Σου έστειλα πμ.
Βρήκες 1,6mm; Πού;Έχω καταλήξει στο 1,6mm για μένα.
Last edited by a moderator:
Βρήκες 1,6mm; Πού;Έχω καταλήξει στο 1,6mm για μένα.
Με πρόλαβες να μην πετάξω τα χρήματα, ευχαριστώ!
Τελικά φίλε Νικόλα, αναφορικά με την μπαλαντέζα, όσα έγραψες ισχύουν.
Εκεί που έλεγα να αγοράσω διατομής 3x2,5 στα 50 μέτρα ώστε να την έχω για όλα και για πάντα... ε δεν πάει έτσι.
Οπότε θα αγοράσω στα 20μ, όσα μου χρειάζονται ώστε το ρεύμα να μην διανύει 20μ + 30μ τα αχρείαστα, καθώς αυτά τα 20 μέτρα μου φτάνουν κι έχει μικρή απώλεια.
Για ενεργοβόρες συσκευές και περισσότερα μέτρα των 20 κατάλαβα ότι πρέπει να πάω σε διατομή 3x4,0.
Άσε που οι inverter είναι κι ευπαθείς... μην την κάψω κιόλας.
Με πρόλαβες να μην πετάξω τα χρήματα, ευχαριστώ!
πανω κατω σωστα τα λες πανο, με μια διαφοροποιηση απο τη πλευρα μου.
ενα απλο φις μπορει να λεει 16 Α αλλα αν ειναι καλης ποιοτητας και κατασκευης χρησιμοποιειται και για παραπανω.
καλο ειναι στο 4αρι καλωδιο να βαζεις ισχυροτερες πριζες αλλά αν το μηκος δεν ειναι μεγαλο, πανε και 16αρες αρκει να μην ειναι φτηνιαρες.
για την πριζα παλι, μπορει να ειναι ισχυροτερη απο 16Α, αρκει να εχει περαστει 4αρι καλωδιο ή και εξαρι καμια φορα.
φυσικα και υπαρχουν οικιακες πριζες 20αρες αλλά σωστα λες οτι θελουν δικη τους διαταξη.
στο σπιτι στο χωριο εχει τραβηχτει 4αρι καλωδιο απο την ηλεκτρικη κουζινα που καταληγει σε πριζα με ασφαλεια 20Α.
επειδη οι περισσοτερες πριζες ηταν παλιες ηθελα μια δυνατη στην κουζινα που να μπορει να σηκωνει πολυμπριζο με πολλες συσκευες.
ο πιο ευκολος τροπος ηταν να επεκταθει το καλωδιο που ερχοταν απο την ηλεκτρικη κουζινα. ηλεκτρολογος την εφτιαξε την δουλεια.
και σε αλλο σπιτι παλιοτερα ειχα τραβηξει 4αρι στο σαλονι για τον λαμπατο. παλι ηλεκτρολογος το ειχε κανει
ολα γινονται απλα αν η ηλεκτροκολληση μας ειναι 180-200Α θελει 20αρα ασφαλεια και αντιστοιχα καλωδια
https://www.pam.gr/210-Routiliou-hlektrodia-gia-Atsali-Typou-GY38-1.6-mmΣου έστειλα πμ.
Βρήκες 1,6mm; Πού;
Το φις που έχει πάνω του το μηχάνημα είναι μέχρι 16Α.
Δεν υπάρχει απλό φις ισχυρότερο.
Δεν υπάρχει οικιακή πρίζα πάνω από 16Α.
Για να πάρεις γραμμή 20Α ή 25Α,πρέπει να βάλεις καλώδια χοντρά ΣΤΟΝ πίνακα και να ασφαλιστούν με ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ διάταξη.Αντιστοιχη διάταξη θέλεις και στον τερματισμό τους...Και αντίστοιχη σύνδεση...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.