, ποδήλατο θέλω....

Χα χα χα χα χα...

Αν και το νήμα αναφέρεται για ηχογράφηση μουσικής, να ρωτήσω για το Tascam DR-05 αν το έχει κάποιος, προσφέρει διάφορα mode, εννοώ για ηχογράφηση μουσικής, ομιλίας κλπ; Eίδα ένα διαφημιστικό με ένα φτηνό philips που είχε τέτοιο mode και με κάποιο τρόπο "ενίσχυε" την φωνή και μείωνε τον ambient ήχο με πολύ ωραίο ήχο χωρίς παραμόρφωση και ούτε σαν equalizer απλά να ενισχύει μεσαίες (από ότι κατάλαβα πρέπει να έκανε κάποια επεξεργασία με τις διαφορές φάσης ή τα αθροίσματα L και R και το μίξαρε το αποτέλεσμα ήταν πεντακάθαρες φωνές με λίγο ambient ήχο) . Εγώ γυρίζω βιντεάκια και θέλω "κινηματογραφικό ήχο" παράδειγμα 2 άτομα μιλάνε σε καφετέρια ή στο δρόμο με αυτοκίνητα και είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις. Σίγουρα χρειάζεται και αντιανεμικό για έξω.
http://www.youtube.com/watch?v=JDPMyDlozYc

Αν και το νήμα αναφέρεται για ηχογράφηση μουσικής, να ρωτήσω για το Tascam DR-05 αν το έχει κάποιος, προσφέρει διάφορα mode, εννοώ για ηχογράφηση μουσικής, ομιλίας κλπ; Eίδα ένα διαφημιστικό με ένα φτηνό philips που είχε τέτοιο mode και με κάποιο τρόπο "ενίσχυε" την φωνή και μείωνε τον ambient ήχο με πολύ ωραίο ήχο χωρίς παραμόρφωση και ούτε σαν equalizer απλά να ενισχύει μεσαίες (από ότι κατάλαβα πρέπει να έκανε κάποια επεξεργασία με τις διαφορές φάσης ή τα αθροίσματα L και R και το μίξαρε το αποτέλεσμα ήταν πεντακάθαρες φωνές με λίγο ambient ήχο) . Εγώ γυρίζω βιντεάκια και θέλω "κινηματογραφικό ήχο" παράδειγμα 2 άτομα μιλάνε σε καφετέρια ή στο δρόμο με αυτοκίνητα και είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις. Σίγουρα χρειάζεται και αντιανεμικό για έξω.

αυτά είναι φανταχτερά ημίμετρα...

Για να ειμαι ειλικρινης, δεν εχω καταλαβει πως δουλευει το 100αρι.
Το 40αρι εχει κανονικες line balanced εισοδους ειτε xlr ειτε trs ρυθμιζομενες, οποτε το δουλευεις σαν να εχεις cd recorder, μονο που φυλαει τα data στην sd card.
Δηλ. γυριζεις το ext in select στην θεση line
dr-40_p_ab_angle.jpg

και μετα συνδεεις τα xlr ή trs στο line in
dr-40_p_back_angle.jpg

Ρυθμιζεις απο τα κουμπια input level την σταθμη εγγραφης και εισαι ...κομπλερουα:a0210: (να ειχε και ψηφιακη εισοδο!!!)

Στο 100αρι δεν βλεπω να γραφει πουθενα στα xlr την λεξη line.
Αρα ,πρεπει να δουλευει διαφορετικα το εργαλειο.

@ Sonus
Εμ γιατι νομιζεις οτι τα γραφω......για να με διορθωνεις !!!!

@ Καθε ενδιαφερομενο
Σημερις με σωστη φορτηση των μπαταριων (αν ειναι δυνατον ρε παιδια...αγορασα ολο το σετ της eneloop και ηταν χαλασμενος ο φορτιστης!!!) εγραψε 7 1/2 ωρες και ειχε και αλλο!
Αυριο μεθαυριο θα παρω και ενα σετ αλκαλικες ,να δουμε τι ψαρια πιανει και με αυτες.

Στον ηχο τωρα ..
Πιστευω οτι δεν εχει νοημα να κανουμε εξαντλητικες συγκρισεις γιατι απλα ειναι πολυ δυσκολο.
Τι να συγκρινουμε, πως και με τι??
Αυτο το καϋμενο γραφει απο αναλογικη εισοδο, αρα ειναι καταδικασμενο απο χερι να χανει.
Μονο με κασετοφωνο ή cdr (που γραφει απο αναλογικη πηγη) μπορουμε να το συγκρινουμε.
Αλλα και παλι εκει παιζει ρολο το αποθηκευτικο μεσο και απο που τελικα θα το αναπαραξουμε.
Τρεχα γυρευε δηλαδη αφενος και δεν ειμαι και ΤΟΣΟ τρελλαμενος που να ξεθαβω κασετες και cdr αφετερου!!

Εγραψα λοιπον ενα κομματι απο το cd μεσω line απο xlr και trs .
Το εκανα αυτο, γιατι μου ειπαν απο την αντιπροσωπεια οτι οταν βαζεις xlr αυτο ειναι ετοιμο να υποδεχτει σημα απο μικροφωνο και για line να χρησιμοποιω trs.
Ευλαβικα τηρωντας τις οδηγιες, αγορασα ενα ζευγαρι trs σε trs(xlr σε xlr ειχα) και φυσικα δυο ανταπτορακια xlr σε trs για να ειμαι καλυμμενος πανταχοθεν.
Ξερω πολυ καλα τι λετε μεσα σας, με το βρωμικο μυαλο σας.....καλα ρε γυφτο δεν μπορουσες να παρεις και ενα καλωδιο rca σε trs να εισαι μεσα σε ολα και να μην σου λειπει τιποτα....να σε κοιτανε ολοι με θαυμασμο και κρυφη ζηλεια??????
Γατακιαααα......σιγα μην δεν τα αγοραζα μαζι με ανταπτορακι 1/8 καρφι σε rca......αμ πως!!
Και οπως σωστα μαντεψατε, το Tascam κανοντας την μεγαλη ανατροπη και διαψευδοντας πανηγυρικα την αντιπροσωπεια, εγραψε κανονικοτατα απο την xlr.
Αλλος ενα θριαμβος της βιασυνης και της ευπιστιας μου.

Πως ακουγεται η εγγραφη????
Ελα ντε......με αναφορα τι????
Αντεγραψα το τραγουδι απο το Tascam στο λαπτοπ και το ακουσα μεσω Emu 0404 και αμεσα απο τις αναλογικες του tascam.
Επισης ακουσα το τραγουδι απο το γνησιο cd.
Βγαινει καμμια ακρη ετσι???
Δηλ.αν σας πω οτι ακουγοταν καλυτερα το cd ,θα ανακαλυψω την Αμερικη , ή θα παψει να κανει νιαου νιου ο γατος στην κεραμοσκεπη???

Αυτο που μπορω να σας πω με σιγουρια, ειναι οτι "καταλαβε" την διαφορα απο xlr σε trs και αυτο λογω διαφορετικων καλωδιων και μεσολαβηση ανταπτορα.
Αρα οτι του δωσεις θα παρεις, δειγμα ΠΟΛΥ καλο κατα την γνωμη μου.

Αυτα τα ολιγα προς το παρον....οποιος δεν χορτασε του στελνω και κανα pm με ποιο τραγουδι εκανα τις δοκιμες!

( φατσες δεν μπορω να βαλω....αναθεματισμενο ανδροειδες κινητο!! :-) ☆ )

Εάν σου δοθεί η ευκαιρία σε κάποιο live μπορείς να συνδέσεις στην κονσόλα (line) το tascam και την EMU 0404 (η κάποια άλλη συσκευή ως αναφορά) και να γράψεις τη συναυλία και με τις δύο συσκευές με παρόμοιο τρόπο σύνδεσης(πχ XLR). Ξέροντας τις επιδόσεις της EMU 0404 θα μπορέσεις να αξιολογήσεις τις δυνατότητες line του tascam. -bye-

Εάν σου δοθεί η ευκαιρία σε κάποιο live μπορείς να συνδέσεις στην κονσόλα (line) το tascam και την EMU 0404 (η κάποια άλλη συσκευή ως αναφορά) και να γράψεις τη συναυλία και με τις δύο συσκευές με παρόμοιο τρόπο σύνδεσης(πχ XLR). Ξέροντας τις επιδόσεις της EMU 0404 θα μπορέσεις να αξιολογήσεις τις δυνατότητες line του tascam. -bye-

Καλο σεναριο αυτο που λες ,αλλα δυσκολα πραγματοποιησιμο.
Θα το εχω στο νου μου και αμα μου κατσει ,το δουλευω,
Του εκανα και αναβαθμιση σημερα στην ver 1.30 και ειμαι ...ετοιμοπολεμος!!

To DR-100 έχει χωριστή είσοδο line σε μικρό καρφί. Έχει και ρυθμιζομο pre-amp gain (τρεις θέσεις) για τις εισόδους XLR, πέρα από το κανονικό ποτενσιόμετρο της έντασης.

Eίδα ένα διαφημιστικό με ένα φτηνό philips που είχε τέτοιο mode και με κάποιο τρόπο "ενίσχυε" την φωνή και μείωνε τον ambient ήχο με πολύ ωραίο ήχο χωρίς παραμόρφωση και ούτε σαν equalizer
Ο μόνος τροπος να το κάνεις σωστά είναι με επιλογή μικροφώνων με τη δέουσα πολική απόκριση και τη προσεκτική τοποθέτησή τους. Αλλίως με ντουμπλάρισμα!