Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Συμφωνώ απολύτως. Καταλαβαίνω τους περιορισμούς του χώρου όπως και την πίεση να προλάβουμε την έκθεση, αλλα είναι κρίμα να "θάβεις" τα μηχανάκια έτσι, όταν σκοπός θα έπρεπε να ήταν το αντίθετο: να τα αναδείξεις ώστε να κανεις και καμια πώληση. Φωτεινή εξαίρεση ο 6600 της Epson αλλα ακόμα και εκεί, όταν μπήκα είχαν βάλει σκοτεινές σκηνές που φυσικά δεν κολάκευαν το μηχανάκι και το black level του... :p

Στην κατηγορια του συνφωνω οτι ειναι αρκετα καλος. Σιγουρα ηθελε καλυτερο μαυρο αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αυτη τη τιμη.

Πολυ καλος μου φανηκε κι ο 1070+, ειδικα για τιμη κατω απο 1000 ευρω ειναι best buy κατα τη γνωμη μου.
Ο 1300 ηταν τελειως απεριποιητος, εως ακαταλληλος για επιδειξη, οποτε και δεν εχω αποψη.

Επισης δεν ξερω αν ειμαι υπερβολικος, η λαμβανω πολυ υποψιν τη τιμη, αλλα απο τον 1100 μαλλον περιμενα περισσοτερα. Οπως επισης και απο το "μαυρο" του 300αρη οπως πολυ σωστα ανεφερες.

Ο χ500 ξερω οτι μπορουσε να παιξει πολυ καλυτερα και με λιγοτερες υπερβολες σε καποια σημεια.

Τακη
Υπαρχουν κι αλλα γρηγορα αυτοκινητα.
Kαι τα προβολια των 1000 ευρω αν ρυθμιστουν και παιξουν σε dedicated χωρο, καλυτερα θα παιζουν και αυτα απο οτι επαιζαν προχθες που πηγα.
Απλα ο x500 ειναι καλυτερος.
Δεν το αρνηθηκα.
Γιατι ντε και καλα πρεπει να μας μας πεσουν τα σαγονια με την εικονα του;
Μηπως επειδη τον εχεις αγορασει; :flute:

Κοιτα ειναι πολυ λογικο οτι αγοραζει ο καθενας να το θεωρει κορυφαιο, γιατι αλλιως δεν θα το αγοραζε.
Εσυ θεωρησες οτι με τα 4500 ευρω πηρες τον καλυτερο προβολεα.
Πως ειναι δυνατον να σε πείσω οτι ειναι καλυτερος ο sony ή αλλη τεχνολογια;
Γι αυτο μην τα παιρνεις αν καποιος δεν πει κατι super για το μηχανημα που αγορασες.
Λεω μηχανημα γενικα γιατι αυτο το κανεις γενικα και δεν ειναι ωραιο.

Απάντηση: Re: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Mη λες τετοιες λεξεις εδω περα. Ειναι αιτια για μπαναρισμα :flipout:

Η μόνη περίπτωση να αποφευχθεί το ban είναι δίπλα στη λέξη "τηλεόραση" υπάρχει το "OLED". :worshippy:

Τακη
Kαι τα προβολια των 1000 ευρω αν ρυθμιστουν και παιξουν σε dedicated χωρο, καλυτερα θα παιζουν και αυτα απο οτι επαιζαν προχθες που πηγα.
Δεν το αρνηθηκα.

Κοιτα ειναι πολυ λογικο οτι αγοραζει ο καθενας να το θεωρει κορυφαιο, γιατι αλλιως δεν θα το αγοραζε.
Γι αυτο μην τα παιρνεις αν καποιος δεν πει κατι super για το μηχανημα που αγορασες.

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι τοση επιμονη απο τη μια με τα "σαγονια" και απο την αλλη επι προσωπικου. Δεν μπορουμε να μεινουμε στην ουσια του νηματος ?

Θα τολμήσω να εκφέρω και γω γνώμη ως άσχετος, καθώς δεν με απασχολεί ιδιαίτερα η εικόνα παρότι έχω μια ελάχιστη εμπειρία από χρήση προβολικών.

Μου είναι δύσκολο λοιπόν να ξεχάσω την εμπειρία της θέασης του Sony vw300 στο χωρο της Avart. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά στα 32 χρόνια μου που εντυπωσιάζομαι από εικόνα.

Τον 1100 στον 1ο όροφο τον είδες;

Η μόνη περίπτωση να αποφευχθεί το ban είναι δίπλα στη λέξη "τηλεόραση" υπάρχει το "OLED". :worshippy:

Δε διαφωνω.....πληρως.....απλα να σου θυμησω οτι πριν μερικα χρονια μπορουσες να γραψεις το ιδιο πραγμα κι αντι για oled να γραψεις kuro. Πλεον ξερεις απο πρωτο χερι τι παιζει :ernaehrung004:

Δεν τρεφω τρελες ελπιδες, αλλα ερχονται τεχνολογιες λειζερ κτλ κτλ....

Περαν αυτων, η αισθηση που περνω απο το πανι και τις 110 ιντσες, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα μου τις δωσει μια τηλεοραση...

Re: Απάντηση: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι τοση επιμονη απο τη μια με τα "σαγονια" και απο την αλλη επι προσωπικου. Δεν μπορουμε να μεινουμε στην ουσια του νηματος ?

Νομίζω πως όχι. Επαναλαμβάνω, η γνώμη μου δεν έχει καμία βαρύτητα. Ηχεία είχα πάει να ακούσω και απλά μπήκα από περιέργεια σε 2-3 δωμάτια με προβολικά.

Οκ, να εισαι δικαιος ομως.
Δεν ειδα να λες ομως τιποτα "περι προσωπικου" οταν μου εγινε προταση να πεταξω το προβολι μου απο το παραθυρο.

Δεν παρεξηγηθηκα βεβαια απο την προταση του Τακη, ήμαρτον, αλλωστε γνωριζω τους περισσοτερους εδω μεσα και τον τροπο γραφης τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Νομίζω πως όχι. Επαναλαμβάνω, η γνώμη μου δεν έχει καμία βαρύτητα. Ηχεία είχα πάει να ακούσω και απλά μπήκα από περιέργεια σε 2-3 δωμάτια με προβολικά.

Έκανες σωστό Quote; Σίγουρα; ;)
Μια χαρά βαρύτητα έχει η γνώμη σου, κουβέντα κάνουμε κι όλοι καταθέτουν τις απόψεις τους.
Σε ρώτησα αν είδες τον 1100 γιατί υποψιάστηκα οτι εντυπωσιάστηκες απ´το υλικό (4Κ). Κι επειδή ο 1100 έπαιζε κι αυτός 4Κ, αλλά σαν προβολέας είναι καλύτερος, μου έκανε εντύπωση που δεν τον ανέφερες.

Τακη
Δεν το αρνηθηκα.

Νομίζω έχεις μπλέξει τα αυγά με τα πασχαλια... Αν πιστεύεις πως έγραψα ότι "θα σου πέσουν τα σαγόνια με την εικόνα ενός καλου συγχρόνου προβολέα", επειδή... αγόρασα τον 500ρη, είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Καταρχήν δεν μίλησα μονο για τον 500ρη, αλλα για όλους τους προβολείς της ανώτερης κατηγορίας τιμής (sony included). Και αυτό το είπα μετά λογου γνώσης, έχοντας και μια εμπειρία 10-15 ετών στην βιντεοπροβολή. Εσύ πάλι, για ανεξήγητο λόγο, αντί να συζητάς με επιχειρήματα επέλεξες να κανεις προσωπική επίθεση. Δεν πειράζει, υγεία πάνω από όλα...

Θα έλεγα ότι ο χώρος είναι το 50% της εικόνας. Γιατί το 50%? Γιατί μ' αρέσει το νούμερο!!:flipout:

Πέραν της πλάκας, θεωρώ απαράδεκτο και απογοητευτικό για μηχανήματα υψηλής κατηγορίας τιμής να μην παίζουν σε προσεγμένο χώρο. Η λογική απλή. Τον 1100 δεν θα μπει να το δει και να ενδιαφερθεί για την αγορά του ένας νιούμπης στην βιντεοπροβολή (όχι ότι αποκλείεται, αλλά..). Ένας άνθρωπος, λοιπόν, που ενδιαφέρεται να σκάσει τόσα χιλιάρικα και ξέρει και 5 πράγματα πάνω στην εικόνα, ξενερώνει όταν τον δει σε χώρο τελείως ακατάλληλο. Η πρώτη δε εμπειρία, όπως και όπου να γίνει αυτή, έχει μεγάλη επίδραση στη διαμόρφωση κρίσης και κολλάει στο μυαλό σου με κόλλα logo.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Μια χαρά βαρύτητα έχει η γνώμη σου, κουβέντα κάνουμε κι όλοι καταθέτουν τις απόψεις τους.
Σε ρώτησα αν είδες τον 1100 γιατί υποψιάστηκα οτι εντυπωσιάστηκες απ´το υλικό (4Κ). Κι επειδή ο 1100 έπαιζε κι αυτός 4Κ, αλλά σαν προβολέας είναι καλύτερος, μου έκανε εντύπωση που δεν τον ανέφερες.

Όντως λάθος quote έκανα, σε εσένα πήγαινε :D

Μπαμπη, ο 1100 μαλλον επαιζε απολα. Εγω 2 φορες που τον ειδα, επαιζε bluray.

Οκ, να εισαι δικαιος ομως.
Δεν ειδα να λες ομως τιποτα "περι προσωπικου" οταν μου εγινε προταση να πεταξω το προβολι μου απο το παραθυρο.

Δεν παρεξηγηθηκα βεβαια απο την προταση του Τακη, ήμαρτον, αλλωστε γνωριζω τους περισσοτερους εδω μεσα και τον τροπο γραφης τους.

Επειδή μάλλον δεν γνωρίζεις την σημασία των smileys, η προτροπή μου να πετάξεις το προβολι ήταν χιουμοριστική και σκοπό είχε να καταδείξει πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην απόδοση ενός προβολέα των 5.000 και άνω ευρω σε σχέση με ένα των 1500. Έτσι για να μην μπερδευτείς ξανά.

Δε διαφωνω.....πληρως.....απλα να σου θυμησω οτι πριν μερικα χρονια μπορουσες να γραψεις το ιδιο πραγμα κι αντι για oled να γραψεις kuro. Πλεον ξερεις απο πρωτο χερι τι παιζει :ernaehrung004:

Δεν τρεφω τρελες ελπιδες, αλλα ερχονται τεχνολογιες λειζερ κτλ κτλ....

Περαν αυτων, η αισθηση που περνω απο το πανι και τις 110 ιντσες, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα μου τις δωσει μια τηλεοραση...

Μπορεί αλλά οι OLED είναι εδώ... έστω και σ´αυτές τις τιμές, έστω και σε λίγες ίντσες. Όταν θα δούμε και τους Laser βλέπουμε...
Ελπίζω μόνο να μην πάθουμε όπως με τους LED. Όχι εγώ βέβαια, αν θυμάσαι απ´την αρχή δεν τους συμπάθησα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Όντως λάθος quote έκανα, σε εσένα πήγαινε :D

Ξέρει ο Μπάμπης από λάθες πάσες...έχει συνηθίσει από την ομάδα, αλλού κοιτάνε, αλλού πασάρουν και σ' αλλον πάει.:D

Μπαμπη, ο 1100 μαλλον επαιζε απολα. Εγω 2 φορες που τον ειδα, επαιζε bluray.

Μπορεί... Εγώ είδα 4Κ.

Μπορεί αλλά οι OLED είναι εδώ... έστω και σ´αυτές τις τιμές, έστω και σε λίγες ίντσες. Όταν θα δούμε και τους Laser βλέπουμε...
Ελπίζω μόνο να μην πάθουμε όπως με τους LED. Όχι εγώ βέβαια, αν θυμάσαι απ´την αρχή δεν τους συμπάθησα.

Οι OLED όντως έπαιζαν εκπληκτικά, αν και τις είχαν λίγο "τούμπανο" σε χρώμα και οξύτητα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχος και Εικονα Show 2014, τι ειδαμε...

Ξέρει ο Μπάμπης από λάθες πάσες...έχει συνηθίσει από την ομάδα, αλλού κοιτάνε, αλλού πασάρουν και σ' αλλον πάει.:D

Μη μου τα θυμίζεις τώρα... Δεν βλέπεις οτι, γράφω-γράφω, προσπαθώντας να ξεχάσω; :argue:

Επειδή μάλλον δεν γνωρίζεις την σημασία των smileys, η προτροπή μου να πετάξεις το προβολι ήταν χιουμοριστική και σκοπό είχε να καταδείξει πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην απόδοση ενός προβολέα των 5.000 και άνω ευρω σε σχέση με ένα των 1500. Έτσι για να μην μπερδευτείς ξανά.

Οι σημαντικές διαφορές, όμως, Τάκη, αξιολογούνται τελείως προσωπικά και υποκειμενικά για τον καθένα. Εκεί, θεωρώ, πήγαινε το ''δεν σου πέφτουν κιόλας τα σαγόνια'' του Σωτήρη. Είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ''αθλήματος''...ο τρόπος έκφρασης και πόσο αυτός ανταποκρίνεται στα προσωπικά μας στάνταρντ.:smile: