Το ΣΚ, αγορασα και εγω το NUC 5ης γενιας με τον i5. Τα θετικα των NUC τα εχετε γραψει, οποτε θα γραφω καποια (μικρα) αρνητικα που συναντησα.
Τα 2 πρωτα, αφορουν το ασυρματο σετ με πληκτρολογιο και ποντικι. Πρωτον, δεν μπαινει στο bios (F2) με ασυρματο πληκτρολογιο. Θελει ενσυρματο. Ευτυχως ειχα ενα σετ ενσυρματο χωμενο σε καποια ντουλαπα. Επισης και να μπεις στο bios μεσω των Windows 8 (εχει επιλογη απο το PC settings να κανει reboot σε UEFI), παλι δεν δουλευει το ασυρματο σετ (δεν μπορεις να επιλεξεις τιποτα).
Ισως μου διεφυγε καποια επιλογη στο bios αλλα δεν βρηκα κατι. Οποτε θελω να μπω στο bios, πρεπει να συνδεσω το ενσυρματο σετ.
Το 2ο προβλημα, αφορα παλι το ασυρματο σετ, αυτη τη φορα στα Windows. Το σετ λαγκαρε τρελα. Το ποντικι εκανε σπασμωδικες κινησεις και το πληκτρολογιο ειχε μεγαλη καθυστερηση (πατουσες τα πληκτρα και μετα απο 3-4 sec εμφανιζονταν). Δοκιμαζω το ενσυρματο, κανενα προβλημα. Ψαχνοντας στο Google, καταλαβα οτι οταν ο usb ανταπτορας απο το ασυρματο ειναι κοντα στο NUC (εχω ενα μικροσκοπικο usb ανταπτορα), κατι παρεμβαλει και δεν δουλευει σωστα. Η λυση ειναι ενα usb extender (και απο αυτο ειχα ευκαιρο) οποτε βαζεις τον ανταπτορα λιγο μακρια απο το NUC και ολα δουλευουν αψογα.
Το τριτο προβλημα αφορα τον ανεμιστηρα του NUC. Τελειως κρυο το μηχανημα (κλειστο 2-3 ωρες), μπαινω στο bios και βλεπω 50 βαθμους στην CPU και τον ανεμιστηρα στις 3000 στροφες. Εκει κανει θορυβο, οχι πολυ βεβαια αλλα τον ακους. Τα settings του ανεμιστηρα ειναι default. Και για αυτο υπαρχουν αναφορες στα forum της Intel. Καποιοι προτεινουν να ριξεις το default ποσοστο του ανεμιστηρα (απο 40% στο 20%) αλλα μετα φοβαμαι οτι θα ψηνω μπριζολες. Δεν ξερω τι παιζει με αυτο. Παντου διαβαζα οτι σε idle δεν ακους τιποτα αλλα με το καλημερα 50 βαθμοι και 3000 στροφες, μου φαινεται περιεργο.
Τεταρτο και τελευταιο (δεν το λεω ακριβως προβλημα γιατι μαλλον ειναι καποια ρυθμιση που δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη), ειναι το sleep και wake on lan. Στο desktop που εχω, οταν μπαινει σε sleep, κλεινουν τα παντα (οπως και πρεπει) Επειτα, ειτε πατησω καποιο πληκτρο απο το πληκτρολογιο ειτε μεσω app στο κινητο, δωσω wake, ανοιγει κανονικα. Στο NUC ειναι καπως αλλιως τα πραγματα. Στο Sleep, ενω κλεινει η οθονη (τηλεοραση), το NUC λειτουργει κανονικα. Το led μενει αναμενο και ακουγεται ο ανεμιστηρας. Και δεν ξυπναει μεσω lan (app απο το κινητο) αλλα μονο αν πατησω καποιο πληκτρο.
Στα υπολοιπα, δεν συνατησα κανενα προβλημα. Ο i5 αν και dual core ειναι δυνατος για τα κυβικα του. Μαλιστα εκανε transcoding (παιζω πολυ με Plex) bluray remux στα 30Mbps bitrate με ανεση. Στα κοκκινα βεβαια ο CPU αλλα χωρις buffering.
Αυτα τα λιγα (sorry για το μεγαλο Post). Αν εχετε καμια ιδεα περι ανεμιστηρα και sleep/wake on lan, πολυ ευχαριστως να την ακουσω.