Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Κατόπιν συμβουλής του φίλου Lazarefa, έκανα την αλλαγή. Μέρα με τη νύχτα!!!
Σε πιάσιμο, σε άνοιγμα!!!! Τέλεια τσιμπίδα.
Ευχαριστώ πολύ
gt3T8Zs

IMG-20210221-113759.jpg

IMG-20210221-113847.jpg

IMG-20210221-115219.jpg

IMG-20210221-120640.jpg

Έβαλα θερμοσυστελλόμενο, εκεί που είναι ο ακροδέκτης και έπιασα με υφασμάτινη ταινία, το καλώδιο στο χερούλι, όπως φαίνεται και στην τελευταία φωτογραφία.
Αλλά παιδεύομαι πολύ από κινητό και να γράψω, να επεξεργαστώ και να ανεβάσω φωτογραφία

Last edited by a moderator:
Ηταν ευκολη η αλλαγη στις επαφες; Γιατι σκεφτομαι κι εγω να την αλλαξω καποια στιγμη στην mini.
Btw, η γειωση σηκωνει σχετικη θερμοκρασια ενιοτε, κυριως σε μικρα κομματια. Οχι οσο η τσιμπιδα, αλλα και παλι...
Οποτε ο,τι ταινιες κτλ βαζεις, εχε το υποψη.

Ηταν ευκολη η αλλαγη στις επαφες; Γιατι σκεφτομαι κι εγω να την αλλαξω καποια στιγμη στην mini.
Btw, η γειωση σηκωνει σχετικη θερμοκρασια ενιοτε, κυριως σε μικρα κομματια. Οχι οσο η τσιμπιδα, αλλα και παλι...
Οποτε ο,τι ταινιες κτλ βαζεις, εχε το υποψη.
Πανεύκολη!!!!!
Ξεβίδωμα από την παλιά και βιδωμα στην νέα. Χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια. Απλά έβαλα θερμοσυστελλόμενο, για να καλύψω τον χαλκό (νήματα) και στερεώσω προαιρετικά το καλώδιο στο ένα χερούλι, με ταινία.
Πιο αρχάριος από μένα δεν υπάρχει.. Χαχαχα 🤣 🤣

Ωραια και ευκολη αλλαγη που νομιζω οτι θα ειχε επιτυχια σχετικα απο ολους...

Αγγελε μαλλον θα το κανω και εγω στην mini Helix..

Ωραια και ευκολη αλλαγη που νομιζω οτι θα ειχε επιτυχια σχετικα απο ολους...

Αγγελε μαλλον θα το κανω και εγω στην mini Helix..
Να την κάνεις.!!!!!!...ακου και έναν αρχάριο.. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά... Θα την δεις όταν την πιάσεις στο χέρι.. Την τσιμπίδα εννοώ, χαχαχα 🤣 🤣

Πανεύκολη!!!!!
Ξεβίδωμα από την παλιά και βιδωμα στην νέα. Χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια. Απλά έβαλα θερμοσυστελλόμενο, για να καλύψω τον χαλκό (νήματα) και στερεώσω προαιρετικά το καλώδιο στο ένα χερούλι, με ταινία.
Πιο αρχάριος από μένα δεν υπάρχει.. Χαχαχα 🤣 🤣

Πολύ καθαρές φωτογραφίες!!
Από κινητό είπες?

Η Beretta??

Πρεπει να παρω κι εγω μια νεα γειωση.
Κωστη, αν τυχον παρεις, παρε και για μενα και οποτε βρεθουμε μου την δινεις.

Εγώ πάντως που χρησιμοποίησα την mini 140A με την τσιμπίδα γείωσης που έχει ...δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα ...και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να την αλλάξω.
Εκτός και αν κάποιος πέραν του θεωρητικού μέρους κάνει δοκιμές και αποδείξει ότι όντως χρειάζεται αλλαγή και με την αλλαγή η απόδοση του μηχανήματος αλλάζει πραγματικά.

Πρεπει να παρω κι εγω μια νεα γειωση.
Κωστη, αν τυχον παρεις, παρε και για μενα και οποτε βρεθουμε μου την δινεις.

Ναι γιατι οχι...
Διαμαντη θυμησε μας με link ποια ειναι ωστε να εχουμε υποψιν...

Απάντηση: Re: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Εγώ πάντως που χρησιμοποίησα την mini 140A με την τσιμπίδα γείωσης που έχει ...δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα ...και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να την αλλάξω.
Εκτός και αν κάποιος πέραν του θεωρητικού μέρους κάνει δοκιμές και αποδείξει ότι όντως χρειάζεται αλλαγή και με την αλλαγή η απόδοση του μηχανήματος αλλάζει πραγματικά.

Νικ, να την αλλαξεις τη τσιμπιδα γειωσης με μια καλυτερη, αξιζει γιατι εχει χαλκοταινια, δυνατο ελατηριο και καλο πατημα

Εντάξει δεν ειναι και μεγάλη η διαφορά στην οπτικότητα. Τις έχει δοκιμάσει κανείς; 

Κι όμως έχει. κι εγώ έχω της imberia αλλά με το ευρύ οπτικό πεδίο. σαν της yato δηλαδή.

Δες και το παρακάτω βίντεο, πιστεύω θα σε διαφωτίσει καλύτερα.

https://www.youtube.com/watch?v=c8c8JnHr6sg&ab_channel=SKMETALSPIROS

Να 'σαι καλα, Διαμαντη.
Κωστη, θες να παρεις 2 απο τον Παυλατο, με 2-3 μεταφορικα/αντικαταβολη, να τα μοιραστουμε;
Ή τις παιρνω εγω, αν θες.