Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Δεν ηταν ουτε πολυεστερικο, ουτε πουκαμισο 😛
Παντως, οφειλω να πω οτι, παρα τον σχετικο φοβο μου, μεχρι σημερα, με καμια 200αρια ηλεκτροδια καμενα, ουτε 1 φορα δεν εχω καψει κατι, ρουχο, παπουτσι κτλ., ή εμενα σε χερια, ποδια (αν και συχνα χωρις σωστα μετρα προστασις).
Ισως ηταν καθαρη τυχη, και στα 2.000 ηλεκτροδια θα σου κατσει σιγουρα. Ισως, παλι, δεν καινε οσο φαινεται αυτα τα πιτσιλισματα που πεταει.
Παντως, οι υπεριωδεις ειναι σαφως επικινδυνες.

Παιδιά σε ήδη γαλβανισμένη επιφάνεια έγιναν κάτι μερεμέτια συγκόλλησης.

Αν περάσω εκτός από τις κολλήσεις και όλη την επιφάνεια με σπρέι ψυχρό γαλβάνι για ομοιόμορφια
θα πιάσει ή πιάνει μόνο στο γυμνό μέταλλο;

Έχω το παρακάτω σπρέι.

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
cf5553d6a66e0f85315b4020457641b5.jpg

Re: Απάντηση: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Μονο στο γυμνο μεταλλο πιανει.....
Οκ, ευχαριστώ!

Η ερωτηση σου ειναι περιεργα διατυπωμενη
Γραφοντας γυμνο μεταλλο εννοεις μαυρο?(μη γαλβανισμενο)

Το ψυχρο γαλβανι πιανει και στο μαυρο μεταλλο και στο γαλβανισμενο

Re: Απάντηση: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Η ερωτηση σου ειναι περιεργα διατυπωμενη
Γραφοντας γυμνο μεταλλο εννοεις μαυρο?(μη γαλβανισμενο)

Το ψυχρο γαλβανι πιανει και στο μαυρο μεταλλο και στο γαλβανισμενο

Καλησπερα, "γυμνο" εννοώ το μέταλλο που καθάρισα με το γωνιακό τροχό ώστε να κάνω την συγκόλληση.

Η ερώτηση ήταν αν το σπρέι εκτός από το "γυμνό" μέταλλο που αναφέρω, έχει πρόσφυση και στην ήδη γαλβανισμένη επιφάνεια που δεν πειραχτηκε. Ο λόγος που ρώτησα είναι για να το πέρναγα όλο με το σπρέι για ομοιομορφία.

Απάντηση: Re: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Παιδιά σε ήδη γαλβανισμένη επιφάνεια έγιναν κάτι μερεμέτια συγκόλλησης.

Αν περάσω εκτός από τις κολλήσεις και όλη την επιφάνεια με σπρέι ψυχρό γαλβάνι για ομοιόμορφια
θα πιάσει ή πιάνει μόνο στο γυμνό μέταλλο;

Δεν θα έχεις πρόβλημα. εγώ έχω περάσει αρκετά μέταλλα γαλβανιζέ με τον τρόπο που λες και πιάνει μια χαρά.
Χρησιμοποιώ παρεμφερές σπρέι αλλά της ίδιας εταιρείας Faren όπως και το δικό σου. γύρω στα 6,5 νομίζω.

Απο την σχετικα μικρη εμπειρια μου, τα σπρει ψυχρου γαλβανισμου πιανουν εντυπωσιακα καλα σε παρα πολλες επιφανειες. Και κρατανε χρονια, αν δεν υπονομευθουν απο μεσα ( =να πεταξει το μεταλλο λογω σκουριας).

Το ψυχρο γαλβανι ειναι προστατευτικο απο οξειδωσεις η περνιεται πανω απο σημειο οπου εχει φυγει η γαλβανισμενη επιφανεια....οποτε η χρησιμοτητα του ειναι συγκεκριμενη...
Τωρα εαν θελει καποιος μπορει να περασει και το υπολοιπο κομματι αλλα δεν προσφερει ουσιαστικα κατι παραπανω...ειναι εμφανισιακο μονο το αποτελεσμα..

Το ψυχρο γαλβανι ειναι προστατευτικο απο οξειδωσεις η περνιεται πανω απο σημειο οπου εχει φυγει η γαλβανισμενη επιφανεια....οποτε η χρησιμοτητα του ειναι συγκεκριμενη...
Τωρα εαν θελει καποιος μπορει να περασει και το υπολοιπο κομματι αλλα δεν προσφερει ουσιαστικα κατι παραπανω...ειναι εμφανισιακο μονο το αποτελεσμα..

Σωστός. όπως και ο mastroxalastis. άμα υπάρχει έστω και λίγη σκουριά εσωτερικά κάποια στιγμή θα την πετάξει. μου έχει τύχει πολλές φορές..

Απάντηση: Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Αυτο με τον τροχοαλυσιοπριονο ειναι "βλεπω το θανατο σου" 😛
Παντως, πολυ ζηλευω αυτην την κολληση με την ακιδα. Τετοια χρειςζεσαι εσυ, Μιχαλη (Χιωτη), για λεπτομερειες.
TIG ή MIG ειναι αυτη;

Πολυ την ζηλευω αυτη. Νομιζω οτι για τσιμπηματα, λεπτοδουλειες κτλ ειναι αστερι. Χωρις πολλη φασαρια, βρωμια κτλ.

Re: Απάντηση: Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Πολυ την ζηλευω αυτη. Νομιζω οτι για τσιμπηματα, λεπτοδουλειες κτλ ειναι αστερι. Χωρις πολλη φασαρια, βρωμια κτλ.

Εχεις κανα λινκακι να καταλαβω για ποια λεμε?

Link συγκεκριμενο δεν εχω.
Λεω αυτην που χρησιμοποιει στο βιντεο με τον τροχο-αλυσοπριονο (εκτος απο την πρωτη κολληση).
Χωρις να την ξερω, μου εχει φανει απο τα βιντεο που εχω δει, πολυ καλυτερη για τις μικροδουλειες που θες εσυ. Κανει "χειρουργικα" μικρα τσιμπηματακια, αλλα και πιο "καθαρα" ραψιματα και γραμμες.
Νομιζω, βεβαια, θελει μπουκαλα αυτη.

Re: Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

μιχαλη λεει για αυτην στο βιντεακι με το αλυσοπριονο του τρομου.

μαστροχαλαστη μου, οι mig δεν συγκρινονται με τις απλες ηλεκτροκολησεις (ΜΜΑ) που χρησιμοποιουμε.
τα κολληματα τους ειναι πολυ ισχυροτερα απο τις ΜΜΑ, η ταχυτητα τους ανωτερη, η λεπτομερια στη δουλεια τους εξαιρετικη. αν εχουν ενα κακο αυτο ειναι το κοστος τους και η ακτινοβολια τους που ειναι μεγαλυτερη.
βεβαια στο κοστος παιζει και το οτι πρεπει να εχεις και μπουκαλα αεριου ή απο οτι εχω δει στις πιο συγχρονες, καποιες δεχονται και μικρες μπουκαλες μεσα στο σωμα τους
μπορεις και χωρις μπουκαλα, αλλά με συρμα flux (με εσωτερικη γεμιση βορακα δηλαδη) το οποιο ομως ειναι πολυ ακριβοτερο.

με ενα απλο τσιμπιμα η mig κολαει ισχυροτερα απο ενα μικρο γαζι της ΜΜΑ ! και πολυ πιο γρηγορα εννοειται.
το δε γαζι της ειναι ταχυτατο και ισχυροτερο απο οποιοδηποτε γαζι μιας ΜΜΑ

η δυναμη της κολλησης της ειναι εφαμιλη της tig. ειναι ομως πολυ γρηγοροτερη απο την καθε tig
και φυσικα δουλευεται με το ενα χερι σε αντιθεση με την tig

σε σχεση με την tig υστερει στην πληθωρα υλικων που μπορει να κολλησει
προοριζεται γενικα για σιδηρο, ενω η tig (αυτη που κραταμε το υλικο πληρωσης με το αλλο χερι) μπορει να κολλησει τα παντα!

ετσι σημερα (αλλά και χτες) δεν εννοειται μαζικη-βιομηχανικη παραγωγη χωρις mig. αν μη τι αλλο για το θεμα ταχυτητας.
αναλογα το αεριο, αλλες λεγονται mig και αλλες mag
αν μαλιστα πας σε καλες mig-mag, η ποιοτητα κολλησης ακομα και σε ομορφια ειναι ανωτερη απο τις ΜΜΑ
στις φτηνιαρες μπορει πιθανα να δεις γυρω απο την κολληση "μπιμπικια" απο εκτοξευσεις σταγονιδιων λυωμενου μεταλλου
οπως και αν χρησιμοποιεις συρμα flux αντι για αεριο

τωρα, σε επιπεδο τριφασικων εργαλειων, εκει οι διαφορες ειναι ακομα μεγαλυτερες, τοσο σε ταχυτητα οσο και σε αντοχη κολλησης και σε ποιοτητα γαζιου.
αν καποια στιγμη φερει το λιντλ την πολυ-κολληση του που ειναι και mig και tig και ΜΜΑ στα 200 ευρω, ειναι ενας καλος τροπος για να ξεκινησεις με τις mig
αλλά γενικα πρεπει να ανεβεις στο 500αρικο για μια telwin και πανω
αν και ειναι φτηνοτερες απο τις TIG, δεν παυουν να ειναι ακριβα κομματια

οι tig θελουν απαραιτητα μπουκαλα, οι mig-mag το ιδιο αλλά με εναλλακτικο οτι μπορουν να δουλεψουν (υποδιαιστερα) με συρμα flux. και τελος φυσικα οι ΜΜΑ δεν θελουν τιποτα παρα μονο τα ηλεκτροδια
αλλά γενικα τοσο οι tig οσο και οι mig-mag θελουν μπουκαλα αεριου η οποια στοιχιζει περι τα 150-200 ευρω (μια φορα την αγοραζεις) και μετα θελεις περι τα 30 ευρω νομιζω οταν την γεμιζεις αλλά κραταει πολυ