Γεια σου πατρίδαΓειά σας, θα ήθελα τι γνώμη σας γι' αυτό :
Ο μισός από μέσα, αλλά όχι μπουρανέλλοςΑπο μέσα είσαι κι εσύ Στέλιο;![]()
Εννοω οτι τα θηλυκα βυσματα που κουμπωνουν πανω η τσιμπιδα και το σωμα ερχονται απευθειας απο την πλακετα χωρις βιδα με κολαρο δεμενα στην προσοψη και ολο το ζορι και τις δυναμεις το τρωει η πλακετα.Ειναι σαν να εχουμε ενα βυσμα RCA η XLR μονο κολημενο στην πλακετα χωρις τα βιδακια που το κρατανε στο σασι.Αμπεροτσιμπιδες εχω τρεις καλες στην επομενη ευκαιρια που θα εχω χρονο θα την μετρησω καλη ιδεα μου εδωσες.Καλορίζικη και καλά κολλήματα!!!!!
Αν έχεις DC αμπεροτσιμπίδα, κάνε και έναν έλεγχο στην ακρίβεια των Α (πληροφοριακά και μόνο).
Αυτό με τις μπόρνες δεν το κατάλαβα.
Δηλαδή ρυθμίζεις στα 100 Α και στην τσιμπίδα σου φέρνει 123 ή λάθος κατάλαβα;Σημερα που βρηκα χρονο εκανα κατι μικροεπισκευες και βελτιωσεις στα εργαλεια μου και μετρησα τα αμπερ στην telwin.Με 100 Α στη αμπεροτσιμπιδα εχω 123 και στα 130 Α εχω 148.
Ναι αυτο.Mε τσιμπιδα των 500 ευρω αναλυσης 1ma και αλλες 2 των 350 ευρω σε 16αρια καλωδια σωματος και τσιμπιδας.Ο τροπος που κολλαει δειχνει οτι εχει τρομερο ελεγχο στο ρευμα απλα φερνεις κοντα το ηλεκτροδιο και ξεκιναει χωρις χτυπημα. Δεν μπορω να φανταστω τι θα κανουν τα πιο ακριβα μοντελα και σειρες της εταιριας.Φαντασου εχω ινβερτερ 20 χρονια ακριβο (και το εστειλε στην συνταξη) και με μεγαλη επιφυλαξη την αγορασα πιο πολυ για ρεζερβα και παρα το κοστος το εχω κανονα να μην αγοραζω φθηνα εργαλεια μου αλλαξε τα σχεδια θα την εχω βασικη για τα μαστορεματα μου και θα παρω αλλη μια αργοτερα την force 165 για ρεζερβα και να μπορει να δουλεψει με μια γεννητρια 3500 κβ που εχω.Τελικα αξιζει και το τελευταιο σεντ.Δηλαδή ρυθμίζεις στα 100 Α και στην τσιμπίδα σου φέρνει 123 ή λάθος κατάλαβα;
Ναι αυτο.Mε τσιμπιδα των 500 ευρω αναλυσης 1ma και αλλες 2 των 350 ευρω σε 16αρια καλωδια σωματος και τσιμπιδας.Ο τροπος που κολλαει δειχνει οτι εχει τρομερο ελεγχο στο ρευμα απλα φερνεις κοντα το ηλεκτροδιο και ξεκιναει χωρις χτυπημα. Δεν μπορω να φανταστω τι θα κανουν τα πιο ακριβα μοντελα και σειρες της εταιριας.Φαντασου εχω ινβερτερ 20 χρονια ακριβο (και το εστειλε στην συνταξη) και με μεγαλη επιφυλαξη την αγορασα πιο πολυ για ρεζερβα και παρα το κοστος το εχω κανονα να μην αγοραζω φθηνα εργαλεια μου αλλαξε τα σχεδια θα την εχω βασικη για τα μαστορεματα μου και θα παρω αλλη μια αργοτερα την force 165 για ρεζερβα και να μπορει να δουλεψει με μια γεννητρια 3500 κβ που εχω.Τελικα αξιζει και το τελευταιο σεντ.
Οι καλες true rms ειναι ακριβειας (fluke hioki extech brymen κτλπ) και μετρανε σωστα αναλογως την αποκληση % που δινει ο κατασκευαστης και το χρονο διαρκειας καλιμπραρισματος.Αν ομως μετραει κανεις λιγα αμπερ μεχρι 2-5 και κατω στην περιοχη των μιλιαμπερ για απολυτη ακριβεια δεν κανει η τσιμπιδα και παει σε πολυ ακριβα οργανα.Ενα αλλο χαρακτηριστικο οταν αγορασουμε αμπεροτσιμπιδα ειναι η χρηση και το ευρος που θα μετραμε για παραδειγμα μια τσιμπιδα που μετραει 1000 αμπερ ac dc δεν θα μετραει πολυ καλα τα χαμηλα ρευματα απο 40 αμπερ και κατω.Θελουμε αλλο οργανο μεχρι 200-400 αμπερ η και 60-100 αμπερ Τωρα οι φθηνες τσιμπιδες των 30-50-100 ευρω εννοειτε μετρανε αλλα ποσο χανουν? Νομιζω αρκετα απο την πραγματικοτητα και αναλογως τι μετραει κανεις δυσκολα περιβαλοντα αρμονικες κτλπ.Δυστυχως αν ενας επαγγελματιας η χομπιστας εχει μονο ενα οργανο πολυμετρο η αμπεροτσιμπιδα παλμογραφο κτλπ δεν ειναι σε θεση να επαληθευσει αν μετραει σωστα για αυτο παντα ενα δεν ειναι αρκετο.Πολλες φορες κουμπωνω δυο τσιμπιδες οταν μετραω για να ειμαι σιγουρος οτι δεν εδειξε λαθος η μια.Γενικα οι μετρησεις με πολυμετρα και αμπεροτσιμπιδες θελουν πολυ διαβασμα και γνωσεις τι θα μετρησει που και πως ειναι ολοκληρη επιστημη και αναλογως επικινδυνο γιατι μιλαμε για ρευματα αορατα που δεν θελει φοβο και προσοχη.Αφού ασχολείσαι με αμπεροτσιμπίδες, ισχύει τελικά ότι στο DC η κλασσική αμπεροτσιμπίδα δεν μας δίνει σωστά αποτελέσματα;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.