Ημαρτον κύριε.....

μα για τον καφε του μιλησα και εγω
απο την αλλη ομως καφενειο εχει γινει γιατι εχει φτηνα τον καφε

Re: Απάντηση: Re: Ημαρτον κύριε.....

Ε τότε πλήρωσέ τον !!!:slapface:

Δημήτρη δεν κατάλαβες, το πίκολο είναι στην Αργυρούπολη και εχει ενα καφέ "μαματο" και τον έχει 1,5 ευρώ τον φραπέ και 2,5 ευρώ τον φρεντο.
αυτό το μαγαζί είναι σαν καφενείο αλλά ο καφές του δεν παίζεται
στο μαγαζί που έδωσα τα 9 ευρώ ο καφές ήταν μέτριος προς το χάλια.

καλά που μου το είπες ρε Δημήτρη....για να μην πάω ποτέ !
Ο καφές αφήνει κέρδος στα μαγαζιά τεράστιο (αν υπολογίσεις ότι το κουτί
του νες καφέ έχει 4,5 με 5 ευρώ το μεγάλο το κουτί ) και θεωρώ απαράδεκτο
όταν πας έξω να έχει τέτοια τιμή.

Χθες έπινα τον καφέ μου στο Γαλαξίδι, πάνω στην θάλασσα, στην προβλήτα, σε μια πολύ ωραία καφετέρια, προφανώς η πιο....in....ήταν καθώς από έξω παρκαρισμένα όλα τα καλύτερα αυτοκίνητα της περιοχής με τον κόσμο να είναι ο ένας πάνω στον άλλο....καφεδάκια για όλους λοιπόν...ο ελληνικός στα 2 ευρώ....ο φραπές στα 2 ευρώ....ο καπουτσίνο στα 2 ευρώ....το τσάι για κρυωμένο φίλο στα....1.5 ευρώ.....τώρα τι να σχολιάσω.....τι να πω.....

Χθες έπινα τον καφέ μου στο Γαλαξίδι, πάνω στην θάλασσα, στην προβλήτα, σε μια πολύ ωραία καφετέρια, προφανώς η πιο....in....ήταν καθώς από έξω παρκαρισμένα όλα τα καλύτερα αυτοκίνητα της περιοχής με τον κόσμο να είναι ο ένας πάνω στον άλλο....καφεδάκια για όλους λοιπόν...ο ελληνικός στα 2 ευρώ....ο φραπές στα 2 ευρώ....ο καπουτσίνο στα 2 ευρώ....το τσάι για κρυωμένο φίλο στα....1.5 ευρώ.....τώρα τι να σχολιάσω.....τι να πω.....
να πεις μπραβο που και ενας επηχειρηματιας επιτελους καταλαβε οτι η ακριβεια δεν φερνει κοσμο στο μαγαζι...... :grinning-smiley-043

Να δούμε όμως και τα ενοίκια και τα τέλη στο Γαλαξίδι; Και να τα συγκρίνουμε με αυτά της παραλιακής; Όχι ότι δεν αισχροκερδούν τα καφέ, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπ'όψην. Όπως και το πόση ώρα καθόμαστε για καφέ εδώ στην Ελλάδα...

Κατ' αρχην λογο της δουλειας μου ΝΑΙ τον πληρωσες ακριβα τον καφε.

1ον. Η αποδιξη που σου εκοψε ειναι παρανομη γιατι δεν γραφει πανω τι καφεδες ακριβως πηρες.(ειναι υποχρεωτικο) να αναγραφονται τα ειδη και διπλα η τιμη του καθε ειδους εσενα σου εδωσε μια "σουμα" 9 Ευρω χωρις διευκρινηση.

2ον. Υπαρχει περιπτωση να μην ηταν για σενα η συγγεκριμενη αποδιξη (δηλαδη να τις ανακυκλωνει τις αποδιξεις το εν λογο μαγαζι).

3ον.Πληροφοριακα στην Παλια Πολη της Ροδου (στο μαγαζι μου) ο Φραπε κανει 2.5 ευρο και ο φρεντο 2.8.

:ernaehrung004:
αντε εις υγεια!!!-bye-

Re: Απάντηση: Ημαρτον κύριε.....

να πεις μπραβο που και ενας επηχειρηματιας επιτελους καταλαβε οτι η ακριβεια δεν φερνει κοσμο στο μαγαζι...... :grinning-smiley-043

Φίλε μου δυστυχώς στη χώρα του νεοπλουτισμού και του δήθεν, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αν δε βάλεις τον καφέ στα 5 ευρώ το μαγαζί σου θα χαρακτηριστεί κακομοίρικο και καθόλου trendy. Έτσι όλες οι πλατινέ ξανθούλες ονόματι ζωζώ, φωφώ, γωγώ κλπ δεν πρόκειται να πατήσουν ποτέ, το ίδιο και οι καγκουρες γκόμενοι τους. Δυστυχώς μέσα σ'αυτή την πρόταση συμπεριέλαβα ενα 60-70% του ελληνικού πληθυσμού ηλικίας 20-40 ετών.

Γίνομαι κακός? :twoguns:

Δεν ξέρω βρε παιδιά...
Σημερινό περιστατικό...
Πάμε βάρκιζα κ πίνουμε καφέ στην καφετέρια με 'φάτσα' τον μώλο...δύο ζεστοί νεσκαφέ...3.6 ο καθένας(όχι ότι είναι φτηνός αλλά καλύτερη τιμή λίγο)...αυτός τώρα πληρώνει λίγοτερο από τον άλλο στην βούλα;;; δεν ξέρω...ο τύπος στο Γαλαξίδι που έχει το πρωί/απόγευμα καφετέρια κ το βράδυ μπαρ, που έχει πάντα κόσμο όλο το έτος, αφού κάθε σκ γεμίζει από κόσμο από την Ιτέα τουλάχιστον, που έχει χαμηλές τιμές, είναι χαμένος;;; δεν νομίζω... φίλοι μου που είναι μόνιμοι κάτοικοι εκεί λένε ότι το πσκ πάντα κάποια μαγαζιά εκεί γεμίζουν...όλοι κερδίζουν λοιπόν...
Αλήθεια, τα 4 ευρώ είναι περίπου 1400 δραχμές. Αν ήταν δραχμές θα πληρώναμε ποτέ τόσα χρήματα; Θα ντρέπονταν να το γράψουν στον κατάλογο!

Παιδιά ο capuccino έχει φτασει 4(τέσσερα) ευρώ και σε μαγαζιά της Πάτρας, χωρίς να εχουν καμια απολύτως θέα. Απλά θεωρούνται "ιν", "κυριλέ", "κι-εγω-δεν-ξέρω-τι". Μαλλον ηρθε η ώρα να ανοιξουμε χάι εντ φορουμ για καφέδες και να τον φτιαχνουμε στο σπίτι μας...

Παιδιά ο capuccino έχει φτασει 4(τέσσερα) ευρώ και σε μαγαζιά της Πάτρας, χωρίς να εχουν καμια απολύτως θέα. Απλά θεωρούνται "ιν", "κυριλέ", "κι-εγω-δεν-ξέρω-τι". Μαλλον ηρθε η ώρα να ανοιξουμε χάι εντ φορουμ για καφέδες και να τον φτιαχνουμε στο σπίτι μας...

Έχει γίνει μια αρχή για τον espresso κάποιος να κάνει την συνέχεια :D

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=18526

Κατ' αρχην λογο της δουλειας μου ΝΑΙ τον πληρωσες ακριβα τον καφε.

1ον. Η αποδιξη που σου εκοψε ειναι παρανομη γιατι δεν γραφει πανω τι καφεδες ακριβως πηρες.(ειναι υποχρεωτικο) να αναγραφονται τα ειδη και διπλα η τιμη του καθε ειδους εσενα σου εδωσε μια "σουμα" 9 Ευρω χωρις διευκρινηση.

2ον. Υπαρχει περιπτωση να μην ηταν για σενα η συγγεκριμενη αποδιξη (δηλαδη να τις ανακυκλωνει τις αποδιξεις το εν λογο μαγαζι).

3ον.Πληροφοριακα στην Παλια Πολη της Ροδου (στο μαγαζι μου) ο Φραπε κανει 2.5 ευρο και ο φρεντο 2.8.

:ernaehrung004:
αντε εις υγεια!!!-bye-

το Νο 2 δεν ισχύει, το χαρτάκι γράφει την ημερομηνία και την ώρα που πήρα τους καφέδες
το Νο 1 δεν το γνώριζα αλλά θα το έχω υπόψη μου...

Λοιπόν , θα βρούμε ένα μέρος που να βολεύει όλους π.χ. Νίκαια (εκεί μένω:smash: ) θα βρούμε το κατάληλο μαγαζί (παρεπιπτόντως νοικιάζω ένα:angel: ) που είναι και φθηνό , ( μόνο 3.000 ευρώ τον μήνα:behead: )θα βρούμε και ένα καλό κουμάντο ( ξέρεται η γυναίκα μου είναι άνεργη:violent-smiley-008:) και με ένα μικρό μισθό 2.000 ευρώ τον μήνα τυπικά , ετσι για να μην λέει ότι την εκμεταλευόμαστε θα πίνουμε κάτι καφέδες , μα κάτι καφέδες.....................

Λοιπόν , θα βρούμε ένα μέρος που να βολεύει όλους π.χ. Νίκαια (εκεί μένω:smash: ) θα βρούμε το κατάληλο μαγαζί (παρεπιπτόντως νοικιάζω ένα:angel: ) που είναι και φθηνό , ( μόνο 3.000 ευρώ τον μήνα:behead: )θα βρούμε και ένα καλό κουμάντο ( ξέρεται η γυναίκα μου είναι άνεργη:violent-smiley-008:) και με ένα μικρό μισθό 2.000 ευρώ τον μήνα τυπικά , ετσι για να μην λέει ότι την εκμεταλευόμαστε θα πίνουμε κάτι καφέδες , μα κάτι καφέδες.....................

Να πεις στην κουμπάρα ότι ακόμα τον καφέ στην χόβολη περιμένω.....

Ο επαγγελματιας εχει να επιλεξει, βασικα, αναμεσα σε δυο τιμολογιακες πολιτικες, που περιγραφονται απο τους ακολουθους συνδυασμους:
1. ακριβο προιον-μεγαλο κερδος ανα μοναδα προιοντος-μικρος τζιρος
2. φθηνο προιον-μικρο κερδος ανα μοναδα προιοντος-μεγαλος τζιρος
Και οι δυο πολιτικες μπορουν να φερουν στον επιχειρηματια το ιδιο καθαρο κερδος υπο δεδομενες συνθηκες.
Το ποια πολιτικη θα επιλεγει, εχει να κανει με φορολογικους βασικα λογους, αλλα και τις ιδιαιτεροτητες της επιχειρησης.

Ο επαγγελματιας εχει να επιλεξει, βασικα, αναμεσα σε δυο τιμολογιακες πολιτικες, που περιγραφονται απο τους ακολουθους συνδυασμους:
1. ακριβο προιον-μεγαλο κερδος ανα μοναδα προιοντος-μικρος τζιρος
2. φθηνο προιον-μικρο κερδος ανα μοναδα προιοντος-μεγαλος τζιρος
Και οι δυο πολιτικες μπορουν να φερουν στον επιχειρηματια το ιδιο καθαρο κερδος υπο δεδομενες συνθηκες.
Το ποια πολιτικη θα επιλεγει, εχει να κανει με φορολογικους βασικα λογους, αλλα και τις ιδιαιτεροτητες της επιχειρησης.
Συμφωνώ απόλυτα!!Ας λάβουμε υπ´όψιν και αστάθμητους παράγοντες(μόδα, τιμές των προϊόντων γενικά,στέκι,προσπελασιμότητα) να τα 4 και τα5 ευρώ
:damnyou: