Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Έβαλα τα windows 8.1, στην αρχή τα έφτιαξα σε στικάκι αλλά όταν πήγα να τα βάλω είδα τα partition καμιά σχέση όπως τα είχα φτιάξει.. είχα φτιάξει 1x1gb ext4, 1x10gb ext4 (για openelec αυτά) και τα υπόλοιπα μέχρι τα 60 σε ntfs
Αλλά το Openelec έκανε τα δικά του και πλέον τα partition ήταν ένα των 250mb για system του openelec και όλα τα υπόλοιπα εκτός απο 14mb (?) για το openelec απ τα οποία είχε φάει 1gb.. έσβησα το στικάκι (δεν είχα άλλο για δοκιμές) ξαναέβαλα gparted και μίκρυνα το partition του Openelec στα 10gb και τα υπόλοιπα τα έκανα ntfs (τώρα αν θα δουλεύει το Openelec Θα το δω στην νεκροψία όταν πετύχω το dual boot).
Αφού μπήκαν τα windows 8.1 (και αφού κάμια ώρα την αφιέρωσα να τα μάθω) κατέβασα media player classic και έπαιξα με το default output ένα sbs 1080p.. έπαιξε μια χαρά αλλά όχι τόσο smooth όσο στο openelec.
Στις ρυθμίσεις είδα πως με το default είχε Χ σε dxva, subtitles, shaders κτλ.. κατέβασα madVr (δεν το γνωρίζω καν.. klite έβαζα πάντα απλά για να κάνω το χατήρι σε κάποιον που ρώταγε), αμέσως το έβγαλε σε επιλογή στο output σαν φίλτρο και το διάλεξα.. το dxva και οι shaders ενεργοποιήθηκαν και πλέον η ταινία έπαιζε νεράκι.

Είδα επίσης ότι μετά την εγκατάσταση των drivers για την gpu, στις ρυθμίσεις για την ανάλυση, την τηλεόραση μου την βγάζει 3d capable ενώ έχει τσεκαρισμένο το checkbox περί stereoscopic 3d (από μόνο του). Επίσης στις ρυθμίσεις των driver υπάρχουν επιλογές για 3d κανονικά.. τώρα όταν καταφέρω να δω αν βγάζει 3d στην hdmi θα ενημερώσω.
Αν θέλει κάποιος να δω κάτι άλλο με τον madvr ή δεν ξέρω τι ας μου πει αν είναι κάτι απλό.

Θεωρειται ο καλυτερος renderer, οποτε αξιζει να το ψαξεις και για σενα. Υπαρχει και σχετικο νημα στο forum. Στην πρωτη σελιδα εχει οδηγιες για το στησιμο του. Το σημαντικο που αλλαζει προς το καλυτερο αναλογα με τις ικανοτητες ενος υπολογιστη φαινεται στο ποσο φορτωμενα και αποτελεσματικα φιλτρα σηκωνει.

Λοιπόοοον... μετά απο μερικές ώρες να η μεγάλη απάντηση που όλοι την ψάχναμε αλλά κανένας δεν μας την έδινε...

Εκτός απ όσα έγραψα πριν (k-lite, madvr κτλ κτλ) κατέβασα τα:
1) Stereoscopic player
2) WinDVD
3) PowerDVD

Ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς όπως είχα γράψει η τηλεόραση μου αναγνωριζόταν σαν 3D στις ρυθμίσεις της gpu.
Ανοίγω λοιπόν πρώτο τον Stereoscopic player για να δοκιμάσω sbs video. Κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ρυθμίζω το output για 3D DLP/TV και ξεκινάω... τίποτα απογοήτευση... ώσπου να δω στην λίστα το Intel Stereo Driver. To επιλέγω και ως δια μαγείας η tv μου γυρνάει σε 3D. Η ταινία ήταν για κάποιο λόγο σε μικρό κάδρο και το 3d μέτριο ΑΛΛΑ ήταν 3d!!
Ήρθε η ώρα του WinDVD ... αυτό είχε στις ρυθμίσεις του τσεκαρισμένη την επιλογή "Use Hardware Decode Acceleration - Intel Clear Video". Πράγματι απ την στιγμή που του είπα να γυρνάει πάντα σε 3d ακόμα και να άνοιγα το πρόγραμμα, γύρναγε την tv σε 3D. Κάνω λοιπόν Mount το blu ray 3d και πάω στο WinDVD... τζίφος.. "Media Not Supported"
Χέστο λέω θα κατεβάσω το PowerDVD... κατεβάζω, κάνω εγκατάσταση, πάω να παίξω το blu ray, μεγαλύτερη απογοήτευση.. μηνύματα λάθους περί classfactory error και άλλα τέτοια όμορφα...
παιδευόμουν ώρα μέχρι που θυμήθηκα ότι έχω βάλει την έκδοση Ν των windows 8.1 pro από το MSDN..
N σημαίνει με λίγα λόγια όχι Media Player. Λες λέω να χρειάζεται σε τίποτα ο Media player 12 απ το power dvd? (καθώς πάντα μαζί μπαίνουν διάφορα αρχεία συστήματος απαραίτητα πολλές φορές).
Κάνω εγκατάσταση τον media player και ξανανοίγω το PowerDVD... ανοίγω μια side by side ταινία (μην απογοητευτώ αμέσως με το blu ray) και πατάω το μαγικό κουμπάκι να γυρίσει σε 3D.. αυτό ήταν! η ταινία σε 3D μπροστά μου έπαιζε όπως ακριβώς έπρεπε χωρίς το παραμικρό κόλλημα.
Ώρα για το blu ray 3d... mount, άνοιγμα... μαγεία... καθαρότατο ωραιότατο 3d απο ένα 3d blu ray iso που έπαιζε νεράκι μπροστά μου :ernaehrung004:
Δεν θελω να πάρω κάποιον στο λαιμό μου και μετά να μου πει τι μας έλεγες. Δεν ξέρω τι θα κάνει σε ένα blu ray με τρελό bitrate (η ταινία όσο είδα έφτανε όπως είπα μεχρι 31mbps bitrate και παίξιμο από NAS) ΑΛΛΑ δηλώνω πως και 3d βγάζει κανονικά και 3d blu ray παίζει κανονικότατα όπως και το θέμα με τα 23.976 φαίνεται λυμένο.
Ελπίζω να βοήθησα να ξεκαθαρίσουν κάπως τα πράγματα με το μικρό ;)

Το dual boot πήρε ακριβώς 5 λεπτά για να φτιαχτεί με την βοηθεια του EasyBCD... πλέον ξεκινάει και έχεις επιλογή αν θα πας openelec ή windows 8.1 .. νομίζω ήταν πλήρης επιτυχία όλα :)

Re: Απάντηση: Intel NUC (Intel Next Unit of Computing)

Συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου. Μας ελυσες πολλες αποριες. Αν μπορεις και μια αναφορα στα Windows γενικα, σερφαρισμα παιχνιδια στο Facebook κλπ

Αν παίζει και 3d blue ray iso μην το φοβάσαι. Εγω στο προηγούμενο celeron που έστησα για τα παιδιά το προηγούμενο ΣΚ ολα αυτά που λες πανε αψογα.... Αρα σε αυτο (που ακομα δεν εχω προλάβει να στησω) ολα άψογα και ακομα καλύτερα θα ειναι. Για 120 ευρώ ειναι κλοπή εκκλησίας το μηχανάκι....

Το dual boot πήρε ακριβώς 5 λεπτά για να φτιαχτεί με την βοηθεια του EasyBCD... πλέον ξεκινάει και έχεις επιλογή αν θα πας openelec ή windows 8.1 .. νομίζω ήταν πλήρης επιτυχία όλα :)

Ποιους οδηγούς για openelec xbmc και dual boot ακολουθήσες;

Για το Openelec καμιά απ τις οδηγίες χρηστών δεν για προετοιμασία για dual boot.. έλεγαν για partition πρώτα με το gparted κτλ... βλακείες.. απλά το βάζεις όπως θα το έβαζες και για να τρέχει μόνο του. Για το openelec πήγα στο official wiki τους
http://wiki.openelec.tv/index.php/HOW-TO:Installing_OpenELEC/Creating_The_Install_Key#tab=Windows

Απλά με λίγα λόγια κατεβάζεις το τελευταίο nightly build, unzip σε ένα φάκελο στο pc στου, τρέχεις το create_installstick.exe (ή create_installstick.bat που έτρεξα εγώ νομίζω), φτιάχνεις το στικάκι (αυτό δεν χρειάζεται να τρέξει μέσα απ το στικάκι.. του λες εσύ μετά ποιο είναι το στικάκι σου), ορίζεις στο bios του nuc πρώτο στο boot το usb (uncheck και το UEFI) και έτοιμος.. βάζεις το στικ, boot και ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη.
Το στήσιμο του Openelec είναι λίγο tricky καθώς πρέπει να παίξεις με τις advanced ρυθμίσεις στις ρυθμίσεις συστήματος για video/audio ειδικά αν θες HD ήχο κτλ. Κατά τα άλλα δεν έχει κάτι άλλο περίεργο. Όλα παίζουν άμεσα.

Για το dual boot, σε γενικές γραμμές χρησιμοποίησα αυτό σαν μπούσουλα για το dual boot http://openelec.tv/forum/66-multiboot/63938-dualboot-win7-openelec-3-0-0-my-solution-guide
αλλά έτσι όπως τα λέει καμία σχέση... πχ τα partition και να τα φτιάξεις πρώτα , το openelec θα φτιάξει τα δικά του οπότε είναι καλύτερα να μπεις ΜΕΤΑ με gparted (αν πας στο site για το gparted και κατεβάσεις το live, έχει οδηγίες.. στην ουσία ένα unzip κάνεις το iso μέσα στο στικ και τρέχεις το bat makeboot64.bat που είναι στο utils->Win64... προσοχή ΜΕΣΑ απο το στικάκι τρέξιμο μόνο).
Τις οδηγίες τις βρήκα εδώ http://gparted.org/liveusb.php στο Windows Method B: Manual απλά εγώ πήγα στο Win64 και όχι Win32

Το dual boot αν φτιάξεις ένα partition ntfs με το gparted μετά (μικρύνεις το μεγάλο partition που χρησιμοποιεί το openelec σε px 10gb) τότε αφού στήσεις τα windows, μετά με τις οδηγίες απ το Link πιο πάνω περί dual boot και το EasyBCD όλα γίνονται σε ούτε 5 λεπτά.. έπαιξαν οι οδηγίες και για windows 8.1, το μόνο που νομίζω δεν παίζει είναι ο χρόνος που υποτίθεται θα μετράει μέχρι να πάει μόνο στην default επιλογή.

Για τα windows 8.1 θέλει οπωσδήποτε κάποιος να πάει εδώ, https://downloadcenter.intel.com/Se...+Kits&ProductProduct=Intel®+NUC+Kit+DN2820FYK
Και να βάλει όλους τους drivers (όχι το bundle καθώς είναι παλιό και σε διπλούς εννοείται τον πιο καινούριο)

Στα windows μέσα όλα είναι άψογα και σφαιράτα (4gb μνήμη και SSD) και το boot πολύ γρήγορο επίσης (δεν το μέτρησα μου φάνηκε 20-25 sec)
Παιχνίδια δεν δοκίμασα.. facebook κατέβασα αφού κατέβαζα διάφορες εφαρμογές απ το store μαθαίνοντας τα 8.1, την εφαρμογή που είχε για το facebook με τα Live tiles οπότε δεν το άνοιξα απο browser.. γενικά κατέβασα πρώτα avira μετά chrome, μετά λίγες εφαρμογές να δω πως παίζουν (μια χαρά όλες) και μετά πλακώθηκα με τα video και τα 3d και το dual boot οπότε δεν μπόρεσα να δω πολλά άλλα. Έχει γίνει κατάληψη αυτή την ώρα απ την γυναίκα.. όταν ελευθερωθεί απ αυτήν τότε βλέπω ότι θέλετε :)

Ευχαριστουμε για την παρουσιαση. Αν μπορεις δοκιμασε και τις ρυθμισεις scaling algorithms tou madvr οπως περιγραφονται στο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/85361-MPC-Home-Cinema-%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-O%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%A1%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%84%CE%BB?p=1056232656&viewfull=1#post1056232656 να μας πεις μεχρι ποια ρυθμιση μπορει να παιξει χωρις να χανει frames. Oπως βλεπεις ειμαστε αρκετοι ενδιαφερομενοι κι η περιγραφη σου ως τωρα βοηθησε πολυ:ernaehrung004:. Επισης σε windows 8.1 kanei passthrough dts-master hd ή ακομα δεν έχουν βγει drivers οπως έχει ειπωθει;

Last edited:
Στα win η αλήθεια είναι πως DTS-HD νομίζω δεν είδα παρά μόνο απλό DTS...

Ένα πράγμα που με ξενέρωσε είναι στο openelec που σε ένα επεισόδιο σειράς κόλλαγε το Openelec και έκανε restart σε ένα συγκεκριμένο σημείο... έβαλα το ίδιο επεισόδιο στο himedia και έπαιξε καλά, αλλά αυτό είναι προφανώς θέμα του openelec και πιθανόν της Nightly έκδοσης που έβαλα και όχι του Nuc.

Μια απορία (πιθανόν ανόητη) που έχω αν ξέρει κανείς... οκ έβαλα το openelec, έβαλα και windows και έκανα dual boot... τώρα αν θέλω κάποια πιο πρόσφατη έκδοση του openelec πως μπαίνει? είδα πως από μόνο του στο installation πάει και πειράζει όλο τον σκληρό και δεν έχω καμιά όρεξη να περνάω ξανά windows μετά.

Δεν το πολυπιάνω πως να τεστάρω τον MadVR...
Στην αρχή όταν έβαζα MadVR στο output στον MPC, άρχιζε το stutter
Μετά είδα πως πρέπει να κάνω uncheck ότι είδος δεν θέλω να μπαίνει ο Internal decoder του MPC αλλά ο LAV.. επίσης είδα πως στις ρυθμίσεις του LAV μέσα στο MPC, έπρεπε να δηλώσω το intel quicksync για hardware decode με το χέρι.
Έβαλα να αλλάζει και αυτόματα σε 1080p23 και να ξεκινάει πάντα fullscreen ένα αρχείο και τότε είδα πως πλέον με MadVR στο output και MadVR επιλεγμένο σαν filter έπαιζε μια χαρά. Τo stuttering άρχιζε μόνο αν έφευγα από fullscreen (και πιθανόν άλλαζε και το framerate).
Στο graphstudio όμως δεν κατάλαβα πως θα δω τι έχει φορτώσει ο MPC... ανοίγοντας το video απο το graphstudio μου το έδειχνε σαν ffdshow αντί για LAV και με απλό rendering.
Δυστυχώς δεν βλέπω να μπορώ να δοκιμάζω πολλά περισσότερα.. το μόνο που μπορώ να πω είναι πως αν τα ρυθμίσετε όλα σωστά, παντού Intel Quicksync ή όπως το λέει το κάθε πρόγραμμα για H/W decoder, τότε θα είστε μια χαρά στο σύνολο των αρχείων

Δοκίμασε κανείς να πάρει ήχο DTS ή DD 5.1 από την On board κάρτα ήχου με adapter jack to coaxial ?
Θα ήταν βολικό σε όσους δεν έχουν HDMI ready Receiver.

Χθες το βράδυ δοκίμαζα το i3 που έχω συνδέσει στην τηλεόραση της κρεβατοκάμαρας με plex και το harmony 300.. (ακόμα να ασχοληθώ με το νέο celeron)
Ανοιξε με το harmony κανονικά, άνοιξα plex HT με το harmony και είδα τις σειρές μου άψογα...
Χρειάζονται μόνο μερικά πλήκτρα επιπλέον προγραμματισμό στο harmony για να ξεχάσουμε τελείως το πληκτρολόγιο...

Ευχαριστούμε το μέλος Craven για την εξαιρετική παρουσίαση του INTEL NUC DN2820FYKH0, και ανάλυση όλων των αποριών μας.

Θάθελα να ρωτήσω κάτι απλό ....

Mιά και το INTEL NUC DN2820FYKH0 εχει δεκτη για σύνδεση με remote control ...... υπάρχει κανένα που να λειτουργεί σωστά και να στέλνει στο INTEL NUC, DN2820FYKH0 όλες τις σωστες εντολές ;;;;;;

Νομίζω ότι τα Logitech θα μπορούσαν να προγραμματιστούν αλλά μήπως υπάρχει κάποιο "ετοιμο" "dedicated" που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε από το ebay η κάπου αλλόυ και να δουλεύει σωστά, κυρίως όταν χρησιμοποιούμε το INTEL NUC DN2820FYKH0 + XBMC ;;;;;;

Μου φαίνεται ότι και το Intel NUC i3-4010U BOXD34010WYK2 που έχει το μέλος iceman εχει δεκτη για σύνδεση με remote control ...... τί χρησιμοποιεί για remote control ;;;;;;; και από που το έχει αγοράσει ;;;;;;

Ξέρει κανείς αν το audio jack, βγάζει digital, dts ήχο με το κατάλληλο αναπτήρα jack - optical ή απλά είναι για ακουστικα γιατί σκέφτομαι να πάρω ένα αλλά εκεί που θα μπει έχει ένα παλιό home cinema με dts και η hdmi δεν βολεύει. Από ότι βλέπω optical jack δεν έχει.

Μου φαίνεται ότι και το Intel NUC i3-4010U BOXD34010WYK2 που έχει το μέλος iceman εχει δεκτη για σύνδεση με remote control ...... τί χρησιμοποιεί για remote control ;;;;;;; και από που το έχει αγοράσει ;;;;;;

Όλα τα καινούργια NUC έχουν δέκτη IR ενσωματωμένο... στα προηγούμενης γενιάς επρεπε να βάλεις extra.
Το Logitech 300 που εχω δούλεψε κανονικά αφού το συγκεκριμένο NUC υπάρχει στη βάση της Logitech. Μόνο ένα πλήκτρο (back) χρειάστηκε να περαστεί ξεχωριστά.
Τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω και με ένα παλιότερο harmony 515 (δεν σετάραται online αλλά θέλει εγκατάσταση software) καθώς και το νέο celeron NUC που λογικά θα υπάρχει και αυτό στη database..

Ευχαριστούμε το μέλος Craven για την εξαιρετική παρουσίαση του INTEL NUC DN2820FYKH0, και ανάλυση όλων των αποριών μας.

Θάθελα να ρωτήσω κάτι απλό ....

Mιά και το INTEL NUC DN2820FYKH0 εχει δεκτη για σύνδεση με remote control ...... υπάρχει κανένα που να λειτουργεί σωστά και να στέλνει στο INTEL NUC, DN2820FYKH0 όλες τις σωστες εντολές ;;;;;;

Νομίζω ότι τα Logitech θα μπορούσαν να προγραμματιστούν αλλά μήπως υπάρχει κάποιο "ετοιμο" "dedicated" που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε από το ebay η κάπου αλλόυ και να δουλεύει σωστά, κυρίως όταν χρησιμοποιούμε το INTEL NUC DN2820FYKH0 + XBMC ;;;;;;

Όπως νομίζω έγραψα, εκτός απο το harmony στην αρχή ήμουν με το remote του xbox 360 που είχα αγοράσει για hacked remote στα windows (δεν είχα ποτέ xbox και για να παίξει το remote αυτό στα windows ήθελε πείραγμα στην registry) χωρίς πείραγμα έπαιξε κατευθείαν χωρίς πρόβλημα και έκανα όλα τα βασικά που δοκίμασα... δεν ξέρω αν έχεις κάποια συγκεκριμένη λέιτουργία όμως στο μυαλό σου. Αν έκανε αυτό (microsoft) τότε φαντάζομαι κάνει κάθε MCE remote