Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Άψογα, αλλά ο άλλος τι μετρούσε?

με απείραχτο BIOS? σε άλλη απόσταση? σε χώρο που είχε ήδη φασαρία? Διαφορετικά revisions h/w? Επίσης το τεστ είναι με κάποιο sample στο silentpcreview.

Οσο για την μέτρηση καθεαυτή, για τέτοια θέματα εγώ εμπιστεύομαι πρωτίστως το silentPCreview... είναι η εξειδίκευση του.

Μάλιστα ώστε η νέα γενιά nuc έβαλε ανεμιστήρα
Nuke δηλαδή στο nice market που είχαν
Περιεργο

Αυτές τις μέρες παρουσιάζονται ένα σορό stem boxes πάντως , κάποια μικρότερα κάποια μεγαλύτερα. Κάποια πιο όμορφα κάποια πιο άσχημα, αλλά σίγουρα πιο δυνατά σε gpu.

Μάλιστα ώστε η νέα γενιά nuc έβαλε ανεμιστήρα
Nuke δηλαδή στο nice market που είχαν
Περιεργο

Αυτές τις μέρες παρουσιάζονται ένα σορό stem boxes πάντως , κάποια μικρότερα κάποια μεγαλύτερα. Κάποια πιο όμορφα κάποια πιο άσχημα, αλλά σίγουρα πιο δυνατά σε gpu.

Eιχαν και στα προηγουμενα NUC ανεμιστήρα.Ακριβώς τον ιδιο κιόλας...

κατι δε θα θυμάμαι καλα

σήμερα πάντως είδα το alienware

http://www.gamespot.com/videos/embed/6416734/

Αρχικα τα φοβαμαι αυτά.Οκ , πολλοι ξακουστοι κατασκευαστές , αλλα πονταρεις ουσιαστικά στα τυφλά αφου υπάρχουν πανω απο 10-15 configurations.
Τα low end των 600$ λογικα θα παιζουν μονο στα 720p και ισως οχι maxed out.Μελλοντικά κιολας με τις απιτήσεις να ανεβαινουν , τα φθηνα θα μεινουν στο ντουλάπι.Δεν τα βλέπω σαν pc - consoles.
Δεν καταλαβαινω την διαφορά απο ενα pc που θα εφτιαχνε καποιος μονος του και με σημαντικα λιγοτερα χρήματα.
Για htpc υποθέτω οτι δεν θα κανουν με τους ανεμιστήρες που κουβαλάνε ...

ναι κοίτα και γω δε ξέρω τι βολεύει τον καθένα,
άλλα μες τη χρονιά φαίνεται να έρχονται πολλά μικρά από γνωστούς κατασκευαστές
το μόνο μου παράπονο για τα nuc είναι η gpu τους, σίγουρα είναι καλύτερη φέτος από κάθε άλλη χρονιά άλλα μια μικρή nVidia ή ATI κάνουν τη διαφορά
βέβαια σε λίγο καιρό μπορεί πραγματικά να συζητάμε για Ardeno vs PowerVR και πάντα μονο για SoCs
και οι *καρτες*γραφικών να εκλείψουν
άπλα δεν έχει έρθει ακόμα αυτή η μέρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

ο ιδιος ο δημιουργος του madvr,προτεινει ξεκαθαρα να υπαρχει σε ολη την αλυσιδα rgb 0-255...ετσι ειναι φτιαγμενος για να δουλευει με 100% ποιοτητα...

Καλα τα λεει, αλλα κι αυτο που σου λεω σωστο ειναι. Δεν εξηγω εδω γιατι ειμαστε οφ ουτως η αλλως.

Εγω σε ενα vivobook i3 1.8ghz που εβαλα να δω μεσω hdmi στην τηλεοραση μια τανια 3D ISO (κανονικη οχι sbs κλπ) ο επεξεργαστης δεν εφτασε το 30%

Δε λεει τιποτα αυτο, σε evr7 παιζεις και 4Κ. Το θεμα ειναι να σηκωνουμε τα καταλληλα φιλτρα.

Μεγαλώνει η οικογένεια NUC... Intel NUC Kit DN2820FYKH

αυτή τη φορά όμως το νέο μέλος, το θεωρώ κάπως... αμφιλεγόμενο. Ψάχνοντας τα χαρακτηριστικά του βλέπω ότι δεν πρόκειται για haswell επεξεργαστή, αλλά για... bay trail (ATOM)!!!!

Ν2820 -> http://ark.intel.com/products/79052/Intel-Celeron-Processor-N2820-1M-Cache-up-to-2_39-GHz

με ενσωματωμένη HD graphics (άγνωστης δυναμικότητας, δεν έχω βρει ακόμα πόσα EUs έχει, αλλα με max freq 756ΜHz που βλέπω να έχει... πιστεύω ότι είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα 1+GHz που έχουν οι άλλες ΗD Graphics)

είδωμεν... εγώ περίμενα να βγάλει κάποιο ULV haswell και να αντικαταστήσει το 847. Οχι όμως ΑΤΟΜ!!! Bay Trail SoCs έχουν τα ταμπλετ... (με κωδικό Ζxxxx όμως, όχι Νxxxx όπως αυτό *νομίζω* )

Last edited:
και για να τα κάνω ακόμα χειρότερα τα πράγματα... από ότι φαίνεται η HD graphics του είναι αυτή των Ivy. Οχι των haswell... Αρα πάλι το πιθανότερο είναι να μην έχει σωστό 23,976.

anand: "Bay Trail takes up to four Silvermont cores, and for the first time in an ultra mobile Intel SoC pairs them with Intel’s own graphics IP. That’s right, rather than using a GPU block from Imagination Technologies, Bay Trail leverages the same GPU architecture as Ivy Bridge."

cpu world κλπ: "Integrated graphics GPU Type: HD (Ivy Bridge)"

Δυστυχως πρεπει να τα σκασουμε για haswell...
Αλλα ο 2820 ειναι μια φθηνη λύση ως htpc,,

Δυστυχως πρεπει να τα σκασουμε για haswell...
Αλλα ο 2820 ειναι μια φθηνη λύση ως htpc,,

σε σχέση με το 2820 και με το 847 (για όποιον θέλει φτηνό μοντέλο με τις όποιες μικροατέλειες αυτό μπορεί να έχει), μάλλον η καλύτερη ευκαιρία ήταν το 3217 που το είχαν βγάλει προσφορά τα μαγαζιά...

σε σχέση με το 2820 και με το 847 (για όποιον θέλει φτηνό μοντέλο με τις όποιες μικροατέλειες αυτό μπορεί να έχει), μάλλον η καλύτερη ευκαιρία ήταν το 3217 που το είχαν βγάλει προσφορά τα μαγαζιά...

Ποσο το ειχαν το 3217 ?