Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Εκανα το tweaking χωρίς να ανεβάσω το Sustained Mode Power limit από το 15 στο 32 που μπορεί να πάει, αλλά μέχρι το 25. Ισα που καταλαβαίνεις ότι είναι χλιαρό απ'έξω και μέσα στο bios ανέβηκε 7-8 βαθμούς. Κανένα πρόβλημα.
Ο ανεμιστήρας.....ΔΕΝ ακούγεται. Αφού απορώ εάν υπάρχει.
Αυτό το μηχανάκι ήθελα να το πάρω εδώ και 1 χρόνο, αλλά δεν είχα την δυνατότητα. Τώρα που το πήρα, είμαι ικανοποιημένος από αυτή την επιλογή. Ασε που σηκώνει το Kodi Isengard σφαίρα λέμε....

i5 και hd5000 η video. Σηκώνουν ; (Πιστεύω ναι..) Λες να το σετάρω; ( πείραξα λιγο το ρεύμα στο Bios τόσο όσο να μην ανεβάζει επικίνδυνη θερμοκρασία και πάει σφαίρα!)

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το σετάρεις.. το κακό είναι ότι αν σου παίξει σωστά δεν θα μπορείς να δεις με τίποτα άλλο μετά.. :p

Εγώ πήρα πρόσφατα το i3 5010 nuc με ssd και 8gb ram. Πετάει και μένα το μηχανάκι. Προς το παρόν έχω είτε openelec σε USB stick είτε windows 8.1 με kodi.
Αν θέλετε να postαρω κάτι, CPU usage η θερμοκρασία να το κάνω.
Έτοιμα settings για madvr δεν υπάρχουν; Σε ini η σε κάποιο πακέτο?

Κι εγώ θέλω να αναβαθμίσω την μνήμη. Προς το παρόν το πήρα με 4 γιγα μνήμη. (το κόστος πήγε στα 500 ευρώ μαζί με τον δίσκο ssd) Δεν μου έβγαιναν για παραπάνω ...... Σετάρω mpc-hc + madvr τώρα...

Εγώ πήρα πρόσφατα το i3 5010 nuc με ssd και 8gb ram. Πετάει και μένα το μηχανάκι. Προς το παρόν έχω είτε openelec σε USB stick είτε windows 8.1 με kodi.
Αν θέλετε να postαρω κάτι, CPU usage η θερμοκρασία να το κάνω.
Έτοιμα settings για madvr δεν υπάρχουν; Σε ini η σε κάποιο πακέτο?

Ευχαριστημενος δηλαδη? Σκεφτομαι την αγορα του μεγαλυτερου αδελφου με τον i5-5250U.

Προς το παρόν ναι αρκετά. Μόλις το setάρεις σωστά, είτε openelec είτε Windows (είτε άλλο λειτουργικό) ξεχνάς mouse/keyboard και τα κάνεις όλα με το κινητό android.

Games δεν έχω βάλει αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Ήταν media player, browsing, youtube και download.
Θόρυβο δεν έχω ακούσει, έχει ένα ανεμιστηράκι αλλά πρέπει να βάλεις το αυτί σου δίπλα στο σασί για να το ακούσεις.

Σε 1080p το cpu usage φτάνει: σε Openelec γύρω στο 5% και με Win+Kodi γύρω στο 10% (χοντρικά).

Bootάρει πολύ γρήγορα, το openelec με usb 3 stick περίπου 15-20 sec για πλήρη πρόσβαση και Windows 8 + Kodi περίπου 30-35 sec με SSD δίσκο.

Απάντηση: Re: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Προς το παρόν ναι αρκετά. Μόλις το setάρεις σωστά, είτε openelec είτε Windows (είτε άλλο λειτουργικό) ξεχνάς mouse/keyboard και τα κάνεις όλα με το κινητό android.

Games δεν έχω βάλει αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Ήταν media player, browsing, youtube και download.
Θόρυβο δεν έχω ακούσει, έχει ένα ανεμιστηράκι αλλά πρέπει να βάλεις το αυτί σου δίπλα στο σασί για να το ακούσεις.

Σε 1080p το cpu usage φτάνει: σε Openelec γύρω στο 5% και με Win+Kodi γύρω στο 10% (χοντρικά).

Bootάρει πολύ γρήγορα, το openelec με usb 3 stick περίπου 15-20 sec για πλήρη πρόσβαση και Windows 8 + Kodi περίπου 30-35 sec με SSD δίσκο.

Οταν Λες τα κάνεις όλα με το κινητο τι εννοεις ακριβως και με ποιες εφαρμογες;

Ευχαριστω για τις πληροφοριες:a0210:

Καποιες ερωτησεις/αποριες:

1. 1080p με τι bitrate? ή να το θεσω αλλιως, εχεις δοκιμασει bluray remux των 25-30mbps? Φανταζομαι δεν εχει προβλημα μιας και παιζει hardware acceleration απο την GPU, αλλα αυτο το 10% στα Windows μου φαινεται ψιλομεγαλο. Σε review (με τον i5 βεβαια), στο MPC-HC επαιζε κατω απο 5% ο CPU, με ταινια κοντα στα 30mbps.

2. Χρονος boot σε Windows+kodi: και εδω μου φαινονται πολλα τα 30-35 sec με SSD δισκο. Εκτος και αν εννοεις συνολικο χρονο (να μπει και στο kodi δηλαδη). Επισης, μιας και εχεις Windows 8, εχεις δοκιμασει την επιλογη για fast boot? Θα πρεπει βεβαια να την υποστηριζει και η μητρικη/bios. Εχεις δει καποια τετοια επιλογη στο bios?

Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια, με γειες το μηχανακι (και στον onlineN):proud:

Μην ξεχνάς πως στα Windows τρέχουν και άλλα πράγματα ταυτόχρονα. Το ποσοστό είναι για συνολική χρήση cpu, όχι μόνο για Kodi. Αν ξέρεις κάποιο software που να καταγράφει κάπου και να σου δώσω ακριβή αποτελέσματα, να το κάνω ευχαρίστως.

Δεν έχω δοκιμάσει "bluray remux των 25-30mbps" και επειδή θα ήθελα κάποια στιγμή από περιέργεια θα το κάνω σε καμία καλή ταινία.

Για τα Windows + Kodi μιλάω για συνολικό χρόνο ναι, μέχρι να δω μπορώ να χειριστώ το Kodi από Yatse.

Όταν λέω τα κάνω όλα με το κινητό εννοώ: σαν remote control σε MPC (Remote for MPC) και Kodi (yatse) χρησιμοποιώ το κινητό και αν θέλω κάτι άλλο σαν PC με το teamviewer (LAN connection). Να σημειώσω πως δεν το χρησιμοποιώ σαν κύριο PC (έχω laptop γι αυτό) αλλά για αυτά που προανέφερα. Οπότε με καλύπτει πλήρως ο εξ αποστάσεως χειρισμός. Υπάρχουν και εφαρμογές remote keyboard+mouse απ' όσο γνωρίζω.

Θερμοκρασία, πάει καλά. Περιττό να πω ότι έπαθα πλάκα όταν άνοιξα το κουτί ρε παιδιά και είδα το μεγεθος για το οποίο ξόδεψα 500 ευρώ....... Αυτό είναι σαν χάπι. Δεν είναι PC.....
Επίσης με το πείραγμα που του έκανα απέδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εικόνα. Και όσο κι αν έτρεξα madvr ...δεν είδα διαφορές ...εκτός κι αν κάπου κάνω λάθος..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάρτε κι ένα βιντεάκι σε σχέση με την εκκίνηση του Kodi (κάπου στα 10''...)

http://youtu.be/6Z5OLBHl-bI

Μετά από μικρή καθυστέρηση και αφού πήγα να χάσω βιντεάκια 200gb παραθέτω τα ενδεικτικά κάποια screenshots:
Windows 8.1 λειτουργικό, Kodi 14.2 και τρέχει μόνο antivirus της Microsoft, teamviewer και XBMC Starter (για το yatse).
Αν θέλετε να δοκιμάσω κάτι άλλο ή κάποιο videάκι πείτε μου.

σημείωση: όποιος το έχει ή το πάρει μη δοκιμάσει να σώσει screenshot από το bios σε δίσκο με δεδομένα (έχει τέτοια δυνατότητα) γιατί μετά δεν τον αναγνωρίζουν τα Windows (βασικά ούτε το linux). Μόνο το chkdsk /f με έσωσε. Κάτι κάνει corrupt. Ενημέρωσα και την Intel. Αν θέλει να δοκιμάσει κάποιος, ας το κάνει με άδειο stickάκι.

BIOS
bios_zpsdkv1axj6.jpg

1080p@60fps
1080p60fps_zpsappbofdv.png

2160p@30fps
2160p30fps_zps2spuhvt6.png

1080p@120mbps
1080p-120mbps_zpskroluomu.png

Και εγώ σκεύτομαι για ένα nuc, να αντικαταστήσω το ογκώδες κουτί που έχω πάνω από τον ενισχυτή. Όμορφο το DH 101 της thermaltake, αλλά βαρύ και ογκώδες.
Υπάρχει nuc με επεξεργαστή αντίστοιχο του i3 4360; Από θόρυβο, πώς πάνε;
Επίσης κανένα πρόβλημα με την αναπαραγωγή στα 23.976; (Γιατί ο 4360 έχει κάποια θεματάκια, και κυρίως με τον mpc-hd, με το kodi λιγότερο εμφανή...)

Ο i3 4360 σαν Haswell που ειναι, δεν θα επρεπε να εχει θεματα με τα 23.976.

Σαν αποδοση, νομιζω οτι το Nuc με τον i5 (i5-5250U) καπως τον πλησιαζει. Ακομα καλυτερα βεβαια το Nuc με τον i7 αλλα ξεφευγει πολυ σε τιμη.

Αυτό το δεν έχουν θέματα οι επεξεργαστές της ιντέλ το διαβάζω και εγώ. Στην πράξη κάποιο θέμα υπάρχει, τουλάχιστον στον δικό μου εξοπλισμό, και κυρίως μέσω mpc-hd.
Για αυτό ρωτάω για την δική σας εμπειρία. Από τα λεγόμενα των προγραμμάτων κλειδώνει στα 23.976 αλλά το 3ο δεκαδικό δεν είναι και εντελώς σταθερό...

Το ΣΚ, αγορασα και εγω το NUC 5ης γενιας με τον i5. Τα θετικα των NUC τα εχετε γραψει, οποτε θα γραφω καποια (μικρα) αρνητικα που συναντησα.

Τα 2 πρωτα, αφορουν το ασυρματο σετ με πληκτρολογιο και ποντικι. Πρωτον, δεν μπαινει στο bios (F2) με ασυρματο πληκτρολογιο. Θελει ενσυρματο. Ευτυχως ειχα ενα σετ ενσυρματο χωμενο σε καποια ντουλαπα. Επισης και να μπεις στο bios μεσω των Windows 8 (εχει επιλογη απο το PC settings να κανει reboot σε UEFI), παλι δεν δουλευει το ασυρματο σετ (δεν μπορεις να επιλεξεις τιποτα).

Ισως μου διεφυγε καποια επιλογη στο bios αλλα δεν βρηκα κατι. Οποτε θελω να μπω στο bios, πρεπει να συνδεσω το ενσυρματο σετ.

Το 2ο προβλημα, αφορα παλι το ασυρματο σετ, αυτη τη φορα στα Windows. Το σετ λαγκαρε τρελα. Το ποντικι εκανε σπασμωδικες κινησεις και το πληκτρολογιο ειχε μεγαλη καθυστερηση (πατουσες τα πληκτρα και μετα απο 3-4 sec εμφανιζονταν). Δοκιμαζω το ενσυρματο, κανενα προβλημα. Ψαχνοντας στο Google, καταλαβα οτι οταν ο usb ανταπτορας απο το ασυρματο ειναι κοντα στο NUC (εχω ενα μικροσκοπικο usb ανταπτορα), κατι παρεμβαλει και δεν δουλευει σωστα. Η λυση ειναι ενα usb extender (και απο αυτο ειχα ευκαιρο) οποτε βαζεις τον ανταπτορα λιγο μακρια απο το NUC και ολα δουλευουν αψογα.

Το τριτο προβλημα αφορα τον ανεμιστηρα του NUC. Τελειως κρυο το μηχανημα (κλειστο 2-3 ωρες), μπαινω στο bios και βλεπω 50 βαθμους στην CPU και τον ανεμιστηρα στις 3000 στροφες. Εκει κανει θορυβο, οχι πολυ βεβαια αλλα τον ακους. Τα settings του ανεμιστηρα ειναι default. Και για αυτο υπαρχουν αναφορες στα forum της Intel. Καποιοι προτεινουν να ριξεις το default ποσοστο του ανεμιστηρα (απο 40% στο 20%) αλλα μετα φοβαμαι οτι θα ψηνω μπριζολες. Δεν ξερω τι παιζει με αυτο. Παντου διαβαζα οτι σε idle δεν ακους τιποτα αλλα με το καλημερα 50 βαθμοι και 3000 στροφες, μου φαινεται περιεργο.

Τεταρτο και τελευταιο (δεν το λεω ακριβως προβλημα γιατι μαλλον ειναι καποια ρυθμιση που δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη), ειναι το sleep και wake on lan. Στο desktop που εχω, οταν μπαινει σε sleep, κλεινουν τα παντα (οπως και πρεπει) Επειτα, ειτε πατησω καποιο πληκτρο απο το πληκτρολογιο ειτε μεσω app στο κινητο, δωσω wake, ανοιγει κανονικα. Στο NUC ειναι καπως αλλιως τα πραγματα. Στο Sleep, ενω κλεινει η οθονη (τηλεοραση), το NUC λειτουργει κανονικα. Το led μενει αναμενο και ακουγεται ο ανεμιστηρας. Και δεν ξυπναει μεσω lan (app απο το κινητο) αλλα μονο αν πατησω καποιο πληκτρο.

Στα υπολοιπα, δεν συνατησα κανενα προβλημα. Ο i5 αν και dual core ειναι δυνατος για τα κυβικα του. Μαλιστα εκανε transcoding (παιζω πολυ με Plex) bluray remux στα 30Mbps bitrate με ανεση. Στα κοκκινα βεβαια ο CPU αλλα χωρις buffering.

Αυτα τα λιγα (sorry για το μεγαλο Post). Αν εχετε καμια ιδεα περι ανεμιστηρα και sleep/wake on lan, πολυ ευχαριστως να την ακουσω.

Για τα θέματά σου με το ασύρματο σετ, βάλε τον πομποδέκτη με προέκταση USB και όχι απ ευθείας στην USB. Έχουν θέμα με τα USB 3. Το δικό μου, που το έκανα τυχαία και το διάβασα μετά, παίζει άψογα.

Edit: καλορίζικο.

Ευχαριστω!! Ναι αυτο εκανα τελικα. Εβαλα προεκταση και δουλευει μια χαρα. Παντως δεν πρεπει να ειναι θεμα USB 3.0. Το ιδιο ασυρματο σετ δουλευει μια χαρα σε desktop πανω σε USB 3.0. Απο οτι διαβασα καποιο απο τα τρια (bluetooth/wifi/υπερυθρες) που εχει πανω το NUC, μπερδευει τον ασυρματο ανταπτορα οταν ειναι πανω στο NUC. Λιγο μακρια (κατι εκατοστα δηλαδη), δεν υπαρχει προβλημα.

Εσυ εχεις το i3 NUC αν θυμαμαι καλα ε? Εχεις καταφερει να μπεις στο bios με το ασυρματο πληκτρολογιο (F2)? Επισης, με τις θερμοκρασιες και τον ανεμιστηρα πως τα πας? Σου δουλευει και σενα στις 3000 στροφες?

Υπάρχει ένα white paper από την Intel που εξηγεί το θέμα wireless keyboard+mouse, είμαι έξω για το το βρω τώρα. Αλλά το έχει αναφέρει.
Ναι το i3 έχω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το F2.
Έχω postαρει πιο πάνω από το BIOS. Αν θες κάτι άλλο ευχαρίστως, όταν γυρίσω.

Βλεπω και σενα ειναι στις 3000 στροφες (3300 για την ακριβεια) με 39 βαθμους και στο 40%. Οπως και μενα με την διαφορα οτι εγω εχω 50 βαθμους (ισως λογω i5) αλλα μου φαινονται πολλοι. Θα το στρεσαρω σημερα να δω τι παιζει με τον ανεμιστηρα.

Για το bios και το ασυρματο, αφου λες οτι μπαινεις κανονικα, καποια ρυθμιση θα ειναι, οποτε θα το ψαξω παραπανω.

Ευχαριστω και παλι:a0210: